טיול משפחתי קרואטיה וסלובניה 8 לילות.
-
שלום רב, אנחנו משפחה 4 אנשים (2 ילדים גדולים) מתכננים באמצע יולי חופשה לקרואטיה וסלובניה 8 לילות. חשבנו על המסלול הבא: נחיתה בזגרב בערב לילה ראשון בזגרב בבוקר נסיעה לכיוון בלד. 2 לילות בבלד משם אם אפשר כולל רוביני באותו יום ולינה באיזור זדר או שיבניק או ספליט. משם לדוברובניק 2 לילות . משם חזרה צפונה לינה באזור זדר או שיבניק או ספליט. השיקול הוא שתהיה גישה יחסית מהירה לפליטויצה למחרת. מפליטויצה לינה בסלוני. למחרת בערב טיסה חזרה מזגרב.
שאלות:
1. האם המסלול הגיוני מבחינת נסיעות? הילדים רוצים להיות בדוברובניק (משחקי הכס).
2. היכן כדאי ללון זאדר שיבניק או ספליט מבחינת קירבה לפליטויציה?
הצעות המלצות ייתקבלו בברכה. -
אם חייבים להיות בדוברובניק אז מציע לנחות שם ולחזור מזאגרב או ההיפך (לנחות בזאגרב ולחזור מדוברובניק).מבחינת קרבה לפליטוויצה הכי כדאי ללון בסלוני (Slunj).
לו היו לי רק 8 לילות אני הייתי מתמקד בקרואטיה ומשאיר את סלובניה לפעם אחרת.
-
-
אם כך, אז הייתי בוחר באחת משתי האפשרויות הבאות:- אם מתעקשים על דוברובניק אז להישאר בקרואטיה למשך כל הטיול.
- אם מוותרים על דוברובניק אז לבקר בפליטוויצה וכל שאר הימים בסלובניה (את פליטוויצה להשאיר לסוף בבחינת הדובדבן שעל הקצפת).
-
גם אני מסכים אם שוקי. אם הטיסות כבר “נעולות”, אי אפשר להספיק גם את סלובניה וגם את כל קרואטיה הלוך-חזור. (כלומר אפשר, אבל אז 90% מהטיול תבלו בנסיעה).
עם כל היופי של דוברובניק, לדעתי עדיפה האפשרות של להתמקד בסלובניה, עם קפיצה לפליטוויצה (לינה בסלוני בלילה שלפני ובלילה שאחרי) בתחילת או בסיום הטיול. לעשות את כל הדרך הארוכה (והיא באמת ארוכה, והנהיגה לא קלה!) עד דוברובניק ואח”כ לחזור לזאגרב זה ממש חבל וביזבוז של זמן טיול יקר.
-
ברירת מחדל חדה
אם דוברובניק היא חובה
אם הנחיתה וההמראה מזגרב
אז נסיעה ארוכה- לאורך קרואטיה ו...חזור
דרך השמורות-עיירות החוף עד דוברובניק וחזרה.
תוותרו על סלובניה בטיול הזה.
אם אפשר לוותר על דוברובניק----אז תתמקדו בסלובניה וצפון קרואטיה (דגש על פליביטיצה) ויהיה לכם יותר טיול ופחות אספלט, אבל בלי דוברובניק.
-
לא ברור לי מה אתם אוהבים לעשות בטיול אבל:
אני מסכימה עם יונית: אם רוצים ויהי מה להגיע לדוברובניק תוותרו על סלובניה.
לעבור את כל ההמרחקים האלה בלי לראות בעצם כלום בדרך כי רוצים להספיק להגיע… חבל..יש הרבה מקומות מענינים ששוים עצירה.
אם תשכנעו את הילדים לוותר על דוברובניק ולצרף אותה לטיול במונטנגרו יהיה מעולה. תספיקו לדת מהרכב ולראות קצת יותר לאורך המסלול.