ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. sd_love_nature
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 1
    • נושאים 66
    • פוסטים 667
    • הגבוה ביותר 85
    • קבוצות 0

sd_love_nature

@sd_love_nature

96
    מוניטין
    120
    צפיות בפרופיל
    667
    פוסטים
    1
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 222088 גיל 56

sd_love_nature הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי sd_love_nature

• RE: האם חייב לשים טיפ במסעדות בארצות הברית?

@44ner44

כפי שאתה רואה פתחת כאן דיון סוער!

אני מאמינה גדולה בכך שכשאנחנו מבקרים במקום – אנחנו מבקרים במקום. כלומר – אנחנו אורחים שם.

בתור אורחים, נראה לי מנומס לפעול בהתאם למה שנהוג.

כמו שבחנות בתאילנד הורדתי נעליים אם ראיתי ערימת נעליים בכניסה,

כך אני גם אשים טיפ במסעדה בארה״ב.

אני יכולה להציע דרך מחשבה אחרת על הנושא:

אני פשוט מתייחסת לעלות הארוחה במסעדה באופן כולל – לא על כל רכיב בנפרד, ורואה האם זה ״שווה״ לי:

אם הארוחה כרוכה בחניה בחניון, אז התשלום על החניון, כמובן התשלום על המנה, התשלום של הטיפ, אם זה רחוק – אפילו אפשר לחשב את ההוצאה על הדלק.

ככה אני מקבלת תמונה אמיתית של המצב ויכולה להעריך עלות מול תועלת.

ואולי זה לא המקום לדבר על זה – 

אבל אני אעלה את זה בכל זאת 🙂

לדעתי ארוחה במסעדה זו חוויה, על כל המשתמע מכך.

זה לרוב לא חובה (אפשר לקנות מצרכים ולהכין לבד, אפשר לחיות מפאסט פוד, יש אפילו אופציות בריאות לא רעות ולא יקרות בארה״ב לתזונה שלא תצרוך ישיבה במסעדה ומתן טיפ)

ולכן – אם אתם לא רוצים לתעדף בטיול שלכם את החוויה הזו, אתם לא חייבים!

כמו שלא חייבים לעשות צניחה חופשית או לישון במרכז ניו יורק.

לא חייבים לעשות הכל (להפך, לדעתי אפילו ממש לא כדאי!!)

תהנה בטיול,

ושכולנו נמשיך לטייל בכיף תוך כבוד לתושבי ומנהגי המקום

פורסם בפורום צפון אמריקה
      sd_love_nature
      sd_love_nature
    • RE: אי הגעה לטיסת חזור

תודה!

אני תמיד שמחה ללמוד דברים חדשים.

בשביל זה אני קוראת בפורום!

מעולם לא בדקתי לעומק את הנושא כי לא היה לי צורך וגם לא נהגתי כך (ומסיבות שונות שנראות לי נכונות כנראה שלא אנהג כך בעתיד)

אשמח לקישור למידע בנושא הקנס על ה no show, במקום שקראתי לא היה מצוין שמדובר על טיסה הלוך אלא על טיסה כלשהי.

בנוגע לחוויה האישית שלי - האמת שזה היה ממש מזמן וזכרוני אינו מה שהיה פעם, אבל לדעתי שמעתי את הכריזה בשמי לפני (!!) שעשינו צ'ק אין.

יתכן ואני טועה, אני רק בן אדם!

בכל מקרה - אין מה להיות שלילי.

רשמתי את דעתי וחוויותי כפי שאני זוכרת אותם, שזה מה שכל מה שמשתתפי הפורומים המקסימים של למטייל יכולים לעשות.

בשום מקום לא רשמתי שאני יודעת בהכרח מה יקרה, והקפדתי לרשום "כנראה " ,ו"עלול"

בכל מקרה, זה מורכב להסתמך על ייעוץ בפורום בנוגע לדברים כאלה, אלא אם יש מישהו שעשה בדיוק אותו הדבר עם אותה החברה, אתמול (כי אולי הנהלים השתנו בדיוק בשבוע שעבר)

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה לכולנו!

שנזכה רק לטוס ולטייל ולהנות ולהתלבט בהקשר של דברים חיוביים.

אין לי יותר מה לתרום כאן אז נראה לי שאסיים את הצד שלי בדיון.

פורסם בפורום אירופה
      sd_love_nature
      sd_love_nature
    • RE: המלצות על סן דייגו

היי,

אומנם לא המלצה מדויקת למה שרשמתם,

אבל אולי עוד רעיון למשהו שאפשר לעשות:

סיור באורך כרצונכם בנושאת המטוסים – לדעתי יכול להיות מעניין גם לילד קטן לראות שלל מטוסים ולהסתובב בנושאת המטוסים שמרגישה ממש כמו מבוך

(לא טיילתי שם עם ילדים אבל ראיתי ילדים קטנים ונראה שהם נהנו)

ואחר הצהריים קפיצה לשכונת לה-הויה שם אפשר לראות בדרך כלל כלבי ים (וגם שחפים וציפורי ים) ממרחק קצר, ללא גדרות, באופן טבעי לגמרי.

מומלץ גם לקנות גלידה ולהסתובב בכיף בטיילת.

**המלצה כללית לנושאת המטוסים (אם במקרה מישהו קורא את זה, שווה לדעת) –

יש שם הנחה למי ששירת בצבא.

כשהגענו לקופה שאלו אותנו אם שירתנו בצבא, ענינו בהתבדחות שכן אבל לא בצבא האמריקאי אלא בצבא הישראלי. האדם מולי הסתכל עליי במלוא הרצינות ואמר שמבחינתם חייל זה חייל ותרם לביטחון, וישראל היא בת ברית חשובה של ארה״ב, ונתן לנו את הנחת יוצאי הצבא.

לא זוכרת כמה ההנחה הייתה (כנראה שלא סכום משמעותי), אבל זו הייתה סיטואציה מעניינת...

פורסם בפורום צפון אמריקה
      sd_love_nature
      sd_love_nature
    • RE: בטיחות בצפון אמריקה

היי נעמי,

לצערי אין לי דברים חכמים מדי להגיד, אין לי נסיון רב בהזמנת מקומות לינה מראש (הטיולים שלנו תמיד מאוד מתוכננים אבל כל עוד אני יכולה לא להזמין מקומות לינה אני מעדיפה להוריד ממני את העול הזה מראש – כמובן שיש לזה מחיר)

אבל מכיוון שראיתי ששאלת ספציפית על סיאטל אני יכולה לספר שבטיול הראשון שלנו לארה״ב נחתנו בסיאטל, ורציתי נחיתה רכה אז הזמנתי 2 לילות מראש. לא זוכרת בדיוק היכן הזמנתי – אני חושבת שבאחת מרשתות המוטלים ברמה הבינונית – לא מוטל 6 (שדווקא מאוד אהבנו בחלק מהמקרים) ולא מלון, משהו באמצע, שהיו עליו ביקורות סבירות מאוד – ולצערי לא קלעתי טוב ב-כ-ל-ל! המוטל היה בשכונה מפוקפקת, עם טיפוסים מאוד מפוקפקים, בקבלה הזהירו אותנו שכדאי מאוד לנעול את הדלת.

הגענו בערב וחיפשנו משהו לאכול בסביבה – גם לא היה כמעט כלום וגם היה פחד אלוהים. יום למחרת למדנו וכבר חזרנו לחדר רק לישון.

אני לא חושבת שזו הייתה שכונה מסוכנת במיוחד, אבל עדיין – זה היה הרושם הראשוני שלנו מארה״ב (ואיזה מזל שהיו לנו הרבה חוויות מתקנות מאז)

אני חושבת שהשיטה של לראות איזה מלונות יש בסביבה / היכן הרשתות המוכרות בחרו להתמקם יכול להיות שיטה טובה.

גם להסתכל בגוגל ו״לטייל״ בשכונה שבה המוטל/מלון יכול לתת הרגשה של האיזור (מוזנח? מלא חנויות? איזה סוג מסעדות וכו׳)

לגבי הבעיה של הדרך כשמנווטים עם אפליקציית ניווט – זו בעיה שגם אני מחפשת לה פיתרון.

באופן אישי אני לא משתמשת בוויז כדי לנווט (גם כי אני לא רוצה להשתמש באינטרנט וגם כי אני לא רוצה שהאפליקציה תשנה את מסלולה בהתאם לתנועה – יותר חשוב לי לדעת איפה אני נוסעת מאשר לחסוך כמה דקות.)

אני מנסה לפני שמתחילה הנסיעה לעקוב אחרי המסלול שמוצע לי, ולראות אם יש איזורים שאינני מעוניינת להכנס אליהם.

גם זה אגב, לא תמיד עובד. בנסיעה האחרונה שלנו נסענו מפיניקס לסן דיאגו, ולצערי לא בדקתי טוב את המסלול ועברנו בכמה כבישים נטושים סמוך לגבול עם מקסיקו, שהיו (גם אם רק בראשי) די מפחידים.

הלכתי לחפש בגוגל את המלון שציינת (ההאמפטון אין בטקומה) כדי לראות אם אני זוכרת את האיזור, אני לא זוכרת את האיזור הזה ספציפית אבל הביקורות בגוגל מעורבות – לא התעמקתי אבל ראיתי לפחות 5 ביקורות שאומרות שהשכונה מפוקפקת. 

השאלה מה את מחפשת במקום הלינה – יכול להיות שהייתי ישנה שם אבל לא בהכרח מסתובבת בערב ליד המלון.

(ואז עולה השאלה מה היתרון של מלון במיקום מרכזי – אבל זה כבר עניין אחר)

בכל מקרה – בטוחה שתהנו בטיול, וושינגטון מדינה מהממת ומגוונת !!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      sd_love_nature
      sd_love_nature
    • RE: קליפורניה ל19 יום עזרה בתכנון במסלול

היי!

בחרתן איזור יפה ונהדר לטעום את ארה״ב – יהיה לכן ביקור מרשים שישאיר כנראה טעם של עוד!

ממליצה לקרוא על המקומות השונים כדי לראות כמה זמן לדעתכן אתן תרצו לבלות בכל מקום – 

למשל לאס וגאס – אני אישית הייתי שם יום וחצי (ויום אחד יותר מדי), אבל הנחתי מראש שזה יהיה פחות לטעמי והגעתי בעיקר כדי לראות במה מדובר (ולא רואה את עצמי חוזרת לשם בקרוב)

לעומת זאת – יש אנשים ששמחים לבלות גם שבוע בוגאס וחוזרים לשם פעם אחר פעם – 

הכל מאד אישי

ממליצה לקרוא על המקומות שמעניין אתכם לבקר בהם, להבין כמה זמן כדאי בכל אחד לפי הדברים שמעניין אתכן לעשות, להוסיף זמני נסיעה בין נקודה לנקודה וליצור איזשהו שלד של מסלול לפי ימים

לדוגמה – 

יום 1- נחיתה בס.פ

יום 2-4 – ס.פ.

יום 5 – אאוטלט

יום 6- נסיעה ליוסמיטי

וכן הלאה

אם קצת הולכות לאיבוד מרוב מידע – 

ממליצה מאוד (!) על הספרים של נטע דגני, יש לה ספר על מערב ארה״ב ואולי ספר שמתמקד רק בקליפורניה.

לדעתי הספרים יכולים לעזור לכן להתמקד וכמובן גם במהלך הטיול כיף לקרוא בהם.

בהצלחה!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      sd_love_nature
      sd_love_nature
    • RE: המלצה לביקור של יום בקינגס קניון בקליפורניה?

@thomas757

היי תומס,

איזה כיף קינגס קניון! אני ממש אהבתי את הפארק.

בנוסף למסלול הנחמד שרשם חתול, וכמובן העצירות הנחמדות לצד הכביש למפלים,

ממליצה על המסלול של mist falls (הלוך חזור 8 מייל סה״כ וקצת עליה אבל לא נורא ממה שזכור לי – אבל כמובן תבדוק כי הזכרון שלי לא משהו)

ממנו אפשר להמשיך גם לפרדייס ואלי (לא המשכנו אז אני לא יודעת אם כדאי, תבדקו)

זה היה מסלול נהדר, 

בעיקר המסלול עצמו חוויתי ונחמד, המפלים בסוף יפים מאוד אבל לא משהו מטורף

זה המסלול הארוך יותר היחיד שעשיתי בפארק הזה אז אין לי למה להשוות, אבל הוא היה נהדר.

אגב זה המסלול שבו נתקלתי בדוב הכי מקרוב אי פעם – מרחק מטר וחצי ממני – הוא היה מאחורי סלע בשביל.

וזה אחרי חודשים בצפון אמריקה, אינספור תצפיות בקנדה ואלסקה – בסוף החוויה הכי קרובה ומפחידה הייתה דווקא בקליפורניה

חוויה מעניינת מאוד 🙂

(דוב אחד מלפחות שלושה באיזור המסלול כשהיינו שם – את שני האחרים לא ראיתי אלא רק שמעתי אחרים צועקים לדוב בהמשך המסלול. מה שאומר שהוא היה קרוב). 

תהנה

ואל תשכח תמונות 🙂

פורסם בפורום צפון אמריקה
      sd_love_nature
      sd_love_nature
    • RE: עכשיו הם התחילו גם בילוסטון

אהלן!

רציתי רק להגיד לגבי המסלול של “הדוד טום” – 

גם לחזק את אבי לגבי אופי המסלול – אומנם מבחינת אורך הוא לא ארוך בכלל, אבל בהחלט היינו עייפים ואדומים בסוף העליה.

ושנית לגבי המסלול עצמו – הוא מאוד יפה, זה נכון, אבל אפשר גם לוותר עליו אם לא מסתדר (לדעתי)

יש הרבה מפלים יפים אחרים בילוסטון שהגישה אליהם יותר נוחה.

הכל מלמעלה!

לא תראו דבר אחד, תספיקו לראות דבר אחר – ובילוסטון יש כמובן המוווון מה לראות וגם ככה רוב האנשים מספיקים לראות מאוד מעט ממנו….

פורסם בפורום צפון אמריקה
      sd_love_nature
      sd_love_nature
    • RE: קראוון בערים הגדולות בחוף המערבי

היי,

אין לי נסיון עם קרוואן אבל אנסה לענות על מה שאוכל:

ראשית, ממליצה מאוד על אפליקציית wikicamps usa

לנו היא עזרה מאוד למצוא קמפינגים. אפשר להוריד את המידע הדרוש לטלפון ואז יש אותו גם אופליין.

הנושא של קמפינגים בערים גדולות הוא די כואב. אם קיים – לרוב יקר מאוד ולעיתים לא מקום הכי נעים.

כדאי לשים לב (גם כשמחפשים באפליקציה הזו ובכלל באינטרנט) שיש גם הרבה caravan parks של אנשים שממש חיים שם. ישנו כמה פעמים בכאלה ולנו זה היה בסדר גמור אבל צריך להבין שזו אווירה שונה. ואולי עם ילדים הייתי חושבת פעמיים (בחלק מהמקומות תחושת הביטחון האישי לא הייתה שלמה לגמרי...)

אנחנו ניסינו מאוד לחסוך בכסף (גם טיול ארוך) וגם היה לנו ואן (לא קרוואן) אז היינו יחסית גמישים יותר.

בלוס אנג׳לס לא מצאנו מקום בקרבת העיר והתרחקנו עד שמורת טבע קטנה שבה מותר היה לישון בחניה (לא קמפינג מסודר). היו שם כמה קרוואנים. אם אתם מצליחים לתזמן חניה יבשה זה יכול להיות פתרון.

אגב בלוס אנג׳לס לא הייתי מנסה לנהוג עם קרוואן באיזור מרכז הוליוווד . Smile

לגבי ואנקובר אני לא זוכרת פתאום, אנסה להזכר בהמשך.

בכל מקרה – צריך פשוט לקחת את זה כעובדה ולא להתבאס – קמפינג באיזור עירוני זה לפעמים קצת יותר מסובך למצוא וגם עולה בהתאם.

חפשו את הפרקים המתאימים בבלוג של FamilyTrip

לדעתי הם היו עם הקרוואן שלהם בחלק מהמקומות האלה

ובטוח יש עוד בלוגים של מטיילי קרוואנים שיוכלו לתת עוד מידע.

(סליחה מחברי הפורום שאני לא זוכרת ספציפית את מי עוד לציין. Smile)

תהנו!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      sd_love_nature
      sd_love_nature
    • RE: טיול קמפינג בצפון מערב ארהב

היי יעל,

איזה כיף הולך להיות לכם!!

לדעתי צפון מערב ארה״ב זה איזור נהדר לביקור, במיוחד אם מה שמעניין אתכם בעיקר זה טבע וטיולים.

לפני חודש חזרתי מטיול של חמישה חודשים בצפון אמריקה, שכלל גם זמן באיזור צפון מערב ארה״ב, והיה נהדר!

במשך רובו המוחלט של הטיול (מלבד שבועיים בהתחלה ושבוע בסוף) ישנו רק באתרי קמפינג – לנו הייתה חוויה ממש נהדרת בלינה מהסוג הזה ואני ממליצה מאוד.

חשוב לציין:

*אנחנו ספציפית לא ישנו באוהל אלא ברכב שלנו (בתחילת הטיול קנינו ואן מסחרי גדול ושמנו מיטה וציוד מאחור), אבל כמובן שאין בעיה גם לישון באוהל – גם אם אין לכם ציוד מתאים מהארץ, ניתן להכנס לכל חנות כלבו גדולה ולקנות מה שצריך במחירים טובים.

*אומנם ישנו ברכב אבל בחלקות קמפינג שמיועדים גם לאוהלים – כלומר שילמנו עלויות של אוהל ולא של קראוון (לא מאוד חשוב אבל רלוונטי כדי להבין שהמחירים שאני רושמת יהיו תקפים גם לגביכם) – ומחירי הלינה נעו בין 20 ל-35 דולר ללילה. (יש גם את עניין המקלחות – אם יש לפעמים הן אינן כלולות במחיר ואז תוסיפי לחישוב עוד כמה דולרים...)

*שימו לב שבערים יש הרבה פחות מבחר של אתרי קמפינג (או אפילו אין בכלל מקומות שיתנו לכם לישון באוהל). בעיה שפתירה יחסית בקלות – בדר״כ במרחק נסיעה סביר מכל עיר יהיה איזשהו אתר מתאים. (פשוט לא לצפות לישון בתוך סיאטל ממש לדוגמא, אלא בסטייט פארק שבמרחק חצי שעה נסיעה)

אנחנו לא הזמנו אף לינה בקמפינג מראש (מלבד בפארק הלאומי דנאלי באלסקה, וגם שם זה היה יומיים מראש ולא חודשים מראש), אבל היינו בטיול ארוך ועם גמישות מחשבתית מוחלטת. לטיול קצר יותר כן הייתי מזמינה מקומות בפארקים הלאומיים הפופולאריים (אם אתם מתכננים לשלב כאלה במסלול) ומתייחסת אליהם בתור עוגנים למסלול. (לא חובה להזמין מעכשיו לקיץ, ברגע שיהיה לכם מסלול ויעדים מוגדרים יותר כדאי לבדוק לגבי כל אחד כמה הוא פופולארי ועמוס בקיץ ולהתייחס בהתאם.)

אפשר כמובן גם לא להזמין כלום מראש אבל להבין שיש לזה מחיר – או של זמן (זמן החיפוש / התרחקות מיעד הטיול) או ממש מחיר כספי כי לא תמצאו קמפינג ובסוף תלכו בכל זאת למוטל.

לשאלתך – ״מתי להגיע לאתר?״ – התשובה היא כמה שיותר מוקדם (הצ׳ק אאוט הוא בדר״כ באיזור 11:00), אבל תלוי כמובן איזה זה מסתדר עם מסלול הטיול. מה שאנחנו נהגנו לעשות באיזורים היותר מתוירים שהיינו בהם זה לנסות להגיע לאתר הקמפינג לפני תוכנית הטיול לאותו היום, כדי לתפוס מקום טוב לאותו הלילה (ואולי לכמה לילות). לפעמים זה קצת מעצבן ודורש התארגנות סביב העניין (ודוחה למשל הליכה במסלול ארוך של יום שלם ליום המחרת כי לא נותרו מספיק שעות ביום ההגעה). לנו זה היה שווה את הגמישות, אבל בטיול קצר יותר לא בטוח. אגב גם השיטה הזו לא תמיד עבדה ולמשל בהרי הקסקדים הצפוניים (שמורה נהדרת!! פשוט חובה לא לפספס. נמצאית אצלי גבוה ברשימה) אפילו שהגענו מוקדם כל יום – לא היה מקום (באף יום משלושת הלילות שרצינו לישון בפארק, בסוף ישנו את כל הלילות בקמפינג נחמד מחוץ לפארק)

סכנות – בכל איזור יש את הסכנות שלו, בדר״כ במרכזי המבקרים מקבלים הוראות כיצד לנהוג/אפשר לשאול. הנהוג לגבי דובים משתנה מאוד ממדינה למדינה ואפילו מפארק לפארק באותה מדינה. ככלל אצבע – אם אם ישנים באוהל אז עדיף לדאוג שכל מוצרי המזון שלכם ומוצרים אחרים שמדיפים ריח יהיו ברכב / בקופסאות המיועדות באתר הקמפינג. לגבי התנהגות במפגש אישי עם דוב – גם שם ההוראות שונות ממקום למקום – פשוט לשאול במרכז המבקרים. 

מבחינת ספרים – אני אוהבת מאוד את הספרים של נטע דגני. רק לשים לב שבספר שאת לוקחת יש מידע לגבי המדינות שתבקרי בהן, וכמובן לקחת בחשבון שהעלויות המצוינות שם (לצערי) לא מעודכנות והמחירים עלו מאוד (אני מתרשמת שאת מנסה להבין גם את תקציב הטיול אז היה חשוב לי לציין זאת כי המחירים במקרים מסוימים עלו פי 2)

בכל מקרה – בחרתם איזור ממש מצוין לטיול מהסוג הזה,

אם יש שאלות נוספות אשמח לעזור Smile

שירלי

פורסם בפורום צפון אמריקה
      sd_love_nature
      sd_love_nature
    • RE: מרגישה שהחמצתי את ההזדמנות לטייל-(24)

@מטייל_777

אהלן!

תסלחי לי שלא קראתי את כל התגובות, ואולי אני חוזרת על דברים של אנשים אחרים.

אין דבר כזה גיל מאוחר מדי לטוס

פשוט אין דבר כזה

בכל גיל תחווי את הטיול באופן אחר

אני יכולה להגיד שטסתי ישר אחרי הצבא (כלומר – אחרי שעבדתי שנה לחסוך כסף אחרי שהשתחררתי) והיה ממש ממש כיף

וגם טסתי עשר שנים אחרי – והיה ממש ממש כיף. אולי אפילו יותר כיף במובנים מסוימים.

כי הכרתי את עצמי יותר, ידעתי יותר מה חשוב לי ומה אני מחפשת, והייתי בטוחה בעצמי מספיק לעשות מה שמתאים לי.

לומר את האמת – את עדיין מאוד צעירה ונשמע שאת עדיין לא מכירה את עצמך כל כך ולא בטוחה מספיק לעשות את מה שמתאים לך.

שזה בסדר גמור – יש לך עוד זמן ללמוד, את באמת צעירה מאוד עדיין.

טיולים עצמאיים בעולם (גם עם שותפים, זה לא חייב להיות לבד) מלמדים אותך המון על עצמך. על היכולות שלך, הגבולות שלך, הרצונות שלך, מה חשוב ומה לא חשוב לך.

אגב אני יודעת שהכל נראה מאוד גדול וחשוב ומפחיד ומלחיץ ודרמטי עכשיו,

אבל את חייבת לזכור שבסוף מדובר בפרקי זמן קצובים, שבאים והולכים.

את לא חייבת לטוס לשנה, את יכולה לטוס לחודשיים.

את יכולה לטוס לחודש ולראות אם את נהנית – ורק אם כן להמשיך לטייל. או לחזור ולתכנן טיול ארוך יותר.

את יכולה להתחיל ללמוד ולטייל בחופשת הקיץ. המון סטודנטים עושים את זה.

את יכולה גם להחליט שזה לא מה שאת רוצה בכלל – וזה ממש ממש בסדר!!!

אגב רשמת משהו מעניין –

״נראה לי שההתלהבות מטיסה כזו היא פחותה מאשר ההתלהבות של משוחרר טרי שחופשי ומאושר מה שנקרא״

והשאלה שלי היא – 

אז מה???

לא משנה שאני ממש לא מסכימה עם ההצהרה הזו

אבל נניח שהיא נכונה –

האם זה משנה את המציאות? האם זה מאפשר לך ליצור מכונת זמן ולחזור אחורה ולשנות את הבחירות שלך?

לא!

זו מחשבה לא מקדמת, שלא תעזור לך להחליט החלטות וסתם תעורר בך רגשות שליליים שאין להם שום מקום בשיחה הזו.

את בן אדם מבוגר, החלטת מה שהחלטת, ואת יכולה להחליט כל יום מחדש מה את רוצה לעשות

כמובן שבשביל טיול צריך לא רק רצון אלא גם אמצעיים כלכליים ומידה של אחריות ועדיף גם לתכנן קצת

אבל זה ממש לא משנה אם היית יכולה להנות יותר אם היית עושה את זה בנקודת זמן אחרת שעברה כבר. כי היא כבר עברה ואין דרך לשנות את זה.

לעשות משהו חדש ואחר ממה שעשינו קודם זה הרבה פעמים מפחיד.

גם לטוס יש אחרי צבא זה מפחיד (לפחות בשבילי זה היה)

מאחלת לך (ולעצמי) אף פעם לא לעבור את שלב החופש.

פורסם בפורום דרום אמריקה
      sd_love_nature
      sd_love_nature

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי sd_love_nature

• RE: דובים באלסקה היכן ניתן לצפות.

היי! דובים זה כמובן עניין גם של הרבה מזל, אבל ארשום בכל זאת את המקומות בהם אנחנו ראינו דובים (ורלוונטי אולי למסלול שלך, היינו גם באיזורים אחרים בקנדה/אלסקה, לא ארשום הכל): היידר - הרבה דובים לצד הכביש! (כנראה פחות רלוונטי למסלול שלך? לא יודעת אם יש שם עצירה) ראינו דוב במסלול קרחון exit ב seward - רשמת שתהיה שם

אם יש עצירה בהיינס - לדעתי שם יש סיכוי ממש ממש טוב לראות דובים. יש דובים שמסתובבים באופן די קבוע באיזור של chilkoot lake state park אם אני זוכרת נכון (זה היה נכון ללפני כמה שנים) - היו טיולי יום של קרוזים שעצרו בהיינס לשמורה, ספציפית בשביל לראות את הדובים - יש שם נקודה בנהר שהדובים מגיעים אליה (כשיש סלמון, לא יודעת אם זה מוקדם מדי) http://dnr.alaska.gov/parks/aspunits/southeast/chilkootlksrs.htm

תהנו!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      sd_love_nature
      sd_love_nature
    • RE: פינת הפנטזיה

@ayeletback

גם אנחנו לא עשינו טיסה במטוס קל!

אלסקה יפה ונהדרת ויש מספיק מקומות לראות בטיול של שבועיים גם בלי שילוב של יעד שמחייב הגעה בטיסה.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      sd_love_nature
      sd_love_nature
    • RE: פינת הפנטזיה

@ayeletback

איזה כיף לחלום!!

עוד לא הייתי בקולורדו, אבל לתחושתי כנראה האיזור דומה למקומות שכבר הייתם (הרוקיז הקנדיים, למרות שהרוקיז האמריקאיים נראים לי, מתמונות וסיפורים, יותר פראיים)

כמובן שאפשרי לעשות טיול שהוא שילוב של אלסקה והוואי – אבל כפי שנאמר, כל אחד מהיעדים האלה הוא לגמרי יעד חלומות עם מספיק חומר גם לטיול יותר ארוך ממה שכנראה תעשו…

לא הייתי קוראת לזה מטורף אבל לי אישית (אלא אם זה טיול של חודשיים – ואז תשכחי ממה שרשמתי) זה היה מרגיש קצת מירוץ כנראה.

אז אני בעד אלסקה (אהובתי) והוואי (שעוד לא הייתי – חשבתי לשלב בטיול צפון אמריקה הגדול שלנו אבל בסוף החלטתי לוותר ובעתיד אני מקווה להגיע לשם לטיול עומק נפרד)

ואז זה כבר שאלה של מה אתם אוהבים יותר

חופים לרחצה/גלישה/שנירקול/מסלולים בסביבה טרופית/אווירת אי/פירות משוגעים (הכל מקריאה, צפיה בתמונות וסרטונים – כאמור, לא הייתי שם בעצמי עדיין)

או טבע ענק, קרחונים, דובים, מרחקים כמו שלא ראיתי בשום מקום אחר, דייג, חופים יפים אבל לרחצה רק לאמיצים בלבד.

נראה לי שתנצחו לא משנה מה תבחרו!!

לגבי ערים – אין לי מושג לגבי הוואי – מניחה שהעיר הגדולה באי הגדול היא מאוד עירונית

באלסקה – אנקורג׳ לא מציאה בעיני, אבל עיירות קטנות ומקסימות עם אופי מיוחד יש ממש בשפע (אני באופן מיוחד אהבתי את היינס ואת הומר)

בשני היעדים אפשר למצוא ״אטקרציות״ נהדרות, שניהם מאוד מיוחדים,

בשניהם אני בטוחה שתיצרו זכרונות משפחתיים שעוד ידברו עליהם שנים רבות…

אני בטוחה שגם ב-lower 48 מאוד תהנו לאן שלא תלכו, אבל איכשהו זה מרגיש לי יותר נגיש מאשר הוואי ואלסקה – שבהחלט קצת יותר מרוחק להגיע אליהן (למרות שבסוף זה פשוט לטוס עוד קצת. אבל איכשהו רובנו כנראה נגיע יותר לאיזור ניו יורק/לוס אנג׳לס מאשר להוואי...)

גם הטיול שלכם של 2020 נשמע ממש כיף, תהנו!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      sd_love_nature
      sd_love_nature
    • RE: איזור ברילוצ׳ה בסוף אפריל? (פארקים לאומיים וכו׳)

@רוני-סופר

תודה על העדכון!

אני עוקבת אחרי קבוצות של דיווחים של מטיילים באיזור הזה,

נראה שיש שונות מבחינת הכבישים – ושהכביש ה״ראשי״ אכן סלול בחלקים גדולים, וה״בעיה״ בעיקר בהסעפויות ובכבישים מזרחה לארגנטינה.

בכל מקרה מסתדר לי כרגע לעשות את המסלול מצפון דרומה ואז להצפין שוב, בהתאם לתהליכים בטיול עצמו אולי נשנה את הזמנים

(אם יקח הרבה יותר זמן ממה שאני מקווה לקנות רכב למשל)

מעניין מה המקומיים חושבים על כל התהליך הזה – מצד אחד זה אומר התעוררות תיירותית של האיזור כנראה, עוד כסף שיגיע לאיזור, עוד תיירים.

מצד שני – זה אומר עוד תיירים – מה שיכול להשפיע על מרקם הקהילה המקומית, עוד עומס על התשתיות, אולי אובדן חלק מאורח החיים השקט והפשוט.

פורסם בפורום דרום אמריקה
      sd_love_nature
      sd_love_nature
    • RE: מרגישה שהחמצתי את ההזדמנות לטייל-(24)

@מטייל_777

אהלן!

תסלחי לי שלא קראתי את כל התגובות, ואולי אני חוזרת על דברים של אנשים אחרים.

אין דבר כזה גיל מאוחר מדי לטוס

פשוט אין דבר כזה

בכל גיל תחווי את הטיול באופן אחר

אני יכולה להגיד שטסתי ישר אחרי הצבא (כלומר – אחרי שעבדתי שנה לחסוך כסף אחרי שהשתחררתי) והיה ממש ממש כיף

וגם טסתי עשר שנים אחרי – והיה ממש ממש כיף. אולי אפילו יותר כיף במובנים מסוימים.

כי הכרתי את עצמי יותר, ידעתי יותר מה חשוב לי ומה אני מחפשת, והייתי בטוחה בעצמי מספיק לעשות מה שמתאים לי.

לומר את האמת – את עדיין מאוד צעירה ונשמע שאת עדיין לא מכירה את עצמך כל כך ולא בטוחה מספיק לעשות את מה שמתאים לך.

שזה בסדר גמור – יש לך עוד זמן ללמוד, את באמת צעירה מאוד עדיין.

טיולים עצמאיים בעולם (גם עם שותפים, זה לא חייב להיות לבד) מלמדים אותך המון על עצמך. על היכולות שלך, הגבולות שלך, הרצונות שלך, מה חשוב ומה לא חשוב לך.

אגב אני יודעת שהכל נראה מאוד גדול וחשוב ומפחיד ומלחיץ ודרמטי עכשיו,

אבל את חייבת לזכור שבסוף מדובר בפרקי זמן קצובים, שבאים והולכים.

את לא חייבת לטוס לשנה, את יכולה לטוס לחודשיים.

את יכולה לטוס לחודש ולראות אם את נהנית – ורק אם כן להמשיך לטייל. או לחזור ולתכנן טיול ארוך יותר.

את יכולה להתחיל ללמוד ולטייל בחופשת הקיץ. המון סטודנטים עושים את זה.

את יכולה גם להחליט שזה לא מה שאת רוצה בכלל – וזה ממש ממש בסדר!!!

אגב רשמת משהו מעניין –

״נראה לי שההתלהבות מטיסה כזו היא פחותה מאשר ההתלהבות של משוחרר טרי שחופשי ומאושר מה שנקרא״

והשאלה שלי היא – 

אז מה???

לא משנה שאני ממש לא מסכימה עם ההצהרה הזו

אבל נניח שהיא נכונה –

האם זה משנה את המציאות? האם זה מאפשר לך ליצור מכונת זמן ולחזור אחורה ולשנות את הבחירות שלך?

לא!

זו מחשבה לא מקדמת, שלא תעזור לך להחליט החלטות וסתם תעורר בך רגשות שליליים שאין להם שום מקום בשיחה הזו.

את בן אדם מבוגר, החלטת מה שהחלטת, ואת יכולה להחליט כל יום מחדש מה את רוצה לעשות

כמובן שבשביל טיול צריך לא רק רצון אלא גם אמצעיים כלכליים ומידה של אחריות ועדיף גם לתכנן קצת

אבל זה ממש לא משנה אם היית יכולה להנות יותר אם היית עושה את זה בנקודת זמן אחרת שעברה כבר. כי היא כבר עברה ואין דרך לשנות את זה.

לעשות משהו חדש ואחר ממה שעשינו קודם זה הרבה פעמים מפחיד.

גם לטוס יש אחרי צבא זה מפחיד (לפחות בשבילי זה היה)

מאחלת לך (ולעצמי) אף פעם לא לעבור את שלב החופש.

פורסם בפורום דרום אמריקה
      sd_love_nature
      sd_love_nature

@רוני-סופר

תודה רבה רוני!!!

מעריכה מאוד את הפניה לאדולפו והרצון לעזור!

איזה כיף שיש קהילת מטיילים כזו שנרתמת ותורמת מהידע והנסיון. 

מעניין מה שהוא ציין, לגבי מטיילים שנוטשים את הרכבים.

כפי שאמרתי בדיון על מכירת הרכב – מבחינתי מבחינה כלכלית זה רק בונוס, אבל מבחינה בירוקרטית – ממש חובה. לא רוצה שיהיה רכב שרשום על שמי איפשהו במדינה זרה, אם חלילה יתבצע פשע או תאונה שקשורים לרכב, כל עוד הוא בבעלותי ניתן לפנות אליי גם בטענות. לכן מבחינתי למכור את הרכב גם בחינם (נקווה שלא נגיע לזה) רק בשביל לבצע העברת בעלות עם מישהו.

למעשה יש סוכנות קטנה בסנטיאגו שעוזרת למטיילים לקנות ולמכור רכבים, קראתי עליהם בעיקר דברים טובים. (לא אפרסם את שמם כי עוד לא יודעת את טיב השירות, אחרי שנעבוד איתם אכתוב כאן שיהיה למטיילים עתידיים)

כך שמהבחינה הזו אני די רגועה – שיש לי רגליים על הקרקע שיעזרו לי.

תודה על ההמלצה על אדולפו! אני מבינה שהחברה שלו עובדת בעיקר באיזור הדרום,

כרגע אני נשארת עם התוכנית של להתחיל בסנטיאגו ולהדרים (כי רוצה לעשות חודש בקרטרה לפני החודש בדרום דרום, אולי זה יראה מעט לא הגיוני אבל אני יותר מודאגת מהכבישים בקרטרה בשולי העונה מאשר מהכבישים שבארגנטינה. ומבחינת חווית טיול אני חושבת שזה יהיה סולם חוויות טוב – להגיע לדרום פטגוניה לא על ההתחלה אלא אחרי תקופה)

בכל מקרה סימנתי לי את האתר שלו ואולי אצור איתו קשר

תודה על ההמלצה!

פורסם בפורום דרום אמריקה
      sd_love_nature
      sd_love_nature

@רוני-סופר אמר:

@sd_love_nature אמר:

@rmatarasso

תודה רבה רבה על התגובה המושקעת!

תודה שלימדת אותי!

לגבי המהות:

א. לפי רוח הדברים הייתי מוסיף את הקטע – Cochrane - O'Higgins בדרום הקרטרה. זה אמנם 250 ק”מ לכל צד, אבל קטן עליכם.

אכן מתכננים לעשות את הקרטרה עד סופה – ראיתי אפשרויות יפות למסלולים בויה אוהיגינס.

ב. לא הייתי באושוואיה אבל נראה לי היסטרי לנהוג לשם מהטורוס 900 ק”מ לכל כיוון. אולי את הקטע הזה דווקא תעשו במעבורת או בטיסה הלוך ושוב (אל הרכב) מאל קלאפטה.

אבדוק לגבי מעבורת בין הנקודות, תודה על הרעיון. טיסה פחות רלוונטי לנו מכל מני סיבות.

ג. כדי לא לחזור על הדרך צפונה, אולי תשקלו טורס דל פיינה – חצי האי ואלדז זה יוסיף ק”מ אבל יעשה לכם מעגל.

את הדרך צפונה כנראה נעשה על נתיב מזרחי יותר באמת, לא יודעת אם נגיע לחצי האי ואלדז (לא יהיה העונה הכי מתאימה, למרות שיהיו כנראה איזשהם בעלי חיים לראות). כמובן בזמן אמת נבדוק מצבי כבישים וכו׳.

ד. לא הייתי מוותר על אזור פוקון-בארילוצ’ה והאגמים. אחד היפים.

לוקחת לתשומת ליבי – לא רוצה לוותר אבל גם לא רוצה להגיע דרומה מאוחר מדי. נהיה באיזור האגמים הצ׳יליאני יחסית בתחילת הטיול, מקווה שנגיע לברילוצ׳ה והאיזור אחרי הדרום (שולי העונה אבל אמור להיות עדיין בסדר לנהיגה)

ושוב – תודה שלימדת אותי משהו חדש! ממש פספסתי את האפשרות הזו, שימושי מאוד.

פורסם בפורום דרום אמריקה
      sd_love_nature
      sd_love_nature

@dregev03

מסכימה איתך מאוד שאנשים שונים נהנים מחוויות שונות, למעשה אפילו אותו אדם עצמו יהנה מדברים שונים ברגעים שונים ובתקופות שונות בחייו.

אכן עשינו טיול ארוך בסגנון דומה בצפון אמריקה – 

שואבים את הרעיון בעיקר מזה שזו צורת טיול שאנחנו נהנים ממנה (רוד-טריפ), מנסים ליישם את זה כמה שאפשר גם בטיולים יותר קצרים.

הפעם ״דרגת הקושי״ עולה כי זה מקום שמעולם לא היינו בו (בארה״ב היינו גם לפני שעשינו שם טיול ארוך) וגם קשיי השפה שכנראה יהיו.

נשמע שהייתה לכם חוויה מיוחדת – מהדברים שאי אפשר לתכנן, ועוד נשארתם בקשר? מדהים!

מסכימה איתך שאינטראקציות יכולות להוסיף המון לטיול (יכולות אגב גם לגרוע ממנו...)

אנחנו מאוד אוהבים קמפינג ולישון בטבע, ולמעשה בבחירת יעדי טיול (במיוחד לטיול ארוך כזה) תהליך הבחירה שלנו היה –

קודם למצוא מקום שבו אפשרי מבחינתנו לטייל כך, גם מבחינת חוקי המקום, נגישות קמפינגים, אפשרות לרכישת רכב וביטחון בכבישים/ביטחון אישי

(כנראה אפשר לטייל כך בכל מקום אבל יש דרגות קושי שונות. למשל אני מאמינה שלקנות אוטו ולטייל כך בסין כנראה יהיה יותר מורכב)

ואז מתוך בריכת המקומות בוחרים את המקום שנראה לנו מתאים.

מסיבה זו – לא נוותר על דרך הטיול, אבל אנחנו מנסים (בהצלחה משתנה) גם ליצור אינטראקציות מקומיות –

כפי שכבש אמרה – בפאבים, בעיירות קטנות, במסלולי טיול וגם בקמפינגים (לפחות בארה״ב וקנדה רוב האנשים שפגשנו בקמפינגים מרוחקים היו מקומיים)

מה שבטוח – אני יכולה לתכנן עד מחר, אבל בסוף הרגעים הכי זכורים ואהובים עליי בטיולים הם ״קטנים״ (לא בנקודת התצפית ש״חייבים להיות בה״)

ולא יכולתי לחזות אותם מראש. זה מה שיפה במסעות. כרגע מנסה ליצוק את סיפור המסגרת כדי שלרגעים האלה יהיה איפה להיוולד.

פורסם בפורום דרום אמריקה
      sd_love_nature
      sd_love_nature

@rmatarasso

לגבי קניה בפונטה ארנס – האמת שבדקתי על זה קצת, זה בעייתי למכור אחר כך – ממה שהבנתי אפשר למכור רק באיזורים פטורים ממס (כי פונטה ארנס פטורה ממס) ויש בירוקרטיה מורכבת סביב זה. 

וגם ממה שקראתי בקבוצות מטיילים אז קשה למצוא שם רכבים מתאימים.

תודה על הרעיון!

פורסם בפורום דרום אמריקה
      sd_love_nature
      sd_love_nature

@keves160

האמת שעוד לא הייתי שם אבל אני בתחושה שיתכן מאוד שגם אנחנו נרגיש ככה.

רשמתי לי בלו״ז שבוע לאיזור אושוואיה(לא כולל ההגעה לשם), בהתאם למזג האוויר אני חושבת שאולי נוסיף עוד כמה ימים.

פורסם בפורום דרום אמריקה
      sd_love_nature
      sd_love_nature