צפון גרמניה עם בת שנה
-
היי כולם,
אשמח לעזרתכם!
חושבים על טיול חביב של כ-7-10 ימים באירופה בקיץ הקרוב, ומשיקולים/אילוצים שונים מסתמן לכיוון גרמניה בעדיפות לצפון.
היות שאנחנו עם פיצקי (פעם ראשונה!) אני מעדיפה כמה שפחות נסיעות וכמה שפחות להטרטר, לכן נלך כנראה על ברלין בגלל הטיסות הישירות. לפי המפה הבנתי שעדיף אולי לקחת קודם לילה באמצע כדי לצמצם מרחקי נסיעות בשעות מאוחרות (עבור טיסה שנוחתת אחה״צ).
בנוסף, אשמח מאד להמלצות על בסיסים לטיולי כוכב.. חשבנו לבקר בברמן, המבורג, לובק… הגיוני לשלב?
בקיצור, אשמח לכל עזרה שתאיר את עיניי

-
צפון גרמניה זה אזור גדול מאוד וכדי לכסות את המקומות שרשמת (ברלין, המבורג, ברמן לובק) תצטרכו לנוע על פני אזורים גדולים מאוד.
אם אתם רוצים פחות נסיעות ופחות טירטורים, אני מציע לכם לטייל באזור שיותר קרוב ליעד, עם מבחר אתרים שקרובים יותר אחד לשני. אם אתם טסים לברלין, אז עדיף להתמקד באזור הרי ההרץ או באזור סקסוניה השוויצרית – בשני האזורים תוכלו לטייל עם הרבה פחות נסיעות וגם להגיע יותר בקלות מברלין.
אפשרויות אחרת בגרמניה: מרכז גרמניה (אזור קאסל) או עמק המוזל או עמק הריין או אזור האייפל. בכולם תוכלו לטייל עם פחות נסיעות.
-
תודה על התגובה!
כמו שאמרתי מעדיפים את הצפון (סיבות שונות) אבל אשמח לשמוע הצעות.. שני המקומות שציינת נשמעים מצוין.
היכן למשל אפשר ללון באיזורים הללו? אשמח לשמות של עיירות אולי, שאנסה לחפש (ממש קלולס באזור הזה).
מה לדעתך יתאים יותר לטיול עם התינוקת?
אנחנו זורמים על הכל פחות או יותר.. כל עוד יש לה איפה להוציא לה קצת את המרץ ולנו יש מה לראות

-
סקסוניה השוויצרית – אפשר לחפש לינה באזור של דרזדן. זמן הנסיעה כשעתיים מברלין.
הרי ההרץ – אפשר לחפש לינה באזור Thale. זמן הנסיעה עד 3 שעות מברלין.
בקיץ הקרוב אנחנו מתכננים טיול לאזור – 8 ימים בסקסוניה ועוד 3 ימים בעיר ברלין. מתוך התיכנון אני לומד שיש שם שפע אתרים ואטרקציות, בדומה לאזורים אחרים בגרמניה. האתרים המרכזיים שם שיתאימו לכם הם העיר דרזדן, בסטאי, באד שנדאו, מבצר קוניגשטיין, פילניץ ועוד.
לתינוקת יש פחות העדפה לגבי המקומות לטיול. לכן אולי כדאי שאתם תקראו קצת על האזורים האלה ותחליטו מה יותר מעניין אתכם.