טוסקנה - נחיתה בפירנצה או רומא
-
דילמה: רוצים לטוסקנה - 7 ימים.
חברת וואלינג לפירנצה 264$ לוקחים שני טרולי עלינו, שעות לא טובות,או ריינאייר לרומא 150$ שעות טובות ורכבת לפירנצה.
עצות ?
ואיך הייתם מחלקים 7 ימים ברכבות בטוסקנה ? -
אני הייתי מעדיף לטוס ישירות לפירנצה -
השאלה כמה משמעותי עבורכם לחסוך 100 דולר לכרטיס?
הטיול בטוסקנה לא זול. לא מדובר בחיסכון משמעותי מתוך עלות הטיול. היתרון בנחיתה ברומא הוא שתוכלו לשלב אתרים על הדרך שלא קרובים לפירנצה.
השאלה למה אתם רוצים לנסוע דווקא לטוסקנה? מה אתם מחפשים בטיול?
-
טיול בטוסקנה הוא לרוב טיול רכוב..
ולכן לא חייבים לקחת רכבת מרומא לפירנצה אלא לקחת רכב ולטייל בדרך..
-
-
הייתי בוחר בטיסה לרומא ורכבת לפירנצה
לגבי השימוש ברכבות – הערים המרכזיות בטוסקנה נגישות ברכבת ישירה מפירנצה – לוקה,פיזה (לא ממליץ בכלל),סיינה,קורטונה,ארצו, לגבי השאר תיאלצו להשתמש באוטובוסים,
תשקלו את האפשרות לבלות בפירנצה ¾ מהזמן וברבע האחרון לעבור מקום לאיזור כפרי,לשכור רכב ליומיים ולבקר באיזורים כפריים בסביבה, חבל לפספס את סן ג’מיניאנו ומונטלצ’ינו או מונטפולצ’יאנו. אם שכירת רכב לא רלוונטית מבחינתכם אז תוכלו לעבור לסיינה ומשם להשתמש באוטובוסים – קח בחשבון שתדירות האוטובוסים אינה גבוהה.
במקרה ממש היום פירסמתי בבלוג שלי פוסט על טיול שעשיתי בטוסקנה – במידה ואתה מחפש רעיונות לטיול שלכם.
תהנו, חייכם עומדים להשתנות :-).
-
למה אתה מסתייג מפיזה? אנא הסבר. -
לטעמי פיזה היא יעד בעדיפות נמוכה בגלל המרחק הרב יחסית שלה מפירנצה שמשמשת בד”כ בסיס לרוב המטיילים ובגלל שאני אישית לא מוצא עניין במגדל הנטוי ומעבר לכך אין הרבה מה לעשות שם. עדיף לנצל את הזמן למקום אחר.
-
המרחק בין פירנצה לפיזה, הוא בדיוק כמו זה לסיינה.
אבל זה לא משנה את העובדה שיש להם שבעה ימים להסתובב בתחבורה ציבורית ופיזה, פחות מעניינת משאר המקומות.
ניתן להגיע לסן ג׳ימיניאנו, באוטובוס (מפירנצה/סיינה) וגם לשאר העיירות מסביב (כולל במונטפולצ׳יאנו)/רכבת+אוטובוס, צריך רק לפתוח את הקישורים שצרפתי לשבת ולתכנן.
אתר חב' האוטובוסים SITA
-
היי,
חסרים בטיול הרבה פרטים
.מתי הטיסה/חזרה?
7 ימים ברוטו או נטו?
כמה אנשים (ילדים)?
מה אתם אוהבים לעשות?
היינו לפני 6 חודשים 7 ימים בפירנצה.
אופציה אחת: טוסו לרומא, טיילו בעיר 3 ימים ואז קחו רכבת לפירנצה טיילו בא גם 3 ימים וחיזרו לרומא. 2 טרולים זה מספיק.
אופציה שנייה: טוסו לפירנצה טיילו בעיר 3 ימים, תשכרו רכב מהעיר פירנצה (תחזירו אותו בסוף הטיול), טיילו יום אחד בפיזה ובלוקה, ביום שני בסיינה ובסן ג’ימיניאנו וביום השלישי טיילו בבולוניה יום שלם.
קחו בחשבון, שחניית הרכב יקרה (בחניון) ותעלה החל מ-20 אירו ל-24 שעות.
-