שאלה קטנה על מדגסקר
-
שלום לכל המטיילים!
כחובב אפריקה מושבע החלטתי שהטיול הבא שלי יהיה לאי המרשים בדרום היבשת. אשמח לקבל עדכונים מאלו שביקרו במקום בשנה האחרונה – האם מומלץ להגיע לשם עם יורו או עם דולר כפי שמקובל יותר במזרח אפריקה? האם מומלץ להחליף את המט”ח בשדה התעופה או שבטאנה אקבל שערים טובים יותר?
האם כמו באתיופיה יש אפשרות לקבל מעבר לשער היציג על ידי מקומיים שמעוניינים במטבע זר?
בנוסף אם יש המלצה על מלון סביר ונחמד ללילה ראשון בטאנה אשמח לקבל המלצה (טווח מחירים זול -בינוני)
המון תודה
רונן
-
המידע שלי הוא מלפני 3 שנים. מכוון שאף אחד לא ענה לך יהיה לך לפחות בסיס להתקדם עם מה שאני כותב.
דולר/יורו – לא היה הבדל. העדפתי דולר בגלל שאני רגיל למטבע זה והוא יותר מקובל בעולם. ליורו יש נטיה לרדת.
השער להחלפה – השער הכי גבוה בכל הטיול שלי היה, לא להאמין, דווקא בשדה התעופה. למרות שידעתי על כך מראש עדיין פחדתי להחליף הרבה כסף. בשדה התעופה יש מספר חלפנים. את השער הכי גבוה קיבלתי במשרד חלפנות בשם SOCIMAD. יש להם סניף גם בטאנה. מקבלים יותר בשטרות של 50 ו-100 דולר.
כשאתה יוצא מטאנה השער יורד פלאים.
מלון – TANA JACARANDA- כמו השם של העץ (הסיגלון). מהשדה יש תחבורה צבורית שלוקחת אותך עד הפתח של המלון. לחברה קוראים ADEMA.
תיהנה. המדינה מאד מענינת.
-
תודה רבה!