טיול לארבעה שבועות באזור ניו יורק
-
אני משוחררת טרייה ובקיץ הקרוב אני הולכת להדריך במחנה של הסוכנות היהודי בניו יורק. יש לנו ויזת חילופי תרבויות המאשרת להישאר בתחומי ארהב עד 30 יום מסיום המחנה, מה שנותן לי עוד 4 שבועות (וסופש) לטייל בארהב. אני עדיין לא בטוחה שאני הולכת לנצל כל התקופה.
הסוכנות היהודית ממנים לנו טיסה הלוך בתחילת תקופת המחנה וטיסה חזור בתאריך לבחירתנו.
כמה שאלות:
*כרגע אני עדיין לא יודעת מי ידריך איתי במחנה והאם הם ירצו לטייל. אני מעולם לא טיילתי לבד וקצת חוששת מזה, האם יש כאן כאלה שטיילו לבד והיו להם חוויות רעות?*במידה ואחליט לטייל לבד, האם אתם מכירים דרכים להכיר אנשים בחול? (ממש מקומות להכיר אנשים חדשים תוך כדי הטיול)
*אשמח לקבל המלצות לפנינים נסתרות בניו יורק
*האם חודש בניו יורק זה מוגזם? באילו עוד מקומות כדאי לבקר (טיסה חזרה לארץ יוצאת מניו יורק)
*במידה ואני כן אשאר את מלוא התקופה מהו התקציב המומלץ (שהייה בהוסטלים, תחבורה ציבורית, ללא מסעדות יקרות)
אני מבינה שיש לי מלא שאלות והן דיי מבולגנות, אני לא רוצה לדחות את התכנון כדי שבמידה ואני אצטרך להזמין טיסות / חדרים וכו’ אני לא אדפק מהמחירים..
תודה מראש לעונים!
-
להכיר אנשים תוך כדי טיול, הדרך הטובה ביותר היאנ לינה בהוסטלים. אין בארה”ב כל כך הרבה הוסטלים כמו באירופה ובמזרח אסיה.המקביל לאכסניות הנוער בארץ הוא HI-HOSTELING INTERNATIOL. באכסניות ארגון זה תהיי בטוחה שהתנאים סבירים או יותר והבטחון האישי טוב.
בערים הגדולות זה גם יחסוך לך הרבה דולרים.
תתחילי מרשימת מקומות שאת רוצה לבקר, תעשי סדר הגיוני ממקום המחנה לניו יורק לטיסה ותבני לך תכנית טיול. כשתהיה לך תכנית בסיסית או אפילו רק רשימת מאוויים, תוכלי לקבל פה הרבה עזרה.
-
מהכרות שלי עם המון אנשים שהיו בעבר מדריכים מטעם הסוכנות – רוב אלו שנוסעים להדריך מתכוונים להישאר לטייל, וכמעט בטוח שתוכלי למצוא שותפים לטיול.
-
חשוב להוסיף שמקום המחנה הוא בפרבר בניו יורק סיטי, ולכן במידה ואני מרחיבה את הטיול ויוצאת ממדינת ניו יורק, אצטרך גם לחזור לשם כדי לחזור ארצה -
לדעתי את צריכה להחליט כמה דברים עם עצמך:
בראש ובראשונה – כמה קריטי לך עניין השותפים. אם התשובה היא שזה מאוד חשוב אז אין לך מה לתכנן יותר מדי כרגע, כי תכנון הטיול חייב לכלול גם מה שהשותפים רוצים. תחליטי כמה זמן את רוצה להשאר אחרי המחנה, ובזמן מעכשיו ועד הקיץ תקראי ותחשבי על מקומות שאת רוצה לבקר בהם. אם שותפים זה לא קריטי מבחינתך (ומבחינתי זה לא קריטי, למשל) אז תתכנני לעצמך את הטיול שאת רוצה, תעשי הזמנות בהתאם, ואם מתישהו מישהו ירצה להצטרף לטיול שכבר בנית אז אחלה.
דבר קריטי נוסף הוא כמה כסף את מתכוונת להשקיע בטיול הזה. זה כמובן ישליך גם לגבי האורך של הטיול וגם לגבי היעדים שאת בוחרת.
לשותפים יש יתרונות ויש חסרונות. בין היתר, את מתפשרת על איך הטיול שלך נראה, את עושה דברים שאת לא רוצה ואת לא עושה דברים שאת כן רוצה. היתרון שלך הוא שיהיה לך הרבה זמן להיות עם האנשים האלה בפועל ולראות כמה כיף לך איתם וכמה את רוצה לטייל איתם.