טיול של חודש בארה"ב
-
בוקר טוב, מצאתי באינטרנט שותף ואנחנו מתכננים לטוס לארה”ב לחודש כאשר חלק מהזמן נשכור רכב.
המדינות שאנחנו בעיקר רוצים לבקר בהם אלו נבדה+קליפורניה, אורלנדו+מיאמי, ווושינגטון די סי +ניו יורק.
יש לי כמה שאלות, אודה לעזרתכם מאוד.
קודם כל, האם זה סביר להספיק את הכל בחודש?
אם כן ,(או בעצם אם לא) האם כדאי לקחת טיסה בין שני חלקים? ובין אלו מהם?
לפי מה שהבנתי הדרך מעניינת יותר בין קליפורניה לאורלנדו מאשר מאורלנדו לוושינגטון אז אולי את החלק הזה פחות כדאי לטוס.
ובכלל, מאיזה צד כדאי להתחיל? כי הבנתי שלהשכיר רכב בניו יורק יהיה ייקר יותר מאשר להחזיר אותו שם.
וגם טיסות לוושינגטון די סי זולות יותר מאשר אלו היוצאות ממנה.
בקיצור אשמח לשמוע כל טיפ ועצה שיש לכם.
תודה!
-
יש לי כמה דברים כלליים:
א. בחלק מהמקרים את מדברת על ערים מאוד ספציפיות ובחלק מהמקרים על מדינות, אז מאוד קשה להבין איך מתכננים את הזמן. נגיד, ניו יורק וושינגטון – לפי דעתי בין 8 ל-12 ימים יתנו טיול די טוב לשתי הערים האלה, כולל תחבורה ביניהן. ״קליפורניה ונוואדה״ יכולות לבד להחזיק טיול של חודשיים או יותר אז זה לא אומר הרבה על איך תשלבו אותן ביתר הטיול. צריך למקד מה אתם רוצים. כמו כן, אם אתם משקיעים נניח 10 ימים בניו יורק ובוושינגטון, עוד יום אחד של טיסות למערב, זה משאיר לכם בערך שבועיים וחצי ל״קליפורניה ונוואדה, שזה מעט מאוד זמן בשביל לבקר בשתי ה*מדינות*. אין זמן גם לפלורידה, ובטח שאין זמן לעשות את המסלול הזה לא בטיסה.
ב. אני באופן אישי לא הייתי עושה טיול כזה עם שותף זר מהאינטרנט. את מדברת על מסלול שיש בו הרבה התחייבויות – טיסות, השכרת רכב וכד׳. שותפויות מהסוג הזה הרבה פעמים נגמרות די מהר, למרות שמדברים מראש ונפגשים וכו׳. לפי דעתי בטיול עם שותף זר כדאי לבחור מסלול שיש בו נקודות יציאה באמצע. נניח, נוחתים בניו יורק ואז ממשיכים ממנה ברכב או בתחבצ לכל היעדים הבאים. במקרה כזה, אם אחרי כמה ימים בניו יורק מגלים שזה לא זה אז אין שום בעיה, נפרדים וכל אחד ממשיך בדרכו. במסלול שאת כנראה מדברת עליו אתם די תקועים ביחד. כמובן שאפשר שתהיו על אותן טיסות ואז כל אחד יעשה מה שהוא רצה ביעד החדש, אבל אני הייתי מעדיפה לבחור משהו יתר מתאים, או לפחות לוקחת בחשבון את זה שפרידה היא דווקא תרחיש סביר במקרים כאלה.
באותו הקשר, אישית אם אני צריכה להשקיע אלפי שקלים בטיול כזה, אני רוצה לעשות את הדברים שאני רוצה, ולא לעשות דברים שאני לא רוצה. אני אתפשר בשביל בן זוג לא בשביל זר מהאינטרנט. לי הרבה יותר חשוב שאני אנצל את הכסף שלי ואת הזמן שלי כמו שאני מוצאת לנכון מאשר שיהיה שם ״שותף״.
-