ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיפים ומקומות מעניינים בקולומביה ואקוודור

פורום דרום אמריקה
    אקוודור קולומביה
    5
    7
    823
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ioio
      ioio נערך לאחרונה על ידי

אנו זוג בני 65+ בעלי כושר סביר לגיל מתכננים לטייל בחודש אפריל  בקולומביה ואקוודור ואולי הצצה לפנמה לתקופה של כחודש וחצי. זו פעם שלישית שלנו בדרום אמריקה  ומסתדרים עם השפה.

לצערנו לא מצאנו  הרבה טיפים עדכניים . נשמח לקבל רעיונות הצעות הערות והארות  כאשר הדגש יותר על נופים , תרבות ואטרקציות ופחות על חופים, ערסלים גלישות ובטן  גב .  – תודה

rmatarasso ניתאי א גרי רשף 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • rmatarasso
        rmatarasso @ioio נערך לאחרונה על ידי

@ioio

יודעת לענות לכם על קולומביה

עמק הקפה - לינה בסלנטו. אם אתם בעלי כושר גופני טוב יש טרק יומי כ15 קמ בשמורת חוס נבידוס. הטרק ברובו קל למעט עליה קצת קשה בסוף.

אפשרות נוספת דאון היל באופנים באורך משתנה.

מדג'ין - לא לוותר על סיור מודרך בעיר אפשר ושווה פרי ווק טורס.

גואטפה אפשרי כטיול יום ממדגין אבל לדעתי שווה עם להשאר לילה (אנחנו נשארנו 2 מרב שאהבנו).

קרטחנה ,עיר חביבה אפשר לקחת שייט לאיי רוסריו 

סנטה מרתה/טגנגה/מינקה/פלומינו אמנם בעיקר חופים אבל יש גם טיולי יום לשבטי טיירונה והאיזור.

לה מקרנה - נהר הצבעים. לא בטוחה שזו העונה, אבל אם כן לא להפסיד זה המקום בקולומביה (חובה עם סוכן, ויש לי להמליץ).

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • ioio
          ioio נערך לאחרונה על ידי

תודה. האם לטרק בשמורת חוס נבידוס ניתן להתארגן כקבוצה דרך סוכנות כזו או אחרת?

מה המייל/טלפון של הסוכן.? בגדול טיולים מסויימים אנחנו מעדיפים לערוך כקבוצה דרך סוכן.

rmatarasso תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • ניתאי א
            ניתאי א @ioio נערך לאחרונה על ידי

@ioio

יש לי הרבה המלצות על מקומות מעניינים באקוודור,

קיטו,

מינדו (עיירה באמצע הג'ונגלים, קפה, סדנאות שוקולד, שקט),

אוטבאלו (כדאי להגיע ליום שוק (שבת או ראשון אחד מהם, אפשר גם לטייל בכפרים שסביבה),

באניוס (מלאה באטרקציות וטיולים נחמדים, טופי),

סובב קילוטואה,

קואנקה- אומנות כובעי הסומבררו,

מונטניטה - עיירת חוף מרכזית ממנה יוצאים לשייט לויתנים בפוארטו לופז. אני הייתי שם באמצע יולי בערך אז צילמתי כמה לוייתנים קופצים מהמים.

גואיאקיל - פארק איגואנות באמצע העיר, עיר שמשמשת כעיר מעבר וניתן לטוס ממנה לגלאפאגוס.

גלאפאגוס - אפשר לנחות בעיר המרכזית סנטה קרוז או בסן קריסטובל. 

Termas de Papallacta לא רחוק מקיטו, מקום לנפוש עם הרבה בריכות חמות. בסופשים מלא שם.

ריובמבה (לא הייתי אבל שמעתי המלצות), חוץ מהשם המצחיק יש שם איזו רכבת מיוחדת עם נופים מדהימים.

• rmatarasso
              rmatarasso @ioio נערך לאחרונה על ידי

@ioio

יש בסלנטו סוכניות של טיולים ואני מניחה שכן, גם ראיתי קבוצה מטיילת. אבל אני לא יודעת אם הם היו קבוצה מאורגנת מראש, או קבוצה של תיירים שהתארגנה דרך סוכנות..

בכל מקרה יש שמורה גם מסלול קצר יותר ומסלולים עם סוסים.

הסוכן שאני נותנת לך את פרטי, הוא מדריך מקומי החי בכפר לה מקרנה. בעקרון אם תסגרו עם סוכן מבוגוטה תגלו בסוף שמדריך אותכם מדריך מקומי, אני ממליצה לחסוך את התיווך הזה. הבחור הזה מקסים, הוא לא דובר אנגלית כמעט בכלל אבל אתם יודעים את השפה אז יהיה לכם קל לתקשר איתו

קוראים לו חואן, ואלה הפרטים שלו (ותגידו שרוית שלחה אתכם, אנחנו עדיין חברים בפייסבוק)

DUVAN TORRES

3102262534 57+

[email protected]

• גרי רשף
                גרי רשף @ioio נערך לאחרונה על ידי

@ioio

ביקרתי בחטף באקואדור כחלק מטיול של שבועיים+ בדרום אמריקה.

גולת הכותרת מבחינתי הייתה הייתה אזור ההר של אקוואדור (La sierra): ישובים קטנים, הרי געש, נופים, אגמים, מחירים זולים, אוכלוסיה ילידית, שקט ושלווה; וזה גם לא רחוק מהבירה קיטו.

אינני מזכיר שמות כי לא חרשתי את האזור, אבל המעט שראיתי שיכנע אותי שזה שווה ביקור יסודי יותר בהזדמנות אחרת.

לאן לא להגיע- לגואייקיל שבחוף . אין שם שום דבר מיוחד, חם ולח.

לא הגעתי לאזור האמאזונס שבמזרח.

• חתול-רובוט
                  חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

אני אוסיף על ההמלצות המעולות של ניתאי.

איבארה – עיר קולוניאלית יפה ונעימה בצפון. אפשר לצאת ממנה לטיול בלגונה Cuicocha המהממת [שקרובה גם לאוטוואלו].

ריובמבה – גם עיר נחמדה ונעימה מאוד. חוץ מהרכבת [בהחלט שווה!], כדאי מאוד לטייל להר צ’ימבוראסו המרשים והמושלג.

קואנקה – יש שם אתר עתיקות מרשים, וגם כמה מוזיאונים טובים.

וילקאבמבה – עיירת קייט בדרום, שממנה אפשר לצאת לטיולים יפים מאוד בסביבה, ברגל או על גבי סוס.

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון