טיול למכסיקו גואטמלה וקוסטה ריקה לזוג בני 60 פלוס
-
נהיה בקוסטה ריקה החל מ 26.7 עד 6.8 נטו, ללא טיסות. עם רכב שטח. האם חובה לקחת מדריך לטיול בשמורת קורקובדו, והאם יש טרק של יום אחד ללא לינה בשטח. או שטרק בן יום מייתר את הביקור בקורקובדו ועדיף לוותר עליו.
תודה.
-
קורקובדו מחייבים היום מדריך. אין לכם אפשרות להיכנס אליה ברכב רק רגלית.לגבי יום טיול אחד- אם תעשו את התיאומים הנדרשים תוכלו לצאת מדרייק ביי בסירה ללה סירנה ולהסתובב שם כמה שעות ולחזור שוב עם סירה. לדעתי יש בדרייק ביי מפעילי סירות שיוכלו לתת לכם את השירות הזה.
אופציה אחרת היא כיוון אחד סירה ואז לצעוד ברגל. רק שלצעוד לדרייק ביי חזרה הרבה יותר ארוך מלחזור לצד השני לקרטה. ואז יש את עניין איפה תשאירו את הרכב.
כמו כן ביולי יש גם מצב שאפילו עם רכב שטח לא תצליחו להיכנס לדרייק ביי ויצטרכו גם סירה לשם ולהחנות את הרכב בסייפרה
-
שלום לכולם,
לאחר שנעזרתי בפורום, בטיפים ובבלוגים, גיבשתי מסלול לטיול של 7 שבועות במכסיקו, גואטמלה וקוסטה ריקה. אנחנו זוג בני 60 פלוס הרגילים לטייל ברכב שכור. אנו מתכוונים לשכור רכב שטח בכל מדינה בנפרד ולטוס ממדינה אחת לשניה. אנו גם שומרי שבת. לא צוללים ולא גולשי גלים.
הטיסות כבר מוזמנות כולן.
אני שולחת את המסלול בגדול של מכסיקו. אודה מאד לקבל הערות אם כדאי לשנות משהו במספר הימים המוקדש למקום מסוים או בסדר המקומות במסלול.
יום רביעי – נחיתה במכסיקו סיטי ב 17:00. לינה במרכז העיר עד יום ראשון בבוקר.
יום חמישי – ביקור בטאוטיאואקן.
יום שישי – סיורים באתרים בעיר.
שבת – סיורים בקרבת המלון.
יום ראשון – לקיחת הרכב ויציאה לפואבלה.
יום שני – נסיעה לאואחקה.
יום שלישי – נסיעה לכיוון סן קריסטובל דה לס קסאס. עצירה בדרך ללינה בסלינה קרוז, כדי לשבור את הנסיעה הארוכה.
יום רביעי – הגעה לסן קריסטובל. לינה עד יום ראשון.
יום חמישי – קניון דל סומידורו
יום שישי – סיור בכפרים סן חואן וסן לורנצו
שבת – סיורים בסן קריסטובל.
יום ראשון – יציאה לפלנקה.
יום שני – פלנקה.
יום שלישי – נסיעה לקמפצ’ה בדרך למרידה.
יום רביעי – מרידה.
יום חמישי – צ’יצ’ן איצה. לינה בוואדיוליד.
יום שישי – נסיעה לקנקון. מלון על החוף.
שבת – קנקון.
יום ראשון – השארת הרכב בחניון מסודר והפלגה לאיסלה מוחרס.
יום שני – איסלה מוחרס.
יום שלישי – חזרה לקנקון. לקיחת הרכב ונסיעה לפלאיה דל כרמן ל – 5 לילות.
יום רביעי – שייט לקוזומל וחזרה לפלאיה.
יום חמישי ושישי – פלאיה דל כרמן. טיולים בסביבה. אולי טולום.
שבת – פלאיה.
יום ראשון – נסיעה לשדה התעופה בקנקון וטיסה לפלורס גואטמלה.
סה”כ 24 ימים נטו ללא ימי הטיסות. האם כדאי להוריד יום מפלאיה דל כרמן כדי להוסיף במקום אחר?
אני מודה מאד לכל מי שיעזור לי.
-
הייתי מוריד יום מפלאיה ומוסיף פואבלה או וואחקה. יש לכם בימים שם המון נהיגה ולא ממש השארתם זמן לראות את הערים הללו.
מעבר לזה התכנון הגיוני.
לגבי השערה של רכב ונהיגה עצמית. מניח שאולי נהגתם כבר בעבר במדינות עולם שלישי ולא מתפקידי להתערב בשיקולים שלכם. אבל כן אמליץ לעשות שיעורי בית רציניים לפני כל יום נסיעה שלכם על תוואי הדרך. למעט קוסטה ריקה, יש לכם שם אזורים או מקומות שאינם ככ בטוחים. וזה לא משהו של דרך בעייתית. אזור ציאפאס במקסיקו אתם מתכננים להיות גם על דרכים לא ראשיות ויש שם בעיות ביטחון של שוד רכבים וכ'ו. גווטמאלה הרבה יותר מורכבת לנהיגה...והרבה מוותרים על התענוג בה.
נסיעה טובה
-
תודה רבה. לאיזו עיר כדאי להוסיף יום? פואבלה או אואחקה? (מסעדות לא באות בחשבון כבילוי עבורנו.)
-
לא חשבתי על מסעדות. מדובר בשתי ערים קולוניאליות יפות ששוות שיקדישו להן איזה יום. וואחקה סבלה מרעידת אדמה קשה לפני כשנה או שנתיים. אם תמצאו חומר שמאשר שהעיר התאוששה הייתי אולי עושה בה את ההפסקה של היום הנוסף. זה גם ישבור יותר את הנסיעות כשאתם לקראת נסיעה ארוכלארוכה לסן קריסטובל.
-
תודה. זה באמת הגיוני יותר.
-
תודה גדליהו על העזרה והטיפים לטיול למכסיקו. אודה מאד אם תוכלו לעבור על המסלול שלנו לגואטמלה ולהצביע על דברים שכדאי לשנות.
(כל המלונות מוזמנים מראש)
יום ראשון – נחיתה בערב בפלורס ולינה בפלורס 2 לילות
יום שני – לקיחת הרכב בפלורס ונסיעה לטיקאל. חזרה ללינה בפלורס.
יום שלישי – נסיעה ללנקין.
יום רביעי – לנקין סמוק שמפיי. משם נסיעה ללינה בקובן על מנת להוריד קילומטרז’ מהיום הבא.
יום חמישי – נסיעה לסן פדרו לה לגונה. עצירה בדרך ללינה בסאקאפולס.
יום שישי – הגעה לסן פדרו. לינה 2 לילות.
שבת – סן פדרו
יום ראשון – נסיעה לצ’יצ’יקסטננגו לשוק. אח”כ ירידה לפנחצ’ל.
יום שני – פנחצ’ל. שייט באגם.
יום שלישי – נסיעה לאנטיגואה.
יום רביעי – אנטיגואה
יום חמישי – נסיעה לשדה התעופה לטיסת לילה לקוסטה ריקה.
שוב תודה על העזרה.
-
מבחינת מסלול הוא בסדר- מניח שהבחירה בסן פדרו היא בגלל בית חב”ד כי אחרת הייתי מציע לבחור ישוב אחר סביב האגם. לא חושב שממה שציינתם סן פדרו ידבר אליכם דווקא…. הקטע של סמוק שמפיי יוצא לחוץ. נכון שלכאורה זה רק בריכות ואם אתם מעוניינים רק לראות אותן ויש לכם רכב- אתם יכולים טכנית לסיים שם בשעתיים נגיד…בהקשר הזה, אני מצטער אם אני מנדנד בנושא, ושוב אני לא יודע מה רקע הנהיגה שלכם במדינות עולם שלישי, אבל כל מה שכתבתי על מקסיקו- גווטמאלה זה עוד יותר קריטי. תעשו שיעורי בית על הדרכים- מבחינת ביטחון אישי ומבחינת עבירות. אל תסמכו על גוגל. אמנם באוטובוס אבל 60 הק”מ בין קובן ללנקין לקחו 5 שעות, עם רכב אין שום סיבה שלא תתקעו מאחורי אוטבוס או משאית שכאלו שיכתיבו לכם קצב נסיעה סופר איטי בדרכים משובשות , מתפתלות בהרים וללא מעקות בטיחות, וכשתראו איך המקומיים נוהגים לא בטוח שתשקלו עקיפות.
תבררו איך לנהוג אם המשטרה עוצרת אתכם, מה לעשות במקרה של תאונה ( בגווטמאלה למיטב ידיעתי התייר תמיד יהיה אשם ..). למלונות, שאמנם הזמנתם, כדאי מאוד שתהיה חניה סגורה בפנים. בגווטמאלה לא מומלץ לנוע בחשיכה- לא בתחב”צ ולא בכלל- ולכן אל תסמכו על גוגל, אתם רוצים להימנע מלמצוא את עצמכם בכבישים שם אחרי חשיכה.
לפני שנתיים נסעתי עם שני ילדיי , מה שחייב אותי להיות עוד יותר זהיר, ככה שאפילו עם תחב”צ בדקתי מה האופציות היותר בטוחות. וגם אם בחרתי כאלו שלא יקחו אותי לחושך- עם עיכובים בכבישים הראשיים בגלל פרויקטים של בניה ( שלדעתי כבר ראיתי אותם מקומות כבר לפני 20 שנה), הגענו בחושך ואילתרתי בעזרת נהג השאטל סידור בטוח…
גם לשדה התעופה- כתבתם טיסת לילה, שדה”ת זה לא האזורים המאוד חביבים של גווטמאלה סיטי- אולי עדיף להגיע בשעות האור כשנוהגים ולהישאר בשדה. או לנסות להחזיר את הרכב באנטיגואה ואז לקחת מונית לקראת הטיסה
-
@גדליהו מהגרעין
- סן פדרו אכן נבחר בגלל בית חב”ד. איזה ישוב אחר היית מציע לנו?
- סמוק שמפיי – חשבנו להגיע מוקדם כי אנו לנים בקרבת האתר, ולהיות 4-5 שעות, ואז להגיע לקובן עד 18:00.
- האם עדיף לישון עוד לילה בלנקין ולמחרת לנסוע משם עד סאקאפולס? ואז יום חמישי יהיה מוקדש כולו לנסיעה. מה דעתך? הדרכים עצמן הן גם חוויה.
- חניה סגורה במלון היא חובה כמובן.
- ניקח את עצתך ברצינות ונגיע לשדה התעופה עד 18:00 לכל המאוחר. (הטיסה ב 22:00).
- עדיין לא סגרנו רכב. נבדוק שוב אופציה זו.
ושוב ממש תודה.
-
סן פדרו נכבש מזמן ע"י תרמילאים- מסיבות, קולניות וכיוב הם המאפיינים היום את הכפר הזה. שההבט המקומי נעלם ממנו כמעט לגמרי. הייתי שם לפני מעל 20 שנה. בקושי היה שם משהו. היום לא הייתי בוחר ללכת אליו בכלל. אבל השיקול של חב"ד עשוי להיות מכריע עבורכם. יש כפרים אחרים כמו סן מרקוס ההיפי שמושך גם תיירות רוחנית או כפרים קטנים יותר כמו סן חואן או סנטה קרוז שמזמינים בעיקר לרגיעה.
לגבי סמוק שמפיי- לפי התוכנית שלכם ואחרי ארוחת צהריים אתם אולי יוצאים לקובן ב-1 בצהריים- יכול להיות מאוחר אם מחשיך בסביבות-6
אם השארתם עוד לילה בלנקין הייתי אולי מקצר לינה לאוספנטן שפעם קראתי עליה למיטב זכרוני דיווח חיובי. כי הנחתי שסאקאפולס נבחרה בגלל היותה אמצע הדרך.
הבעיה היחידה עם לילה נוסף בלנקין שאתם לוקחים סיכון באורך הנסיעה של יום שישי..
לגבי הטיסה חזור- אם ממילא אתם צריכים להיות ב-20 בשדה ועוד קצת קודם להחזיר רכב. לכוון להגיע ב-18 זה רק שעה וחצי קודם.. ושוב תהיו בשעות הפקקים בגווטמאלה סיטי וזה די איום ונורא שם. לפני שנתיים היינו באזור 18-19 בעיר עם השאטל כבר הרבה שנים לא ראיתי מקום עם ככ הרבה עומס ובלאגן על הכבישים.
-
מאחר ונעלמה לי המשך התגובה- הבעיה עם לילה נוסף בלנקין היא שיום שישי עשוי להיות לחוץ לכם עם נהיגה ולא תרצו לקחת בו יותר מדי סיכונים של התעכבויות.…
לגבי גווטמאלה סיטי לטיסה ב- 22 ממילא תרצו להיות בשדה ב-20. וקצת קודם להחזיר רכב. אז 18 כבר לא כזה נורא. מה גם שזה יוביל אתכם לעיר בשעות העומס והבלאגן שם חוגג. לפני שנתיים הגענו לעיר עם בשאטל בסביבות 18-19. ממש התקדמות עקב בצד אגודל... זוחלים והמון מכוניות על הדרך והבלאגן חוגג.
-
שינינו את התוכנית מעט.
יום שלישי – הגעה ללנקין. לינה 2 לילות.
יום רביעי – סמוק שמפיי. לינה בלנקין.
יום חמישי – מלנקין לסאקאפולאס. 180 ק”מ. נסיעה ארוכה של 6 שעות? אבל נתחיל מוקדם.
יום שישי – סאקאפולאס לסן פדרו. 129 ק”מ. יהיה פחות לחוץ. שבת ב 18:18.
אוספנטן נראית באמת יותר נחמדה לעצירה בדרך, אבל תהיה לנו דרך ארוכה יותר ביום שישי אם נלון שם.
תודה רבה רבה!!!
-
מוסיף עוד הצעת יעול לאחד הימים שכדאי לכם להחליט בשטח לגביה.ביום של ציציקסטננגו. אם ראיתם שהנהיגה בגווטמאלה פחות מתאימה לכם ולא מתאים לכם לנסות להיכנס לשוק עם רכב. אתם יכולים לעלות לשוק בשאטל. להסתובב שם כמה שעות ולרדת לפנחצל ומשם לקחת סירה לסן פדרו. למחרת תוכלו כבר לשייט לכפרים אחרים על האגם. שלדעתי סנטיאגו אטיטלן הכי מעניין מביניהם.
לא יתאים כמובן אם אתם מתכננים על לינה בפנחצל אחרי השוק.
-
זה מה שאנחנו נעשה. ביום ראשון נהיה בשוק בציציקסטננגו ומשם נרד לפנחצל. נישן שם 2 לילות. כך שיהיה לנו למחרת יום לשייט לכפרים אחרים.
תודה רבה.
באשר לקוסטה ריקה, האם זה נכון ששמורת מנואל אנטוניו סגורה בימי שני? לא מצאתי שהשמורות האחרות, כמו טוטגרו וארנל סגורות ביום מסוים בשבוע.
-
רק מנואל אנטוניו נסגרת בשני. אבל גם זה לא בכל העונות בשנה.