צפון יוון - טיול עם ילדים באוגוסט-התלבטות לגבי המסלול
-
שלום לכולם,
מתכננים לנסוע באוגוסט ל-12 יום.
נוחתים בסלוניקי ומשם ישר נוסעים למטאורה – לילה לינה במטאורה
3 לילות כפרי זאגוריה
2 לילות סלוניקי
5 לילות חלקידיקי.
ההתבלטות היא האם כדאי לישון 2 לילות בסלוניקי כבר בתחילת הטיול ולאחר מכן מטאורה, זאגוריה וחלקידיקי או להשאיר כמו התכנון המקורי.
אשמח להצעות ותובנות בנושא.
-
מה שעות הנחיתה וההמראה?
-
נחיתה בסלוניקי בשעה 15:00
-
כתבת מתי הנחיתה, מה עם שעת ההמראה בחזור?
היתרון של להצמיד את הטיול בסלוניקי להתחלה או לסוף הוא שאפשר לחסוך את השכרת הרכב לימים של העיר, אפשר לקחת דירה ללא חניה.
לגבי ההגעה: נחיתה ב 15:00 מאפשרת לכם די זמן לשכור רכב ולצאת איתו ליעדים קרובים.
לגבי החזרה: אם החזרה מוקדם בבוקר, אז נוח להגיע מהעיר. אם החזרה היא בשעה מאוחרת, נוח יותר להיות עם רכב במקום לדאוג למקום לאכסן את הציוד.
-
ההמראה חזרה בשעה 24:00.
את הרכב אנחנו שוכרים כבר מהארץ.
התכנון הוא לסיים בחלקידיקי בכל מקרה ומשם לנסוע ישירות לשדה התעופה בסלוניקי.
השאלה היא אם כדאי לעשות 2 לילות סלוניקי בתחילת הטיול או להיות בסלוניקי 2 לילות בין כפרי זאגוריה לחלקידיקי או בכלל לוותר על סלוניקי ולהוסיף עוד יומיים נניח ביואנינה
-
כמו שכתבתי – אם בתחילת הטיול תסעו במונית אל סלוניקי ותהיו בעיר 2 לילות – תוכלו לאסוף את הרכב בעיר, ולחסוך יומיים השכרת רכב.
-
@עמיחי13שאלה אחרונה…
האם לדעתך כדאי לוותר על לינה בסלוניקי וללון 2 לילות ביואנינה?
-
גילוי נאות: אני עונה מתוך תיכנון של טיול עתידי שלי, לא על בסיס הניסיון. עדיף שיכנסו לשירשור מומחי יוון כדי לעזור.
לנו יש טיול של שבוע, ובכל זאת מתכננים ללון 2 לילות ראשונים בסלוניקי. שאר הטיול יהיה רכוב, ויתמקד בעיקר בטבע, ולכן אנחנו רוצים להוסיף קצת “עיר” לטיול כדי לגוון. במקרה שלנו, 2 לילות משמעם יום טיול מלא אחד בעיר, ובבוקר השני נשכור את הרכב בעיר ונצא לדרך.
לגבי שאלתך – שאל את עצמך האם תוספת של 2 לילות ביואנינה במקום סלוניקי יהיו טובים לכם מבחינת מינון בטיול של עיר מול כפר.
-
אני לא הייתי נוסע עד זגאגוריה, מאוד רחוק
-
אנחנו גם התלבטנו ובסוף מתכננים להשאר
יום פארק מים וערב בסלוניקי
עוד יום או יומיים חלקידיקי
ואז שבוע בזגוריה ו פיליון
חזרה מאתונה ..
יש קבוצה בפייסבוק גם של שיתוף מסלולים על מטיילים ביוון
צפון יוון של סיוון זמיר