ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. kmr1
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 13
    • פוסטים 97
    • הגבוה ביותר 12
    • קבוצות 0

kmr1

@kmr1

13
    מוניטין
    50
    צפיות בפרופיל
    97
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 2785498 גיל 56

kmr1 הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי kmr1

• RE: תכנון טיול מונטנה, יוטה, אריונה

@dhz

אני לא בטוח שהמשפט הראשון מדוייק.

היה לי טיול ממש טוב לפני שנתיים שהתחיל בגליישר עם טיסה מישראל עם עצירת ביניים בשיקגו (שעתיים נדמה לי) ונחיתה ב- Kalispell (קוד שדה FCA) שנמצאת כ- 40 דקות נסיעה מהפארק. מדובר על שדה קטן יחסית (בטח בהשוואה לערים שציינת) אבל כזה שמשרת גם טיסות בינלאומיות ויש שם השכרות רכב רבות.

אומנם מגוון הטיסות השנה לא דומה לשנים אחרות אבל רק רציתי לשתף למען אנשים אחרים.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      kmr1
      kmr1
    • RE: הוואי, סאן פרנסיסקו ואורלנדו - עזרה בתכנון טיול

הי,

בהמשך למה שכתבה שירלי, אני חייב לחזק – 

מתוך ביקור ב- 3 איים אווהו, האי גדול, ומאוי,  ההרכב המשפחתי שלנו הצביע בלי יוצא מן הכלל לטובת האי הגדול. 

זה לא שאין מה לעשות באווהו, אבל הייחודיות של האי הגדול, בנוף, בפעילויות, בהוואי ה”אמיתית” יותר...

אני ממליץ למזער את השהייה באווהו למינימום (3-4 ימים) ולהשתמש במקסימום הימים לאיים האחרים.

בנוגע לקושי בטיסה, גם אנחנו שברנו את הדרך הארוכה עם חניית ביניים בחוף המערבי. אני מכיר אנשים שעשו את זה בלי וזה היה להם מאוד קשה.

תמיר

פורסם בפורום צפון אמריקה
      kmr1
      kmr1

הי,

באופן אישי לא מצאנו הרבה מה לעשות ב- hilo עצמה. השתמשנו בה כיעד לינה לטובת ה- Volcano National Park אבל את רוב הלינות באי עשינו באיזור Kona שנוחה יותר מבחינת מזג אוויר.

אתרים נוספים באי הגדול:

• מוזיאון הצ’ונאמי (בעיקר בגלל שהיה גשם שוטף באותו הבוקר)
      • השוק שציינת – חביב אבל קטן
      • big island candies – חמוד וטעים (העוגיות במיוחד)
      • Akatsuka Orchid Gardens (אפשר בדרך מ/אל ה- Volcano national park)
      • Laupāhoehoe Point County Park
      • Maunakea – התצפית מראש ההר מרשימה, אבל אני מבין את האילוץ הבריאותי. אני עדיין ממליץ להגיע ל- visitor center (שנמצא בגובה סביר בהחלט) בלילה כי עושים שם הדרכות אסטרונומיות עם טלסקופים גדולים (יש ימים ספציפיים שמפורסמים באתר שלהם)
      • Waipio Valley Lookout – מרשים מאוד. הסיור לא זול אבל מאוד מומלץ. זה היה אחד מגולות הכותרת מבחינתנו
      • Pololū Valley – הצד השני של Waipio. גם יפה. יש מסלול הליכה עד לחוף למטה, בקושי בינוני (תלוי בחום באותו היום)
      • Papakōlea Green Sand Beach – יש הליכה ארוכה מאוד מהחניה עד לחוף. מומלץ לקחת הסעה בתשלום צנוע.
      • חופשים שונים בצד המערבי, שנורקלינג, נדמה לי שיש גם חוף עם צבים גדולים (אבל לא הייתי ואני לא זוכר בדיוק)

אני יכול לתת גם המלצות ביחס למאווי אם זה מעניין.

תמיר

פורסם בפורום צפון אמריקה
      kmr1
      kmr1

לגבי הלינה בהילו, אני חושב שזה תלוי – יש כמה וכמה אתרים בצד המזרחי של האי שמאוד שווה להיות בהם ובחשבון שלי היינו צריכים לפחות יומיים (יום לvolcano ויום לכל השאר Waipio במיוחד), לכן לנו שם (2 לילות נדמה לי). השיקול המרכזי היה לחסוך כחצי יום של נסיעות במידה ונלון רק בקונה ונסע יומיים לצד המזרחי. 

אני מודה שיש פה התלבטות, גם אם תסתכל על היצע המלונות תראה שהילו לא בדיוק יעד תיירותי, וגם אחרי שהייתי שם אני לא יודע מה נכון…

מאווי:

Road to Hana – השתמשתי באפליקציה שמלווה את כל הדרך, כולל הסברים על כל נקודות העצירה, מה כדאי יותר ופחות, היסטוריה וכו’. נחמד ושווה את ה- 9$ ששילמתי. עשיתי את הדרך ביום אחד, זה קצת עמוס, תלוי כמה יורדים ומטיילים. אני מכיר מישהו שישן שם – העלות די גבוהה, ונראה לי שהשיקול המרכזי הוא לרווח את הנסיעה ליומיים (הלוך חזור). אני לא חושב שיש משהו מעניין לעשות בסוף הדרך, כמו שהם אומרים it’s all about the road, not getting there...

HALEAKALA CREATER – הגובה פה סביר הרבה יותר מ- Maunakea, הדרך סלולה עד לראש ההר, אבל – הסיכוי למזג אוויר בהיר נמוך. באופן אישי אני חושב ש- Maunakea הרבה יותר מרשים (עם הגובה, הנסיעה דרך העננים, כל הטלסקופים הענקיים שם למעלה).

אם אתם בעניין הקצת יותר “אקטיבי”, הייתי שם ב- ZipLine הארוך בארה”ב. זה כמה שעות שעוברים בהן בין פסגות ההרים. כיף…

שייט / צלילה אל Molokini או מקומות אחרים 

* אולי זו רק התרשמות אישית שלי, אבל יש פחות “אתרים” במאווי והביקור בו הוא יותר בכיוון הנופש עם קצת טיולים (בהשוואה לאי הגדול).

פורסם בפורום צפון אמריקה
      kmr1
      kmr1
    • RE: חלוקת ימים בהוואי

הי,

קוואי – למרות שלא ביקרתי, אני חושב ש- 3 ימים זה מעט מדי. אם אני זוכר נכון יש לא מעט דברים לראות שם…

אווהו – באופן אישי הייתי מסתדר גם עם 3-4 ימים שכן לדעתי הוא “הכי פחות הוואי” ועדיף להשקיע את הימים באיים האחרים.

מאווי – מספיק לדעתי.

דרך אגב, אם אין מגבלת זמן מיוחדת, אז למה לא להשאר יותר ולהשלים את הסט בביקור גם באי הגדול angel

תמיר

פורסם בפורום צפון אמריקה
      kmr1
      kmr1
    • RE: ניו יורק בינואר

לעניות דעתי המעיל בלינק לא בסקלה של מה שהציעו לך. רשום עליו softshell שמעיד שאין לו יכולת חימום גבוהה... 

פורסם בפורום צפון אמריקה
      kmr1
      kmr1
    • RE: סקי בחוף המזרחי - עלויות ומקומות

מלכתחילה היו Sierra at Tahoe ו- Heavenly המועמדים הסופיים אבל החלטתי ממש ברגע האחרון - כשהגעתי למלון ב- Lake Tahoe.

הסיבה המרכזית היא העניין עם הרכב ומזג האוויר.

אני הייתי ב- San Francisco קרוב לחודש עם כמה הזדמנויות לגנוב כמה ימים סקי אבל מגז האוויר כל פעם ביטל את התוכנית - כבישי הגישה I80, US50 לאיזור Lake Tahoe הופכים למוגבלים במעבר כשיורד שלג.

כמובן שאפשר לעבור עם רכבי 4*4 וצמיגי שלג או עם שרשאות לרכבים רגילים (שוטרים בודקים את הרכבים), אבל לא הצלחתי לקבל הבטחה ל- 4*4, ולא רציתי להתעסק עם שרשראות (למרות שאפשר, וגם שבד"כ השכרת הרכב לא מספקת, אפשר לקנות). 

התכנון המקורי היה לגלוש 3 ימים מלאים ואז באמת התלבטתי אם Sierra הוא לא קצת קטן מדי ואולי אני צריך ללכת על Heavenly. הזמנתי יום קודם (דרך הסוכנות בארץ) SUV ואמרתי שנקח את הסיכון ונראה אם במקרה אקבל 4*4. את הרכב לקחתי בעיר, שזה מינוס כי המבחר קטן ואם לוקחים בשדה אז אני חושב שהסיכוי גבוה יותר. בכל מקרה, לא קיבלתי 4*4...

התחזית הראתה שאמור להתחיל לרדת שלג בסוף היום השלישי, אז החלטתי מראש לא לקחת את הסיכון, לקצר ולחזור כבר בסוף היום השני. בדיעבד זה היה חכם כי השלג הקדים קצת וסגרו את הכבישים מוקדם מהצפוי (כשאני כבר לא הייתי שם).

מכיוון שהיו לי רק יומיים אז החלטתי שאני מסתפק ב- Sierra (וגם חוסך קצת כסף כי Heavenly יקר). אני מאוד נהנתי מגיוון הפארקים וזה שהאתר מוטה למסלולים כחולים-אדומים מה שאמר שיכולתי לגלוש בכל מסלול כמעט.

אתה יכול לקרוא את ההתכתבות המקורית שלי עם rozmar מהפורום, שם היא גם מתחייסת לאתרים אחרים באיזור Lake Tahoe.

עניין הרכב באמת היה מורכב... יש 2 אופציות נוספות שחשבתי להציע לך:

טיסה ל- Reno ומשם עם רכב. יש לזה כמה יתרונות - קודם כל, הנסיעה מ- Reno ל- South Lake Tahoe לא חשופה למגבלות עבירות כמו שיש ב- I80, US50 (אני לא זוכר שראיתי כאלו בכל הזמנים שעקבתי אחרי זה). דבר נוסף הוא זה שהנסיעה ב- US50 היא מעייפת ואומנם טיסה לא תחסוך זמן אבל בתזמון טוב אפשר לגלוש כבר ביום הראשון. חוץ מזה, אם אני זוכר אין בעיה לקבל הבטחה ל- Snow Tires, 4*4, Chains (בגלל האיזור של רינו).

זו היתה האופציה המועדפת עלי, רק שצריך להזמין את הטיסות מספיק מראש כדי לצאת במחיר שפוי (ואני לא יכולתי).

אופציה נוספת היא לקחת חבילה עם הסעה מאיזור ה- Bay כמו זה למשל. לא הכרתי את האופציה הזו בזמנו, אבל כנראה שהייתי בודק אותה...

פורסם בפורום סקי וסנובורד
      kmr1
      kmr1
    • RE: ילוסטון-סולט לייק-מואב-וגאס

הי,

באביב האחרון עשיתי טיול שכלל חלקים מהמסלול שלך, בכלל זה את Grand Canyon, Monument Valley, Arches, Canyonlands. אני מוכרח להודות שהכי אהבתי את הפארקים שבאיזור מואב והצטערתי שלא יכולתי להוסיף יום-יומיים שם (למשל כדי לבקר ב- Needles District עליו הייתי חייב לדלג).

בנוגע לחצי שעה הליכה – בהחלט אפשר להנות גם תחת האילוץ הזה אבל לדעתי זה מעט מדי זמן. יש יותר מקומות יפים אם תקציב כשעה (לכיוון) בקצב זריז. כתבת גם שאתה שוכר ג’יפ, אם זה מהסוג המאפשר זאת הייתי בודק את הדרכים הייעודיות בפארק שיכולות לתת חוויה אחרת.

בכל מקרה, Arches יותר ידידותי להליכות קצרות.

בקשר לסידור המסלול, כנראה שזה מאוחר מדי כי נשמע שהטיסות מוזמנות, אבל נראה שתחת האילוצים ביטול אחד הקצוות היה יכול לרווח את שארית המסלול. קצת לא מאמין שאני כותב את זה, אבל הייתי שוקל לוותר על ילוסטון וכל מה שמצפון ל- Salt Lake – זה יפנה כמעט שבוע שאפשר להשקיע בשאר הפארקים ביוטה ואריזונה.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      kmr1
      kmr1
    • RE: טיול קיץ גדול, אחרון וקצת עצוב במערב: תכנון ראשוני

@חתול-רובוט

מהבירורים שלי לקראת הטיול בקיץ הבא, נדמה לי שכתוב אצלם באתר most rental cars are under x feet ואז אפשר לשים את המידה הזו. אם אני גם זוכר נכון, אין הבדל במחיר עד למידה הזו ולכן פשוט משתמשים בה. 

פורסם בפורום צפון אמריקה
      kmr1
      kmr1
    • גישושים לאלסקה - תודה ותמונות

הי,

לפני כמה שבועות חזרתי מטיול ראשון באלסקה. 

זו ההזדמנות להודות לכם על העזרה בתכנון בפוסטים הקודמים: גישושים לאלסקה, אלסקה – סגירות אחרונות, תודה ל- sd_love_nature, karnielr, עופר, thomas757, maoz2473 ששיתפתם ועזרתם.

הטיול שלי היה ממש בסוף העונה, בהרבה מקומות כל הזמן אמרו לנו שאנחנו פחות או יותר האחרונים ואחרינו סוגרים עד לשנה הבאה. אבל אני מוכרח לציין שהתקופה היתה ממש טובה וחוץ ממקום אחד או שניים כל האתרים עבדו כרגיל.

אבל מסתבר שזה היה קיץ לא פשוט באלסקה, עם מעט מאוד גשם ושריפות, כולל אחת מאוד גדולה ב- Swan Lake שהשפיעה על רוב האזורים בהם טיילנו, חלקם עם עשן מאוד סמיך. יש תמונה למטה מהנסיעה ל- Homer שעוד הצלחתי לצלם, אבל בהמשך האש ממש היתה בשולי הכביש… 

למרות הכל, היה מדהים וצילמתי כמות יפה של תמונות, כנראה הכי הרבה שהיה לי אי פעם בטיול. אני בטוח שאחזור לאלסקה להשלמות ותיקונים 😉

רציתי להתייחס לנקודת הביקור בדנאלי שלגביה דיעות שונות: בשורה התחתונה, שווה ביותר אבל מסכים שעדיף לישון בתוך השמורה (כמו שבאמת עשינו) ולא רק ביקור של יום. ראינו הרבה חיות כולל דובים מקרוב ממש, שדרך אגב, חוויה “בעייתית”. ההר האיר לנו פנים והיה בהיר לגמרי חצי מהזמן שהיינו בשמורה, זוהר צפוני מגניב (דוגמית בתמונה) ובכלל הטיולים ברגל בשטח העצום הזה.

תודה!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      kmr1
      kmr1

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי kmr1

• RE: סולט לייק סיטי-לג'ספר. חששות מקנדה. הכצעקתה?

הייתי בגליישר ב- 20/09 והלאה לפני 3 שנים. נכון מה שאמרו שהפארק כבר בשלבי סגירה, אבל מזג האוויר היה מעולה, GTTS היה פתוח, פחות אנשים ויותר מקומות חניה. אני מאוד נהנתי.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      kmr1
      kmr1
    • RE: תכנון טיול מונטנה, יוטה, אריונה

@dhz

אני לא בטוח שהמשפט הראשון מדוייק.

היה לי טיול ממש טוב לפני שנתיים שהתחיל בגליישר עם טיסה מישראל עם עצירת ביניים בשיקגו (שעתיים נדמה לי) ונחיתה ב- Kalispell (קוד שדה FCA) שנמצאת כ- 40 דקות נסיעה מהפארק. מדובר על שדה קטן יחסית (בטח בהשוואה לערים שציינת) אבל כזה שמשרת גם טיסות בינלאומיות ויש שם השכרות רכב רבות.

אומנם מגוון הטיסות השנה לא דומה לשנים אחרות אבל רק רציתי לשתף למען אנשים אחרים.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      kmr1
      kmr1
    • RE: אטרקציות לילדה בת 3 בניו יורק בחורף

@מטייל_4013348

3 זה קצת מוקדם אבל אולי "מוזיאון" הגלידה יהיה נחמד (ולא חייבים לאכול הרבה גלידה)

https://www.museumoficecream.com/new-york-city/

פורסם בפורום צפון אמריקה
      kmr1
      kmr1
    • RE: תכנון ל- Great Smokey Mountains

תודה לכולם.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      kmr1
      kmr1
    • תכנון ל- Great Smokey Mountains

הי,

רציתי לבקש את עזרתכם בתכנון טיול לאיזור...

אני נוחת ב- Washington DC ב- 20/10 וממריא מ- Charleston ב- 04/11. הייתי בעבר בוושינגטון אז ביקור חוזר לא חייב להיות בתכנון ורציתי להתרכז ב- shenandoah, great smokey mountains עם סיום יותר עירוני ולכן נבחרה צ'רלסטון. אין לי בעיה עם טיולי יום ארוכים ברגל וזה בד"כ חלק משמעותי עבורי כולל צילום.

יש לכם ניסיון ו/או הצעות איך לחלק את הזמן?

תודה מראש,

תמיר

פורסם בפורום צפון אמריקה
      kmr1
      kmr1
    • RE: התייעצות - מסלול אלסקה, קיץ 2023

הי,

1. מכיוון שהזכרת את ה- Denali Highway - אני גם מאוד רציתי להכניס אותו למסלול אבל זה יוצר קושי בהשכרת הרכב כי רוב החברות הרגילות לא יסכימו לנסיעה עליו. לפני כמה שנים הצלחתי למצוא אחת מקומית אבל העלות היתה מאוד גבוהה אז החלטתי לוותר.
      2. Denali - אנחנו ישנו 3 ימים בתוך הפארק. אם יש לכם את הזמן אני חושב שזו חוויה אחרת ושווה את העלות
      3. סיור מודרך עשינו בקרחון ROOT ולמיטב זכרוני יש שם כמה וכמה אופציות שונות (תלוי ברמת הכושר), מה גם שהוא יותר מרשים לדעתי. היינו גם במאטנוסקה אבל הלכנו בעצמנו.
      4. בהתחלה גם חשבתי ללון במקראת'י ואני שמח שהקשבתי להמלצה ללון בקניקוט. ביקרנו גם במקארת'י אבל ככה הכל יחסית קרוב ולא צריך להסתמך על השאטל לכל דבר קטן.
      5. טיסות דובים מומלצת https://www.scenicbearviewing.com/. אני בספק אם הוא יקח למפלי בורקס אבל עדיין חוויה מעולה.

פוסט שלי עם תמונות וכמה תובנות כולל קישור לפוסט המקורי עם שאלות שלי ועזרה חשובה מכמה ממומחי אלסקה:

אלסקה של kmr1

פורסם בפורום צפון אמריקה
      kmr1
      kmr1
    • RE: יילוסטון , סיאטל , וקרוז לאלסקה - יולי 2022

@ari0252

אגיד בעדינות שנראה שאתם לחוצים בזמן…

בלי להתייחס האם זה טוב או לא רציתי להציע לוותר על הנסיעה חזרה לג’קסון ולטוס לסיאטל מ- West Yellowstone. הרי גם ככה את הדרך כבר עשיתם כמה ימים קודם לכן וגם אם יהיה קנס על החזרת רכב במקום אחר הוא יהיה קטן (כי המרחק בין שתי הנקודות לא כזה גדול).

פורסם בפורום צפון אמריקה
      kmr1
      kmr1
    • RE: ילוסטון והרוקיס הקנדיים

@גדליהו-מהגרעין

לעניין עלויות השכרת רכב לא מעגלית – ממליץ לבדוק כי גם אני שקלתי מסלול מעגלי בקיץ האחרון אבל אחרי בדיקה, השכרה חד כיוונית בין גליישר לפורטלנד עלתה 110$ בלבד (AVIS) שזה בטל בשישים וקפצתי על ההצעה.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      kmr1
      kmr1
    • RE: חופי צפון אורגון

@ramiav1

אכן ראו שאריות שלג בכל מני מקומות בפארק. 

פורסם בפורום צפון אמריקה
      kmr1
      kmr1
    • RE: חופי צפון אורגון

@מוני

לגבי קרייטר לייק – הכל פתוח והיה די בהיר כשאני הייתי. מצרף תמונה מהסלולרי להמחשה (אחרי שאחזור הביתה נראה איך יצאו התמונה במצלמה ה”רצינית”).

לצערי מזג האוויר משתנה ועכשיו חופי אורגון די אפורים עם גשם מחר ומחרתיים. נאלץ להתמודד...

פורסם בפורום צפון אמריקה
      kmr1
      kmr1