ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

בוקר טוב לכל חברי פורום נורבגיה.

פורום אירופה
    לילהאמר
    5
    9
    1854
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ישינובסקי
      ישינובסקי נערך לאחרונה על ידי

לא בטוח שאני רושמת במקום הנכון (לא ידידותית למחשבים) אך אשמח מאוד באם תוכלו לענות לי.

אנחנו זוג בסוף שנות החמישים אשר נוסעים ביולי לנורבגיה למשך שבועיים. קשה לי מאוד לתכנן את הטיול לבד כי אני מתבלבת בין כל השמות הקשים

ואודה באם תוכלו לרשום לי מסלול בין אוסלו לטרונדהיים ואז לרדת דרומה וחזרה באוסלו. אילו נקודות חשובות וכדאיות בדרך מאוסלו לטרונדהיים. האם כדאי לישון בלילהאמר או באוטה. ניסיתי לקרוא את הפורומים אך הכל מסתובב לי בראש. סורי. השמות מבלבלים. אנחנו שוכרים רכב. האם יש אתרי חובה? המון המון תודה לנכונותכם והיענותכם לבקשתי הארוכה. והאם מישהו יודע כמה עלות מחייה ליום בערך? אני פשוט רוצה להתחיל להזמין מקומות לינה ואיני יודעת היכן. תודות.

יונית יהודה אודי 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונית
        יונית @ישינובסקי נערך לאחרונה על ידי

@ישינובסקי

את בהחלט רושמת במקום הנכון.

אבל פורום לא יוכל לתכנן עבורכם את המסלול, עם כל הרצון הטוב.

האם טיילתם בעבר ביעדים אחרים? איך בניתם את המסלול אז?

קראת ספרים, סיכומי טיולים, פתחת מפה והצבת את היעדים עליה,

כמה מסלולי טבע, הליכה, שיט , וכל זה- מאד אישי ואין “חובה” באתרים.

לדעתי-מסלול בנהיגה עצמית שמתחיל באוסלו-ממשיך לטרודנהים- ממשיך עם הדרךהאטלנטית-לפיורדים (?) -ברגן וחזרה לאוסלו--זה יותר מדי יעדים לטיול של שבועיים.

השאלה לגבי לישון בלילהמר או אוטה לא ברורה- תלוי מה התוואי של המסלול, בערב הראשון? שעת נחיתה? מה בכלל הטיול-כי לינה כדאי שתהיה פונקציה של תוואי מסלול.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • יהודה אודי
          יהודה אודי @ישינובסקי נערך לאחרונה על ידי

@ישינובסקי

נורבגיה

נורבגיה - בלוגים

נורבגיה - טיפים

נורבגיה -מסלולי טיול

נורבגיה - איזור דומבס-טרונדהיים-אנדלסנס

נורבגיה - פורום אירופה

אגב,
          מדוע להרחיק עד טרודנהיים ?

תהני !

• ישינובסקי
            ישינובסקי נערך לאחרונה על ידי

ראשית תודה רבה לאלו שענו.

שנית לא נראה לי שנהיה בנורבגיה שוב מכיוון שנוכחתי לדעת שזה טיול מאוד מאוד יקר אבל כבר החלטנו והזמנו כרטיסים דרך אייר בלטיק כך שאין דרך חזרה.

כנראה שאנו רוצים לתפוש ולראות כמה שאפשר ולאגור בזיכרון אבל אתם אומרים שזה יותר מדי האם לקצר בהרבה? האם יש אתרים עליהם ממש ממש הייתם ממליצים לא להחמיץ כאלו שהם בבחינת MUST? כשאנו חוזרים מברגן לאוסלו האם יש מקומות מיוחדים ששווה לעצור, לראות ולא לפספס? טיולים קודמים שלנו היו קצרים בהרבה מהטיול הזה אבל פעם אחת נסענו לטיול של שבועיים לסקוטלנד ומאוד נעזרנו במסלול של אחד המגיבים שלכם אשר מאוד עזר לנו עם עצותיו.

אנו גם רוצים מאוד לעשות לפחות הפלגה אחת בין הפיורדים. על מה הייתם ממליצים. אני רואה כל כך הרבה הפלגות/שיט בין הפיורדים ואיני יודעת באיזה לבחור. האם תוכלו להמליץ?

האם 100 יורו ליום יספיקו למחייתנו? אוכל ווכדומה? נאכל רק בסופרמרקטים.

סליחה על כל השאלות הארוכות ושוב מאוד מודים לכם על עזרתכם. כל טיפ ועצה יילקחו בחשבון כדי שנצא לטיול הזה חכמים ויודעים יותר בזכותכם.

יונית רבקה.ק. משה א 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • יונית

@ישינובסקי

רק לגבי התקציב 100€ ליום שאמור לכלול לינה-כלכלה-דלק-מעבורות-כניסה לאתרים?

לא יספיק!

• רבקה.ק.
                רבקה.ק. @ישינובסקי נערך לאחרונה על ידי

@ישינובסקי

גם אם ההנחה שלך, שלא תחזרו שוב לנורווגיה נכונה, לא הייתי ממליצה לרוץ מאתר לאתר. נורבגיה גדולה מדי מכדי לראות אותה בטיול אחד.

ראשית, ממליצה לך בחום להזמין טיסת פנים מאלסונד לאוסלו לפני הטיסה חזרה, כך יתווסף לכם הרבה זמן לטיול עצמו.

שנית –
                הנקודות המקובלות לטיול עוברות בין אוסלו לברגן ואלסונד (Alesund).
                יש העוברים גם ברמת הרדנגרוידה (Hardangervidda ).

שיט מאוד מקובל הוא בפיורד Geiranger – הוא מאוד יפה! לוקחים את השיט בעיירה גיירינגר (עם אוטו על המעבורת) ושטים עד Valldalen משם נוסעים את דרך הטרולים המפורסמת Trollstigen .

אלה מעט מהנקודות. את יכולה להציב אותן על המפה ולהוסיף בינהן עוד נקודות עניין.

רבקה

• משה א
                  משה א @ישינובסקי נערך לאחרונה על ידי

@ישינובסקי

ממליץ לך להיכנס לאתר של קליר דוידי (טיולים בנורוגיה). אתר נהדר שיעשה לך הרבה סדר.

ישינובסקי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • ישינובסקי
                    ישינובסקי @משה א נערך לאחרונה על ידי

ושוב תודה לכל המגיבים כאן. שמחים מאוד לשמוע בעצותיכם.

ראשית לגבי אלו שהמליצו על טיסה מאוסלו לאולסונד. האם לא כדאי לסוע ברכב ולראות  את כל האתרים המופלאים שבדרך?

שנית, אשמח לשמוע את דעתכם על המסלול הנדון:

אוסלו, לילהאמר, קריסטיאנסונד, אלסונד, גייראנגר, אולדן או בריקסדאל, פלאם, ברגן גיילו וחזרה מאוסלו לארץ.

האם יש נקודות שכדאי לוותר עליהן ונקודות אחרות שכדאי להוסיף בדרך.

האם כדאי לישון באלסונד יומיים או שמספיק יום אחד בלבד.

האם גיילו כדאית או שכדאי לחזור ישר מברגן לאוסלו בלי עצירה בדרך?

אם 100 יורו ליום לא מספיקים, כמה לפי נסיונכם יספיקו ליום?

ושוב סליחה על כל השאלות הארוכות ותודות לשיתוף הפעולה המקסים שלכם במתן עצות זהב.

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • יונית

@ישינובסקי

המיטב של נורבגיה אינן ערים,אלא הטבע שלה-

המיקוד של הטבע בפיורדים.

מכאן היות ויש לכם שבועיים, ואם אין סיבה מיוחדת להגיע לקריסנטסונד- מציעה לצמצם את המעגל הגיאוגרפי.

מעבר לכך- התוואי אל אוסלו (לכוון לילהמר ובעיקר יותר צפונה) לכוון אולסונד נניח, וכן התוואי שבין ברגן לאוסלו בחזור (אם לא מתעכבים ברמת הארדוויגה )-אלו מסלולי נסיעה ארוכים יחסית ומעניינים ונופיים פחות.

שוב---אפשר את הכול, אבל יש לכם שבועיים ולכן המרכז של המסלול הוא הקטע של גייארנגר,אחד הקרחונים הנמסים ,הפיורדים- ועד ברגן- ולחלק הזה של הדרך הייתי מקדישה את רוב הטיול. עוד יומיים לפחות לאוסלו ועוד יום לפחות לברגן,ויום לאולסונד- וזהו...נגמר.

לגבי עלות מחיה בנורבגיה, מציעה כי תתחילי בבדיקת עלויות לינה לעיתוי הטיול שלכם- זה מרכיב משמעותי- ויש סוגי לינה שונים, מבקתות (הייטרים) ללא מים זורמים אפילו(חלק) ועד מלונות מסודרים כמו בכל מקום אחר. מאד תלוי מה רמת הפינוק והדרישות שלכם. להלן כמה דוגמאות אקראיות של לינה אפשרית בתאריך אקראי ביולי 2019 לזוג

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון