טיול אחרי צבא לאפריקה
-
שלום לכולם

אני וחבר שלי רוצים לעשות טיול אחרי צבא לאפריקה לחודש למוזמביק טנזניה ומלוואי.
אנחנו לא מכירים ולא יודעים איך להתחיל לתכנן ומה התקציב הדרוש עבורנו
אשמח אם תוכלו לענות

תודה רבה
-
בכדי לענות לכם, אתם צריכים לחשוב קודם על 2-3 שאלות. האם הטיול יהיה קוי (נקודת ההתחלה לא תהייה נקודת הסיום) או מעגלי? האם תתניידו בתחבורה ציבורית או שתרכשו כלי רכב? וגם, באיזה חודשים בשנה מיועד הטיול ולכמה זמן? -
ישנם שתי אפשרויות מומלצות לטיול שכזה, (השלישית נסיעה בתחבורה ציבורית לא מומלצת)
1. רכישת רכב ג’יפ יד שניה מיוהנסבורג ונסיעה בנהיגה עצמית (רכב שכור יעלה הון) אפשר למכור אותו בחזרה בסוף הטיול עם יש מזל.
2.הצטרפות לטיול אוברלנד בתאריך קבוע. (טיול שמבוצע ברכב “טיולית ספארי” עם עד 16 משתתפים בדרך כלל צעירים וצעירות מכל רחבי העולם, הלינה היא באוהלים וברכב ישנם מתקנים שמאפשרים טיול ללא הסתמכות על גורמים חיצוניים.
לכל אפשרות היתרונות והחסרונת שלה. רק תזכרו שאפריקה זה לא דרום אמריקה. המחירים לא זולים בלינות ובפעילויות.
מצורפת מפה שתקבלו מושג על מה מדובר.

-
נותן לכם קצת מושג על הפארקים בטנזניה- רוב הפארקים ה”מפורסמים” נמצאים בצפון המדינה ובדרך כלל ניתן להגיע אלייהם מנמל התעופה קילימנג’רו הנמצא סמוך ליד ההר הגבוה באפריקה בעל אותו השם .
כמה פארקים שלא הייתי מוותר עלייהם-
שמורת הטרנגירי- שמורה יפיפיה שיחודה הוא עדרי הפילים הגדולים הנמצאים בשטחה ועצי הבאובב המזוהים עם היבשת .קלדרת נגורונגורו- הר געש שקרס לתוך עצמו ויצר שמורה מדהימה ביופייה ובתוכה אלפי מינים שונים ומיוחדים של בעלי חיים ואחד המקומות היחידים בהם ניתן לראות קרנפים במדינה.
שמורת הסרנגטי- מישוריים אין סופיים של טבע , בשמורה יש הכל מהכל ואת כל החיות הגדולות והטורפים המפורסמים, אל תפספסו אותה!
עוד שמורות ומקומות מומלצים בטנזניה:
שמורת ארושה , שמורת אגם מניארה – גם בצפון המדינהשמורת סלו- בדרום המדינה (אולי יתאים למסלול שלכם)
האי זנזיבר- טיסות פנים מרוב המקומות בטנזניה , אי אקזוטי יפייפה
תהנו!
-
זהו? בטנזניה יש 17 פארקים גדולים. אתה מנית רק כמה מהם. ליד זנזיבר יש עוד איים. חלקם לדעתי יפים מזנזיבר.
-
היי,
הרצון שהטיול יהיה קוי (שהנקודת התחלה וסוף לא יהיו אותו הדבר), לגבי הרכב לא יודעים עדיין להגיד והתכנון הוא בחודשים יולי אוגוסט.
תודה

-
אם זה המצב, הרי ההצעה שהציע לכם כאן החבר C.Africa יכל להתאים לכם מכל בחינה ללא הרבה כאב ראש. פנו אליו לקבלת מידע נוסף.
-