קניית רכב בסיאטל
-
אהלן חברים
טס בקרוב לסיאטל ומתכנן לקנות רכב ולעלות איתו לקנדה.
מישהו יודע האם אני יכול לקנות רכב בסיאטל בתור אזרח ארהב, אבל ללא רישיון (יש רישיון בינלאומי) ומגורים קבועים בוושינגטון סטייט? קיבלתי מידע סותר בעניין.
בנוסף, אשמח להסבר קצר על תהליך נכון של קניית רכב יד 2 - בדיקת מוסך (מחירים), תהליך רישום הרכב לביטוח. השכרת רכב היא לא אופציה.
תודה!
-
@Matan Zaidman_4012312
היי!
ביררתי בזמנו על רכישת רכב במדינת וושינגטון (רציתי לקנות גם בסיאטל) –
יצרתי קשר עם משרד הרישוי של מדינת וושינגטון (באי מייל)
התשובה שקיבלתי:
(הלכתי וחפרתי באי מיילים ישנים לטובת הציבור!)
In order to register a vehicle in Washington, you must have a Washington driver license and be a Washington resident.
I am affraid you will not be able to purchase and register a vehicle here
סוף ציטוט
זה נכון ללפני שנתיים +
מציעה לך לשקול פשוט לקנות בואנקובר (באמת פשוט!)
זה מה שאני עשיתי בסוף.
המלצה נוספת – לקנות בואנקובר אבל לעבור לארה״ב בשביל טיפולי מוסך ראשוניים שצריך, אם צריך (לפחות מהנסיון שלי, זה עדיף גם כלכלית וגם מבחינת חלפים, במיוחד אם זה אוטו אמריקאי)
-
תודה על התגובה!
אני בדיוק גם קיבלתי את אותו מייל.
העניין הוא שאני ארצה למכור את הרכב בחזרה בארהב. והבנתי שבשביל זה צריך לייבא את הרכב מקנדה לארהב וזאת עוד בירוקרטיה..
את קנית ומכרת בקנדה?
-
איפה אתה חושב לסיים את הטיול?
אני גם רציתי לסיים בארה״ב אבל הגעתי למסקנה שלא שווה לי להתעסק עם היבוא.
לא הייתה לי תוכנית ברורה אבל טיילתי (את החלק האחרון של הטיול) במערב ארה״ב (הגעתי עד סן דיאגו), כך שידעתי שהכי הכי הרבה יש לי נסיעה רצופה של יומיים (בערך 22 שעות) והרבה דלק ואני חוזרת לואנקובר. בסופו של דבר נמאס לי יותר מהר משחשבתי מהמדבר ובניתי טיול לאורך החופים אז גם טיילתי בחזרה לואנקובר.
אם אין איזה סיבה מיוחדת לרצון למכור בארה״ב, אז הייתי פשוט חוזרת לואנקובר למכור.
(חשוב לשים לב שלא בהכרח פשוט למכור בתוך קנדה בפרובינציה אחרת. לכל פרובינציה חוקים משלה, אז אם נגיד רוצים לקנות בבריטיש קולומביה ולמכור באונטריו – צריך לברר גם על זה ולא להניח שזה אפשרי בקלות)
אם מסיים בניו יורק זה נגיד סיפור אחר (למרות שגם משם זה נסיעה של כמה ימים וכמובן אפשר לבנות סביב זה טיול – אם זה טיול ארוך ואתה קונה ואן ולא רכב קטן אז זה לא נורא ועדיף על לא למכור)
נקודה חשובה – אם אתה קונה רכב קטן ודי זול, יש מצב שבכלל לא שווה לך למכור אותו או לשנות את התוכניות שלך בשבילו
(אישית הדרך הזו לא הייתה מתאימה לי כי מבחינה סביבתית זה די נוראי ולא עומד בקנה אחד עם העקרונות שלי, אבל אם רוצים לקנות רכב בקנדה, ואז ״להפטר״ ממנו בארה״ב, בהנחה שלא עושים תהליך יבוא, אפשר לקחת אותו לגריטה – חשוב מאוד לא סתם לזנוח אותו, כי אם יעשה איזשהו פשע שניתן לקשור אליו, אתה עדיין תהיה רשום כבעל הרכב)
וואו איזה כיף הולך להיות לך!!
ממליצה לקנות ואן
פשוט חלום