ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מברלין לנורווגיה בקרוואן

פורום אירופה
    נורווגיה
    6
    15
    1152
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • nizans
      nizans נערך לאחרונה על ידי

כמה זמן ודרך איפה עדיף לנסוע תחילת אוגוסט טיול למשך 16 ימים. כשעדיפות לנצל כמה שיותר ימים בנורווגיה.
      telo נירית מעיין1234 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • telo
        telo @nizans נערך לאחרונה על ידי

@nizans

בדקתם כמה זמן נסיעה זה בגוגל או באתר מפות אחר? אני מניח שאתם רוצים להגיע לפיורדים במערב נורבגיה. לדעתי רוב ימי הטיול תהיו בנסיעה בדרכים ולא תראו הרבה מהפיורדים. אני הייתי טס ל נורבגיה מברלין. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • נירית
          נירית @nizans נערך לאחרונה על ידי

@nizans

האם סגרתם טיסות ושכירת הקרוואן? אם לא-ועדיין רוצים להוזיל-תשקלו לנחות בשבדיה או קופנהגן ולקחת את הקרוואן משם.

אם בכל זאת-הייתי נוסעת במסלול הזה,  תלוי לפי האתרים הרצויים בנורווגיה.  מינימום-יומיים לכל כיוון . לפחות  25% מזמן הטיול תבלו על הכביש...בדרך...

telo תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • telo
            telo @נירית נערך לאחרונה על ידי

@נירית

זה יומיים למי שמסוגל לנהוג בקראוון נטו שש שעות ביום כלומר בפועל הרבה יותר מזה. אני מניח שמדובר בטיול משפחתי. הילדים לא יהנו. וזה רק עד אוסלו שרחוקה מהפיורדים. 

נירית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • נירית
              נירית @telo נערך לאחרונה על ידי

@telo

זה אפילו יותר מ6 שעות נטו בקרוואן ביום, כדי לעשות את הדרך ביומיים. ובכל זאת מכירה לא מעט מטיילים (אירופאיים בעיקר, אבל גם ישראלים) שעשו זאת. כתבתי-מינימום יומיים ולפחות רבע מהטיול על הכביש. יש כאלו שזה מתאים להם, בייחוד אם יש שני נהגים.

ולגבי הדרך מאוסלו לפיורדים-אכן ארוכה מאד. אבל היתרון של קרוואן-אין צורך להזמין מראש וניתן לשנות את המסלול . 

אישית, לו הייתי מגיעה מברלין, הייתי מסתפקת בפיורדים הדרומיים יותר כמו הרדנגר וסוגנה (עם הנרופיורד) ומטיילת בדרום נורווגיה...גם שם יש מה לראות ולטייל.

• nizans
                nizans נערך לאחרונה על ידי

תודה . ישנם האמת שיקולים מסויימים שההתחלה והסיום הם מברלין. טיסות לאוסלו או שטוקהולם יש רק עם קונקשן שמעורבות בהן חברות מזרח ארופיות ואני איתן לא יטוס ...  ההבדל במחיר של הקרוואן לתקופה הוא של 2000 יורו לטובת גרמניה. נהיגה היא תחביב אצלי כך שאין בעיה לגמוע מרחקים כשצריך. אבל יש את השיקול שהעלתם של שיעמום הנוסעים האחרים בדרך ארוכה ולכן אני מתייעץ גם לגבי נק' עצירה שמומלצים עד אוסלו או לחילופין אם אחליט להגיע מדרום נורווגיה.

יונית נירית 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • יונית
                  יונית @nizans נערך לאחרונה על ידי

@nizans

אני חושבת שנירית עשתה איתך חסד בהתייחסות לזמן הנסיעה הארוך (פעמיים) מברלין לנורבגיה.

בזמנו שקלתי השכרת קרוון בצפון גרמניה (המבורג, ויותר קרובה) ובסופו של דבר ויתרתי כי המשמעות של נסיעה כל כך ארוכה בקרוון- הופכת את הטיול בנורבגיה לקצר הרבה יותר.

השיקול הכלכלי של 2000 יורו פחות בהשכרת קרוון בגרמניה, ואולי גם סוגי ואיכות קרוונים חדישים יותר-- בעיניי, מתקזז חלקי מול העלויות הנלוות של 6 הימים ה”מיותרים” של הנסיעה הלוך ושוב (דלק, חניוני לילה וכו). ובעיקר על אי הניצול של הטיול שלמעשה שליש ממנו הופך להיות להגיע ולחזור.

לגבי טיסה- בדוק עם לופטהנזה ועם קלמ.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • נירית
                    נירית @nizans נערך לאחרונה על ידי

@nizans

כתבת: טיסות לאוסלו או שטוקהולם יש רק עם קונקשן שמעורבות בהן חברות מזרח ארופיות...אבל יש טיסות גם של חברות “מערב אירופאיות”. למשל פינאייר ולופטהנזה המצויינות בעיני, וגם אחרות….

לגבי נקודות עצירה-מכירה את החלק של דרום שבדיה, בעצם  מקופנהגן וצפונה. קופנהגן עצה מקסימה, הלסינור והלסינבורג, הגשר, גוטבורג, ציורי סלע כמעט על הגבול וחוף שבדי חביב. אפשר לבלות בדרך מספר ימים טובים. בדרום נורווגיה כמובן-צוק המטיף, סטבנגר, עוד קודם קריסטיאנסנד. אישית הייתי עוצרת כמה שפחות , אבל אם כבר אז קופנהגן, גוטבורג---אוסלו /קריסטיאנסנד...

telo תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • telo

@נירית

יש טיסות ישירות לשטוקהולם ולאוסלו ולא הבנתי מה רע בחברות מזרח אירופאיות. על סמך מה אתה קובע שהן פחות טובות. אולי פספסתי אבל לא הבנתי אם טיילתם כבר בקראוון. כשאתה מגדיר את עצמך שחובב נהיגה האם אתה בטוח שתהנה מעשרות שעות של נהיגה באוטוסטרדות בנופים מישוריים? אני יכול להבין אולי את ההנעה מהנהיגה בנופים יפים של מערב נורבגיה אבל כרגע רוב הטיול תעבירו בדרך. גם כשתגיעו בנורבגיה חלק גדול מהדרך מאוסלו עד הפיורדים היא לא דרך נופית מיוחדת שתהנו במיוחד מלנסוע בה.

נירית nizans 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • נירית
                        נירית @telo נערך לאחרונה על ידי

@telo

חולקת עליך בעיניין הנופים-דרום נורווגיה יפה מאד, עדיין יש הרים וים. פחות מתויירת אבל כן יש מה לראות ולעשות. גם בחלק הדרומי של שבדיה יש מספר אתרים שווים מאד .  אם מסתפקים בפיורדים הדרומיים יותר, בהחלט אפשר להקדיש אפילו 6 ימים לנסיעה ואת ה10 הנותרים לטיול בנורווגיה. יש כאלו שמגיעים ל10 ימים-לא?

telo תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • מעיין1234
                          מעיין1234 @nizans נערך לאחרונה על ידי

@nizans

היי,

אנחנו טיילנו מברלין לנורווגיה בקרוואן במשך 21 יום לפני כעשר שנים. מתוכם היינו בערך שבועיים בנורווגיה.

בהלוך עברנו במעבורת מPuttagarden לדנמרק. נסענו לקופנהגן שם שהינו כיום וחצי והמשכנו בנסיעה יבשתית, בערך שש שעות, דרך שוודיה לאוסלו.

בחזור עברנו מנורווגיה לשוודיה במעבורת מ Kristiansand ל Hirtshals ועברנו דרך דן גמלה ביי באורהאוס ובלגלונד.

סה”כ טיילנו בנורווגיה כשבועיים. היתרון חוץ מיתרון הכלכלי היה שבדנמרק היו יותר אטרקציות לילדים.

• telo

@נירית

אני לא בטוח שאנחנו מתכוונים לאותם אזורים כשכותבים דרום או מערב נורבגיה. אנחנו טיילנו רק בפיורדים שאת המלצת עליהם הרדנגר וסונגה. הם מומלצים מאוד. הדרך אליהם היתה מאוסלו היתה ממש לא מיוחדת לדעתי בהשוואה כמעט לכל מדינה שטיילנו בה באירופה. פרט אולי לצ’כיה. חלק גדול מהזמן ירד גשם והראות לא היתה טובה.

אני מתפעל ממי שמסוגל לעשות את הנסיעה הזו בשלושה ימים בקראוון עם משפחה. אני בטוח שאם הייתי עושה נסיעה כזו עם המשפחה שלי הם לא היו מוכנים לנסוע איתי לחול יותר.

• nizans
                              nizans @telo נערך לאחרונה על ידי

@telo

מנסיון של טיסה איתן ובמיוחד מהסיוט של תהליך הקונקשן., גם חברים מלינים על היחס והשירות במהלך הקונקשן . זה הטיול הרביעי עם קרוואן.

K.Amit תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • K.Amit
                                K.Amit @nizans נערך לאחרונה על ידי

@ni

טסתי כמה פעמים לנורווגיה – תמיד עם נורוויג’אן דרך קופנהגן, היה מצוין. בנורווגיה טסתי לברגן, לטרונדהיים, מטרומסו וכמובן אוסלו.

הקונקשן בקופנהגן בהלוך היה נוח מאוד, בחזור זה חייב לינת לילה ליד שדה התעופה כי הטיסה מוקדם בבוקר וזה גם היה נוח. לחילופין אפשר להיות יום-יומיים בקופנהגן אם עוד לא הייתם.

אולי תבדקו את האפשרות?

telo תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • telo
                                  telo @K.Amit נערך לאחרונה על ידי

@K-Amit

לדעתי נורוויג’ן פתחו טיסות ישירות לאוסלו. אנחנו טסנו  עם לופטהנזה לאוסלו דרך פרנקפורט. היה עיכוב בטיסה שלא ברור אם זו אשמת החברה אבל חוץ מזה הכל היה בסדר. אם אתם מנוסים בקראוונים והמשתתפים בטיול מוכנים לנסוע שש שעות ביום אז שיהיה לכם בהצלחה. קחו בחשבון שגם כשתגיעו לנורבגיה הנסיעה לא קלה גם ברכב רגיל עם המון גשם בקיץ וכבישים צרים ומפותלים.

• 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון