ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. telo
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 1
    • נושאים 48
    • פוסטים 4788
    • הגבוה ביותר 573
    • קבוצות 0

telo

@telo

597
    מוניטין
    292
    צפיות בפרופיל
    4788
    פוסטים
    1
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 309227 גיל 56

telo הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי telo

• RE: מה יהיה עם אלה שאף פעם לא חוזרים להגיד תודה?
      מה יהיה עם אלה שאף פעם לא חוזרים להגיד תודה?

אני לא מחכה לקרוא את התודה על מה שאני כותב. מבחינתי זה רק מטרד. אני בטוח שאני עוזר לאנשים גם בלי לקרוא את התודה של מי שפתח את השרשור.

מה אמור לעשות מישהו שפתח דיון לדעתכם? לכתוב תודה לכל מי שכתב לו? או לחכות כמה ימים כשכולם שכחו מהדיון ואז להודות לכולם? 

אני לא טורח לעקוב אחרי כל אחד ולבדוק האם הוא זכר להודות לכולם בפעם הקודמת ששאל משהו. אם יש נושא מענין אני מצטרף לדיון בלי קשר למי שפתח אותו. מצד שני אם מישהו מנומס אבל שואל שאלות מיותרות שהוא יכול למצוא את התשובות לבד בגוגל אני לא רואה סיבה לעזור.

פורסם בפורום אירופה
      telo
      telo
    • RE: לחברים ולכותבי הפורום.....

לדעתי הפורום לא נועד לפרסום כתבות מאתרים אחרים. בפרט לא מאתרים מסחרים. הפורום מבחינתי הוא מקום לדיון בנושאים מורכבים, שאין להם מענה במקומות אחרים.

לא חסרות דרכים להגיע לתמונות מדהימות בימינו. ההפך.

אל הכתבות אני יכול להגיע בלי הפורום.

כשאני רואה לינק לכתבה באתר שמישהו הכניס כי הוא קיבל אותה במייל, אין לי מושג אם הוא בכלל קרא את הכתבה או טייל במקומות שמופיעים בה. לכן אין בכתבה ערך.

פורסם בפורום אירופה
      telo
      telo
    • RE: לאן כדאי להמשיך אחרי המון בלאן?

מה הכוונה ב”לעשות את המון הבלאן”?

לטפס למון בלאן?

לעשות את הטרק שמקיף את המון בלאן?

כדאי לפרט גם מה אתם מחפשים, מה אורך הטיול הכולל ובאיזה עונה.

פורסם בפורום אירופה
      telo
      telo
    • RE: התייעצות דחופה - עזיבת צימר לפני התאריך שנקבע

אתם מציגים פער גדול מאוד בין מה שציפיתם לו לבין מה שקיבלתם ואני מבין  שזה הורס את החופשה. מה גרם לפער הזה בציפיות לדעתי לא ממש משנה בשלב זה.

חבל לבזבז זמן טיול. גם אני הייתי מאוד מתאכזב מדירה כזו. שכרנו המון דירות באירופה כולל באוסטריה כמה פעמים ואף פעם לא נתקלנו בתנאים כאלה.

הייתי כמה שיותר מהר מוצא מקום לינה טוב יותר (ובודק היטב בדיוק מה מציעים לי הפעם) ומודיע על עזיבה. גם אם זה אומר לשלם הרבה. אפילו על כל התקופה.

כרגע אולי אתם מרגישים מתוסכלים מההוצאה הגדולה אבל זה עדיף על להשאר בדירה גרועה.

מההכרות שלי עם העלויות של אוסטריה לא מדובר בסכומים גדולים במושגים ישראלים.

לא הייתי עוזב את הדירה בלי לשלם לבעלי הדירה את הסכום שתסכימו עליו גם אם אין להם את האשראי שלכם.

פורסם בפורום טיולי משפחות
      telo
      telo
    • RE: עזרה בתכנון נסיעה לצפון אירופה באוגסט לזוג +2 ילדי

בלי קשר לפינלדנ, אתה בטוח שאתה רוצה לנסוע עם אישה בהריון למקום נידח יחסית? הייתי מגביל את הטיול עם אישה בהריון למקומות יחסית מרכזים שיש שירותי בריאות נגישים.

פורסם בפורום אירופה
      telo
      telo
    • RE: סלובניה- 4 ימים

התקציב לדעתי ממש לא ריאלי לטיסות + מלון ביולי אוגוסט. במיוחד בהרכב גדול כמו שלכם. אני בספק אם תמצאו טיסות לכולכם בתקציב הזה ליעד באירופה לקיץ.

אזור בלד בהחלט אזור יפה. יש אזורים יפים ממנו באירופה.

אפשר למצות את האזור של אגם בלד ב-4 ימים. אם אתם נוסעים לאזור אני הייתי נשאר קצת יותר.

יש המון שדות תעופה שאפשר להגיע מהם לבלד. כדאי לקרוא דיונים קודמים על טיסות לסלובניה בפורום. היו המון כאלה.

בהרכב שלכם אני לא הייתי מתעקש על סלובניה. הייתי מחפש במקביל כמה יעדים כי הקיץ קרוב מאוד והמחירים עולים. כדאי לבדוק את בולגריה שקרובה וזולה ויש אליה טיסות מוזלות.

אם יש רק ארבעה ימים הייתי מחפש אזור שיש אליו טיסות קרובות. הטיסות הזולות לסלובניה הן ממה שידוע לי לבודפסט או וינה, שדי רחוקות מסלובניה.

פורסם בפורום אירופה
      telo
      telo
    • RE: אז לאן הקיץ- ההתלבטות כרגע בין בולגריה לפורטוגל

טסנו עם וויזאיר. הם בסדר גמור. בטיסה כל כך קצרה זה לא ממש משנה.

לא טיילנו בעיירות הסקי כמו באנסקו או בורובץ. הבנתי שבאפריל מאוד קר בהן ועדין יורד קצת שלג.

טיילנו באזור פלובדיב ובהר ויטושה ליד סופיה. בקיץ באזור פלובדיב חם מאוד והנופים שם לא הרשימו אותי. בהר ויטושה היה נהדר וזה מקום מאוד מומלץ לטיול באביב לפחות.

telo
      telo
    • RE: עזרה בהתלבטות בין הפירנאים הספרדים לאלפים הצרפתים

באלפים הצרפתים הרבה יותר קל לתכנן טיול כוכב.

יש אל ג’נבה טיסות זולות וממנה תוך שעה אתם באזור שאמוני ממש לרגלי המון בלאן באזור מדהים ולא תתקשו לטייל בסביבה הקרובה גם הרבה יותר מ-10 ימים.

הפירנאים הרבה יותר רחוקים מברצלונה.

אני מכיר רק את אזור אנדורה, שהוא עוד יחסית קרוב לברצלונה. האזורים המרשימים במיוחד הרבה יותר רחוקים. ממה שהבנתי מקריאה בלבד אין בפירנאים עיירה כמו שאמוני שאפשר לתכנן בסביבה שלה טיול כוכב ארוך ומגוון.

מבחינת נופים האלפים הצרפתים הרבה יותר גבוהים מפירנאים.

מבחינת עלויות ספרד נחשבת יותר זולה אבל גם צרפת ממש לא יקרה במושגים שלנו. משום בחינה. הטיול לא יקר כי אפשר לטייל בלי להחליף מקומות לינה ועם מעט נהיגה.

telo
      telo
    • RE: תשלום חלקי מראש למקום האירוח

אתה צודק. הקביעה היתה נחרצת למדי.

telo
      telo
    • RE: התיעצות מולטיפס שאמוני

@ריקי_3674562

למיטב זכרוני הם דורשים דרכונים וסביר להניח והם לא יתפשרו בגלל שעברו שבועים מיום ההולדת שלו. 

telo
      telo

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי telo

• RE: דרום אפריקה לבת מצווה - מה ואיך מתחילים

טיילנו בדרום אפריקה עם הילדים בגילאים דומים באוגוסט 2022 בדרך הגנים עד קייפטאון. השנה חוזרים באוגוסט לקרוגר ודרקנסברג. גם אנחנו לא הרגשנו שום סכנה. לא התקרבנו לשכונות המסוכנות. מתרגלים לנהיגה. זה הרבה יותר נוח וכיף לטייל עצמאי מאשר להיות תלויים בנהג צמוד שהיה לנו בקניה ובאוגנדה. בעיירות בדרך הגנים אין בעיה לנהוג בערב. בשכונות הבטוחות של קייפטאון אין בעיה ללכת ברגל למסעדה הקרובה. אפשר לקחת אובר בקייפטאון. מעבר לזה אין לי הרבה מה להוסיף על מה שכבר נכתב. דרום אפריקה לטעמי הרבה יותר מתאימה לטיול משפחתי ממזרח אפריקה.

פורסם בפורום אפריקה
      telo
      telo
    • לוויתנים באזור קייפטאון

שלום
      אנחנו נוסעים לקייפטאון ודרך הגנים ביולי ומעונינים בשייט לויתנים. אפשר לקחת שיט כזה מכמה מקומות בדרך הגנים וגם מהרמנוס וקייפטאון.
      יש עדיפות למקום מסוים?
      תודה

פורסם בפורום אפריקה
      telo
      telo
    • RE: ספארי - טנזניה או דרום אפריקה???

@eytanin

אני ממליץ מאוד על קניה. חזרנו מקניה מטיול של שבועים עם בנים בגלאים 8-12 ומאוד נהנינו.

אפשר בקניה בקלות לשלב טיולי טבע עם ספארי.

בחרנו בקניה בגלל הטיסות הנוחות והזולות יחסית. בהשוואה לטנזניה. הבנו שהמחירים בטנזניה גבוהים יותר מאשר בקניה.

לא טיילנו במדינות אחרות באפריקה.

לא ידוע לי על אפשרויות לטפל בחיות בר  אם אתם מגיעים לטיול קצר עם ילדים. קיבלנו בקניה די הרבה הסברים בכל מקום שהגענו אליו שקשור בבעלי חיים ההתרשמות שלנו שרק אנשי מקצוע מנוסים מטפלים בבעלי החיים ולא תיירים. תיירים יכולים ללמוד המון וכמובן לתרום.

פורסם בפורום אפריקה
      telo
      telo
    • RE: טיול שבועיים לאוגנדה

@עידו

למה דווקא במזרח המדינה?

מה דעתך על טיול שיתמקד רק במערב המדינה? אני עכשיו בשלבים ראשונים של תכנון טיול כזה. ההתרשמות שלי שהנופים במערב המדינה מאוד מרשימים ומגוונים.

תודה

פורסם בפורום אפריקה
      telo
      telo
    • RE: ספארי בקניה

@רוני-אר

אנחנו ארגנו טיול עם סוכנות natural world kenya safaris

https://www.naturaltoursandsafaris.com

היינו בקשר עם כמה סוכנוית ובחרנו בסוכנות הזו כי היא היתה  יותר יעילה מהסוכנויות האחרות.

הספארי שלנו היה מאורגן בצורה מעולה. אנחנו ממליצים עליהם בחום.

הדרישות שלנו היו מיוחדות כי טיילנו עם ילדים וניסינו לשלב הרבה טיולי טבע ולא רק ספארי בעלי חיים.

פורסם בפורום אפריקה
      telo
      telo
    • אוגנדה בסוף אוגוסט

הי

אנחנו חושבים על שבועים באוגנדה בסוף אוגוסט. טיול משפחתי שכולל הרבה טיולי טבע קלים וקצת ספארי. חושבים על דרום מערב אוגנדה. אגם בוניוני וההרים ליד הגבול עם רואנדה וקונגו. האם העונה מתאימה? האם לא יהיה גשום מדי לטיולי טבע? תודה

פורסם בפורום אפריקה
      telo
      telo
    • RE: הר קניה

@drhavi

יש כמה בקתות על ההר. היינו לפני כמה שבועות ב meru bandas ליד chogoria והבקתות במצב מעולה. מיטות נוחות. נקי. מקום מקסים. יש אפילו גנרטור שפועל בתשלום בתיאום מראש.

לדעתי המדריך מטעה. קניה בגדול מדינה יחסית מאוד מסודרת. התשתיות לתיירים במצב טוב. עכרושים וחרקים לא ראינו בשום מקום בקניה. אם המדריך לא ממליץ לישון בבקתות אז מה האלטרנטיבה? אוהלים?  קר מאוד על הר קניה ועלול להיות גם גשום.

פורסם בפורום אפריקה
      telo
      telo
    • RE: חזרנו מקניה

היום האחרון של הטיול הוקדש לניירובי. יש המלצות להמנע מניירובי אבל אנחנו מאוד אהבנו את העיר למרות זיהום האוויר והפקקים. לא הרגשנו שהעיר מסוכנת במיוחד למרות הדימוי הלא מוצלח שלה. 

עשינו שתי אטרקציות שהחברה שאירגנה את הטיול הציעה לנו: מרכז הג’ירפות והמרכז של הפילים היתומים. יש המון מידע על שניהם.

שניהם קצת שנויים במחלוקת מכל מיני סיבות שלא אכנס אליהם אבל אנחנו נורא נהנינו. במיוחד מהפילים. 

בהמשך היום ויתרנו על הסיורים הסטנדרטים שהחברה הציעה והלכנו למופע פולקלור bomas of kenya שנחשב בצדק לאחד הטובים בניירובי. מאוד מומלץ לכל המשפחה. 

פורסם בפורום אפריקה
      telo
      telo
      לא מצאנו ארקציות לילדים לאורך המסלול בסגנון האטרקציות שאנחנו משלבים בטיולים אחרים. לא היו פארקי שעשועים. היו בריכות שחיה בלודג’ים.  הבריכות מאוד יפות ונעימות. לפעמים המים היו די קרים כי הטמפרטורה נמוכה משמעותית מבארץ. במיוחד בלילות. בזמן הפנוי הילדים נהנו לטייל בלודג’ ולראות את בעלי החיים כולל קופים  שפנים זברות וג’ירפות ואפילו היפופוטמים בלילה.  בערב בחלק מהלודג’ים היו הופעות מאוד מוצלחות.
      פורסם בפורום אפריקה
      telo
      telo

@karnielr

ניסינו לשלב כמה שיותר מסלולי הליכה. טיילנו שבועים ומתוכם עשינו כמעט בחצי מהימים מסלולי הליכה. טיילנו שלושה ימים על הר קניה. לא ניסינו לעשות את הטרק של הר קניה. זה היה גדול עלינו. באחד הימים לנו על בקתה על ההר בגובה של 3000 מטר וזה היה חוויה מיוחדת אבל לא קלה.

באזור אגם נייואשה טיילנו יום אחד ב hellsgate ויום אחד בהר הגעש longonot. בכל יום שהלכנו בטבע החברה אירגנה לנו מדריכים טובים מאוד שהיו הרבה יותר ממורי דרך וסיפרו לנו על הטבע והתרבות וזה הוסיף המון.

למפל תומסון – המפל הכי גבוה בקניה – ירדנו ברגל. זו הליכה לא קשה והמפל מדהים. 

פורסם בפורום אפריקה
      telo
      telo