קנדה
-
כיצד להגיע מויסלר קנדה לרוקיס? דרך כביש 5 לינה בקלירוטר ובהמשך דרך הר רובסון לגספר ?או דרך כביש 1 לינה בקמלופס ובהמשך לכיוון אגם לואיז . הטיסה חזרה מקלגרי. איזה כביש יפה יותר.?
האם כדאי להגיע לפסטיבל הרודיאו בקלגרי? ( אנחנו באיזור ) או לותר ולטייל עוד בטבע?
חמדה
תודה
-
אם התוכנית שלכם היא לבקר ברוקיז גם באזור ג’ספר וגם באזור באנף- הייתי נוסע דרך קלירווטר כדי להגיע קודם לג’ספר ומשם לרדת לבאנף ולסיים בטיסה מקלגרי.אמנם הדרך מקמלופס לבאנף יפה יותר, לדעתי, אבל מבחינת יעילות המסלול- עדיף ללכת קודם לג’ספר
-
מצטרף לשאלה של קודמי-
מספר ימים שעומדים לרשותכם החל מהיציאה מויסלר ועד ליום הטיסה מקלגארי???
מתשובתכם תיגזר או לא אפשרות לשלב טעימה מהפסטיבל בקלגרי
מוני
-
מצטרפת לשאלה. אנחנו יוצאים עם קרוואן מונקובר בראשון בבוקר ומתכננים להגיע לחניון בגאספר בשני בערב.
התכנון המקורי היה לישון בראשון בערב בקלירווטר אחרי נסיעה בכביש 99 ובשני בבוקר לצאת לשייט דובים.
אחרי התעמקות נוספת אנחנו רוצים לבלות בויסלר ברכבל ובגשר התלוי (אולי גם אומגה).
השאלה אם הסיבוב דרך ויסלר שווה את העיקוף ?
אם כן-נראה לי אשנה את הלינה בראשון בערב לקמלופס.
מה דעתכם ? איזו דרך עדיפה?
יש לכם המלצה לחניון קרוואנים בקמלופס?
-
25/6 נחיתה לילה ונקובר
26, 27 ונקובר
28 מעבורת לויקטוריה לינה ויקטוריה
29 לינה ויקטוריה
30 – נסיעה לטופינו . לינה טופינו
1/7 פסיפיק רים . לינה טופינו
2/7 פסיפיק רים . לינה טופינו ? / ונקובר?
3/8 נסיעה לויסלר . לינה ויסלר
4/7 נסיעה לכיוון הרוקיס . דרך כביש 1 או כביש 5
5/7 ?
6,7,8, – 3 לילות גספר
9/10/11-7 3 לילות לינה אגם לואיז או פילד.
12/13-7 2 לילות לינה קנמור
14/7 טיסה קלגרי 22:30
איך הייתם מציעים להגיע ללרוקיס? אני חושבת שזמן יש
תודה
חמדה
-
אני נסעתי דרך Kamloops (לינה שם) ל- Golden (לינה שם) על כביש 1. משם, המשכתי בכביש 1, בתוך פארק Yoho ל- Field ואח”כ ל- Lake Louise. לג’אספר הגעתי על דרך הקרחונים (כביש 93). -
שלום חמדה, את מוזמנת לקרוא את סיכום הטיול שלי בפורום כאשר עשיתי מסלול דומה מאד. המעבר לקנדה היה ביום 5. -
הדרך לויסלר ( כביש 99) מאוד יפה.. אבל יש בה גם הרבה עצירות יפות של מפלים, העיירה עצמה , הגונדולה לפני סקוומיש, ולא יודע מה התכוונתם בגשר התלוי – קפיליאנו?.. זה יכול להיות הרבה מאוד עצירות שגוררות זמן בכל אחד.. ואח”כ הדרך צפונה מויסטלר מלאה פיתולים לכיוון לילואט… ואח”כ אתם רוצים להגיע עד קמלופס- זה הרבה מאוד… לפעמים צריך לעשות גם ויתורים כואבים ואם שייט הדובים חשוב לכם- הייתי נשאר עם תוכנית המקור שלכם. אם הוא לא חשוב ותקוו לראות דובים ביתרת הביקור- אז תוכלו ללון איפה שהוא צפונה לויסלר בלילה ואז להמשיך משם לג’ספר ביום למחרת... -
אם זו התוכנית שלכם- הייתי נוסע דרך קלירווטר ושמורת וולס גריי. מסתדר הרבה יותר הגיוניתלגבי ה- 2.7 הייתי חושב אולי לנצל את שעות היום בפסיפיק רים ולנוע ללינה בננימו ככה שתוכלו לתפוס מעבורת מוקדמת מאוד להורשו ביי ומשם להמשיך לויסלר. לא הייתי מגיע עד ונקובר ללינה- סתם סיבוב נוסף , כשמעבורת עוגנת בהורשו ביי שזה כבר על הדרך לויסלר מחוץ למטרופולין ונקובר.
ב-5.7 תוכלו לבקר בשמורת וולס גריי. אנחנו נהננו בה. יש בה בעיית יתושים- תהיו מוכנים לזה, ואנחנו ראינו בה דובה עם גורים, כשברוקיז כמעט ולא רואים מפאת ריבוי האנשים.
-
-
האם כדאי לשלב טעימה מסטמפד?
-
הי. השייט דובים מתוכנן לנו ביום השני,בדרך מקלירווטר לגאספר.
לגבי הגשר התלוי-הכוונה היא בויסלר עצמו (לא קפילנו). קראתי שנפתח שם גשר חדש בפסגה,אחרי שעולים עם הרכבל
לכן חשבתי לנסוע ביום הראשון: ונקובר-ויסלר-קמלופס
וביום השני: קמלופס-בלו ריבר-גאספר
אשמח לשמוע את דעתך.
-
אני חושב שיש לכם תוכנית טובה ותשאירו איתה.
-
אני חושב שסיבוב של ונקובר- ויסלר- קמלופס הוא יום סופר מאומץ... שאתם תרצו לעצור בנקודות שיגזלו לכם זמן כל אחת, מה שיהפוך ליום ארוך ומתיש יחסית לתחילת הטיול.. אני חושב שהייתי מוותר. אם תכננתם על כמה ימים בונקובר במקרה- אולי שווה לשקול טיול יום לויסטלר.. אפילו בלי קראוון אלא רכב שכור ליום?...
-
שוב שלום
הצעה בדגש על נסיעה בכביש 1
2/7 – כפי שהוצע לכם לחזור מהפסיפיק רים בכיוון ננאימו
3/7-ויסלר לינה ויסלר
4/7- הגעה לקמלופס
5/7- כביש 1 עד גולדן לינה גולדן והלאה.
6-8/7 – ג’אספר
9-11– לינה כפי שרשמתם עבור פארק באנף ויוהו
מכאן והלאה אפשר לחשוב על שילוב הפסטיבל בקלגארי שמסתיים ב-14/7 מאחר ובצד של פארק באנף (כולל הלינות בקנמור) יש לכם
עודף ימים, כך שב-13/7 אין סיבה שלא תבדקו כדאיות להיות בקלגארי,כמובן בתיאום עם מופעים כאלה או אחרים שבתוכניה.
גילוי נאות -הגענו יום לאחר סיום הפסטיבל בקלגארי, ולכן אני מפנה אתכם לבלוג של איריס ס שכותבת על החוויות שלהם מהפסטיבל-
אגב בשלושה ימים בג’ספר סיכוי לא מבוטל לפגוש דוב כזה או אחר.
בכל כיוון וחלוקה שתבחרו מובטחת לכם הנאה צרופה.
מוני
-
@גדליהו מהגרעין
היי. משתפת במסלול הטיול שלנו כי מאוד מתלבטת אם לעשות את הסיבוב דרך ויסלר. מהאתר שלהם נראה מקום מאוד יפה אבל מנגד שומעת מעצתך שזה הולך להיות מתיש… אם יש לך הערות/הארות על המסלול שתיכננתי אשמח לשמוע. כל הלינות/רכבים/קרוואן כבר הוזמנו.
אנחנו משפחה עם חמישה ילדים בגילאי 6-16 (דתיים) והתכנית היא-
יום 1-נחיתה אחהצ בונקובר (השכרת רכב)
יום 2- ונקובר (לינה בונקובר)
יום 3 – האי ונקובר (לינה בונקובר. הלוך חזור עם המעבורת באותו יום)
יום 4- גשר קפילנו + איסוף הקרוואן (משאירים אותו במקום כדי להעביר את השבת בעיר בלי הקרוואן) (לינה בונקובר)
יום 5 – שבת בונקובר
יום 6 – יציאה מוקדמת עם הקרוואן (הוא כבר אצלנו כך שאין בזבוז זמן באיסוף) לכיוון הרוקיס (כאן השאלה דרך איפה לנסוע ואיפה לעשות עצירת לילה)
יום 7 – שייט דובים והגעה לקראת ערב לגאספר (לינה בגאספר)
יום 8+9- גאספר (לינה בגאספר)
יום 10- כביש הקרחונים (לינה בלייק לואיז)
יום 11+12 – לייק לואיז / מדובר בשישי שבת (לינה בלייק ללואיז)
יום 13- יוהו (לינה בלייק לואיז)
יום 14+15 – באנף (לינה בבאנף)
יום 16- יציאה מוקדמת מבאנף לקלגרי: בילוי בסטמפייד בקלגרי (לינה בקלגרי)
יום 17 – החזרת הקרוואן ולקיחת רכב שכור. נסיעה לאדמונטון (לינה באדמונטון אצל חברים)
יום 18+19+20 – אדמונטון
יום 21- טיסה מאדמונטון לסן פרנסיסקו
יום 22+23+24 – יוסמיטי.
יום 25+26+27 – סן פרנסיסקו (לינה בסן פרנסיסקו)
יום 28 – יום קניות באאוטלט (לינה באוקלנד)
יום 29 – לונה פארק (לינה באוקלנד)
יום 30- בילוי בוקר קצר בסן פרנסיסקו (השלמות) וטיסת לילה חזרה לארץ
-
נראה לי שמצאתם את הפיתרון ביום מספר 3- אני לא הייתי נוסע ליום לאי ונקובר. מדובר בשייט מעבורת של שעה וחצי -שעתיים לכל כיוון, תלוי מאיזה מזח יוצאים.. ץ סביר שלא תהיו על המעבורת הראשונה, וגם בד”כ לא מזמינים את האחרונה, מחשש שאם יהיו בעיות ודחיות ( או איחור שלכם לא עלינו...) ככה שבסה”כ כנראה שאתם מדברים על משהו כמו 8 שעות על האי- נסיעה לטופינו מננימו היא שעתיים- שעתיים וחצי בלי עצירות לכיוון, מה שאומר שלשם כנראה לא תגיעו- מה שישאיר אתכם רק עם ויקטוריה או אולי כמה שעות ויקטוריה והדרך מננימו לויקטוריה ( למעט עצירה לשעתיים בכפר שמיינוס לא החושב שיש שם עצירות נוספות)- אם מביאים בחשבון נסיעות, ארוחות וכיוב’- ממש יום שמנוצל לא טוב.מה שהופך את זה ליום אידיאלי עבורכם לנסוע עד ויסטלר בחזרה- בסה”כ מדובר בכשעה וחצי לכל כיוון על הדרך- תוכלו לעצור במפלי שנון, במלי ברנדי ויין, לעלות עם הגונדולה בסקוומיש, לבקר בויסטלר כמות שעות יפה. ללא תלות במעבורות ( שאגב, יקרות מאוד). אתם גם עם רכב ולא קראוון- שזה יקל עליכם קצת מבחינת חנייה, שיכולה להיות קשה בחלק מהעצירות , אם יש ריבוי תיירים...
-
תודה רבה! נתת פה רעיון שלא חשבתי עליו.
כמו שאמרת-יש ויתורים שצריכים לעשות. ממה שאני מבינה ממך אתה ממליץ לוותר על האי ונקובר.
צריכה להחליט אם באמת לוותר על זה או לוותר על ויסלר.
תודה
-
לאור מה שתספיקו באי. הייתי הולך על אופציית ויסטלר.
-
שתי האופציות שיש לפנינו הן: (ביום אחד/יום 3)
אופציה 1-לעבור עם המעבורת מוונקובר לויקטוריה,לטייל רגלית בעיר (אולי להספיק גם מוזיאון המיניאטורות?)ואז לנסוע לגני בוטשרד,לטייל שם ומשם חזרה למעבורת חזרה לוונקובר.
אופציה 2-לנסוע לוויסלר עם עצירה במפלי שנון. בויסלר לעלות ברכבל, להיות בגשר התלוי (משהו חדש לפי האתר שלהם באינטרנט) ואולי להספיק גם אומגות. ולחזור לוונקובר לקראת הלילה.
איזה אופציה היא עדיפה בעיניך?