חזרנו מקניה
-
חזרנו מטיול משפחתי בקניה והיה טיול מדהים. תודה רבה לכל מי שעזר. קניה מומלצת מאוד לטיולי משפחות שרוצות לשלב ספארי וטיולי טבע. אשמח לפרט אם זה מענין. התכנון של הטיול היה די מורכב כי רוב המשפחות מתרכזות בספארי והעזרה שקיבלתי בפורום היתה חשובה מאוד. -
-
אני אשמח לענות על שאלות ספציפיות אבל אני לא אכתוב סיפור טיול שלם
-
אני מבינה שלא התרכזתם בספארי אלא עשיתם דברים נוספים? אשמח אם תוכל להרחיב מעט על האטרקציות הנוספות שם.
-
ניסינו לשלב כמה שיותר מסלולי הליכה. טיילנו שבועים ומתוכם עשינו כמעט בחצי מהימים מסלולי הליכה. טיילנו שלושה ימים על הר קניה. לא ניסינו לעשות את הטרק של הר קניה. זה היה גדול עלינו. באחד הימים לנו על בקתה על ההר בגובה של 3000 מטר וזה היה חוויה מיוחדת אבל לא קלה.
באזור אגם נייואשה טיילנו יום אחד ב hellsgate ויום אחד בהר הגעש longonot. בכל יום שהלכנו בטבע החברה אירגנה לנו מדריכים טובים מאוד שהיו הרבה יותר ממורי דרך וסיפרו לנו על הטבע והתרבות וזה הוסיף המון.
למפל תומסון – המפל הכי גבוה בקניה – ירדנו ברגל. זו הליכה לא קשה והמפל מדהים.
-
לא מצאנו ארקציות לילדים לאורך המסלול בסגנון האטרקציות שאנחנו משלבים בטיולים אחרים. לא היו פארקי שעשועים. היו בריכות שחיה בלודג’ים. הבריכות מאוד יפות ונעימות. לפעמים המים היו די קרים כי הטמפרטורה נמוכה משמעותית מבארץ. במיוחד בלילות. בזמן הפנוי הילדים נהנו לטייל בלודג’ ולראות את בעלי החיים כולל קופים שפנים זברות וג’ירפות ואפילו היפופוטמים בלילה. בערב בחלק מהלודג’ים היו הופעות מאוד מוצלחות. -
היום האחרון של הטיול הוקדש לניירובי. יש המלצות להמנע מניירובי אבל אנחנו מאוד אהבנו את העיר למרות זיהום האוויר והפקקים. לא הרגשנו שהעיר מסוכנת במיוחד למרות הדימוי הלא מוצלח שלה.
עשינו שתי אטרקציות שהחברה שאירגנה את הטיול הציעה לנו: מרכז הג’ירפות והמרכז של הפילים היתומים. יש המון מידע על שניהם.
שניהם קצת שנויים במחלוקת מכל מיני סיבות שלא אכנס אליהם אבל אנחנו נורא נהנינו. במיוחד מהפילים.
בהמשך היום ויתרנו על הסיורים הסטנדרטים שהחברה הציעה והלכנו למופע פולקלור bomas of kenya שנחשב בצדק לאחד הטובים בניירובי. מאוד מומלץ לכל המשפחה.
-