טיול לצפון איטליה בסוף מאי
-
רוצים לטוס בסוף מאי לונציה ומשם להגיע לאזור האגמים איך מזג האוויר והאם יהיה מתויר מידי ? , אנו מעוניינים בטיול כוכב ונסיעות קצרות ( הבת שלי סובלת מבחילות בנסיעה וקשה לה נסיעה של מעל שעה וחצי ) אשמח לטיפים והמלצות על מקומות לינה שמתאימים לטיול כוכב , והאם אתם ממליצים לבקר בונציה ?
תודה מראש
-
אזור האגמים די גדול, איפה בדיוק אתם רוצים להסתובב? גארדה? קומו? מאג’ורה? אני שואל כי מאחר ויש לכם קושי בנסיעות ארוכות אז יש חלופות נוספות למקום הנחיתה: ורונה, ברגמו, מילאנו.ביחס לשאלה על ונציה, זה תלוי אם מה שהעיר מציעה מעניין אתכם.
בסוף מאי בד”כ מזג האוויר באזור האגמים נעים.
-
מזג אוויר כדאי לבדוק באתרים שכוללים ממוצעים ומידע היסטורי. מנסיוני מאי מזג האוויר אידאלי ואין עומס תיירים
-
תודה על התגובות , אנחנו ננחת בונציה ( מצאנו דיל טוב וזול לשם …. ) מבחינת אזורים שציינתם , לא יודעת מה זה אומר … ומה הכי עדיף … אוהבים לעשות טיולים בטבע ( לא ארוכים מידי ) מים שחייה , אוכל טוב ונופים מרהיבים ( אנחנו נהיה עם ילדים בני 12 ו

התחלתי לקרוא גם על הדולומיטם…. שזה נראה ממש מדהים … אבל זה יהיה נסיעה מאוד ארוכה וקשה לבת שלי .
-
-
לאחר שקראתי והבנתי יותר …. מנסה לתכנן את הטיול לפי התאריכים הנ”ל , אשמח להערות ….
(טסים ל 10 ימים עם ילדים בני 8 ו 12 )
יום חמישי נחיתה בונציה ונסיעה ישירות לצימר / בית מלון באזור אגם גארדה ( עדיין לא מצאתי מקום לינה אז אשמח גם להמלצות )
שישי – שלישי טיול כוכב באזור אגם גארדה
רביעי בבוקר נסיעה לאזור הדולומיטים – עד יום שישי בבוקר
יום שישי בבוקר נסיעה לכיוון ונציה – טיול בונציה עד הערב ונסיעה למלון שקרוב לשדה תעופה בונציה
כלומר 5 ימים מלאים באזור אגם גארדה
יום וחצי בדולומיטים
וחצי יום בוניצה
אשמח לשמוע אם זה צפוף מידי או האם כדאי לשנות ?
(הטיסה בתחילת יוני )
-
שימי לב שבסוף מאי רובם המוחלט של הרכבלים בדולומיטים עדיין לא עובדים. מנגד יש מן הסתם זרימה מרשימה בנחלים. אבל תסתכלי בתחזית מזג אויר. שבוע שעבר עדיין היה שם קרוב ל 0 מעלות ביום..
-
לדעתי, לא כדאי לעלות לדולומיטים ליום וחצי, בטח לא כשציינת שלבתך יש בעיה עם נסיעות ארוכות (ובנוסף – רוב הכבישים מפותלים, צרים ומחייבים נהיגה איטית וזהירה). הדולומיטים אזור מדהים לחובבי טבע, אבל ביום וחצי בקושי תספיקו להתמקם, ועד שתבינו מי נגד מי כבר תצטרכו לחזור.
ההצעה שלי: או שתוותרו על הדולומיטים בטיול הזה (יש מספיק מה לראות ולעשות באזור אגם גארדה גם שבוע ויותר), או שתחלקו את השבוע חצי-חצי, כלומר שלושה ימים באזור אגם גארדה, יום מעבר לדולומיטים ועוד שלושה ימים באחד העמקים בדולומיטים (עמק פאסה למשל).