העיר פטרופוליס
-
לא רחוק מריו נמצאת העיר פטרופוליס מה יש לעשות בעיר זו? מה יש לראות בעיר זו? האם המקום הינו מקום מעניין לתייר הישראלי? כל המרבה במידע הרי זה משובח.
תודה
-
אין כמעט כלום,
היא רגועה יותר מריו, כמה מבנים קולוניאלים וכנסיה,
מתאים יותר לתושבי ריו לאכול צהריים במקום קריר ורגוע בסופש -
האם מישהו ביקר ב-לאגונת גווארנה ביי בריו. אשמח לקבל מידע על מקום זה והאם הוא מומלץ לסיור שייט של חצי יום.
תודה
-
היי, מוטי,
בעניין העיר הקיסרית פטרופוליס- בחבילות שאני מציע ללקוחות שלי, פטרופוליס לא מופיעה בין היעדים המומלצים. אני אמנם לוקח לשם הרבה קבוצות מאורגנות וגם לקוחות פרטיים שמבקשים להכיר את העיר, אבל זה לא מסלול שנמצא בין תוכניות הדגל שלי.
הארמון האימפריאלי של פטרופוליס, למרות היותו מרשים, לא מתקרב ליופי המרהיב והמהפנט של ארמונות כמו וורסאי (צרפת), פנה (פורטוגל), חורף (רוסיה) ונוספים. יש לריו כל כך הרבה מה להציע לתייר שאני מרגיש עוול "לבזבז" יום שלם של מישהו שהגיע מהצד השני של העולם כשבראש שלו אסוציאציות של סמבה, כדורגל, חופים, צבעים ומפגשים מרתקים עם אנשים.
אגב, במסגרת ייעוץ שנתתי לאחרונה לחברת תיירות, אחת ההמלצות הגורפות שלי הייתה להוריד את פטרופוליס מהתוכנייה והצעתי מספר חלופות מדהימות במקום יום הביקור בעיר. כולי תקווה, בשביל התיירים, שהעצה תתקבל.
בנוגע ל"לאגונת גווארנה ביי בריו"...
גווארנה זה אחד המשקאות האהובים עליי ואני בהחלט מציע לך כבר להוסיף אותו לרשימות שלך בתור משהו שכדאי לטעות ולהתנסות (למרות שניתן להשיג גווארנה מוגז גם בארץ, חחה).
עם זאת, לדעתי התכוונת למפרץ גוואנברה (Guanabara)?
זה נשמע יותר היגיוני...
אבל ממש אהבתי את "מפרץ גווארנה", זה מאוד חמוד, מוטי
. לעניינינו, יש אכן כמה אפשרויות לשייט במפרץ ואני מאוד ממליץ- המסלול הוא יפהפה, עוברים מתחת לגשר העצום והעוצמתי שמחבר את ריו לניטרוי, בהמשך שטים לאורך מרכז העיר ולסיום חולפים על פני הר הסוכר, שייט מהמם. התיירים מאוד אוהבים לראות את המקומות שביקרו ולראותם מזווית אחרת לגמרי. גם כששטים לפני הביקור באותן אטרקציות, זו הזדמנות בשבילי, כמדריך, לספר ולהראות, גם מזווית שונה, את מה שהם עתידים לראות.
אני משלב את השייט במפרץ גוואנברה באחד המסלולים שלי ומציע כמה אפשרויות אחרות של שייט ברחבי ריו אבל כמובן שאתה יכול גם להגיע עצמאית למזח ולצאת לטיול בכוחות עצמך.
אתה מוסמן לפנות אליי.
בכל מקרה, שיהיה המון בהצלחה.

-
@SHAGRIR
תודה!
יש לי שאלה נוספת מה דעתך על סיור ג’יפים ביער טיג’וקה ובשכונת סנטה תרזה?
כמוכן מה דעתך על סיור בפאוולות?
תודה
מוטי
-
סיור בפאבלות: אחרי פסל ישו והר הסוכר, סיור בפאבלה הוא הטיול הכי מבוקש אצלי. אני מנגיש ללקוח כ-10 פאבלות שונות שאני עורך סיורים בהן, תלוי במטרת הביקור ואופי הלקוח.
לתייר הממוצע אני ממליץ על ביקור בפאבלת Rocinha, שהיא הגדולה ביותר בברזיל.
אני מוציא, כמעט כל יום, שני טיולים לפאבלה ויכול להגיד לך שעבור רבים, זהו השיא של המסע שלהם.
הרבה מתרגשים, מחבקים, מבקשים להצטלם יחד, זהו סיור שמאוד נוגע עמוק בפנים אצל כל אחד.
אם אתה רוצה לפגוש ולהכיר את המציאות של ריו, חשוב שתבקר בפאבלה.
אני מדריך בכל האטרקציות של ריו אבל לפאבלות יש פינה חמה ויקרה בלב שלי ועל כן, התמחתי והתמקצעתי בסיורים בהן וכל ההדרכה היא בעברית.
סיור ג’יפים: מאוד ממליץ לעשות טיול ג’יפים ביער טיז’וקה, אחד היערות העירוניים הגדולים בעולם. הטיול בג’יפ פתוח יוצר מפגש קרוב ואינטימי עם הטבע, זה מקסים. יש לך אפשרות למסלול שכולל ביקור רק ביער- מפל, שביל הליכה והתצפית הסינית (4 שעות מרגע האיסוף במלון וחזרה) או מסלול משולב שכולל ביקור מקוצר ביער וגם ביקור במדרגות סלרון ושכונת סנטה תרזה (גם כן 4 שעות סה”כ). כמובן שגם ניתן לבקר ספציפית בסנטה תרזה באמצעות הרכבל, זו חוויה אחרת.
שוב, את כל הטיולים האלה ואחרים אתה יכול להזמין דרכי.
חיבוק גדול.
עמית.