ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

גוואטמלה ב16 יום נקי האם מספיק?

פורום מרכז אמריקה
    אנטיגואה גוואטמלה גואטמלה תכנון טיול
    4
    11
    1431
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Tal_3584391
      Tal_3584391 נערך לאחרונה על ידי Tal_3584391

פוסט זה נמחק!
      גדליהו מהגרעין תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין @Tal_3584391 נערך לאחרונה על ידי גדליהו מהגרעין

@Tal_3584391 אמר:

האם שווה להוסיף ימים ולהגיע לבליז או סן קריסטובל? לא מעוניינת בטיול לאס נובאס של יגיל.
        חשבתי על מסלול נטו בגוואטמלה. פשוט יש טיסה של 16 יום נקי. שהיא סבירה במחיר. בחגי תשרי. 
        הגעה ב16:00 לאנטיגואה. הגעה בערב לאנטיגואה.  אם מגיעים ב20:00 בערב. עד מתי שאטלים לאנטיגואה?
                1. יום מנוחה באנטיגואה.  (29.9)
               2.נסיעה ללנקין  (30.9)
                3. יום בלנקין. (לישון בלנקין עצמה. ולא בשמורה. יותר זול.?) (1.10)
                 לקחת טיול מאורגן. עצמאי – אין בעייה של בטיחות? החלקה וכו?. הטיול – בשמורה עצמה. ללא המערה. יש לי סלידה ממערות.  אבובים עושים באותו יום או           שלוקח עוד יום?
              4. יום מנוחה בלנקין. אם תמצא חן בעיני.  (2.10)

1. יום נסיעה לפלורס. לוקח 9 שעות?  (3/10)
        2.  פלורס טיקל (4.10 ) – אפשרי להגיע עצמאית לשם. מאשר מאורגן? בטוח שם באור יום?
        3. יום מנוחה בפלורס או באל רמיטו.   איפה עדיף לישון? הזמנה של נסיעת לילה לגוואטמלה סיטי ? מישהו ניסה? בית חבד אמרו לי שבטוח. מ21 בערב עד בוקר.   (5.10)
        4. נסיעה מגוואטמלה סיטי לאנטיגואה. אנטיגואה.  (6.10)
        5.  אנטיגואה . טיול לפקאיה. אולי היומיים. אבל נראה לי שמספיק אחד. ולא לאקטטנגו. אלא אם מישהו היה שם ונהנה ממש. ומה העלות גם. (7.10)
        6. סן פדרו – ביקור בפנצחנל. והאיזור כולו. אולי לסן מרכוס. אף אינדיאני. ( 8.10)
        7. סן פדרו (9.10)
        8. סן פדרו (10.10)
        9. סן פדרו  (11.10)
        10. לא יודעת כבר 12.10
        11. 13.10  לא יודעת
        12. 14.10  נסיעה לאנטיגואה
        13. נסיעה לשדה.

מה נראה לכם? ויתרתי על טיסה לפלורס. וגם על ריו דולסה ולוינגסטון. או האם שווה להשקיע ולטייל גם שם? להוסיף טיסה עם עוד ימים.
        איך לסדר?

תודה רבה!!

שאטלים מאורגנים לאנטיגואה משדה התעופה מסתיימים לדעתי ב-19:30 האחרונים. היו בעבר חברות שסיימו גם ב-9 בלילה. צריך ממש לחפש בין החברות אם יש עוד כאלו. אם לא אפשר מונית או לארגן הסעה ממקום הלינה. או שאטל פרטי ולנסות למצוא עוד תיירים לחלוק עימם.

לגבי הברכות בלנקין. אני עשיתי את זה עצמאי. מלנקין זה לא כ”F קרוב ובד”כ מחפשים מישהו שיסיע. יש מקומות לינה יותר קרובים וגם אז יתכן שעדיין תרצי למצוא מישהו שיסיע אותך. זהירות תמיד מומלצת. להחליק אפשר גם בטיול מאורגן. הטיולים המאורגנים בד”כ כוללים את המערה. את לא חייבת להיכנס אליה.

מלנקין לפלורס זה בערך 5-6 שעות אם אין בעיה מיוחדת

מפלורס לטיקל בד”כ יוצאים לראות זריחה באיזה 3-4 בבוקר. החלק המאורגן הוא ההסעה. באתר את לבדך ( אלא אם רצית משהו מאורגן/מדריך וכיוב’)

אם את רוצה מקום גדול יותר תעדיפי לישון בפלורס/סנטה הלנה . אם את מחפשת מקום קטן יותר זה אל רמיטו.

לא חושב שיש מה לעשות טיול פקאיה ליומיים- לא ידעתי שיש כזה. זה תמיד היה חצי יום. ככה שיומיים חייב לכלול דברים אחרים.

לגבי החלק שאת לא בטוחה לגביו בסן פדרו ואח”כ- מה את מתכננת- מעוניינת לבקר ביותר שווקים. רוצה הליכות ברגל? רוצה סתלבט ולשבת עם אנשים רוב היום? כל מה שניתן להציע לך שם- או מבחינת שינוי במסלול- תלוי במה שאת מעוניינת לעשות…

16 יום יש מספיק דברים בגווטמאלה בלי לפזול לבליז או סן קריסטובל. אני הייתי בה חמישה שבועות ולא ראיתי הכל- אבל הכל תלוי מה מעניין אותך, איזה קצב את רוצה לטייל ( ולא נראה לי שאת בממהרים) וכיוב’.

Tal_3584391 eranefrat 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • Tal_3584391
          Tal_3584391 @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי Tal_3584391

פוסט זה נמחק!
          • גדליהו מהגרעין
            גדליהו מהגרעין @Tal_3584391 נערך לאחרונה על ידי

@Tal_3584391

בגדול זה אפשרי יש שאטלים מפנחצ’ל שלוקחים כ-12 שעות לסן קריסטובל, ממנה את יכולה לעשות את הדרך לפלנקה ומשם אפשר למצוא סידורי שאטלים שמעבירים את הגבול דרך הנהר לפלורס- גם זה יהיה יום מלא של נסיעות….

קחי בחשבון שמשתי הנסיעות המאוד ארוכות הללו לא תחמקי- ככה שיומיים רק בשבילן, ואז תעשי לעצמך  מחדש את חישוב הימים בכל נקודה. את יכולה לקצר קצת את היום הארוך לסן קריסטובל אם למשל תתקדמי מסן פדרו לשלה אפילו ללילה אחד.

Tal_3584391 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • Tal_3584391
              Tal_3584391 @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין

כמה זמן מפנצחנל לשלה. וכמה זמן משלה לסן קריסטובל. האם זה באותו יום.?

תודה רבה!

• גדליהו מהגרעין

@Tal_3584391

מפנחצל לשלה יכול להיות כ-3 שעות ( בגווטמאלה איך שהוא זמנים קצת נזילים בגלל בעיות בדרך)

משלה לסן קריסטובל  כ-8 שעות. אם את מחליטה לעשות באותו יום- את לא צריכה את הפיצול ( אולי הוא יבוצע ממילא) כי אז תקחי ישר מפנחצ’ל כ-12 שעות ( אולי עצירה של שעה בשלה לצהרים?). אני הצעתי לפצל ללילה כדי להקטין את אורך הנסיעה… או אפילו ליותר מלילה אם יש לך איזה מסלול שאת רוצה לעשות משלה או איזה שוק לבקר בו או במעיינות החמים של פואנטס חורחינס ליד זוניל….

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • eranefrat
                  eranefrat @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

נשדדנו לפני שבועיים בשוד מזוין עם אקדח לרקה בטיול יום רגלי ב Cerro De Oro Hike ליד אטיטלן. היינו בסיור מאורגן עם מדריך. קראתי על עוד מקרים כאילו בדיוק לאחרונה שם וב indian nose. יתכן וצריך להתעקש על ליווי של tourist police . או אולי אפילו לותר על הטיולים בהרי הגעש סביב האגם. 

karnielr גדליהו מהגרעין 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • karnielr
                    karnielr @eranefrat נערך לאחרונה על ידי

@eranefrat

איזו חוויה קשה! תודה על השיתוף. 

• גדליהו מהגרעין
                      גדליהו מהגרעין @eranefrat נערך לאחרונה על ידי

@eranefrat

לא נעים בכלל.

מקווה שהצלחתם להנות מיתרת הטיול.

במשך הרבה שנים היה ידוע שללכת סביב אגם אטיטלן לא נחשב בטוח, ויתכן שעכשיו זה גם יוצא למסלולים שקצת מעבר...

• Tal_3584391
                        Tal_3584391 נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין אמר:

במשך הרבה שנים היה ידוע שללכת סביב אגם אטיטלן לא נחשב בטוח, ויתכן שעכשיו זה גם יוצא למסלולים שקצת מעבר...

וואו. תודה על השיתוף…
                        האם מקסיקו יותר בטוחה? מתחילה להרהר.. אם זה מתאים לי הקטע הזה והסיכוי. זו חוויה ממש לא נעימה.

• גדליהו מהגרעין

@Tal_3584391

על גווטמאלה אמרתי בעבר שלא מדובר במדינה בטוחה יותר מדי. בניגוד לשתי שכנותיה היותר אלימות- הונדורס ואל סלבדור, היא עדיין זוכה למספר מאוד גדול של מטיילים ורובם חוזרים ללא שום אירוע. צריך להתעניין אצל המקומיים מה יותר בטוח ומה פחות ולעשות שיעורי בית. כמו שאמרתי ללכת סביב אטיטלן היה מאז ומתמיד בעייתי. חשבתי שזה כבר השתפר אבל כנראה שלא. קראתי קצת אחרי הפרסום פה ומצאתי עוד כל מיני סיפורים של מקרי שוד אלים באזור האף האינדיאני וכו'... אני וילדיי היינו לפני שנתיים באזור אחר  של המדינה ולא הרגשנו שום איום.. אבל לפני הנסיעה בדקתי לגבי האזור את מצב הביטחון וידעתי למה אני הולך. למשל הדרך לאזור שאליו נסענו לא היתה מהבטוחות ביותר, אז בחרתי את חברת האוטובוס הכי בטוחה, בשעות האור ועשיתי כל מה שניתן להפחית מצב לא רצוי.. ולא-  הנסיעה והטיפול כולו לא הרגישו תחת לחץ בגלל ביטחון אישי. זה לא משהו שחושבים עליו תוך כדי טיול. אני חושב שזה משהו שיותר קל להתארגן אליו מראש בהתנהלות.

גם במכסיקו ישנם אזורים פחות בטוחים ויש גם אזורים ( לא ממש המתוירים)  שמשרדי חוץ ימליצו לא להיכנס אליהם בכלל. אז גם פה צריך לדעת לאן נוסעים.

ותמיד לשאול מקומיים לפני בחירת מסלולי הליכה וכ'ו.

• 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון