סין או ויטנאם
-
שלום, אנו משפחה עם שלושה ילדים גילאים 12-16 מגבעתיים מחפשים יעד לנסיעה בחופש הגדול לשבועיים.
ראיתי טיסות זולות לבייגינג בסין, מתלבטת אם לנסוע לסין או ל- ויאטנם (לשם יש טיסות יקרות), אשמח להמלצות,
ואולי משפחה נוספת עם ילדים בגילאים דומים שתרצה להצטרף לחלק מהטיול?.
תודה רבה, איריס
-
בהזמנה מספיק זמן מראש יש טיסות לא יקרות לויטנאם, עם אירופלוט יש טיסות בין $530-$600 בערך.
השהיה בויטנאם זולה בהרבה מאשר בסין, כך שההפרש לפחות מתקזז.
מצד שני בקיץ, יש מזג אויר יותר נוח במקומות רבים בסין מאשר ברוב חלקי ויטנאם.
-
אין ספק ששתי המדינות ראויות בהחלט. קל יותר להסתדר בויטנאם מאשר בסין בנוסף הטיולים המאורגנים בויטנאם זולים בהרבה מאלו שבסין. -
לא מכיר את סין. ויש בה מן הסתם המון אפשרויות במרחב העצום. את ויאטנם עשינו פעמיים עם הילדים והיה מצוין. אבל הקיץ הוא לא העונה. כשהכנתי את טיולנו קראתי גם סיכומים של משפחות שטיילו בקיץ והיו שם סיפורי הצפות כבדות ובוץ מגביל טיולים בצפון וכיוב.
-
-
בסין אפשר לבחור אזור מצומצם ולחוות המון.גם לויטנאם שבועיים לא מספיקים אלא לטיול בשביל החומוס עם טיסות פנים או להתמקדות באזור אחד.
-
אבל זה נכון לגבי כל מדינה… אז זה לא רלוונטי רק לסין.
מי שרואה את הגודל של סין לעומת וייטנאם, מבין על מה אני מדבר.
-
אתה צודק, אבל כפי שכתבתי, בשבועיים בוייטנאם אפשר לעשות טיול טוב בצפון למשל (עזרתי לכמה קבוצות של 2-4 זוגות לתכנן כזה ל-14-20 יום)או לתזז ממקום למקום ולראות מעט מאד.
ביוננאן (סין) למשל, טיילתי שבועיים בין יער האבן בשילין במזרח לדאלי במערב, ס”ה כ-400 ק”מ, והצלחתי להגיע למקומות בהם הייתי הזר היחיד ושמעט תיירים זרים טיילו שם, ולראות מגוון נופים, מיעוטים ומוזיקה שהממו אותי בזמן קצר כזה.