ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. Sailor
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 11
    • פוסטים 3492
    • הגבוה ביותר 513
    • קבוצות 0

Sailor

@Sailor

568
    מוניטין
    785
    צפיות בפרופיל
    3492
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 145924 גיל 56

Sailor הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי Sailor

• RE: הצעה / בקשה לקראת סוף שבוע

@imeshy

יש אפשרות נוספת, לבצע “חסימת משתמש”, לא ע”י  מנהלים אלא כל אחד לעצמו.

לא תראו את הודעותיהם וממילא הן לא ירגיזו ולא תוכלו לענות עליהן.

פורסם בפורום אירופה
      Sailor
      Sailor
    • RE: גגות!

@IO

גגות דוברובניק מהחומה.

כשזה צולם עוד ראו צלקות פגיעה במלחמה בכמה בתים. הגגות אדומים, חדשים כי את רובם תיקנו אחרי המלחמה.

פורסם בפורום אירופה
      Sailor
      Sailor
    • RE: יצאנו לטיול ללבוב ב- 8.9.2019 לשבוע. דרךמלצות באתר "צטיל"

@Emma_3222445

היא נרשמה הים במיוחד כדי לספר על המדריך, מה לבוב שייכת? למה לספר עליה כשיש מדריך נפלא לספר עליו?

פורסם בפורום אירופה
      Sailor
      Sailor
    • RE: ישראייר מפסיקה לטוס בשבת

@Vadim3238398

הפוך! אנחנו הפראיירים שלא עושים חרם על חברות שלא טסות בשבת ומעמידים אותם בפני האפשרות לטוס או לפשוט רגל (או להפוך לחברות עם כמה טיסות נישה בלבד לכל אחת).

אבל החמורים ממשיכים לסחוב את המתחזים למשיחים.

פורסם בפורום אירופה
      Sailor
      Sailor
    • RE: וידוי - חשוב לי להגיע למקומות "סודיים" ולכם?

@imeshy

אני אוהב כמוך מקומות לא מטויילים או כמעט לא מטויילים, אבל לא מסכים כלל עם הגישה שלך.

נכון, מקומות כמו פליטביצה, כמשל מטויילים לעייפה ואם רוצים להנות מהאתר חייבים להגיע מוקדם, לפני עדרי האוטובוסים, אבל באותו פארק ‘אגמי פליטביצה’

( Plitvička jezera) יש הרבה טרקים שמעטים מטיילים ברובם.

זה נכון לכל מקום, פראג – נהניתי ממועדוני ג’אז בפרט ומוזיקה בכלל, הנם התיירים בטלים בששים. יש גם הופעות מוזיקה עמוסות תיירים, אבל קל לברוח מהן ולהגיע למקומות האינטימיים שרק תיירים בודדים שמתאמצים מוצאים אותם.

ויטנאם – הארץ האהובה עלי, רוב המטיילים, קבוצות,קבוצות זעירות עם נהג מקומי ותרמילאים, מטיילים ב’שביל החומוס’.

אבל, במאמץ לא גדול אפשר להגיע למקומות מחוץ לנתיב הרמוס הזה ופתאום אני הוא האטרקציה למקומיים, יותר מאשר להפך.

כמובן, אנשים נהנים ומספרים והמקומות הנסתרים הופכים במהירות לנחלת עדרי התיירים.

וגם במרכז הנתיב הרמוס, נהניתי מאד מחג טט ההמוני (כמו ערב יום העצמאות כאן, במות בידור, דוכנים...) עם חברים מקומיים, רובם צעירים מילדיי ואחד בגיל אבי (לו היה חי).

אלה דוגמאות בודדות ממה שאני מחפש ולרוב מוצא בכל טיול.

לי החיבור עם המקומיים עושה את זה.

פורסם בפורום אירופה
      Sailor
      Sailor
    • RE: נרתיקים לדרכונים

@אלי-רון

לא מדויק ובגלל זה אני לא נוגע בפייסבוק/אינסטגרם ודומיהם במקל ארוך ומוחק כל V על שיתוף מידע בגוגל, כך שגם לוח השנה שלי חסין מכניסות אוטומטיות.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      Sailor
      Sailor
    • RE: האטה בתיירות?

@גדליהו-מהגרעין

במהבליפוראם, טאמיל נאדו, המונוליטים מקודשים וזכו לעיטורים דתיים

ויש אפילו גולת משחק של קרישנה

פורסם בפורום מרכז אמריקה
      Sailor
      Sailor
    • RE: עזרה בתכנון טיול לאלסקה ולהרי הרוקיס הקנדים

@keves160

אני חושב אחרת. 2 הפארקים במערב שבשבילם במיוחד הייתי מוכן לטוס/לנהוג הם ילוסטון ויוסמיטי.

יש טיסות לאיידהו, מונטנה ולויומינג, יחסית יקרות, אבל כדאיות בגלל המרחקים למי שזמנו מדוד.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      Sailor
      Sailor
    • RE: האם ניתן לעשות חיפוש בפורום

@שני-4

למעלה ליד ציור הפעמון (התראות) יש ציור של זכוכית מגדלת, לחיצה על העכבר כשהסמן שם מביאה מסך חיפוש בפורום

פורסם בפורום טיולי משפחות
      Sailor
      Sailor
    • RE: האטה בתיירות?

@aljaje

ביוננאן, במחוז העצמאי של עם באי שבירתו דאלי, הגענו ממזרח לאגם ארחאי לאתר ספא סביב נהר רותח.

המים יוצאים גבוה במדרון בטמפ. 98 מעלות (אמרו, לא מדדתי) וזורם במדרון.

קרוב לנביעה עושים כוסות רוח שמחוממות על האדים, מסאז’ים עם מים מקוררים לטמפ לא מזיקה, אבל גבוהה, אינהלציה עם אדי הנהר ועוד.

במרחק חצי קילומטר מהנביעה והרבה יותר נמוך בצלע ההר, מגיע נחל הרים קר. שם בנו בריכות עם מים שאפשר להכנס אליהם, החל מחמים מאד שהאמיצים מחזיקים שם דקה או שתיים ועד מים פושרים שאפשר לשרות ולשחות בהם זמן רב.

על שפת מנהר הרותח, קרוב לבריכות, מבשלים, כמובן ביצים ותפוחי אדמה. את יתר האוכל מאדים על אדי הנהר.

האוכל נחשב בריא ויקר בהתאם (למקום פרובינציאלי מנותק, עדיין זול בהרבה ממקומות מתויירים באתרים שורצי תיירים)

ההר שבו נמצא האתר

אזור הנביעה

גשר מעל הנהר הרותח

מתקני אידוי

אחת המסעדות

האוכל, אנני מככבת

אנני ויין, הזוג שבזכותו הגענו לאתר

פורסם בפורום מרכז אמריקה
      Sailor
      Sailor

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי Sailor

• RE: מידע על סקי בבראשוב באזור חנוכה

@אילן-Ilan

באמת, נועם נעלם לי פתאום (מהמייל) וגם האתר הישן שלו נעלם ולא ידעתי למה.

היה איש נהדר, יהא זכרו ברוך.

פורסם בפורום אירופה
      Sailor
      Sailor
    • RE: תעודת התחסנות- האם אתם מציגים את הדף המודפס ממשרד הבריאות

@rozmar

אני לא יודע איך בצפון אמריקה, אבל באירופה סורקים את QR בהרבה מקומות, הכי טוב להציג כקובץ PDF בסמרטפון.

בארץ, חוץ מנתבג ביקשו רק בכניסה לכנס במלון ובשניהם הצגה בטלםון הספיקה.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      Sailor
      Sailor
    • RE: לקט עידכוני קורונה-טרי

@aljaje

מעוותים מוטים? הם אולי חסרי משמעות סטטיסטית בגלל קואן המדגם, אבל איפה עיוות או הטייה?

פורסם בפורום אירופה
      Sailor
      Sailor
    • RE: ההליכה על סכר קריבה מתחנת הגבול של זימבבואה ועד תחנת הגבול של זמביה נפתח למטיילים

@Eytanin

בין מרץ למאי או אחרי ארוע סייסמי באזור (זה על קו שבר גדול) אני לא הייתי הולך על הסכר. אחרים יחליטו בעצמם, ציינתי את העובדות.

לתושבי מוזמביק יש ממשלה שצריכה להחליט איך להגן עליהם.

הסיכון קיים ויכול לגרום אסון בקרוב או בעוד 100 שנים אם לא ימצאו פתרון לבעיה.

יש פתרונות פשוטים ויחסית זולים, למשל להמשיך את תעלת העודפים כמה מאות מטרים במורד הזמבזי ולמנוע כך את המפל שגרם את הבעיה מלכתחילה.

זה לא יפחית את סכנת ההצפות במוזמביק בשנות שיא זרימה.

פורסם בפורום אפריקה
      Sailor
      Sailor
    • RE: מה היתרונות בעבודה עם סוכן בתקופה הזאת?

@יונית

בדיוק בגלל זה שיש כל מיני, אבל הטובים מכירים את היעד לעומק, אני (וחברים שעוסקים בזה) מעדיפים “מתכנן טיולים” על “יועץ”

יש מתוכנן עצמאי גנרי, ושוב הטובים מתוכננים אישית עם המטיילים.

פורסם בפורום אירופה
      Sailor
      Sailor

@דוקטור-דו-ליטל

בוילה הם שוכרים את הציוד (גם טרקטורונים בקיץ) ומוציאים את המשתתפים בהדרכה שלהם.

בקיץ יש גם טרקים קצרים, טרקטורונים, אופניים.

אני התארחתי רק לקפה אצל החבר וסיור קצר בכפר ולא התעניינתי בפעילויות.

פורסם בפורום אירופה
      Sailor
      Sailor
    • RE: ההליכה על סכר קריבה מתחנת הגבול של זימבבואה ועד תחנת הגבול של זמביה נפתח למטיילים

@Eytanin

1. אתה עושה מזה דרמה של צהובון. הסכר לא בסכנת התמוטטות מיידית, אבל כל ארוע חריג, כולל שיטפון גדול בעונה רטובה או ארוע סייסמי קל עלולים לגרום לזרימת מים מתחת לסכר.
      2. זה לא לשיטתי, אתה יכול לקרוא על זה ב BBC ובעוד אתרים מהשורה הראשונה בתקשורת העולמית.
      3. ההצפה היא אחד האירועים ביותר מ 50 שנה שהמים נופלים באותו מקום. כל שנה יש זרימה גדולה ממרץ עד מאי עם שיא באפריל.
      4. אי אפשר לווסת זרימה לחלוטין כאשר זרימת השיא הממוצעת פי 4 מהממוצע השנתי והרבה יותר מזה לעומת השפל בזרימה.
      5. מה שקורה שם זה מה שקרה במערה מתחת למפל ניאגרה, המים חתרו עוד ועוד עד שחלק מהקיר מעל התמוטט. אבל במפל יש הרבה סלע מאחור והוא יכול לסגת אלפי שנים לפני שיהיה שינוי מהותי, סכר מחושב להחזיק את המאגר שהוא יוצר, עם מקדם בטחון גדול, אבל שינוי גדול בתנאים יכול ליצור מצב מסוכן בו הסכר לא יעמוד בלחץ המים, ואם נוצרת זרימה תחתיו זה מצב קריטי.
      פורסם בפורום אפריקה
      Sailor
      Sailor

@דוקטור-דו-ליטל

אני לא אוהב לפרסם כאן חברים או מקומות פרטיים, אבל זה האתר של הוילה https://www.mamaliga.co.il/Romania/Zimmers/Pension-in-Predeal.shtml

פורסם בפורום אירופה
      Sailor
      Sailor
    • RE: מה היתרונות בעבודה עם סוכן בתקופה הזאת?

@תומר

יועץ או מתכנן טיולים הוא בהרבה מקרים מדריך מתמחה במדינה או אזור שמציע את שרותיו לרוב לפני העונה, לטיול בעונה הטובה (אז הוא מוביל טיול, אם אין קורונה).

אצל הטובים שבהם היעוץ/תכנון עולה כסף אבל שווה זהב כי הוא גם מביא לחסכון בהוצאות בטיול וניצול טוב של הזמן וגם למיצוי הטוב באזור הטיול.

זה לא מתאים לחלק מהמשתמשים כאן שחשוב להם קשר עם מקומיים גם אם זה גוזל זמן טיול אבל מתאים מאד למשפחה או 2-4 זוגות שרוצים לראות את הפינה X של העולם במהירות, ביעילות ובלי מדריך וקבוצה מהארץ.

החברות שמציעות “עצמאי מאורגן” מציעות את כל השרותים יחד.

פורסם בפורום אירופה
      Sailor
      Sailor

@Eytanin

כל עוד הסכר עומד במקומו, אין כל בעיה ללכת, אבל מתחת לסכר יש מערה גדולה, במקום הנפילה של העודפים. את התעלה לא פותחים, מים שמגיעים

למפלס התעלה גולשים בה.

היות שבזמבזי זרימת השיא גדולה פי 4 בערך מהממוצעת, יש בעונה הרטובה גלישה של הרבה מים, מה שמסביר את גודל הבעיה.

פורסם בפורום אפריקה
      Sailor
      Sailor