מה אתם אומרים על המסלול (מרכז-צפון איטליה)
-
אז נסגרנו על מסלול למרכז+צפון איטליה, מה אתם אומרים?
בשבוע הראשון: נחיתה בפירנצה (טוסקנה), ביקור בבולוניה וסביבותיה וסופ’’ש בונציה.
בשבוע השני: ביקור בורונה, ממשיכים לאגמים ומשם סופ’’ש למילאנו. וחזרה הביתה.
האם ניתן לשלב את הדולמיטים בשבוע השני באיזושהי צורה? הבנתי שזו נסיעה ממש ארוכה..באזור ה4 שעות.
האם ניתן לשלב חופים מסויימים בשבוע הראשון או השני בדרך?
כמובן שאפשר לזלוג לכיוון ה16 יום..לא מחייב שבועיים מדוייקים.
תודה.
-
@1magic1 אמר:
אז נסגרנו על מסלול למרכז+צפון איטליה, מה אתם אומרים? בשבוע הראשון: נחיתה בפירנצה (טוסקנה), ביקור בבולוניה וסביבותיה וסופ’’ש בונציה. בשבוע השני: ביקור בורונה, ממשיכים לאגמים ומשם סופ’’ש למילאנו. וחזרה הביתה. האם ניתן לשלב את הדולמיטים בשבוע השני באיזושהי צורה? הבנתי שזו נסיעה ממש ארוכה..באזור ה4 שעות. האם ניתן לשלב חופים מסויימים בשבוע הראשון או השני בדרך? כמובן שאפשר לזלוג לכיוון ה16 יום..לא מחייב שבועיים מדוייקים.
חסר מידע חיוני על הרכב המטיילים וזמן הטיול. קשה לענות הואיל ולא ברור מה הכוונה באזור האגמים: אגם אחד, שניים שלושה? בכל מקום 14-16 (ובפרט 16 יום) הייתי משלב את אזור טוסקנה, אגם אחד (עם משפחה גארדה) והדולימיטים (אם קיץ).
אנחנו בקיץ האחרון בהרכב של ארבעה טיילנו במשך 13 יום מלאים בטוסקנה, צינקווה טרה והשלמות באגמים (ראי פוסט צפון איטליה 2018)
-
אנחנו זוג עם רכב. ורוצים לפחות 2-3 אגמים.
-
תמיד כדאי לצרף לשרשור הקודם שבאותו נושא.
וזה שלפניו וכו…
כדי שלא תקבל את אותן השאלות להבהרה…..
ועדיין המסלול שלך די לא מגובש- כלומר שבוע 1- נחיתה בפירנצה- ובמהלך השבוע מטיילים ב….. (אחרת איך נדע לייעץ לך אולי לקצר פה? אולי להאריך? )
וסופשבוע בוונציה-כי אתם שומרי שבת? או מסיבה אחרת?
שבוע שני--וורונה אגמים מילאנו---מעורפל במידה זהה.
אבל אם רוצים “אגמים” ומתחילים ביום ראשון, ורוצים 2-3-4- אגמים--לא תוכלו להספיק לדולמיטים .
-
רוצים לטייל בטוסקנה והאזור, אולי גם בבולוניה, יש המלצות למקומות שכדאי לראות? כגון יקבים, עיירות מיוחדות, טיול סוסים וכו׳
וכן בעלי שומר. חשבנו מונצחה לטייל בעיירות ליד, יש משהו מומלץ?
ובנוגע לאגמים לא חייב 2-3, השאלה איך משלבים את הדולמיטים (אין בעיה גם להאריך קצת את הימים), זה לאנסיעה ארוכה מדי מהאגמים?
-
מקפיצה..
-
לדעתי לא כדאי לעלות לדולומיטים לפחות מ 4 ימים.
נסיעה מוונציה לדולומיטים המזרחיים (אזור קורטינה ד’אמפצו) תיקח בין שעתיים ל 3 שעות. הנסיעה משם למילאנו היא כבר יותר ארוכה, סדר גודל של 5 שעות. לא משהו מטורף, אבל צריך להערך בהתאם, ואם הטיסות עוד לא סגורות – כדאי לבדוק אופציה לוותר על מילאנו ולחזור מוונציה.
למי שאוהב טבע פראי הדולומיטים מומלצים מאוד. מבחינת התוכנית שלכם זה אומר להסתפק ביום וחצי-יומיים באגם גארדה ואז להמשיך צפונה, להתמקם באחד העמקים (למשל עמק פאסה או עמק גארדנה) ולעשות טיולי כוכב.
-
התכנית שלך לא לטעמי…אני סבור שאת איטליה רצוי לחוות לאט, לא לרוץ מאתר לאתר ולסמן וי.
מציע לצמצם את רשימת היעדים ולהתמקד על תא שטח לא גדול מדי, ולא צריך להיות כל הזמן בתנועה.
כאמור זוהי דעתי, ברור לי שלא כולם חייבים לחשוב ולנהוג כמוני.

-
-
מה היית עושה אחרת? האמת שאנחנו מתמקדים בדברים שמעניינים אותנו, ורונה למשל אפשר לוותר..אבל אשמח לשמוע מה היית משנה?
-
-
נתחיל מזה שבאופן עקרוני גם אני מסכים עם שוקי – עדיף לעשות פחות קילומטראז’. איטליה היא יעד קרוב (ומדהים) ואין ספק שעוד תחזרו אליה, ולא פעם אחת. לא צריך להספיק הכל בטיול אחד. אנחנו עשינו לפני שלוש שנים טיול של כמעט שבועיים רק לדולומיטים (מוזמנת לקרוא בבלוג שלנו) ואפילו לא היינו קרובים למצות את האזור המקסים הזה.
מאגם גארדה לדולומיטים זה גם סדר גודל של 3 שעות לפחות. טיול כוכב בדולומיטים שבסיסו באגם גארדה לא בא בחשבון. לדעתי, תחליטו לגבי השבוע השני: או שני אגמים (נניח גארדה ומאז’ורה, ואז החזרה ממילאנו) או דולומיטים (ואז החזרה מוונציה). תבדקו זמני נסיעה ב Google Maps ותוסיפו לזמן שאתם מקבלים לפחות 20%.
-
בשבוע הראשון זה בסדר התכנון? לעשות בדרך לונציה עצירה בבולוניה? יש בדרך עיר אחרת אולי שאפשר לעצור בדרך?
ובשבוע השני אפשרי לעצור בורונה לטייל ולעשות צ׳ק אין באגם גארדה ושם לטייל מסביב וסופש ליזור ממילאנו, הורדתי אפילו 2 אגמים.
-
לא יצא לי לטייל באזור טוסקנה, אז פחות מכיר. אבל על פניו השבוע הראשון נראה סביר.
לגבי השבוע השני, שוב, מציע לבחור: או שני אגמים או דולומיטים, תחליטו מה מדבר אליכם יותר.
-
לדעתי נלך על האגמים, יש בטוסקנה חופים ששווה להיות בהם?
או עיירות מיוחדות ששווה לטייל באזור האגמים?
יש גם אופציה להאריך את הטיול בעוד כמה ימים..אם יש משהו שמעניין לראות
תודה רבה על העזרה!
-
מיטבה של טוסקנה אינו הים.
מציעה כי תציצו במפה. טוסקנה במרכז איטליה.
יש לה גם נפה שגובלת בים התיכון, אבל זה בהחלט לא העיקר בוודאי לא בטיול ראשון באיטליה.
ברור שיש עיירות ששווה לבקר בהן, ואגמים ששווה לטייל בהם, ו”עוד משהו מעניין לראות”
לפני כמה שרשורים הציעו לכם להתחיל לקרוא חומר על איטליה והאזורים בהם אתם רוצים לבקר,ומכאן אפשר יהיה לסייע לכם.
לא יהיה אפשרי לכתוב את כל מה שיש לאיטליה להציע בתשובה לשאלתכם.
-
-
היי בהמשך למה שנאמר פה.
נניח שאני יותר בקטע של נופים וטבע ,איפה כדי לי להעביר את השהות שלי?באיזה איזור של טוסקנה?והיכן כדי ללון?
הבנתי שפירנצה בעיקר ידועה בארכיטקטורה ואומנות והלינה בה יקרה יחסית לאיזור .אין לי רצון מיוחד לישון בה.(טיול כוכב בא בחשבון)אוסיף ואציין ש הכשרות חשובה לי,אם יש המלצות למסעדות כשרות באיזור אשמח לקבל מידע.
-
-