אלסקה - סגירות אחרונות
-
הי,
בהמשך לעזרה המשמעותית שקיבלתי פה: גישושים לאלסקה, חזרתי ל-2 שאלות נקודתיות ביחס ללינה –
Wrangell-St. Elias NP
אני לא סגור על ההתנהלות שם ביחס לטיולים ואיך זה משפיע על מיקום הלינה. בהתסכלות ראשונית חשבתי לסגור עם mccarthy b&b אבל עכשיו אני גם חושב על mccarthy lodge שקצת יותר “מרכזי” (אם אפשר בכלל להגיד דבר כזה
) אבל אין שירותים/מקלחת בחדרים.
לא כל-כך ראיתי יותר מדי אופציות אחרות… תוכלו אולי להגיב ביחס למיקום ו/או להציע אופציות אחרות?Between Denali and Anchorage
את הלילה האחרון לפני הטיסה הביתה עופר הציע לבלות ב- McKinley Princess Lodge. אבל הם מלאים בתאריך הרצוי (09/09) ולמרות שבדקתי בחודשים שעברו מאז הזמנת הטיסות, לא התפנה שם חדר אז הגיע הזמן לסגור אלטרנטיבה.
חשבתי על המקום הזה Talkeetna Alaskan Lodge שהוא קצת יותר דרומי אבל נראה שאין שם יותר מדי מה לעשות, מה גם שחשבתי לעבור ב- Talkeetna כבר בדרך צפונה ל- Denali. לחילופין, אני באמת יכול ללכת על Palmer… מה דעתכם?תודה מראש,
תמיר -
היי תמיר,
לגבי רנגל סט אליאס, אני ממליץ בחום על Kennicot Glacier Lodge. גם שם המקלחות לא בחדרים אבל נקיות מאוד. בנוסף, המקום בעל נוף מהמם ומשם אפשר ללכת ברגל לקרחון ולמכרות. אם תלונו במקארתי תצטרכו להגיע לקניקוט בשאטל ואז להיות תלויים בו בדרך חזרה. בשנה שעברה היה קופון בספר הקופונים שנתן הנחה משמעותית גם בלינה בקניקוט וגם בטיסה למקארתי. מציע לבדוק. לגבי התנהלות, בקניקוט יש רק את המסעדה במלון (נכון לשנה שעברה), לא שבמקארתי תמצאו חיי לילה תוססים במיוחד...
לגבי השאלה השנייה, פאלמר מאוד קרובה לאנקורג'. היא מהווה בסיס מצויין לטיולים בהאצ'ר פאס וגם העיר בה מתרחש ה state fair בסוף אוגוסט. אם אתם לא בתקופת היריד או שאין לכם זמן לטייל בפאס אז אין הבדל בין לינה שם ללינה באנקורג'. בפאלמר כמובן הרבה פחות אופציות לינה.
-
במקארת’י לודג’ יש קצת יותר אופי מאשר במקארת’י B&B, אבל שניהם לא מקומות טובים במיוחד מבחינת התנאים. מצטרף להמלצה על Kennicott Glacier Lodge, ושים לב שבחלק מהחדרים (האגף החדש, חדרי south wing) דווקא יש שירותים ומקלחות בחדרים.
לגבי הלילה האחרון, Talkeetna Alaskan Lodge הוא מלון ברמה ואני מניח שבתאריכים האלו תוכל למצוא גם שם מחירים טובים. הייתי בודק מה הדמי ביטול, ובהנחה שאפשר לבטל עד תאריך קרוב להגעה, אתה יכול עדיין לפתוח עין על הפרינסס ואם יתפנה שם משהו אתה יכול להחליף. טלקיטנה היא אחלה מקום אם אתה רוצה לעשות טיסת נוף לדנאלי, ויש שם פעילויות נחמדות אחרות (שייט בסירת ג’ט), כמה מסעדות טובות וגם מוזיאון מעניין. בהחלט מספיק עניין בשביל אחר צהריים אחד.
-
הייתי בסוף העונה בספטמבר 2012 ב-Wrangell-St. Elias NP עם חבר. יתכן והדברים השתנו מאז.
לנתי ב-Mccarthy Lodge. המלון שומר על האופי שלו מבחינת עיצוב וגודל חדרים כמו לפני כמאה שנים. החדר היה קטן מאוד ושירותים ומקלחות משותפים. בחדר היה לכל אורח חלוק רחצה וכפכפי רחצה. הכל חלק מהחוויה ונשאר לי זיכרון טוב משם.
כשהייתי שם, ההגעה עם רכב ל-Mccarthy הייתה חוויה בפני עצמה. אולי זה השתנה מאז. את הרכב השארנו בצד ליד נהר ה-Kennicott לפני העיירה ליד גשר להולכי רגל בלבד (הדרך הסתיימה שם). כמובן ששילמנו דמי חניה יומית בשום מקום אלסקה. ליד הגשר היה טלפון ציבורי חינמי שממנו התקשרנו ל-Mccarthy Lodge והם באו לאסוף אותנו עם רכב שלהם מהצד השני של הנהר.
בעיירה עצמה היינו שני ימים שלמים נטו. ביום הראשון עשינו "Fly In Hike" וביום השני-"Full Day Root Glacier Hike" של חברת "St. Elias Alpine Guides". היה מעולה ואני ממליץ.
טיפ קטן לגבי האוכל. כדאי להביא קצת אוכל, למשל להכנת סנדוויצ'ים. אנחנו לא הבאנו. מצאנו רק "מסעדה" אחת ליד Mccarthy Lodge. אולי המצב השתנה ויש עוד ואולי לא חיפשנו מספיק טוב. במסעדה לא היה מבחר גדול ובנוסף חצי מהתפריט היה מחוק כי היו אלו ימים אחרונים של העונה.
-
תודה רבה!