האם נחוץ סיוע של חברה לטיול באיסלנד?
-
שלום לכולם!
אנחנו רוצים לטייל באיסלנד בסוף יוני. כוונתנו לצאת לסיבוב מקיף בנהיגה עצמית.
יש חברות שמציעות סיוע בתכנון המסלול, השכרת הרכב וארגון לינה לאורך הדרך.יש לנו ניסיון לא מעט בטיולים עצמיים במדינות שונות באירופה ובארצות הברית. האם המצב באיסלנד שונה שהוא מצריך יותר עזרה?
ואם התשובה היא שאין צורך בחברה שמארגנת את הנסיעה – למה כדאי לשים לב – בעניין המסלול? לינה? רכב?
המון תודה!קרן
-
התשובה שלי רק מתוך תכנון עתידי, לא התנסתי.
אבל---לא רואה הבדל בין איסלנד למדינות אחרות שבהן טיילתם בעבר.
תקראו סיכומי טיולים ותוכלו לבנות לעצמכם את המסלול והלינות.
צריך להיות מודעים לתוואי הכביש, אם יורדים מכביש הטבעת- לאן
האם קונים סיור מקומי ליעד מורכב יותר (בהיבט הנגישות בלבד!) או נוסעים עם גיפ גדול (מסיבי) את כל הטיול ? (הבדלי עלויות).
למדו את היבט התחבורה ,החוקים, איפיוני הכבישים קודם כל.
תראו איפה אתם רוצים לטייל וכמה זמן עומד לרשותכם
ותתחילו להרכיב את הפאזל.
-
היי,
כדאי לקחת בחשבון שבאיסלנד יחסית מעט ממקומות לינה לכמות התיירים הגבוהה מאד. לכן כדאי למהר לסגור מסלול ולהזמין לינות, אלא אם שוכרים קרוואן שאז הגמישות גדולה יותר. אפשר להיכנס לאתר של חברות ישראליות ולא רק ולבדוק את המסלול שהן מציעות. בסך הכל כולם כמעט “עושים” את אותו מסלול.
אם יש לכם ניסיון בתכנון טיולים לא צריכה להיות בעיה לארגן טיול גם באיסלנד. לא כתבת לכמה זמן מתוכנן הטיול אגב….
אני בעד להיעזר גם בספר הדרכה טוב, כמו המהדורה האחרונה בראנגלית של הלונלי פלנט או rough guides , ובעיקר באתר התיירות המעולה של איסלנד.
אתר חשוב נוסף-המצב בכבישים והדרכים ההרריות, ועוד הרבה מידע כאן.
-
אין שום בעיה לתכנן ולבצע הכל לבד. הבעיה היחידה היא הפער בין כמות המבקרים לאמצעים העומדים לרשותם דהינו רכבים להשכרה וחדרים ללינה.
אם אתם מתכננים על יוני 2019 אז אתם עשויים לגלות קשיים במציאת רכב לתאריכים של סוף יוני כי הרצוי עלול להיות כבר מוזמן וצריך יהיה להתפשר על המצוי. כנ”ל לגבי חדרים במחירים שפויים.
יש הרבה חומר בבלוגים על איסלנד ותכנון המסלול דווקא באיסלנד הוא החלק הפשוט ביותר.בזמן שאני מקליד נירית הקדימה אותי ונתנה לכם כבר כמה טיפים מועילים. שכרית קראון פותרת מעט את בעית הלינה אבל מגבילה את אפשרות הטיול מול רכב 4X4. כנסו לאתרי השכרת רכב באיסלנד תראו מה יש ומתאים לכם במחיר קחו ספר ומפה וקדימה לעבודה.
בהצלחה
רנצי
-
לדעתי, מומלץ להיעזר במדריך לצורך הזמנת מלונות ותכנון אתרי הביקור בהתאם. מספר המלונות או אתרי לינה אחרים באיסלנד מצומצם, מרוחק מאוד
זה מזה. אין צורך במדריך צמוד , הנסיעה היא היקפית בכביש ראשי.