פורטוגל-יצאנו לדרך.
-
לפני 3/4 שעה חזרנו מטיול מקסים. בהודעה מהבוקר רשמתי שמות בלועזית.
הדרך לתצפית סאו סלבדור... קצרה יחסית, קטע הכביש האחרון צר מאוד עד שמגיעם לשרשרת. מזל שמשני צידי הדרך הזו יש כאן מספיק מקום להסתובב חזרה וחניה לשתי מכוניות. מה היה קורה אילו הגיעה עוד מכונית? 600 מ' לפני זה יש רחבה אבל לא מצוין שזו חניה... הגענו למעלה ואחרינו הגיעה עוד מכונית. הטיפוס ברגל לתצפית בקטע האחרון לא קל. המקלות עזרו לי מאוד.
המשכנו לferradosa , יש ישוב?
מסעדה, בית יין, נמל לספינה ואולי תחנת רכבת. חנינו ליד המסעדה,
קיבלנו הסבר על המסלול הקרוב ויצאנו לדרך.
אין מילים. אחרי xisto המשכנו לישוב שאם איני טועה, נקרא vale de figueira. כאן פנינו סימטה שמובילה לתצפית מהממת.
עד לנקודת התצפית הלכנו כמעט שעתיים בעליה. ירדנו ממערב וחזרנו כעבור כשעה+ למסעדה.
היה חם מאוד. 29 מעלות.
במסעדה נשארנו כמעט שעתיים ונהנינו מארוחת דגים מענינת ונוף הנהר.
-
הנוף מתצפית א

-
מהמשך הדרך

-
-
בכפר

-
שוב תודה על הדיווח.
לא יודע אם יסתדר לכם, אבל בהכנותינו לטיול בסתיו מצאתי את המקום הזה, שנראה לי שאיננו רחוק מכם ואולי יעניין אתכם:
Centro Interpretativo do Vale do Tua
קרוב לשפך הנהר Tua אל הדואורו
זה האתר שלו בתרגום לאנגלית
בקרבת מקום גם סכר ותחנת כוח. לפי האתר פתוח מחר מ-12, אם עדיין תהיו בסביבה.
-
תודה לך.
היתה כאן הפסקת אינטרנט. בינתיים אכלנו פיצה. הזמנו את בעלי הבית לאכול איתנו כי קיבלנו פיצה שמספיקה ל6-8 סועדים.
חצי נשאר... היה טעים.
אצרף עכשיו את הצילומים החסרים.

-
-
-
רק עכשיו שמתי לב שהצילום המערבי לא עבר
-
היי חנה היקרה
שמחה ששיתפת אותי כי התחלת לספר על הטיול שלכם לפורטוגל. איני מצליחה לזהות היכן צילמת את התמונה היפיפיה שציינת כי היא מהמסעדה . בתגובתך שהלכתם בעלייה כשעתיים בחום של 29 מעלות. ראשית שאפו על כזה מאמץ ובכזה חום. אנו לא היינו זזים מהמסעדה בחום כזה.
זה מאד מעצבן שלא מצליחים להעלות תמונות כמו פעם. רובי סיפר לי על כך. שנים שהוא כתב רק בפורום וכעת לאור הבעיה הזו החליט לכתוב בבלוג חדש ועצמאי.
גם אני איני מתכוונת להאבק מול המערכת של למטייל ואוותר הפעם על הכתיבה בפורום. אנסה להוסיף לבלוג את הכתבה על יוון ואם גם שם יהיו ביות גם אני אצא לרעות בשדות זרים.
חבל חבל שלמטייל אינם מתקנים תקלה כה אקוטית של העלאת תמונות.
הטיול שלך יפיפה ונשוחח כשתשובי משם. בינתיים תמשיכו להנות.
שולחת לך ד”ש חמה מארץ הקודש. בודקת איך עולות התמונות.
רחל לבון
-
איזו מסעדה? באיזה ישוב?
-
@לבון-רחל
נסיון התמונה לא עלה יפה. זה הראה לי את התמונה בחלונית אך לתוך התגובה זה לא עלה. אני ניחה שחוזרים כמה שנים אחרונית וצריך שוב למזער תמונות???
-
@לבון-רחל
רחל יקרה, המסעדה במקום שנקרא Ferradosa "על שפת" הדואורו. להגיד שראיתי שם ישוב איני יכולה.
הבוקר המלצנו לזוג ששוהה איתנו לנסוע לVale de figueira ולעלות לתצפית. אני מקוה שהרכב יכול לעבור בסמטה אל מקום אפשרי לחניה .מחכה לשמוע מהם.
-
@לבון-רחל
הבעיה שהם טוענים שזה לא אצלם.
אני גם לא מרוצה מזה שהתמונות מודבקות זו לזו. כך לפחות זה נראה בסלולרי.
אילו ידעתי איך לכווץ צילומים בבלולרי הייתי עושה זאת. אני מאמינה שיש היום התפתחות טכנולוגית כזו שאפשר להכניס כווץ אוטומטי לצילומים כמו בוטסאפ.
-
היום היה יום מתסכל. ב Lamego לא מצאנו חניה אבל ראינו כבאים בני גילאים שונים צועדים קבוצות קבוצות מהככר לאן?
בPeso de Regua, 3/4מגרש חניה היה תפוס על ידי ביתנים אז כולם נתקעו בפקק תנועה. ויתרנו על בקור במוזיאון, ובכלל. אחרי בדיקת המפה והאפשרויות בחרנו לנסוע עד Vila Real על N2. הנוף יפה והכי מרשים כשפתאום רואים גשר ענק.
איך המשכנו לכוון Sabrosa?
היה ויכוח בין הנווטנים. פעם הקשבנו לזה ופעם לאחר. וייז לא עבד.
מה שבטוח שהגענו לקטע כביש מקסים, כביש צר אבל נופי N589.
ואם מישהו חשב שבPinhao יכולנו לעצור. טעות. התקדמנו באיטיות אחרי קארוואן, שנהגו לא העיז לנהתקדם כי מולו הגיע רכב עם נגרר שמתאים לסירה ובצד הדרך חנו מכוניות.
וכשכבר פנינו שמאלה היו הרבה מכוניות, כולל אוטובוסים, אז הצצתי על קירות בנין תחנת הרכבת והמשכנו לחדרנו השלו.
בשעה 16:00 הגענו למתיחת רגליים

-
שטים על הדואורו. לא אנחנו. ויתרנו על התענוג המפוקפק בחום .

-
כיכר בדרך.
-
הגשר קטע מA4

-
אי שם בדרך 589

הרכבת נוסעת על הגדה ממול.