מסלול רומניה - התייעצות
-
בוקר טוב
בהחלטה ספונטנית של רגע נקנו כרטיסים ל שמונה לילות לסוף יולי 23-31/7.ימים האחרונים קראתי לא מעט וגיבשתי מסלול ראשוני. מבקשת להתייעץ בעיקר בנוגע לחלק האחרון של הטיול.
23/7 נחיתה בבוקרשט 12 בצהריים, אסוף רכב ויציאה לכוון ברשוב. שוריינה דירה באזור קניון קורזי עם מיזוג וחניה ( ניתן לבטול)
23-27/7 4 לילות לינה בברשוב וטיולי כוכב.27/7 יציאה בבוקר מברשוב. נסיעה לסיגישוארה. פסטיבל ימי ביניים. לינה לילה אחד ( הוזמן מלון דבל טרי). האם תהיה בעיה ביום הפסטיבל להגיע למלון עם רכב? האם חוסמים כבישים במרכז העיר?
28/7 יוצאים מסיגישוארה לכוון כביש טרנספאגרשן . עד היכן כדאי להתקדם ביום זה בהנחה שמדובר ביום ראשון (עומס).
יכן כדאי ללון? חשבתי ללון באזור סכר וידראו או אולי אפילו אגם בלאה. המחשבה שאם יהיה עמוס מאד בכביש בגלל יום ראשון נוכל ביום שני בבוקר לטייל שוב בחלק ממנו בנחת.
9/7 השלמת כביש טרנספארגשן והגעה לבוקרשט .
9-31/7 2 לילות לינה בבוקרשט. שוריין מלון דאבל טרי כיכר אונירי . איך הוא ? אשמח למשוב.
1/7 - טיסת בוקר מוקדמת של WIZZ. יוצאת ב 6.50 בבוקר.
תי לדעתכם יש לעזוב את המלון? האם לוקח הרבה זמן להחזיר רכב ( כנראה שניקח בסיקסט). יש נציג / קופסאת מפתחות / שאטל ב 4 בבוקר?
המון תודה למי ששרד את האורך הזה . אשמח לתשובות ותובנות
איריס -
- נוסעים עם ילדים !
- הערות בצבע אדום :
23/7 נחיתה בבוקרשט 12 בצהריים, אסוף רכב ויציאה לכוון ברשוב. שוריינה דירה באזור קניון קורזי עם מיזוג וחניה ( ניתן לבטול)
בטוח קניון CORESI ? הוא בבראשוב .
23-27/7 4 לילות לינה בברשוב וטיולי כוכב.27/7 יציאה בבוקר מברשוב. נסיעה לסיגישוארה. פסטיבל ימי ביניים. לינה לילה אחד ( הוזמן מלון דבל טרי). האם תהיה בעיה ביום הפסטיבל להגיע למלון עם רכב? האם חוסמים כבישים במרכז העיר?
מיקום המלון טוב למרגלות המבצר וכולל חנייה גדולה . עדיין לא ראיתי פרסום התוכנית המפורטת של הפסטיבל אך רק בערב הפתיחה ( 26.7 ) יסגרו הרחובות לתהלוכת הסוסים בין השעות 16.00 עד 18.00 .
28/7 יוצאים מסיגישוארה לכוון כביש טרנספאגרשן . עד היכן כדאי להתקדם ביום זה בהנחה שמדובר ביום ראשון (עומס).
יכן כדאי ללון? חשבתי ללון באזור סכר וידראו או אולי אפילו אגם בלאה. המחשבה שאם יהיה עמוס מאד בכביש בגלל יום ראשון נוכל ביום שני בבוקר לטייל שוב בחלק ממנו בנחת.
אם אתם עם ילדים ממליץ על CONACUL URSULUI עם פארק חבלים קטן לידו וגם חוות כבשים מאחוריו במרומי ההר .
9/7 השלמת כביש טרנספארגשן והגעה לבוקרשט .
9-31/7 2 לילות לינה בבוקרשט. שוריין מלון דאבל טרי כיכר אונירי . איך הוא ? אשמח למשוב.
1/7 - טיסת בוקר מוקדמת של WIZZ. יוצאת ב 6.50 בבוקר.
תי לדעתכם יש לעזוב את המלון? האם לוקח הרבה זמן להחזיר רכב ( כנראה שניקח בסיקסט). יש נציג / קופסאת מפתחות / שאטל ב 4 בבוקר?
-
תודה רבה אילן על המשוב ובהזדמנות זו תודה על פרפראות רומניה.
אנחנו לא מטיילים עם ילדים קטנים , אבל עדין רגילה לכתוב כאן. מטיילים עם הבת בגיל 18.
כמה הבהרות – אחרי הנחיתה מתחילים בנסיעה לכוון ברשוב. לילה ראשון כבר בבראשוב בדירה ליד קניון קורזי. לא טעות. מקווה שסביר.
לגבי ההמשך והכניסה לטראנספגראשן – חשבתי על זה עוד קצת וגם התייעצתי והחלטנו להמשיך ביום ראשון לכוון סיביו . כך נטייל חצי יום בסיביו. למחרת נצא ונסע בכביש לכל אורכו עד בוקרשט. אני יודעת שזה יום עמוס ומלא אבל מעדיפה לעשות את הדרך ביום שני בשבוע ולא בראשון כשכולם בפקקים. אני מקווה שגם זה הגיוני.
עדיין מתלבטת לגבי הלינה בבוקרשט. הגיחה לעיר קצרה ולכן בחרנו במלון שאינו רחוק מהמרכז. מאידך , מישהי המליצה לי ללון ליד שדה התעופה בגלל שעת החזרה המוקדמת. בעקרון לא ממש מתלהבת מלינה ליד השדה. עדין מתלבטים.
שוב תודה
-
- סליחה, לא שמתי לב שיוצאים מהשדה לבראשוב .
- מהניסיון שלי, הנהיגה מסיביו לבוקרשט בכביש אתגרי כמו הטראנספאגאראשן, היא מכבידה על הנהג . אני ממליץ לבקר חצי יום בסיביו אך להמשיך ללינה בכניסה לכביש C7 , לדוגמה בקומפלקס אלבוטה אם תמצאו מקום או בפנסיונים שמסביב . כך תחסכו לפחות שעת נהיגה ביום הארוך הממתין לכם וגם תנצלו אותה לטיולים רגליים על ההר .
- לגבי הלילה האחרון והשעה המוקמת של הטיסה גם אני ממליץ ללון ליד השדה, לדוגמה בפנסיון TOPARCEANU או במלון CHARTER באגף החדש . הבעיה שבמלון עוברים בלילה נוסעים מטיסות לילה ואם יש לכם שינה קלה זה מפריע .
תלונו בלילה הראשון בבוקרשט וביום השני תבקרו אחרי הצהרים בקומפלקס טרמה ומשם לפנסיון . גם תוכלו להחזיר את הרכב בלילה ובבוקר בעל הפנסיון ייקח אותכם לשדה .
-
- במקרה בדקתי עבור גולש אחר וגיליתי שיש לכם מזל ושבוע HAFERLAND שפרסמתי כאן בכותרת מס’ 43 יתקיים בתאריכים 25 – 29 ליולי כש תהיו באזור.
- עדיין אין תוכנית סגורה אך אפרסם אותה בפרפראות כש יכינו אותה . ממליץ לשריין לכם כמה שעות לביקור באחד הכפרים .

-
יש קו 783 כל הלילה. כחצי שעה נסיעה. 8 ש”ח לזוג. צריך לקנות כרטיסים בדוכן או במכונה.
-
תודה רבה לשניכם
אילן – בפנסיון שהצעת בכניסה ל C7 אין מקום. שריינתי משהו נחמד בסיביו ואמשיך לחפש.
לגבי פסטיבל שבולת שועל. לא הבנתי מה בדיוק הולך שם אבל כל מה שקשור לאכילת שבולת שועל או לאפיה לא מתאים לנו… הבת רגישה לגלוטן.
אם מדובר ברקודים וחגיגה כפרית דוקא יופי. תודה
דניאל – אוטובוס באמצע הלילה זה פחות אנחנו. מעדיפים להשאיר את הרכב אלא אם כן תאמרו לי שהחזרה בלילה של הרכב גוזלת המון זמן
שבוע טוב לכולם
איריס
-
- חבל, זה לא פנסיון זה קומפלקס תיירותי. המקום היה בית הקיץ והצייד של הרודן צ’אושסקו וממש מומלץ לעצור לארוחה למרות שהוא כ-7 ק”מ בתוך היער .
- בלי כוונה קלעתי למטרה, הרי אין גלוטן בשיבולת שועל .
באירועי שבוע ה – HAFERLAND שנערכת בעשרה כפרים מנסים לשמר את התרבות והמסורת של הסשים , היורשים של החיילים הגרמנים שהגיעו לפני כ-600 שנה לשמור על הגבול המזרחי של האימפריה וקיבלו אדמות ברומניה . מצרף לך כאן מאמר , אומנם ברומנית, אך מצפיה בתמונות תקבלי מושג לגבי הפעילויות : בעלי מקצוע, לבוש עממי, הופעות וקונצרטים וכמובן גם גסטרונומיה .
צפי גם בסרטון היוטיוב .
- גם מצרף מידע לגבי מוצרים ללא גלוטן ברשת קאופלנד .
- תראי מה רשמה ריקי בסיכום הטיולשלהם לגבי שעות אספלט .

רשימת הכפרים

מוצרים ללא גלוטן

-
תודה רבה
בשבולת שועל עצמה אין גלוטן אבל היות ולא יודעים היכן צמחה ואם היתה חיטה בסביבה היא אסורה לחולי צליאק. אלא אם כן כתוב על המוצר בפרוש שאין בו גלוטן וגם לא מותר לכולם.
לבת שלי אסור שבולת שועל היא לא מגיבה טוב. אבל היות וזה לא הענין לא פוסלת פסטיבל… תודה רבה
את המוצרים של שר מכירה כמובן