זמני נסיעה בגואטמלה
-
למי שביצע את הנסיעות אשמח להערכה כמה זמן נסיעה במסלולים הבאים:
אנטיגואה-סן פדרו
סן פדרו-סמוק שמפיי
אנטיגואה -סמוק שמפיי
סמוק שמפיי-פלורס
תודה
-
בגדול, זמני הנסיעות המפורסמים ע”י חברות השאטלים יחסית אמינים למעט במסלולים היוצאים מצפון לגואטמלה סיטי למשל מאנטיגואה לסמוק שמפיי או לקופן. כבר כמה שנים עובדים על הרחבת הכביש והפקקים בציר זה נוראיים וזה עניין של מזל. אפשר גם להתקע מספר שעות. גם נסיעה בשעות העומס סביב גואטמלה סיטי יכולה להוסיף בשקט שעה לזמנים. פר מסלול אינני זוכר כל נסיעה אבל כפי שציינתי בהתחלהת הזמנים די אמינים.
-
הנה אתר של סוכנות נסיעותמקומית שאתה יכול להעזר בו לראות את משך הזמן. קצת קשה לאתר בו לעיתים את המקומות בגלל איך שהוא ערוך- אבל אפשר עם קצת עיון במפה להבין איך לתפעל אותו. אם לא הולך- פשוט להסתכל באתרים של חברות שאטלים… -
-
באתר של החברה הזו יש תרשים זמנים:ממה שאני רואה אצלם יש צורך להוסיף קצת זמן לחלק מהדרכים, גם בימים שאין עבודות או הפתעות אחרות בדרך.
האתר של חברת אדרנלינה:
אצלם נראה לי יותר מדויק. שים לב שלתפעל את המרחקים השונים- תלך ל-Transport ומשם ל- collective shuttle ותבחר יעדים בהתאם.
בגדול ליעדים שרשמת אנטיגואה -סן פדרו משהו כמו 4 שעות
סן פדרו- סמוק שמפיי יסע דרך אנטיגואה ולכן יהיה משהו כמו 10 שעות בלי העצירה
סמוק שמפיי לפלורס זה בערך 5-6 שעות
ותזכור שהכל הערכות. לפני שנה וחצי הייתי בשאטל מקופן לגוטמאלה סיטי. היה אמור להיות כ-6 שעות ורציתי להגיע באור.. בפועל הגענו אחרי איזה 7.5 שעות בחושך כי היו עבודות בכביש וכל מיני תנועה ועיכובים… זה מצב שבשגרה...
-
יש נסיעות לילה בגוואטמלה? כמו סן פדרו לסמוק שמפיין?
-
לא. יש בעיות של מצב הכבישים, ועוד יותר מכך של ביטחון אישי, ועדיף להימנע מנסיעות לילה, ולכן שאטלים לא יוצאים בשעות כאלו. הקו היחיד שהיה עם נסיעת לילה הוא גווטמאלה סיטי -פלורס באוטובוס.יש אבל יציאות מאוד מוקדמות בבוקר- יש לפעמים ממקומות מסוימים אוטובוסים מקומיים ב-4 בבוקר...