השכרת ואן מסיאטל לסן פרנסיסקו
-
היי
בהמשך לעצות המעולות שנתתם בנוגע לירח דבש באיזור קליפורניה + סיאטל – אחרי שהחלטנו שלא נוותר על ההתחלה בסיאטל ועל הפארקים המהממים שבדרך, נשמח לייעוץ נוסף – האם מישהו התנסה בנסיעה בוואן זוגי במסלול בסגנון הזה?
יש חברות מומלצות להשכרת ואן ולא קרוואן? (מעדיפים בגלל העלויות נמוכות והפשטות)
מדובר בתקופה של כ-10 ימים..
בנוסף במידה ומניסיונכם אין הבדל במחיר בין השכרת רכב רגיל ולינה במוטלים לבין הוואן נשמח לשמוע..
תודה רבה
בר
-
@מטייל_4005604
מיניואן יעלה לכם יותר מרכב פרטי, משהו כמו מידסייז שלשני אנשים אמור להספיק. למיניואן תצטרכו לרכוש מזרנים. בארה”ב יש איסור ללון בצידי הדרכים וגם בתחנות ריענון אסור. תצטרכו לשלם על חניוני קרוואנים שמחיר של נע בסביבות ה-30 דולר ללילה (למיטב ידיעתי). יש רשתות מוטלים זולים כגון: RODEWAY INN,
MOTEL 6 וכו’, בהם יש מקלחת. חפשו, תשוו מחירים של שכירת רכב מדגם זה או אחר, תשוו מחירים של מוטלים ואז תגיעו למסקנה מה כדאי לכם. יש תקופות שמשלמים קנס על לקיחת רכב בסיאטל והחזרתו בסן פרנסיסקו, יש תקופות אחרות שאין קנס או שהוא יותר נמוך. תבדקו זאת עם סוכנויות הרכב בארץ
-
@מטייל_4005604
אהלן!
לשם הבהרה – האם מדובר בואן המוסדר כבר ללינה (עם מזרון ומגיע עם ציוד טיולים וכו) או ואן ״רגיל״ שאתם מתכננים לישון בו? או אולי בכלל לעשות אוהל סתם בקמפינג?
לא לגמרי ברור
המקרים הם שונים אחד מהשני, אנסה לענות בכל מקרה לגבי כל מקרה

השכרת ואן מוכן לשינה – יצא לדעתי יותר יקר מהשכרת רכב רגיל ומוטלים בדרך (מוטלים ולא מקומות לינה ממש בתוך הפארקים – שהם לרוב יותר יקרים), אולי אפילו הרבה יותר יקר (מנסיוני לחברות הואנים האלה בדרך כלל יש עלות גבוהה מאוד על החזרה במיקום שונה, זאת לעומת חברות השכרת רכב שם לפעמים אין עלות נוספת וגם אם יש – היא יותר קטנה)
היתרון – לינה נוחה יחסית בתוך פארקים לאומיים (לינה לא בקמפינג בתוך הפארקים יותר יקרה), קירבה לטבע, נהדר למי שאוהב קמפינג וגמישות, וגם למי שלא אוהב לארוז את המזוודות כל יום בטיול מתגלגל.
אם אתם אוהבים קמפינג הייתי לוקחת רכב כזה לעשרה ימים – שוב, צריך לבדוק עלויות ספציפית.
השכרת רכב ״רגיל״ והסבה שלו לקמפינג – באופן אישי עשיתי את זה בטיול של 34 ימים, שבערך מחצית מהלילות ישנתי בקמפינג ברכב ובשאר הלילות במוטלים.
לעשרה ימים – לדעתי פחות מתאים, אבל כמובן גם אפשר.
לדעתי יצא בערך כמו השכרת רכב ומוטלים – אז לא יהיה חסכון כספי. כן מדובר בחוויה אחרת.
אם לא טיילתם ככה בעבר או עשיתם קמפינג בטיול דומה, לא יודעת אם הייתי מתחילה עם זה בטיול כזה – שהוא ירח דבש.
(אם אין נסיון הכל קצת יותר קשה ומעיק, וגם לא יודעים אם אוהבים. כל מני דברים כמו לדאוג למים ושטיפת כלים, לסדר כל פעם את הדברים ועוד אספקטים של קמפינג)
10 ימים לסיאטל + פארקים לאומיים + להגיע עד סן פרנסיקו יכול להיות קצת צפוף,
צריך לראות איך מחלקים את זה ושאתם באמת זוכים להיות איפה שאתם רוצים.
אגב לדעתי זה רעיון נהדר – חופי אורגון מרהיבים וצפון קליפורניה היא פנינה שהרבה מטיילים עוד לא גילו ועוד יגלו אני מקווה…
שורה תחתונה –
תחשבו איזה חוויה אתם רוצים ואז תתפרו את הטיול מסביב לזה,
הנושא של קמפינג מול מוטלים/מקומות לינה יכול להיות מאוד משמעותי בהשפעה שלו על אופי הטיול (לדעתי), ולא הייתי הולכת על קמפינג בשביל חסכון כספי במקרה הזה (אלא אם בלי קמפינג אין לכם אפשרות כלל לעשות את הטיול – אבל אז הייתי הולכת על השכרת רכב רגיל ולינה באוהל)
בהצלחה!
-
תודה רבה על התגובה המפורטת.
אנחנו מתכווים לוואן שמוכן לשינה וקמפינג, ממה שבדקנו זה באיזור 1300$ כולל תוספות ציוד וביטוח מלא ל-10 ימים, כולל החזרה בסן פרנסיסקו.
10 הימים מתוכננים לאחר שנצא מסיאטל כלומר נטו לפארקים.. נשמע הגיוני יותר?
ובנוסף ממה שבדקנו כדאי מאוד להגיע לפני סוף ספטמבר – הפארקים פתוחים בשעות מאוחרות יותר וכו’..
האם נוכל להסתדר עם חניית הוואן ובכבישים באיזור זה ובתקופה הזו? או שבאמת עדיף לסגור את המוטלים מראש?
המחשבה הייתה שהוואן גם חוסך זמן של מעבר ממוטל למוטל ובגלל שאנחנו די צפופים בלו”ז, זה נראה כמו פתרון טוב..
-
@מטייל_4005604
בכיף, אני שמחה לעזור.
לגבי מחירים וכו׳ – לא בדקתי לאחרונה, אבל נשמע לי הגיוני ואפילו מחיר די טוב אם כולל החזרה במקום אחר (זוכרת שאז זה היה בסביבות 100-130 דולר ליום, בלי ההחזרה במיקום אחר)
10 ימים לפארקים + הנסיעה עצמה – נשמע יותר טוב, ממליצה בכל מקרה ממש לפרט (לעצמכם, לא חובה פה) את המקומות שאתם רוצים לבקר בהם, ובערך להבין כמה זמן בכל מקום, כדי לוודא שאתם לא מפספסים וגם בוחרים בנתיב נסיעה נכון.
(למשל – יוסמיטי דרומית לסן פרנסיסקו אז אני מניחה שלא תגיעו אליו, לוודא שאתם יודעים איפה כל דבר שחשבתם לשלב)
השאלות הבאות לא ברורות:
״האם נוכל להסתדר עם חניית הוואן ובכבישים באיזור זה ובתקופה הזו? או שבאמת עדיף לסגור את המוטלים מראש?״
ההנחה שלי הייתה שאם לוקחים ואן כזה אז מתכננים לישון בקמפינגים (לא חוקי בארה״ב ברוב המקומות לישון לא בקמפינג. המקומות המותרים הם מאוד ספציפיים ולא על נתיבי התיירות הראשיים בדרך כלל)
האם כדאי להזמין קמפינגים מראש?
לגבי חופי אורגון – התשובה תלויה בתאריך הנסיעה לדעתי. בחופי אורגון יש אתרי קמפינג נהדרים (בחלקם גם יורטים/בקתות קטנות) שבקיץ מוזמנים מראש (יש גם אתרים שעל בסיס מקום פנוי, אבל בקיץ נתפסים לרוב מוקדם)
אני טיילתי באורגון באוקטובר, וגם אז היו מקומות פנויים מעטים באתרי הקמפינג היפים הללו, ורוב שאר המטיילים היו אמריקאים (לא נתקלנו שם בתיירי חוץ כמעט, אולי בגלל התאריך)
תהנו!