ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

צפון צ'ילה - התעייצות

פורום דרום אמריקה
    אויוני סאן פדרו דה אטקמה סלאר פרו צילה צ'ילה תכנון טיול
    4
    16
    1206
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • bilbo_bagins
      bilbo_bagins נערך לאחרונה על ידי

אהלן לכולם

מתכנן להגיע מפרו לצפון צ’ילה  ולהתחיל באריקה בסביבות ספטמבר.

התכנון לאזור כרגע הוא לעשות את כל הסביבה של פוטרה (פארק לאוקה, לאס ויקונייאס, סוריפלזה), איקיקה וסאן פדרו דה אטקאמה (כולל גייזר אל טאיטו)

אשמח לקבל עזרה בכמה נושאים -

1. ממי שמכיר את האזור האם המסלול נשמע מוצלח ואם מכירים הצעות נוספות למקומות שווים באזור?
      2. מבחינת השכרת רכב לפארקים של סביבת פוטרה – מה התהליך? מומלץ/לא מומלץ?
      3. הבנתי שיש אפשרות להגיע מסאן פדרו דה אטקמה לסלאר דה אויוני, עדיף באמת להגיע משם או שכבר עדיף להגיע מפרו?
      rmatarasso תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • rmatarasso
        rmatarasso @bilbo_bagins נערך לאחרונה על ידי rmatarasso

@bilbo_bagins

ואוו, בחרת את אחד האיזורים היפים ביותר בטיול בדרום אמריקה, שרבים מוותרים עליו.

הסדר צריך להיות כדלהלן:

התחנה האחרונה שלך בפרו צריכה להיות אריקיפה, משם תקח אוטובוס  (יש שניים ביום) של חברת אולטורסה לעיירת הגבול בשם טקנה. עם הגעתך, תצא מהטרמינל האוטובוסים המקומי ותחצה את הכביש לטרמינל האוטובוסים הבינלאומי, משם יוצאות מוניות לאריקה. הם ממלאים 5 ברכב ויוצאים לדרך. הנהג מחכה עד שכולם יעברו את משרד ההגירה בכניסה לצ’ילה.

באריקה יש סוכניות רכב רבות, גם המוכרות כמו יורפקאר והרץ, וחלקם של מפעילים מקומיים. הרכבים אצל הקטנים קצת יותר ישנים, אבל גם הרבה יותר זולים.

נושא הביטוחים קצת פרוץ, ולכן חשוב מאוד לקחת את הביטוח שיש ולהשתדל לנהוג ממש בזהירות, הדרכים לא תמיד סימפטיות

חשוב מאוד!!!!! לשכור רכב 4*4

תצטיידו באריקה בסופר (יש סופר מערבי ענק בעיר, ליד התחנה המרכזית) בכל מה שאתם יכולים לרבות מים מינרלים, בפוטרה יש מכולת עם מוצרים מלפני שנים… והכל נראה מגעיל ובעיקר יקר).

אנחנו גם ביקשנו מבעל סוכנות הרכב, שני גריקנים לדלק, כי גם הדלק בפוטרה יקר ב30% יותר מאריקה. (הוא רצה כסף על זה ואחרי מו”מ התחייבנו שאם ינזקו אז נקנה לו במחיר מלא חדשים).

מפוטרה יצאנו ל3 טיולי כוכב. שים לב שמדובר על איזור גבוה מאוד בסוריפלזה, מגיעים עד 5200

ביום הראשון – ללגו צינגוארה

ביום השני – לשמורת לאס ויקונייס והסלאר דה סווירי – מומלץ להקיף את כל הסלאר (בגודל הכנרת לערך) בקצה הסלאר יש ברכות חמות בחיק הטבע, בלי שומר, בלי מסחור (רק עם שולחן פיקניק), והטבע במלוא הדרו.

ביום השלישי – שמורת סוריפלזה, הנסיעה קשה! והאוטו עשוי להחנק בגלל הגובה (צריך לפתוח את מכסה הדלק לכניסת אוויר כדי לשחרר וואקום שנוצר בגלל העליה בגובה).

היום השלישי הוא יחסית קצר, אפשר לחזור ביום הזה כבר לאריקה.

אנחנו המשכנו באוטובוס לילה לסן פדרו דה אטקמה, ושם היינו בלי רכב, בחוכמת הבדיעבד התלות בסיורים המאורגנים מאד יקרה וקצת מבאסת, כך שאם יש באפשרותכם לקחת את האוטובוס לילה עד קלאמה, שזו עיר גדולה, ושם להשכיר שוב רכב שישרת אותכם בסן פדרו דה אקטמה, שווה לשקול זאת

לגבי הסלאר דה איוני…. מכל מי שדיברנו איתו כולל סוכנים מקומיים, ששמעו שעשינו את האיזור של הסלאר דה סווירי ושמורת לא ויקוניאס, אמרו לנו שהנוף מאוד דומה, ולדעתם המחיר שאנחנו כישראלים צריכים בשביל להוסיף בשביל הויזה רק עבור ביקור בסלאר זה לא כדאיי. אם אתם מתכוונים להכנס ולטייל בבוליביה אז זה משהו אחר……

אנחנו מסן פדרו דה אקטמה המשכנו לסלטה וחוחוי, אז ביקרנו גם בסלינה גרנדס של ארגנטינה שזה גם סלאר גדול, ושם עשינו את כל התמונות של הפרספקטיבה המצחיקות שנהוג לעשות בסלאר.

מקווה שעזרתי מעט, ואשמח לענות על עוד שאלות

rmatarasso bilbo_bagins 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • rmatarasso
          rmatarasso @rmatarasso נערך לאחרונה על ידי rmatarasso

פוסט זה נמחק!
          • rmatarasso

@rmatarasso

• rmatarasso

@rmatarasso

• rmatarasso

@rmatarasso

dregev03 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • dregev03
                  dregev03 @rmatarasso נערך לאחרונה על ידי

@rmatarasso

מקסים רווית

חג שמח

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • bilbo_bagins
                    bilbo_bagins @rmatarasso נערך לאחרונה על ידי

@rmatarasso

קודם כל לא יכולתי לבקש עזרה ופירוט יותר טובים – אז ממש תודה!

דבר שני אם אני מוותר על רכב בסוריפלזה יש דרכים אחרות לטייל שם? כמו כן כמובן לאס ויקונייאס ופארק לאוקה

• חתול-רובוט
                      חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

לפארק לאוקה אפשר לצאת בטיול יום מאורגן מאריקה. אבל אני לא בטוח שהייתי ממליץ על זה. אנחנו אמנם נהנינו מאוד, אבל היינו שמחים לבלות יותר זמן במקום המדהים הזה.

אריקה עצמה היא עיר חמודה מאוד ושווה להקדיש לה איזה יום.

• rmatarasso

@bilbo_bagins

אין  שום טיול מאורגן לסוריפלזה. ובקושי יש מכונית אחת על הדרך

מאריקה יוצאים טיולים לסלאר וללאס ויקוניאס, וגם ראיתי שמפוטרה יוצאנכזה.

פגשנו אנשים שהגיעו באוטובוס, וכשגילו שאין סיורים פשוט חתכו.…

אם אתם אוהבים לטייל במקומות שגדודי תיירים עוד לא גילו, אז זה המקום!!! (כשהגענו לסן פדרו הרגשנו את ההבדל בין מקום סופר ממוסחר, לבין מקום שהוא כלכך בראשיתי. הכפר אוטנטי, והטבע מטריף.

לא סתם כתבתי בראשית שבחרת באחד המקומות היותר יפים לטיול.

לכמה זמן אתה נוסע? ובאיזה הרכב נוסעים?

אפשר להתארגן עם חבר'ה באריקה.

אנחנו צרפנו אלינו עוד מוצילר ישראלי צעיר , ועוד 2 גרמניות. 

bilbo_bagins תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • bilbo_bagins

@rmatarasso

מגיע לשם כנראה לבד (או פלוס חבר אבל רוב הסיכויים שלבד) ומבחינת זמן זה די גמיש, מניח ששבוע יספיק לי למצות את אריקה + האזור של פוטרה.

כנראה שאם אני לא אשכיר רכב אני אשקול על לוותר על סוריפלזה בגלל כל הסרבול של ההגעה לשם, ושלא תביני אותי לא נכון אני גם מאוד אוהב מקומות לא ממוסחרים אבל נשמע שהמאמץ שכרוך בלהגיע לשם לא שווה את הטרחה

בכל מקרה תודה רבה עזרת לי ממש!

• rmatarasso

@bilbo_bagins

אני ממליצה לך להגיע להוסטל באריקה שנקרא סאנידייז, זה הוסטל שמנוהל עי זוג ניוזילנדים מבוגרים ומאד חביבים. ההוסטל הזה שואב אליו המון מוצילרים מכל העולם ובכל הגילאים, כולל מבוגרים בני 60, אני יודעת שמשם אפשר לפגוש חבר’ה ולהתארגן על יציאה יחד.

הניוזילנדי דובר כמובן אנגלית, ועוזר ומייעץ בכל מה שקשור להשכרת הרכב, וההצטיידות.

אל תפסול, ואל תמהר לוותר. ואני מסכימה שסוריפלזה זה לא מקום לטייל בו לבד, בשום אופן לא!

בכל מקרה, בסן פדרו דה אקטמה, כיוון שכל המקום בנוי על תיירים, יש המון היצע של סיורים בוואנים, או באופניים למקומות היותר קרובים (וולה דה ללונה)

לגבי הזמן המומלץ בעיני

יום 1 – הגעה

יום 2 – סידורים – השכרת רכב והצטיידות, בערב אפשר לעלות לקראת שקיעה על המורו – זה בערך כל מה שיש לעיר להציע

יום 3-5 – עליה לפוטרה וטיולי כוכב

אפשר לחזור לאריקה ביום 5 בערב, או למחרת בצהרים ואז לקחת בערב את האוטובוס לילה לסן פדרו

• חתול-רובוט

אגב, אני כנראה בדעת מיעוט כאן אבל סן פדרו דה אטקאמה הייתה אחד המקומות השנואים עליי ביבשת. אמנם הנופים בסביבה אכן מרהיבים, אבל העיירה עצמה הרגישה לנו כמו מסחטת תיירים אחת גדולה ויבשה, והשתדלנו להימלט ממנה ברגע שיכולנו. באופן כללי דווקא אין לי שום התנגדות למקומות מתוירים ותיירותיים, ואני לא קונה את הקישקושים על מקומות מסוימים שהם יותר אותנטיים מאשר אחרים – אני מת על מקומות כמו יאנגשואו, דיסנילנד או ה-River Walk  בסן אנטוניו. אבל בסן פדרו דה אטקאמה היה משהו בווייב הכללי של המקום שגרם לנו להרגיש גם לא רצויים וגם כמו ארנקים מהלכים. אבל זה היה לפני די הרבה שנים, לך תדע.
                              • bilbo_bagins

@rmatarasso

גם חשוב לציין שאני בן 21 הבנתי שזה כן אפשרי להשכיר רכב אבל יכול להיות שיהיה טיפה בעייתי אז בכל מקרה אם לא יהיה רכב אני אוותר על סוריפלזה

• bilbo_bagins
                                  bilbo_bagins @חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

@חתול-רובוט

לא חושב שאתה בדעת מיעוט כבר יצא לי לקרוא על העיירה הזאת דברים בסגנון שאתה רושם

גם ככה זה יותר תחנה בדרך לסנטיאגו

• חתול-רובוט

אולי מיעוט גדול…

אגב, מסן פדרו דה אטקאמה שווה לזגזג לארגנטינה, לעיר היפהפייה והנעימה סאלטה ולטבע שסביבה.

• 1 / 1
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון