עזרה בסידור הטיול במקסיקו וגואטמלה
-
היי לכולם,
חברה שלי ואני עומדים לטוס לגואטמלה ממש בקרוב. אנחנו מאוד רוצים להגיע גם לטיקאל וגם לסמוק שמפיי, אבל יש לנו רק חודש לטיול.
חברים שלנו אמרו שכדי לנו לוותר על טיקאל וסמוק שמפיי כי במקסיקו הלאס נובאס וציצן איצה די זהים.
למרות זאת, לנו כן חשוב להגיע לשם וגם להמשיך לסן קריסטובל מסן פדרו.
האם יש למישהו מסלול\ דרך\ רעיון איך אפשר לעשות את זה?
אם כן אשמח לשמוע על דרכי הגעה (טיסה? שאטלים? וכדומה). כמו כן האם הנסיעה והאתרים בטוחים?
אציין שאנחנו נוחתים בגואטמלה סיטי וחוזרים לארץ מקנקון.
מבחינת מסלול כללי זה מה שחשבנו לעשות עד עכשיו:
אנטיגואה- לנקין וסמוק שמפיי- פלורס וההריסות בטיקאל- חזרה לאנטיגואה ומשם לסן פדרו- סן קריסטובל- פלנקה- טולום - פלאיה דל כרמן- קנקון
אז אם על הדרך יש לכם טיפ עבור המסלול הכללי אשמח גם לשמוע.
תודה לעוזרים J
-
אם אין לכם סיבה מסוימת למה סן פדרו אחרי טיקל- הייתי מתחיל עם סן פדרו ומשם עובר לאנטיגואה ועד טיקל וחוצה משם לפלנקה/סן קריסטובלבמקום לחזור את כל הדרך מטיקל ואז לבזבז עוד יום ארוך מסן פדרו לסן קריסטובל.
לגבי בטיחות בדרכים- גווטמאלה לא המדינה הכי בטוחה, לא שמעתי על בעיות מיוחדות בנסיעה בשאטלים ברחבי המדינה, אם כי זה לא אומר שלא יכול לקרות משהו. באוזר של הדרכים בציאפאס יש יותר בעיות בשנתיים האחרונות, וגם יעדים סביב אגם אטיטלן כנראה חזרו או לעולם לא הפסיקו לסבול מרמת ביטחון נמוכה.
אבל כל דבר בנושא הבטיחות תמיד מומלץ לשאול את המקומיים במקום כשמגיעים מה בטוח ומה לא.
-
היי,
השאלה האם יש דרכי הגעה מטיקל עד לסן קריסטובל?
אם כן, האם מדובר בשאטלים מסודרים מההוסטלים?
-
כן- יש שתי חברות שאטלים שעושות את זה ( אין יותר מדי מבחר), אולי כבר יש עוד אופציות וכדאי לבדוק מה אומרים עליהן בביקורות ( ראיתי למשל שחברת אדרנלינה גם כבר מוציאה שאטל דומה). והשאטל יוצא מפלורס/סנטה הלנה ולא טיקלבעיקרון יש שאטל לגבול עם מכסיקו- שם חוצים נהר כחצי שעה ומגיעים לצד של מכסיקו ומשם אוסף רכב אחר.
-
הבנתי תודה רבה
-
הי,
אני גם מתכנן לטייל בגווטמלה ומקסיקו באוגוסט, השאלה אם זה רלוונטי או שאתן טסות ממש אוטוטו,
-
היי, מה עדיף?
טיסה רק לגוואטמלה. הלוך חזור. אנגיטואה. 4.+ (1 יום נסיעה)לנקין. 2 טיקל. 2 . יום נסיעה לפלנקה . פלנקה – יש סיורים מאורגנים שם? למפלים. עתיקות. 2. סן קריטובל -4. כולל סיורי כפר אינדיאנים. ושוטטות. בלי לאס נובאס והקניון סימידרו. נסיעה לסן פדרו. (1) סן פדרו פנצחנל – 4 ימים. וחזרה לאנטיגואה. 1.
או
אנטיגואה ( 4 -כולל פקנגה – סיור קצר יותר בהר געש). סן פדרו. (3) . יום נסיעה לסן קריטובל (1). שהות בסן קריסטובל.( 4 – ביקור בכפרי אינדיאנים ללא לאס נובאס וללא הקניון) . יום נסיעה לסן פדרו (1) . סן פדרואו פנצחנל.( 1) נסיעה לאנטיגואה. (1) סמוק (2) טיקל (3) .נסיעת לילה לגוואטמלה סיטי. שדה תעופה או יום אחד באנטיגואה. האם לוותר על פלאנקה. מה יותר מומלץ? קשה לי עם טיסות פנים. ונראה לי מקסיקו סיטי סתם מיותרת. -
אני הייתי הולך על האופציה הראשונה- שם יש לך מסלול מעגלי הגיוני. האופציה השנייה את די מזגזגת עם מלא נסיעות יש לך מטיקל לגווטמאלה נסיעה ארוכה- הלוך ושוב פנחצ’ל-סן קריסטובל. במעגלי יש לך יום ארוך לפלנקה ונסיעה אחת סן קריסטובל- סן פדרו.
מאמין שלא תהיה לך בעיה למצוא סיורים למפילם ולעתיקות ( אני בזמנו עשיתי את זה עצמאית) אבל אין לי ספק שתמצאי בעיירה או במקום הלינה סוכנויות ( בדקתי וגם באינטרנט תוכלי לאסוף כבר שמות של חברות טיולים ולראות מה ההצעות וטווחי המחיר)