עזרה בתכנון טיול לאלסקה ולהרי הרוקיס הקנדים
-
שלום לכולם,
האם ניתן לשלב בטיול לאלסקה (גם אזור אנקוראג’ וגם Juneau) ולהרי הרוקיס הקנדיים גם את פארק ילוסטון?
איך כדאי לעשות זאת מבחינת טיסות / נסיעות? הזמן שיש לנו הוא כחודש.
תודה
ריקי
-
לשלב תמיד אפשר זה פונקציה של זמן ולוגיסטיקה.באלסקה לא ביקרתי והשאלה אם אתם חשבתם לנסוע לשם מהרוקיז או לטוס לשם.אם הרוקיז הוא בערך שבוע-8 ימים ( לא כתבתם אם אתם מתכננים יותר הליכות או שאתם יותר בכיוון תצפיות והליכות קצרות לתצפיות- מה שכמובן משנה את פרק הזמן משמעותית), ונניח אתם טסים לאלסקה לשבועיים, אז יש לכם עוד כשבוע לטוס נניח לסיאטל או סולט לייק סיטי- כיומיים נסיעה עד ילוסטון 3-4 ימים שם וחזור מהעיר הכי הגיונית מבחינת מאיפה הטיסה חזור שלכם ( יכול להיות קלגרי אם התחלתם בה את הרוקיז, ואז אתם מדברים על כ-9 שעות נסיעה מילוסטון)
שימו לב- יש עלות לא קטנה על החזרת רכב בין ערים ובין מדינות- תבדקו את זה טוב מול חברת ההשכרה.
-
קודם כל כדאי לתכנן יותר לעומק את הרוקיז ואלסקה כדי להבין כמה זמן תצטרכו לכל האזורים הנ”ל (טרקים למשל לוקחים יותר זמן) ואז גם את המעבר ביניהם וכמה זמן הוא יצריך ואיך. הילוסטון לא קרוב לאף אחד מהיעדים, אז תצטרכו כנראה להוסיף טיסות ואז עוד השכרת רכב נפרדת עבורו כי לא נוח לטייל בו בתחב”צ. לא בטוח שהייתי עושה את זה בשביל הילוסטון. אולי עדיף, אם תגלו שיש לכם זמן עודף, לבחור פארק יותר קרוב כמו גליישר פארק במונטנה, או אם אתם עוברים דרך סיאטל באיזשהו שלב אז את אולימפיק פארק, או בכלל להוסיף טיול בבריטיש קולומביה.
אבל תתחילו מלבחון את הזמנים לשתי הנקודות העיקריות שלכם, כי לטעמי רק ברוקיז הקנדיים לבדם אפשר בכיף לבלות שבועיים ויותר.
-
אני חושב אחרת. 2 הפארקים במערב שבשבילם במיוחד הייתי מוכן לטוס/לנהוג הם ילוסטון ויוסמיטי.יש טיסות לאיידהו, מונטנה ולויומינג, יחסית יקרות, אבל כדאיות בגלל המרחקים למי שזמנו מדוד.
-
הילוסטון מרשים בהחלט, אבל לדעתי הרוקיז הקנדיים פלוס אלסקה ועם המעברים סוגר חודש גם בלעדיו, וגם אם יש יומיים-שלושה ספייר אז עם הטיסות שמשתלטות על חצי יום כל פעם כבר לא נשאר מזה הרבה. לכן אישית ההעדפה שלי היתה במקרה כזה להוסיף לתכנון מה שכבר במילא בדרך, ומקסימום להשאיר את הילוסטון לטיול אחר שבו אוכל להקדיש לו את תשומת הלב הראויה, כי באמת ראוי לתת לו יותר זמן עם הנופים המאוד מגוונים שלו (וגם לעבור בגראנד טטון בדרך).
היוסמיטי מרשים מאוד אבל ההנאה שלנו נפגמה מהעומס מטיילים בו, וזה עוד היה לפני שנים שהמצב היה פחות גרוע מהיום. בילוסטון זכינו להיות מחוץ לעונה, אז החוויה היתה הרבה יותר חזקה ומרשימה (גם אם היו קצת הגבלות של עבירות בגלל שלג וכו’), כולל יותר תצפיות בעלי חיים. אם היינו בקיץ כמו עיתוי הטיול של השואלים כנראה שהרושם היה פחות חזק.
-
הכל אפשרי. המפתח לכך הוא זמן וכסף. בטיול בו יש זמן והכסף לא מגביל אין בעיה לעשות זאת. אני הייתי עושה תחילה אלסקה הלוך וחזור מונקובר ואחר מכן טיול מעגלי ברכב בן 3 שבועות לפחות מונקובר דרך הרוקיס הקנדים לילוסטון ומשם מערבה לכיוון סיאטל וחזרה לונקובר.
רנצי
-
אין לי מושג מה התקציב אבל הזמן ניתן בשאלה המקורית: חודש. אם לא מרחיבים אותו, לטעמי זה כנראה דחוס מדי להוספת הילוסטון.