יש אפשרות נוספת, לבצע “חסימת משתמש”, לא ע”י מנהלים אלא כל אחד לעצמו.
לא תראו את הודעותיהם וממילא הן לא ירגיזו ולא תוכלו לענות עליהן.
יש אפשרות נוספת, לבצע “חסימת משתמש”, לא ע”י מנהלים אלא כל אחד לעצמו.
לא תראו את הודעותיהם וממילא הן לא ירגיזו ולא תוכלו לענות עליהן.
גגות דוברובניק מהחומה.
כשזה צולם עוד ראו צלקות פגיעה במלחמה בכמה בתים. הגגות אדומים, חדשים כי את רובם תיקנו אחרי המלחמה.

היא נרשמה הים במיוחד כדי לספר על המדריך, מה לבוב שייכת? למה לספר עליה כשיש מדריך נפלא לספר עליו?
הפוך! אנחנו הפראיירים שלא עושים חרם על חברות שלא טסות בשבת ומעמידים אותם בפני האפשרות לטוס או לפשוט רגל (או להפוך לחברות עם כמה טיסות נישה בלבד לכל אחת).
אבל החמורים ממשיכים לסחוב את המתחזים למשיחים.
אני אוהב כמוך מקומות לא מטויילים או כמעט לא מטויילים, אבל לא מסכים כלל עם הגישה שלך.
נכון, מקומות כמו פליטביצה, כמשל מטויילים לעייפה ואם רוצים להנות מהאתר חייבים להגיע מוקדם, לפני עדרי האוטובוסים, אבל באותו פארק ‘אגמי פליטביצה’
( Plitvička jezera) יש הרבה טרקים שמעטים מטיילים ברובם.
זה נכון לכל מקום, פראג – נהניתי ממועדוני ג’אז בפרט ומוזיקה בכלל, הנם התיירים בטלים בששים. יש גם הופעות מוזיקה עמוסות תיירים, אבל קל לברוח מהן ולהגיע למקומות האינטימיים שרק תיירים בודדים שמתאמצים מוצאים אותם.
ויטנאם – הארץ האהובה עלי, רוב המטיילים, קבוצות,קבוצות זעירות עם נהג מקומי ותרמילאים, מטיילים ב’שביל החומוס’.
אבל, במאמץ לא גדול אפשר להגיע למקומות מחוץ לנתיב הרמוס הזה ופתאום אני הוא האטרקציה למקומיים, יותר מאשר להפך.
כמובן, אנשים נהנים ומספרים והמקומות הנסתרים הופכים במהירות לנחלת עדרי התיירים.
וגם במרכז הנתיב הרמוס, נהניתי מאד מחג טט ההמוני (כמו ערב יום העצמאות כאן, במות בידור, דוכנים...) עם חברים מקומיים, רובם צעירים מילדיי ואחד בגיל אבי (לו היה חי).
אלה דוגמאות בודדות ממה שאני מחפש ולרוב מוצא בכל טיול.
לי החיבור עם המקומיים עושה את זה.
לא מדויק ובגלל זה אני לא נוגע בפייסבוק/אינסטגרם ודומיהם במקל ארוך ומוחק כל V על שיתוף מידע בגוגל, כך שגם לוח השנה שלי חסין מכניסות אוטומטיות.
במהבליפוראם, טאמיל נאדו, המונוליטים מקודשים וזכו לעיטורים דתיים

ויש אפילו גולת משחק של קרישנה
אני חושב אחרת. 2 הפארקים במערב שבשבילם במיוחד הייתי מוכן לטוס/לנהוג הם ילוסטון ויוסמיטי.
יש טיסות לאיידהו, מונטנה ולויומינג, יחסית יקרות, אבל כדאיות בגלל המרחקים למי שזמנו מדוד.
למעלה ליד ציור הפעמון (התראות) יש ציור של זכוכית מגדלת, לחיצה על העכבר כשהסמן שם מביאה מסך חיפוש בפורום
ביוננאן, במחוז העצמאי של עם באי שבירתו דאלי, הגענו ממזרח לאגם ארחאי לאתר ספא סביב נהר רותח.
המים יוצאים גבוה במדרון בטמפ. 98 מעלות (אמרו, לא מדדתי) וזורם במדרון.
קרוב לנביעה עושים כוסות רוח שמחוממות על האדים, מסאז’ים עם מים מקוררים לטמפ לא מזיקה, אבל גבוהה, אינהלציה עם אדי הנהר ועוד.
במרחק חצי קילומטר מהנביעה והרבה יותר נמוך בצלע ההר, מגיע נחל הרים קר. שם בנו בריכות עם מים שאפשר להכנס אליהם, החל מחמים מאד שהאמיצים מחזיקים שם דקה או שתיים ועד מים פושרים שאפשר לשרות ולשחות בהם זמן רב.
על שפת מנהר הרותח, קרוב לבריכות, מבשלים, כמובן ביצים ותפוחי אדמה. את יתר האוכל מאדים על אדי הנהר.
האוכל נחשב בריא ויקר בהתאם (למקום פרובינציאלי מנותק, עדיין זול בהרבה ממקומות מתויירים באתרים שורצי תיירים)

ההר שבו נמצא האתר

אזור הנביעה

גשר מעל הנהר הרותח

מתקני אידוי

אחת המסעדות

האוכל, אנני מככבת

אנני ויין, הזוג שבזכותו הגענו לאתר
באמת, נועם נעלם לי פתאום (מהמייל) וגם האתר הישן שלו נעלם ולא ידעתי למה.
היה איש נהדר, יהא זכרו ברוך.
אני לא יודע איך בצפון אמריקה, אבל באירופה סורקים את QR בהרבה מקומות, הכי טוב להציג כקובץ PDF בסמרטפון.
בארץ, חוץ מנתבג ביקשו רק בכניסה לכנס במלון ובשניהם הצגה בטלםון הספיקה.
מעוותים מוטים? הם אולי חסרי משמעות סטטיסטית בגלל קואן המדגם, אבל איפה עיוות או הטייה?
בין מרץ למאי או אחרי ארוע סייסמי באזור (זה על קו שבר גדול) אני לא הייתי הולך על הסכר. אחרים יחליטו בעצמם, ציינתי את העובדות.
לתושבי מוזמביק יש ממשלה שצריכה להחליט איך להגן עליהם.
הסיכון קיים ויכול לגרום אסון בקרוב או בעוד 100 שנים אם לא ימצאו פתרון לבעיה.
יש פתרונות פשוטים ויחסית זולים, למשל להמשיך את תעלת העודפים כמה מאות מטרים במורד הזמבזי ולמנוע כך את המפל שגרם את הבעיה מלכתחילה.
זה לא יפחית את סכנת ההצפות במוזמביק בשנות שיא זרימה.
בדיוק בגלל זה שיש כל מיני, אבל הטובים מכירים את היעד לעומק, אני (וחברים שעוסקים בזה) מעדיפים “מתכנן טיולים” על “יועץ”
יש מתוכנן עצמאי גנרי, ושוב הטובים מתוכננים אישית עם המטיילים.
בוילה הם שוכרים את הציוד (גם טרקטורונים בקיץ) ומוציאים את המשתתפים בהדרכה שלהם.
בקיץ יש גם טרקים קצרים, טרקטורונים, אופניים.
אני התארחתי רק לקפה אצל החבר וסיור קצר בכפר ולא התעניינתי בפעילויות.
אני לא אוהב לפרסם כאן חברים או מקומות פרטיים, אבל זה האתר של הוילה https://www.mamaliga.co.il/Romania/Zimmers/Pension-in-Predeal.shtml
יועץ או מתכנן טיולים הוא בהרבה מקרים מדריך מתמחה במדינה או אזור שמציע את שרותיו לרוב לפני העונה, לטיול בעונה הטובה (אז הוא מוביל טיול, אם אין קורונה).
אצל הטובים שבהם היעוץ/תכנון עולה כסף אבל שווה זהב כי הוא גם מביא לחסכון בהוצאות בטיול וניצול טוב של הזמן וגם למיצוי הטוב באזור הטיול.
זה לא מתאים לחלק מהמשתמשים כאן שחשוב להם קשר עם מקומיים גם אם זה גוזל זמן טיול אבל מתאים מאד למשפחה או 2-4 זוגות שרוצים לראות את הפינה X של העולם במהירות, ביעילות ובלי מדריך וקבוצה מהארץ.
החברות שמציעות “עצמאי מאורגן” מציעות את כל השרותים יחד.
כל עוד הסכר עומד במקומו, אין כל בעיה ללכת, אבל מתחת לסכר יש מערה גדולה, במקום הנפילה של העודפים. את התעלה לא פותחים, מים שמגיעים
למפלס התעלה גולשים בה.
היות שבזמבזי זרימת השיא גדולה פי 4 בערך מהממוצעת, יש בעונה הרטובה גלישה של הרבה מים, מה שמסביר את גודל הבעיה.