קפיצה קטנה לשוויץ - מחפש המלצה למסלול
-
שלום,
יש לנו ארוע משפחתי בשוויץ ואשתי ואני חשבנו לנסוע קצת לפני בשביל לטייל, הבעייה שהתחלתי לקרוא ולבדוק והכל
נראה מדהים, ובא לנו להיות בכל המקומות, מעברי ההרים, הנקיקים, הקרחונים, המפלים, העמקים הציוריים - ואין לנו זמן - אז מה ריאלי??נתונים:
מועד - תחילת יולי
משך:
יום 0 - טיסת אחה"צ (על מנת לקבל את יום 1 מלא), לאן כדאי? ציריך או מילאנו? נראה שמילאנו קרובה יותר להרים
יום 1 - יום מלא
יום 2 - יום מלא
יום 3-5 - ארוע משפחתי באזור burgenstock (דרום אגם לוצרן) - בימים אלו נוכל לטייל אבל לחזור עד שעה 15:00 בערך
יום 6 - טיסה חזרה (אם מילאנו אז בסוף יום 5 כבר ניסע לכיוון).סגנון מועדף:
נשכיר אוטו, אנחנו אוהבים road trips עם עצירות מתי שבא לנו וליהנות מהנוף, לעבור בכפרים וכו
הייקים בטבע (לא טרקים, משהו קליל)
פחות מחפשים להסתובב ב"ערים"אודה לכל הכוונה, תודה רבה,
יובל
-
היי(:
הייתי מתמקם, למשל, בעמק Lauterbrunnen ויוצא לטיולים באזור שבורך במגוון אתרים מרהיבים, לדוגמה:
Männlichen, Jungfraujoch, Staubbachfall Wasserfall, Gletscherschlucht, Trümmelbachfälle, First (Grindelwald), Giessbachfälle, Aareschlucht, Reichenbachfall.
אלו לא טרקים ארוכים. בכוונה רשמתי באנגלית, כדי שתוכלו להעתיק את שמות האתרים אל מפות גוגל ולהתרשם אילו אתם מעדיפים (במפות אולי תוכלו לראות אתרים נוספים שפספסתי בהם אתם מעוניינים).זהו מהאזורים היפים ביותר בשווייץ, לכן עצתי היא שתתמקמו שם (יש לציין שהאזור כמובן יקר, בהתאם לשווייץ ובמיוחד בגלל [בזכות?] יופיו).
תוכלו להרכיב שני מסלולים חד-יומיים בעזרת מפות גוגל ולבדוק זמני נסיעה מהעמק אל האתרים.
לסיכום, אם הפן הכלכלי אינו מהווה בעיה, ממליץ לנסוע ביומיים המלאים לטיולי יום ולחזור לעמק.עוד רעיון – נראה שאתם אוהבים לנהוג;
לחלופין, ניתן להקדיש יום אחד מתוך שני הימים לטיול במעברי ההרים פורקה-גרימזל-סוסטן (מניח שיש עליהם מידע רב ברשת). יש בדרך עצירות מעניינות - מפלים, אגמים, סכרים, קרחונים (לדוגמה, קרחון הרון ומפליו) ותצפיות. -
אם האירוע הוא באגם לוצרן – בהחלט עדיף לטוס לציריך ולא למילאנו..
סעו לציריך, סעו משם לאינטרלאקן או גרינדלוולד וטיילו יומיים באיזור לפי מזג האוויר (יכול להיות גשום גם ביולי)
-
הי.
אם הטיסה תהיה למילנו אז אני מציע בימים שלפני האירוע להתמקם או בסאס פה או בצמרט. מרחק נסיעה משדה תעופה כשעתיים ולחצי. האזור מציע כל מה שאפשר לבקש: הנופים שלדעתי הכי יפים בשוייץ. אפשרות לעלות לקרחונים (אפילו סקי), לעשות מסלולים קלים או קשים, סתם לעלות לתצפיות וכו'.
צרמט גם עיירה מאוד שוקקת חיים ובטוח אפשר למצאו שם עניין גם בערב.
להמשך הטיול כמובן שתצטרך להתמקם באזור לוצרן.
-
זה מה שאני הייתי עושה:
טסה לציריך (קרוב ונוח יותר)
ביומיים המלאים מתמקמת לשני ימי טיול באזור אינטרלאקן, או כמו שכתבו לך בלאוטרברונן, או בגרינדלוואלד. ההחלטה אם להתמקם בצומת מרכזי כמו פרברי אינטרלאקן, או בתוך אחד העמקים – לאוטרברונן או גרינדלוואלד תלויה באופי הטיול המתוכנן. אם אתם רוצים לדגום כמה עמקים (כולל קנדרסטג למשל) אז עדיף להתמקם בחוץ. אם אתם מעדיפים לגוון בשלל רכבלים וטיולי הליכה שיוצאים מגרינדלוואלד אז ברור שעדיף ללון בגרינדלוואלד.
ל-3 הימים החלקיים אני מניחה שאתם לנים ב- burgenstock. מה שהייתי עושה זה לנה את הלילה שאחרי יום 2 עדיין באותו מקום לינה, ובבוקר מוקדם נוסעת ממקום הלינה הזה, אל עבר burgenstock דרך מעבר סוסטן, כשבדרך אפשר לעצור לטיול ב-Aareschlucht ובמפלי רייכנבאך, ואולי בעוד מקומות על הדרך אם יש זמן. זה סוגר את יום 3.
https://goo.gl/maps/qo7tx3V9xMR6zwvB6
מהלינה ב-burgenstock בימים 4,5. הייתי נוסעת יום אחד לטיטליס, יום שני מקדישה לעיירה לוצרן עצמה.
-
-
וואו, תודה רבה לכולם, אחלה רעיונות, ונשמע הגיוני להישאר ביומיים הראשונים באותו מקום לינה ולנסוע משם, חוסך את ה overhead של אריזה/פריקה הזמנת מלונות… אתחיל לחפור על המקומות המוזכרים
️
️@Niv3267314 תודה רבה על ההפניות, והבנת נכון, בהחלט אוהבים לנהוג

@פסגות מושלגות בדקתי במפה, הבנתי למה התכוונת לגבי בחירת מקום הלינה עמק/אינטרלקן, שניהם עמקים “ללא מוצא”, נשמע הגיוני שנישן ב”צומת” כלשהיא. תודה רבה על המסלול בגוגל מפס !
-
פוסט זה נמחק!