בערבות רומניה (אבל בלי דוד אריה)
-
חזרנו מטימישוארה. היה אביבי ומעניין. מצרפת את סיכום הטיול שלנו עם תודה לאילן ואמה מהפורום על עזרתם!
הטיול בהרכב של שלוש משפחות, בחופשת פסח, באזור מערב רומניה. מעבר לכך שהיה מעניין, עלות הטיול הייתה זולה ביותר, בצורה מפתיעה. ומומלץ למשפחות שאוהבות לטייל ותקציבן לא תמיד מאפשר זאת.

-
תודה רבה! נשמע מאתגר…
האם לדעתך טימישוארה מתאימה לטיול עירוני של 2-3 ימים? האם אפשר לצאת ממנה לטיולי כוכב?
-
טימשוארה מתאימה בהחלט לטיול עירוני של יומיים וחצי, בתנאי שמגיעים עם ציפיות מותאמות. ישנן תקופות בשנה בהן עלות הטיסה ב wizz היא 138 ש”ח. להגיע למלון ספא, להשתכשך בברכה, לעשות מסאג’ ולצאת למסעדות, וכן לטייל בפארקים היפים של טימישוארה, בשליש מחיר מעלות חופשה בארץ. שווה להציץ באתר האופרה, יש גם הופעות שמתאימות לצעירים כמו “היפה והחיה”. בהחלט מומלץ. לדעתי לא יעד מתאים לטיול כוכב.
-
תודה על הסיכום, נראה טיול יפה אך מתיש….
-
תודה רבה על הסיכום, נראה שהיה לכם טיול שונה ומעניין . לא הצלחתי להבין מהסיכום האם התלהבת מרומניה והאם את ממליצה עליה כיעד לטיול בלי קשר להיותה ידידותית לכיס .
החלק שנשמע לי הכי מאתגר הוא ההתניידות ברכב הסעות.
-
אפשר לנהוג ברומניה זה לא כל כך נורא, ואם לא רוצים לנהוג, זוג או משפחה קטנה יכולים למצוא נהג/מדריך (באנגלית/עברית/שפה אחרת) בזול יחסית.יש גם תחבורה ציבורית יעילה אם כי לא תמיד מפנקת.
הטיול הזה עניין אותי כי הוא באזור שבאמת אין עליו מידע בספרים וברשת, לפחות לא בעברית ובאנגלית.
אני לא הייתי במערב הרחוק של רומניה.
-
קשה קצת להשיב על השאלה במנותק מהנושא הכספי. נופי מערב רומניה לא משתווים לנופים שראיתי באוסטריה/ נורבגיה/ צרפת וכו’. כפי שכתבתי, חלק מהמקומות היו מוזנחים ולא נקיים. כך למשל הגענו למסלול על שפת נחל יפה מאד, אך כל הגדה הייתה מכוסה שאריות אשפה ושקיות ניילון.
אבל אם מתייחסים לטיול כחלופה לשבוע טיול בחול המועד בארץ (העלות לא מאד שונה), בהחלט שווה.
-
-
בואו לקלוג’

-
איזה יופי שתפסתם את פסטיבל הפרחים!
המפל מקסים טבע פראי כזה לא מלוקק,טבעי יותר בשל חוסר תשומת לב או תקציב.
בהחלט כדאי מאוד לנצל את הטיסות ליעדים מגוונים ברומניה.טיסה קצרה יחסית ובילוי של כמה ימים יכול למלא “בטריות”ף נפש.
בעבודה כבר צחקו ממני,אמה ממציאה ערים שאפילו הרומנים לא מכירים.
חודש אפריל תחילת מאי גם תקופה מאוד נעימה.
בטיול הגדול שלנו ברומניה בחרתי במודע לא להגיע לקלוג’.עוד עיר חשבתי.
עכשיו,תיכף יגיעה תורה.
לדעתי מי שרוצה טיול ארוך יותר,כדאי לנצל צמד יעדי טיסה וערים חמודות קריובה-טימישוארה.לקחת מספיק זמן ולטייל בכייף.
מתוך ניסיון,היום משרדי תיירות מקומיים עונים די מהר ומנסים לעזור.אפילו בבהמלצה על מדריך נהג ליום טיול
בשל דרכים צרות העוברות בין העיירות כדאי לרווח בזמן את הנסיעות.