צפון-מזרח באוקטובר 2019
-
היי,
מגיעים לניו יורק ב-3/10 אחה״צ וממריאים חזרה לארץ ב-19/10 בלילה.
עברנו הרבה הודעות פה בפורום, מוצפים מידע, ולא מצליחים להחליט…
סגורים על 3 לילות אחרונים בניו יורק, יום אחד מהימים בניו יורק יוקדש לטיול לפילדלפיה עם חברים.
מאוד רוצים להגיע למפלי הניאגרה, לראות קצת אמיש וטבע אבל לא כל יום – כל היום.
אין לנו בעיה עם נסיעות והחלפת מקומות לינה אם זה אומר להספיק יותר חוויות.
אשמח לשמוע על המלצות של חברי הפורום התותחים שיש פה.
מצרף התחלה של קובץ אקסל שעשיתי, בלי הרבה מידע עליו

תודה רבה!
-
הזכרת את התאריכים העבריים. זה כי יש סיבה? כלומר חשוב לכם מאיזו בחינה? (לצום / לא לנסוע ביום כיפור, ארוחת חג בסוכות, בית כנסת ועוד)אם כן – שוב להבין מה הדרישות
אם לא – אז אין בעיה
בגדול אני לא אוהב את הרעיון של טיול יום לפילדלפיה מניו יורק. זה בהחלט אפשרי, אבל לא מעט נסיעה. ואם אתם גם ישנים בניו יורק במלון (יקר) זה גם בזבוז של לא מעט כסף.
אז אם אפשר פשוט לבנות את הטיול כך שתעברו בפילדלפיה בדרך זה עשוי להיות עדיף. כמובן כפוף לאילוצים של החברים.
הזכרת את המילה טבע. אבל לא הזכרת את המילה שלכת. בכוונה?
סתם שאלה – ניו יורק חייב להיות בסוף או שגם יכול להיות בהתחלה?
מוכן לשקול טיסת פנים (למשל אל/מ הניאגרה)?
מעוניינים בוושינגטון? בוסטון? משהו אחר?
-
היי
לגבי התאריכים העבריים – זה בגלל שלחברים בניו יורק יש ילד וזה זמנים של חופשות כדי שיצטרפו אלינו בחלק מהמסלול, לנו זה ממש לא קריטי.
פילדלפיה – אפשרי לעבור בדרך.
טבע מבחינתנו זה הכל מהכל – מפלים, שלכת, כל מה שיפה לראות

ניו יורק חייבת להיות בסוף עקב אירוע.
מעדיף לוותר על טיסות פנים אלא אם כן זה משמעותית עדיף ומוסיף יעדים לטיול.
וושינגטון ובוסטון בהתלבטות רבה, אני מניח שצריך להקדיש בכל אחת מהן לפחות יומיים-שלושה אז כמה זה כבר ישאיר לשאר הטיול?
בעיקר רוצים הרבה מאוד ואין לנו מספיק זמן, כמו כולם כנראה

-
הי,
אני גם בשלבי תכנון טיול באיזור זה בחגי תשרי, ומכירה היטב את “שלב הטבלה הריקה” שאתה נמצא בה כעת, ואת תחושת הצפת המידע והבילבול. אני ממליצה לך בחום רב על ספרה של נטע דגני, “ארה”ב צפון מזרח” (אני לא קשורה אליה ואין לי אחוזים במכירות הספר
), שממש עשה לי סדר בראש ועזר לי להתמקד במקומות המעניינים אותנו ולבנות בעזרתו מסלול. היא מציעה שם ארבעה מסלולים שונים (כחול, ירוק, כתום ואדום) וגם הצעות לשילוב ביניהם. אני בסופו של דבר שילבתי בין כמה מסלולים וגם הוספתי עוד דברים משלי, אבל היה לי ממש נוח להתבסס על הקיים במקום לנסות להמציא את הגלגל בעצמי.במקביל קראתי כאן גם כמה סיפורי טיול שהוסיפו עוד מימד של צבע והמחשה לאתרים המוזכרים בספר, ועזרו לי לבחור את האתרים בהם נבקר, כי כפי שבוודאי שמת כבר לב, החלק הקשה ביותר בתכנון טיול כזה הוא להחליט על מה לוותר מבין שפע האופציות המזמינות.
וכמובן שבסוף נעזרתי בדובדבן שבקצפת – מוני , שעצותיו החכמות והנדיבות עזרו לי לדייק את המסלול, כמו גם משתתפי פורום מצויינים נוספים – ריקי, אנשים טובים ועוד. אבל אליהם באתי כבר עם שלד ראשוני, כי האפשרויות הן באמת בלתי מוגבלות...
שיהיה בהצלחה, ומאחלת לשנינו טיולים מוצלחים בסתיו הקרוב!
-
תודה רבה
אבדוק את עניין הספר -
אם אני מבין נכון יש לכם 12 ימים נטו ל”סיבוב”
סיבוב קלאסי בלי להתייחס לשלכת יכול להיות:
עליה דרך עמק ההאדסון -> אגמי האצבעות -> ניאגרה -> המשך אצבעות -> פנסילבניה -> וושינגטון -> פילדלפיה -> ניו יורק
בגדול יש פה 7 חלקים. יום עד יומיים לכל מקום זה סביר בהחלט, וזה בדיוק ממלא לכם את הזמן
אפשר כמובן לשחק קצת מפה ומשם. להחליף את ההאדסון במשיכה מזרחה יותר, או לוותר על זה לגמרי כדי לעבות במקום אחר. אפשר לנסות למשוך צפונה לאדירונדק, לוותר על וושינגטון וכדומה.
וכמובן שאפשר להחליף לגמרי את הסדר (עם כיוון השעון במקום נגד)
זה “המסלול הקלאסי”, ואני מניח שיש לו גם התייחסות בספר של נטע דגני. שים לב שלא התייחסתי לנושא השלכת שיכול בהחלט לשחק תפקיד
אבל כמובן שאפשר גם מסלול שונה לגמרי. לעלות עד מיין, או קנדה, או להיפך למשוך דרומה וכו’
-
היי, אני חושב שהמסלול ה״קלאסי״ באמת די עונה על הציפיות שלנו אבל לגבי השלכת רציתי להבין. האם במסלול הזה לא ניתן לצפות בכלל ביופי של השלכת? או שפשוט יש איזורים שהם הרבה יותר יפים מההיבט הזה?
-
-
-
שלום
לדעתי בתאריכים המדוברים ובכמות הימים(12+ עד לכניסה לניו יורק)
אז הטיול הקלאסי שאמור למקסם שלכת- ואתרי עניין,אמור דווקא לפנות צפונה דרך קווי החוף של קונטיקט ורוד איילנד>>בוסטון»
ניו המפשייר והרים לבנים>> ומשם דרך צפון וורמונט>> והאדירונדאק>> לאצבעות>> לניאגרה>>פוקונו מאונטיין>>ועמק ההדסון>>
לפני שנכנסים למנהטן.
או שלאחר הניאגרה>>לפנות להיימישים >>פילדלפיה >>מנהטן.
מודה שמסלול כזה הוא מתגלגל ופרט לשני לילות בבוסטון, ושני לילות בהרים הלבנים ,שאר הלילות הם במעברי לינה.
אז אם במקרה אתה חושב שיכול להתאים לכם אפשר להציע חלוקה לימים ויעדים לבחינת היתכנות מצידכם.
מוני
-
שלום,
לפי מה שאני מבין מסלול כזה לדעתך הוא הגיוני?
קונטיקט ורוד איילנד>>בוסטון>>ניו המפשייר והרים לבנים>> ומשם דרך צפון וורמונט>> והאדירונדאק>> לאצבעות>> לניאגרה>>היימישים>>פילדלפיהאין לנו בעיה למסלול מתגלגל כי אנחנו באמת רוצים לראות כמה שיותר, כל עוד מן הסתם זה לא יותר מידי נסיעות ביוםץ
אשמח לקבל חלוקת ימים ויעדים.
תודה רבה על העזרה!
-
בבקשה הצעה
3/10
נחיתה אחה”צ מניסיון שלנו עומס תנועה לא קטן
אז משאיר לכם להחליט אם אחרי טיסה טרנס אטלנטית
לנים ליד השדה או מקדמים עד 1 שעה.
4/10
קוי החוף של קונטיקט,ורוד איילנד(ניופורט)
5/10
הגעה בצהריים לבוסטון
6/10
בוסטון
7/10
הגעה להרים הלבנים ותחילת ביקור.
8/10
יום נוסף בהרים הלבנים
9/10
מערבה לצפון וורמונט עגינה או stowe או ברלינגטון
10/10
נגיעה בצפון ההרים הירוקים ומעבר לצד של מדינת ניו יורק
2 אתרי טבע בואך לייק פלאסיד/סראנק לייק.
11/10
יום נהיגה ארוך ,אך בחלקו הגדול מרשים ביותר והגעה לאיתקה אצבעות
12/10
איתקה>>ווטקינס גלן>>ניאגרה
13/10
עד אחה”צ המוקדמים המשך ניאגרה ,וקידום לינה לסביבת קורנינג
14/10
הרשי היימישים
15/10
פילדלפיה
16/10
הגעה לפנה”צ למנהטן.
מוני
-
תודה רבה על הפירוט וההשקעה! אני אעבור על ההצעה ואחזור עם שאלות

-
היי
חוזר לפוסטים הראשונים בשרשור הזה בעניין טיסה פנימית (הצעה של אנשים טובים)
במקרה שלכם אולי בכל זאת כדאי לבחון עד כמה טיסה מהניאגרה(באפלו), להאריסבורג תרווח מסלול,
כשמדובר בחיסכון של כמעט שני ימי נהיגה .
מוני
-
שתי שאלות:
1. למה שני ימי נהיגה?
2. האם מהריסברג אוכל לטייל בלי רכב או שאצטרך להשכיר רכב מחדש ואז בעצם זה עוד בירוקרטיה? -
תצטרך לשכור רכב. אבל השכרת רכב בשדה תעופה זה לא כלכך הרבה בירוקרטיה. סדר גודל של חצי שעהאבל אם כבר טסים מבאפולו אני תוהה עד כמה הנושא של פנסילבניה חשוב. אולי שווה פשוט לוותר על הרשי / איימיש, ופילדלפיה אם זה חשוב לעשות בכל זאת כגיחת יום מניו יורק. ואז מבאפולו לטוס לניו יורק וזהו
-
זאת באמת אחת ההתלבטויות שלי, לוותר לגמרי על פנסילבניה ולעשות טיול יום מניו יורק לפילדלפיה.
אני לא רוצה להוסיף יותר מידי ימים לניו יורק אז מתלבט היכן להוסיף את הימים ה״נחסכים״.
קו החוף של קונטיקט ורוד איילנד – האם ניו הייבן וניופורט זה המקומות ששווה לעבור בהם או שיש עוד המלצות? מה לגבי פרובינסטאון (למרות שאני רואה שזה חריגה גדולה מאוד מהמסלול)
בוסטון – האם אפשר להתנייד עם הרכב השכור או שעדיף לישון איפשהו מחוץ לעיר ולהשאיר את הרכב שם לזמן הטיול בבוסטון? ראיתי ש-sharon זה מקום שהוזכר כשווה לישון בו ליד בוסטון.
אני מתחיל ממש להכנס לעומק התכנון אז כרגע אני ביומיים הראשונים ולא שואל עדיין על ההמשך

-
בוסטון זו עיר גדולה על כל המשמעות של פקקים ומחירי חניה, וכולל ההבדל בין אמצע לסוף שבוע (ונדמה לי שאצלכם מדובר על סוף שבוע).
אם יש לכם יום אחד בעיר, אז גם ככה אין שום צורך להזיז את האוטו. אז אפשר להכנס עם האוטו ולחנות במרכז, או לישון במרכז, או לישון רחוק ולהכנס בתחבורה ציבורית. הכל הולך
ברור שלינה מרכזית תאפשר בילוי ערב בצורה טובה יותר
-
לגבי טיסה מבאפלו להריסבורג
חשוב כמובן לבדוק עלויות-
עלות טיסה,
קנס החזרת רכב בבאפלו
,שכירות וקנס החזרה מהריסבורג לניו יורק.
לא נורא גם לנהוג את הדרך, ואם היימיש, ופילדלפיה ,לא חובה
הייתי הולך על האופציה של הפוקונו מאונטיין + עמק ההדסון.
לגבי ניו הייבן>>מיסטיק>>ניופורט לזאת קוראים הדרך “הקלאסית” בין ניו יורק, לבוסטון.
בניו הייבן הייתי ממליץ על הסיור החינמי (1 שעה). בקמפוסים של אוניברסיטת ייל ,עלינו הרשים יותר
מהסיור באלו של הארווארד.
לגבי קייפ קוד אני מאלו שחושב שבתקופה הזאת לא חייב כניסה ובטח לא עד השפיץ.
מוני
-
תודה על כל העזרה, אני התחלתי לבדוק את הימים הראשונים של הטיול ועכשיו מחפש לינה בניופורט ובוסטון.
יש משהו מומלץ? המחירים הרבה יותר גבוהים ממש שציפיתי…
לגבי ניאגרה ולהמשיך אחריה, אגיע לזה בהמשך...וכנראה יהיו לי עוד שאלות