מלכתחילה היו Sierra at Tahoe ו- Heavenly המועמדים הסופיים אבל החלטתי ממש ברגע האחרון - כשהגעתי למלון ב- Lake Tahoe.
הסיבה המרכזית היא העניין עם הרכב ומזג האוויר.
אני הייתי ב- San Francisco קרוב לחודש עם כמה הזדמנויות לגנוב כמה ימים סקי אבל מגז האוויר כל פעם ביטל את התוכנית - כבישי הגישה I80, US50 לאיזור Lake Tahoe הופכים למוגבלים במעבר כשיורד שלג.
כמובן שאפשר לעבור עם רכבי 4*4 וצמיגי שלג או עם שרשאות לרכבים רגילים (שוטרים בודקים את הרכבים), אבל לא הצלחתי לקבל הבטחה ל- 4*4, ולא רציתי להתעסק עם שרשראות (למרות שאפשר, וגם שבד"כ השכרת הרכב לא מספקת, אפשר לקנות).
התכנון המקורי היה לגלוש 3 ימים מלאים ואז באמת התלבטתי אם Sierra הוא לא קצת קטן מדי ואולי אני צריך ללכת על Heavenly. הזמנתי יום קודם (דרך הסוכנות בארץ) SUV ואמרתי שנקח את הסיכון ונראה אם במקרה אקבל 4*4. את הרכב לקחתי בעיר, שזה מינוס כי המבחר קטן ואם לוקחים בשדה אז אני חושב שהסיכוי גבוה יותר. בכל מקרה, לא קיבלתי 4*4...
התחזית הראתה שאמור להתחיל לרדת שלג בסוף היום השלישי, אז החלטתי מראש לא לקחת את הסיכון, לקצר ולחזור כבר בסוף היום השני. בדיעבד זה היה חכם כי השלג הקדים קצת וסגרו את הכבישים מוקדם מהצפוי (כשאני כבר לא הייתי שם).
מכיוון שהיו לי רק יומיים אז החלטתי שאני מסתפק ב- Sierra (וגם חוסך קצת כסף כי Heavenly יקר). אני מאוד נהנתי מגיוון הפארקים וזה שהאתר מוטה למסלולים כחולים-אדומים מה שאמר שיכולתי לגלוש בכל מסלול כמעט.
אתה יכול לקרוא את ההתכתבות המקורית שלי עם rozmar מהפורום, שם היא גם מתחייסת לאתרים אחרים באיזור Lake Tahoe.
עניין הרכב באמת היה מורכב... יש 2 אופציות נוספות שחשבתי להציע לך:
טיסה ל- Reno ומשם עם רכב. יש לזה כמה יתרונות - קודם כל, הנסיעה מ- Reno ל- South Lake Tahoe לא חשופה למגבלות עבירות כמו שיש ב- I80, US50 (אני לא זוכר שראיתי כאלו בכל הזמנים שעקבתי אחרי זה). דבר נוסף הוא זה שהנסיעה ב- US50 היא מעייפת ואומנם טיסה לא תחסוך זמן אבל בתזמון טוב אפשר לגלוש כבר ביום הראשון. חוץ מזה, אם אני זוכר אין בעיה לקבל הבטחה ל- Snow Tires, 4*4, Chains (בגלל האיזור של רינו).
זו היתה האופציה המועדפת עלי, רק שצריך להזמין את הטיסות מספיק מראש כדי לצאת במחיר שפוי (ואני לא יכולתי).
אופציה נוספת היא לקחת חבילה עם הסעה מאיזור ה- Bay כמו זה למשל. לא הכרתי את האופציה הזו בזמנו, אבל כנראה שהייתי בודק אותה...