ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ניו יורק - מפלי הניאגרה - וושינגטון ב 4-5 ימים

פורום צפון אמריקה
    מפלי הניאגרה
    5
    14
    1325
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ranco100
      ranco100 נערך לאחרונה על ידי

היי,

אנחנו משפחה של , כולם כבר די גדולים. מתכננים נסיעה כזו (2.7-18.7):

• ניו יורק (5 ימים)
      • טיול למפלי הניאגרה
      • וושינגטון (יומיים)
      • טיסה לאורלנדו (6 לילות).

רציתי להתייעץ לגבי המסלול למפלים. הנה מה שחשבתי, כתכנון ראשוני:

סימנתי ב (?) את מה שאני לא משוכנע לגביו. אשמח להארות והערות!

7.7

Woodbury common premium outlet (?)

ברמינגהם

אית’קה – לינה

8.7

Watkins glen state park

Corning Glass Museum

Niagara Falls  – לינה בצד הקנדי

9.7

מפלים – כל היום

(Maid of the Mist, Cave of the Wind, ...)

לילה שני במפלים (?)

10.7 יציאה לכיוון הרשי

עצירה ב-Bath (?)

ביקור בעולם השוקולד (הרשי)

Amish Experience / The Amish Village

לילה בהרשי (?) – אולי להתקרב יותר לוושינגטון?

11.7

נסיעה לוושינגטון – עצירה בבולטימור?

אשמח לכל טיפ. ותודה מראש! רן

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אנשיםטובים
        אנשיםטובים @ranco100 נערך לאחרונה על ידי

@ranco100

לא פרטת מה גילאי הילדים (די גדולים זה 5 עד 10, או 18 עד 22?).

גם לא ציינת האם הייתם בעבר באיזור, אבל לפי המסלול המוצע זה מרגיש כמו ביקור ראשון באיזור.

בגדול אני לא מת על הטיול.

5 ימים בניו יורק זה נחמד. אבל אם זה כולל את יום הטיסה זב כבר רק 4 ימים + קצת ביום הראשון (תלוי בטיסה). זה סביר אבל לא המון.

אורלנדו 6 לילות זה 5 ימים. אפשרי אבל מעט גבולי

וושינגטון – אם מדובר על יומיים מלאים (3 לילות) זה בסדר גמור. אבל אם מדובר על יום וקצת זה כבר צפוף למדיי.

המסלול שלכם לניאגרה וחזרה מאד דחוס. כלומר בהחלט אפשרי, אבל בסופו של דבר יש לכם קרוב ל-20 שעות נסיעה ב-5 ימים

וודברי – לא הייתי הולך על אאוטלט כבר בתחלית הנסיעה. אאוטלט מתאים יותר לשבור נסיעה ארוכה.

ברמינגהם – אין לי מושג מה יש לעשות שם

הרשי לא אטרקציה כזו מדהימה. זו עצירה נחמדה בדרך ולא יותר.

אין לי מוזג מה יש בבאת’

בולטימור זו עיר גדולה. כלומר גם אם היא לכאורה בדרך, הרי שרק הכניסה והיציאה מהעיר  והחניה יקחו לכם שעה וחצי עד שעתיים.

ranco100 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • ranco100
          ranco100 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

“ילדים”: . 16-24. לכן אנחנו מוגבלים בטווח תאריכים הזה (בין בחינות)

אכן נסיעה ראשונה לארה”ב לרוב המשפחה.

וושינגטון – יש יומיים כמעט מלאים. מתלבט אם לטוס לאורלנדו בבוקר הבא במקום טיסת ערב.

יש הצעות, אם כן, יותר מעניינות לדרך מניו יורק למפלים, ובדרך חזרה לוושינגטון? ברור לי שזה הרבה נסיעה, אין שוב – אין לנו ברירה.

תודה!

אנשיםטובים 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • אנשיםטובים

@ranco100

תמיד יש ברירה

סתם שתי הצעות: לשלב טיסת פנים (למשל מניו יורק לבאפולו ואז לרדת לוושינגטון ברכב) או לוותר על וושינגטון (ולטוס מבאפולו לאורלדנו). וכמובן שיש גם הצעות נוספות

הזכרת טיול משפחתי ראשון לארה”ב. אבל היו קודם טיולים משפחתיים אחרים (למשל לאירופה)? אתם מודעים לקצב שלכם?

לגבי קצב שלוש הערות:

שים לב שהזמן שגוגל מפס נוקב בו הוא הכי נטו שיכול להיות. בפועל הנסיעה לוקחת יותר (לצורך השוואה – חשב זמני נסיעה בישראל ותשווה למה שאתה יודע). החל מפקקים, דרך נסיעות בתוך היעד, עצירות לדלק או רענון, סטייה מהדרך ועוד.

אתם לא במרתון אלא רוצים להנות. אז אל תשכחו שצריך לעשות עצירות. למשל לארוחות. שכיף להתקע במשהו ספונטני שראיתם (חנות, אטרקציה ועוד). זה לוקח זמן

ושהשעה שנקובה לטיסה היא לא השעה שיוצאים לדרך. טיסת ערב מוושינגטון למשל אומר שכבר 4-5 שעות לפני הטיסה צריך להתחיל להתגלגל לכיוון השדה, להזיר רכב, צ’ק אין מוקדם וכו’. ומצד שני – השעה שבה נוחתים באורלנדו היא רק ההתחלה. עוד קרוב לשעה לצאת מהשדה (כולל השכרת רכב), נסיעה למקום הלינה, צ’ק אין והתארגנות, אולי מעבר בסופר ועוד. כלומר שעתיים עד 3 משעת הנחיתה המיועדת עד שתהיו ממוקמים בנחת. כלומר שוב טיסץ ערב אומר הגעה למיטה עמוק בלילה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • אנשיםטובים

@ranco100

רוצה לפרט את המסלול כולו? מרגע היציאה מישראל ועד החזרה?

על איזה/כמה פארקים חשבתם באורלדנו?

אגב אפשרות נוספת היא לעשות מסלול של ניו יורק->וושינגטון->הרשי->אצבעות->ניאגרה->אורלדנו. זה גם יחסוך קרוב לשעתיים של נסיעה, וגם תוכלו לקחת אוטובוס מניו יורק לוושינגטון (לא כזה לא נוח כמו שזה נשמע) וגם לחסוך יומיים רכב.

• ranco100

@אנשיםטובים

כן, אפרט מחר, תודה. הרעיון של טיסה לבופלו הוא מצויין, לא חשבתי על זה. זה משחרר לנו כיום וחצי. במפלים אין צורך ברכב? אפשר להסתדר לחלוטין ברגל?

אני אתקן, אעשה קצת סדר ואשלח. ושוב תודה!

• אנשיםטובים

@ranco100 אמר:

במפלים אין צורך ברכב? אפשר להסתדר לחלוטין ברגל?

בצד הקנדי אין צורך ברכב והולכים ברגל. אבל – שדה התעופה בבאפולו לא כלכך קרוב לניאגרה. ותחבורה ציבורית או מונית יעלו כסף וזמן. ובנוסף – לא ישים ללכת ברגל לצד האמריקאי (אפשרי, אבל מורכב), ולסיום – איפה תשכרו את הרכב אחרי?

בקיצור – גם אם טסים לבאפולו – שווה לשכור רכב בשדה ולהיות איתו בניאגרה.

אגב, אם תופסים טיסת בוקר/צהריים (10-12 בבוקר) מניו יורק לבאפולו – סביר שלמחרת בבוקר כבר תוכלו לצאת לדרך. ברור שאפשר יותר, אבל בילוי בניאגרה לוקח לרוב מעט פחות מ-24 שעות. אם תעשו צ’ק אין במלון בסביבות 16:00 ותסתובבו בניאגרה בערב, הרי שלמחרת בבוקר/צהריים תוכלו לצאת לדרך וכבר לבלות את הערב באגמי האצבעות.

• ranco100
                    ranco100 נערך לאחרונה על ידי

הנה התכנון המעודכן, מקווה שיראו כתמונה, אם לא – אקליד שוב

• אנשיםטובים

@ranco100

ה 4 ביולי זה ב-4 ביולי. אין ערב חג כמו אצלנו

לא ריאלי לנסוע מהניאגרה דרך ווטקינס גלן עד הרשי ביום אחד. מדובר על מעל 7 שעות באוטו! שלא לדבר על הזמן אולי של מעבר הגבול, זמן הסיור בווטקינס גלן, והשלמות אם יש בניאגרה.

את הרכב כדאי להחזיר ביום ההגעה לוושינגטון. מה הטעם להחזיר יום אחרי? זה סתם יגזול עוד זמן בבוקר וידרוש חניה ללילה

לא יודע מה הרקע שלכם בדיסני ובפארקים. אבל לטוס עד אורלדנו בשביל שני פארקים מרגיש לי כמו בזבוז עצום של זמן וכסף. מה עם יוניברסל? מה עם מגי’ק קינגדום הקלאסי?

לא כדאי ללכת לפארק ביום ראשון. כלומר בקיץ כל הימים עמוסים, ועדיין עדיף להמנע מסופ”ש

• ranco100

@אנשיםטובים אמר:

לא ריאלי לנסוע מהניאגרה דרך ווטקינס גלן עד הרשי ביום אחד. מדובר על מעל 7 שעות באוטו! שלא לדבר על הזמן אולי של מעבר הגבול, זמן הסיור בווטקינס גלן, והשלמות אם יש בניאגרה.

נכון, גם אני חשבתי כך. נעצור בקורנינג, או טיפה דרומה לכיוון וושינגטון.

לגבי הפארקים, התכוונתי להוסיף אחד ב13.7, טרם החלטתי איזה. אולי Disney studio או יוניברסל (שבו הייתי). מג’יק קינגדום נראה לי פחות, אני זוכר אותו טיפה מיושן, ואני מניח ש-Epcot לוקח אותו. עוד משהו מומלץ שפספסתי? אגב, ל-Sea world תהיה התנגדות מהצד הטבעוני של המשפחה, אז אני לא אעיז להציע...

שוב תודה על כל הטיפים!

• aviatiko
                          aviatiko נערך לאחרונה על ידי

רק מעלה נקודה למחשבה:

באם אורלנדו היא לא ‘מאסט’ אפשר לעשות גם פארקים של Six Flags ליד וושינגטון או בניו-ג’רזי שיתנו למי שרוצה את האקסטרים בלי להוסיף הרבה לזמני הנסיעה.

לפחות בניו-ג’רזי נראה שלפארק ה’רגיל’ צמוד גם פארק מים שיכול להיות רעיון ממש טוב בחום של הקיץ.

אני לרגע לא טוענת שסיקס פלאגס == אורלנדו/דיסני/יוניבסל אבל אני חושבת שבגילאים האלה, אלה אם כן זה מבחינתכם ‘מאסט’ שווה לפחות לדעת שיש גם אופציות אחרות.

אם מעניין אז הנה האתר שלהם:
                          https://www.sixflags.com/

אביה

• אנשיםטובים

@ranco100

ב-13 כבר רשמת את אפקוט. אני מניח שהתכוות עוד פארק ב-12?

ללכת ל-3 פארקים יום אחרי יום אחרי יום זה לא קל. ועוד כששניים מהימים זה סוף שבוע…

שים לב ש MGM זה השם הישן של הוליווד סטודיו.

אם לא בא לכם מג’יק , אתה לא מתלהב מיוניברסל (אגב, יש שני פארקים של יוניברסל) ואתם מטילים וטו על סי וורלד, אז דווקא ההצעה של אביה מאד מעניינת בעיניי. עזבו את הטיסה לאורלדנו שמבזבזת יומיים ומייקרת. במקום זה שחררו את 6.5 הימים לשאר הטיול ותרווחו אותו (תוכלו לוותר על טיסת פנים).

יש כמה וכמה פארקים שאפשר לשלב בדרך – יש כמה אתרים של סיקס פלגס, פארקי מים ועוד. אם בא לכם אפשר גם להחליף את התקציב של פארק ברמה של דיסני (100 דולר ויותר לאדם) באטרקציה יקרה אחרת (כדור פורח, טיסה, באנג’י וכדומה) שגם ישאיר אפקט וואו בטיול

אם נאסא חשוב כי מישהו חובב חלל / תעופה אז אפשר לנסות לתגבר את מוזיאוני התעופה (יש כמה וכמה במסלול שלכם)

• sigalza
                              sigalza נערך לאחרונה על ידי

מצרפת מסלול שלנו.

דלג על השבוע הראשון בשיקגו ויש לך את המסלול שלנו:

טיסה לניאגרה 2 לילות

נסיעה ישירה ברכב לוושינגטון 3 לילות יומיים מלאים

טיסה לאורלנדו ל 7 לילות מהנים מאוד מאוד מאוד

טיסה לניו יורק

הביתה

http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-3812971/srch-95#

אמנם הילדים מבחינתנו היו כבר בוגרים אבל לא כמו שלך כרגע,ובכל זאת-הייתי חוזרת על המסלול הנ’ל גם בגילאים שלכם.

אם הפארקים באורלנדו לא כאלה אטרקטיבים בשבילכם אז זה רעיון מעולה של אביה לוותר על אורלנדו.

אני לא מצליחה להרשם להתראות כשיש כאן תגובות אז אם צריך אשמח להתייעצות במייל שלי [email protected]

או שמישהו כבר יגיד לי איך נרשמים להתראות….

סיגל

Daphnaezra תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • Daphnaezra
                                Daphnaezra @sigalza נערך לאחרונה על ידי

@sigalza

סיגל שלום, 

האם את ממליצה על הנסיעה ברכב מבאפלו לוושינגטון?

אנחנו זוג בני 50, נהיה בניו יורק מספר ימים ורוצים להגיע לוושינגטון ןמפלי הניאגרה ומתלבטים אם הלוך חזור בטיסות או כיוון אחד ברכב.

תודה!

• 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון