כרטיסים לטיוב בלונדון
-
נהיה בלונדון 3 ימים.
מבקש המלצה לאירגון כרטיסים לטיוב ל:
שניים 60+, שניים רגיל, אחת צעירה בת 12 .
רוב הנסיעות במרכז העיר.
מגיעים מפריס ב TGV ל St Pancras ועוזבים מלוטון.
-
ל 3 ימים הכי מתאים אויסטר. אפשר להשתמש בכרטיס אשראי בינלאומי בתנאי שהוא contactless. -
תודה. ז'אנר שאני צריך חמישה אוייסטרים? ידוע לך אם אפשר להחזיר אותם בש.ת. לוטון?
-
זאת אומרת..
-
כל נוסע צריך אויסטר משלו (או קונטקטלס, לטעמי עדיף). ההנחה לאזרחים ותיקים היא לתושבי לונדון בלבד כך שלא נראה שיהיה רלוונטי לכם. תצטרכו 4 מבוגרים ״רגילים״ ו״צעיר״ אחד. הטיוב לא מגיע ללוטון ובכל מקרה תצטרכו אמצעי תחבורה אחר כדי להגיע לשם, אז אתם יכולים להחזיר בתחנה הקרובה למלון שלכם או בסיום הנסיעה האחרונה, מה שיסתדר. מבחינתי, אם יש אפשרות לתשלום בקונטקטלס, apple pay ודומיהם אני לא רואה למה להעדיף אויסטר.
-
אם משתמשים בכרטיס טדרטי, אין צורך להחיר. -
תודה, שקד. בדיוק מה שחיפשתי.
-
לא הבנתי איזה כרטיס.
-
"סטנדרטי"- הכוונה לכרטיס אשראי contactless (שרצוי שישאר עמך גם אחרי סיום הביקור).
-
תודה רבה. עכשיו הכל מובן.
-
כתבתי עם שגיאות: אם משתמשים בכרטיס אשראי contactless, אין צורך להפקיד פקדון וגם אין צורך להחזיר. -
בעיני היתרונות הכי משמעותיים של הקונטקטלס הם קודם כל שלא צריך לתכנן מראש כמה נוציא על נסיעות (למעשה, לא צריך להתעסק בנסיעות בכלל), אבל בעיקר – למה שאני אפקיד כסף בחשבון ייחודי שמיועד רק לתשלום על תחבורה כשאני יכולה להפקיד אותו בחשבון הרגיל שלי ולשלם בו על כל דבר שארצה?
-
תודה לשלושתכם. השכלתי.
-
@lbd אמר:
contactless
סליחה על הבורות, לא הבנתי מהו כרטיס קונטקלטס, אם הכוונה היא לכרטיס אשראי רגיל עם צ’יפ? ואם כן, האם ניתן לשלם בו גם לילדים שהרי אין להם כרטיס אשראי
-
גמני לא הבינותי את זה, אז שאלתי את חברת כרטיס האשראי שלי.
למרות שיש לי כרטיס עם צ’יפ שמאפשר, בחו”ל בלבד, לשלם בכרטיס ולהכניס קוד בלא צורך בחתימה ובלא צורך לתת את הכרטיס לקופאי,
זה לא עונה להגדרה contactless. מדובר על כרטיס ש”משדר” תשלום, משהו שכנראה לא הגיע עדיין למחוזותינו.
תקנו אותי אם אני טועה.
-
לילד גם לא כדאי לנשתמש בערטיס, כי הוא משלם חצי מחיר.
אין לז
ה קשר לצ’יפ. בארץ אנחנו קצת מפגרים. באירופה בכל סופר אפשר לשלם איתו בלי חתימה או קוד. בארץ זה מופיע עם הסימן שבצילום המצורף. -
-
בקישור *הקודם* (contactless)שצרפתי יש הסבר וציור (הקשתות המופיעות על כרטיס האשראי)

קרא כאן -הסבר מפורט (לא להתייחס לשם הבנק).
-
שים לב שבבריטניה אפשר לשלם בקונטקטלס ברכישות של עד 30£. מעבר לזה צריך להקיש קוד. רוב המקומות מקבלים תשלום בקונטקטלס, אבל קורה שיש כאלה שמתעקשים על קוד בכל מקרה.
-
תודה תודה.אז בואו נעשה סדר:
אני מגיע לתחנת רכבת וניגש ישר לקורא הכרטיסים בגייט. שם את כרטיס האשראי עם הקונטקטלס ועובר את הגייט.
ככה חוייבתי במחיר הנסיעה הנמוך יותר.
מכיוון שאנחנו חמישה, אני עומד על יד הגייט ומעביר את כל יתר השלושה, כל אחד בתורו.
לילדה אני קונה אויסטר שמתאים לה בלבד.