לונדון בפעם הראשונה
-
היי,
בטיול ראשון בלונדון מה הייתם ממליצים לעשות ביום הראשון, שיהיה סיפתח שווה לטיול וייתן את ההרגשת ״וואו״. חשבנו על החלפת משמר, מה בנוסף?
הטיול בפברואר, שואלת עבור בנות 20.
המון תודה (מקווה שהשאלה לא מעורפלת מדי
) -
-
כן, השאלה די מעורפלת…
מה ש”וואו” לאחד, הוא בקושי פיהוק לשני
החלפת המשמר יכולה להיות מעניינת, אבל אם יש דוחק ולא תראו כלום, אז היא די סתמית.
ריצת בוקר באחד הפארקים של לונדון יכולה להיות וואו, אם אוהבים רוצה.
יציאה מתוך תחנת רכבת תחתית לתוך המהומה של מרכז העיר יכולה להיות וואו לאוהבי סביבה אורבנית.
הכל תלוי בבנאדם עצמו
-
יש לי כמה הערות כלליות בנושא:
- בשבועות האחרונים הממלכה המאוחדת שרויה בגל קור, עם טמפרטורות של פחות מ-5 מעלות בצהריים ברוב הימים. מדברים על זה שזה ישאר ככה עוד איזה זמן ואף יחמיר, אולי לסופה גדולה כמו שהייתה בסוף פברואר שעבר. בינתיים עוד לא ירד שלג ממשי בלונדון השנה אבל מדי פעם התחזית כן צופה שלג ״אם יתפתחו תנאים מתאימים״.
- מחוץ לעונת התיירות חילופי המשמר מתקיימים רק כמה פעמים בשבוע ולא כל יום. קודם כל יכול להיות שזה לא יהיה מעשי לתכנן את זה ליום הראשון כי לא יהיה טקס. דבר שני, חוזרת לסעיף הקודם – עד כמה אתן רוצות לעמד שעה בחוץ בקור של 0 מעלות? לבסוף, הנקודה הכי פחות קריטית – לטעמי זה בזבוז זמן. זו מלכודת תיירים. בהתחשב בזה שזה יהיה צריך להיות בטמפרטורות קפואות ואולי גם גשם – אצלי היה נפסל על הסף.
- מה כן הייתי עושה? מבלה את הבוקר במקום סגור ומחומם, אוכלת צהריים במסעדה שווה, עולה לסקיי גארדן לשקיעה (עכשיו באזור 16:30, בהמשך החודש יתאחר לאזור 17:00) ממשיכה משם למיוזיקל ואז סיבוב ערב באזור לסטר ופיקדילי, אם לא קר מדי.
-
לפעם ראשונה, הייתי ממליצה על שני דברים:
- מוזיאון לונדון – מוזיאון חינמי, שמציג בצורה מרתקת את ההסטוריה של לונדון. בלונדון ההסטוריה לתקופותיה השונות נמצאת בכל פינה. כשיש מושג כלשהו לגבי ההסטוריה, הרבה יותר קל להבין מה רואים.
- שייט על התיימז – דרך מעניינת – לראות כמה מהאתרים החשובים של העיר, מה עוד, שלנהר חשיבות רבה בהתפתחות העיר.
אתרים נוספים תלויים בתחומי העניין שלכם.
-
למה בחורף? אם עדיין לא נקנו כרטיסי טיסה אז מציע לדחות בכמה חודשים... -
האוטובוסים שעושים סיבוב בין המונומנטים הגדולים והמפורסמים.
או שתבחרו סיור שמעניין אתכן מנותן שירות כמו ה London walks
-
וואו קודם כל תודה רבה רבה לכולם, מעריכה מאוד את העזרה.
רושמת את ההערות וההצעות. לגבי למה חורף- אירוע מיוחד (וכן, מוזמן כבר. הן יאלצו להתגמש בהתאם למזג האוויר
). יש לכם המלצות מיוחדות לגבי מקומות מקורים? חוץ מהמוזיאונים הרבים שכבר רשמו לעצמן, דברים שכן מאפשרים להתחמם אבל גם לחוות את העיר (למשל שוק סגור כמו סםיטפילד או הסקיי גארדן כדוגמה, וגם ההצעות כאן של אוטובוס או שייט- יכול להיות פיתרון טוב לקור). רעיונות נוספים?
שוב תודה!
-
פריימרק… -
בלי שתכתבי מה מעניין אותן קשה עד בלתי אפשרי לעזור
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
בגדול הרצונות הם די מגוונים וגמישים (יכולות להינות מסתם שיטוט ברחוב או קניות, אומנות רחוב יפה, אוכל מעניין, מוזיאון, הופעה, כנסיות ומצודה- באמת הכל מהכל), אבל מה שרשמו לעצמן בינתיים-
שווקים אוהבות מאוד, מוזיאונים (המדע והטבע, וביקור קצר בנשיונל גלארי. חשבו גם על המוזיאון בגריניץ כאופציה. וכמובן שאפשרי למוזיאונים נוספים פשוט יזרמו בשטח (טייט מודרן, בריטיש מוזיאון, אולי ויקטוריה ואלברט (אם היית במי מאלה אשמח לשמוע רשמים
)— בגדול בטיול רגיל ההעדפה היא יותר למקומות בחוץ, טיול ברחובות יפים, כיכרות וכו, אבל לאור מזא מוסיפות אטרקציות סגורות רבות (משתדלות
).בנוסף תצפית שווה.
קניות (לא המווווון אבל בכ״ז לונדון
)חוץ מזה קשה לי למנות כי אין לי רעיונות ככ להציע להן מעבר. אבל באופן כללי ההעדפה היא לכמה שיותר לחוות את העיר עצמה (ולכן נהנות גם משיטוט ברחובות לדוגמה), ולכן מחפשת מקומות סגורים שיאפשרו את זה (כמו ההצעה של השייט).
בנוסף הזמינו מחזות זמר לצפות בהם.
-
אמרת “אומנות רחוב”… נזכרתי בסיור רגלי שעשינו לפני שנתיים עם Alternative London
שווה לבדוק אותם https://www.alternativeldn.co.uk/london_street_art_tour/london_walking_tours.php -
אני מבין את הרצון שלהן “לזרום” אבל חוסר מידע מפורט על מה הן רוצות לעשות יפגע להן בטיול.
למשל:
המוזיאונים ענקיים, במוזיאון המדע אפשר ללכת לאיבוד הרבה יותר מיום אחד, הטבע הוא מוזיאון נוסף לידו שגם הוא ענק. ובבריטיש אפשר ללכת לאיבוד יותר משלושה ימים ולראות רק את חלקו, לבקר בבריטיש כמו לבקר בעיר.
אפשר להגיע לאגפים מאוד מעניינים ואפשר להגיע למשעממים פחד, כמובן כל אחד לפי טעמו.
בקיצור תכנון זה לא נקפוץ למוזיאון הזה, נציץ במוזיאון ההוא, נדלג עד לגריניץ’ לעוד אחד וכו’.
במוזיאון חשוב מאוד להגיע לתערוכות שמעניינות אותן (ואלה שמעניינות אותי לאו דווקא מעניינות אותן ולהיפך).
כנ”ל שווקים, יש כל מיני שמפוזרים בהמון מקומות, חלקם כדאי לבקר רק בימים מסויימים וחלקם בכלל סגורים בחלק מהימים.
לחלק מהמקומות צריך לרכוש כרטיסים, לחלק יש תור ארוך לכרטיסים וחלק יש כרטיסים לפי שעות, זאת אומרת שיכול להיות שכשיגיעו לא יהיו כרטיסים שמתאימים להן.
בקיצור מדינה חופשית וכסף שלכן, תשקלו אם ההמלצה שלי להשקיע כמה שעות בלימוד ותכנון כדי להרוויח כמה ימי טיול מתאימה לכן או לא מתאימה לכן ותחליטו בהתאם.
-
תודה דוד
זו בדיוק החברה שתיכננו ללכת איתה אז שמחה לשמוע שמוצלח. דרקון, ברור וכמובן שצריך לעשות עבודה מקדימה. השאלות האלו באות אחרי (כנראה שאני לא פירטתי מספיק אז זה לא הובן). הן עשו תוכנית יומית פחות או יותר, התאימו את השווקים הרצויים לימים שבהם הם פתוחים, ווידאו שעות פתיחה, הזמינו תצפית לשעה מתאימה, בחנו כרטיסים משולבים לאטרקציות ואפילו בחרו איזורים רצויים במוזיאונים מסויימים (למשל מתעניינות בציורים של וואן גול בנשיונל גלרי).
השאלה היא אם יש רעיונות מעניינים שלא חשבו עליהם- לבילויים כשקר מדי ורוצים הפוגה מהקור.
שוב המון המון תודה מאוד מעריכה את המאמץ לעזור
-
היי שירה,
עד כמה שאני זוכרת, בנשיונל גאלרי אין המון ציורים של ואן גוך אלא כמה בודדים. עם זאת, הכניסה לשם חופשית, אז אין בעיה להכנס, לראות מה שרוצים ולהמשיך הלאה. באופן אישי, אני לא ממש מצאתי את עצמי בטייט מודרן בשתי הפעמים האחרונות שהייתי בו, אבל כל אחד וטעמו. אם מגיעים לשם, אז בקומה העשירית יש קפיטריה עם קירות שקופים ומרפסת ואם יש מזג אוויר סביר אז שווה ללכת. אני מאוד מאוד אהבתי את התערוכה הקבועה של טרנר בטייט בריטן. מי שאוהב את טרנר – זה ממש חובה בעיני.
כרגע יש תערוכת צילומי טבע במוזאון הנטורל היסטורי. היא בתשלום וצריך להזמין כרטיסים מראש. אמור להיות מאוד יפה אבל טרם יצא לי להיות. אם מגיעים לאזור, אני מאוד מאוד ממליצה להכנס לויקטוריה ואלברט, ולו רק כדי לשתות קפה בקפיטריה המפוארת ביותר שהיית בה. חשוב להגיע לקפיטריה המרכזית בשביל זה ולהכנס עד הסוף לחדרים הפנימיים. יש להם גם afternoon tea שאני מאוד רוצה להגיע אליו מתישהו, אבל לפי שעה הוא רק בימי שישי אז זה פחות מתאים לי. אם הן באזור בשישי אז הייתי מנסה. בעיני המוזאון עצמו יפה ומעניין.
כתבת קצת על שווקים – אולד ספיטפילד הוא השוק האהוב עלי. כדאי לדעת שהוא אמנם מקורה אבל הוא לא סגור. בצדדים הוא פתוח.
אם מצעניינים בהיסטוריה, אז אני מאוד אהבתי את חדרי המלחמה של צ׳רצ׳יל. עם קצת מזל אפשר להמשיך אחר כך לטיול בפארק סנט ג׳יימס.
-
את שואלת אם יש רעיונות מעניינים שלא חשבו עליהם, כשאת לא מפרטת על מה הן חשבו ונתת מעט מאוד על מה מעניין אותן.
-
מקסים! תודה רבה!
-
היי שירה
ביום הראשון מציעה להצטרף לסיור היכרות מודרך במרכז העיר, יש גם בחינם..
לאכול צהריים במסעדה טובה, או בדוכנים באחד השווקים (תלוי באיזה יום בשבוע)
ובהמשך לבלות בהופעה/מיוזיקל (אם לא יהיו עייפות ביום הראשון, במידה וזו טיסת בוקר)
בילוי נעים
-
-
בנוסף ממליצה
לבדוק מה מתקיים בתקופת ביקורן באתר של שאל לונדוני
המלצות לונדון