שאלה מעט מביכה- תנאי ניקיון בסין ומדינות שכנות
-
היי,
אני בתחילת טיול בסין ועברתי אתמול חוויה קצת לא נעימה, כשנמצאו כמה וכמה ג'וקים גדולים ונאים במטבח המקום שבו אני ישנה, ואז אחד בחדר שלי. ברור לי שסין היא לא מדינה מאד מפותחת, ובאתי מוכנה לחום, לחות, יתושים, שירותי כריעה וכו', אבל הג'וקים הפתיעו אותי. אני מנסה כרגע להחליט האם להמשיך בסין או לשנות כיוון, כי משערת שיהיה לי קשה להתרגל לחוויה הזו. הסתכלתי על כמה הוסטלים עם ציון גבוה ב hostelworld בערים הקרובות, ולכל אחד מהם הייתה ביקורת שדיברה על ג'וק בחדר. האם זה באמת חלק בלתי נמנע מחווית הטיול בסין? אני לא יכולה לישון במלונות מאד יקרים אבל גם לא בוחרת ההוסטלים הכי זולים ברשימה…
במידה ואחליט לשנות כיוון- יש מדינות אחרות באיזור (ספציפית וייטנאם, טייוואן, סינגפור) שנשמעות לי יותר מסודרות ונקיות, אבל אין לי מושג אם זה באמת כך או שאולי גם בהן המצב דומה בגלל האקלים הדומה וכו'?
מצטערת על השאלה המביכה אבל אשמח לשמוע מאנשים שטיילו באיזור אם זה חלק מהחוויה או שמדובר במשהו יחסית חריג ולא מייצג.
תודה.
-
ראשית אני מתנצל בשם הג'וקים.…
סין מדינה מאוד מפותחת ולי זה קרה גם במלונות פאר נכון זה לא נעים.אבל לא ניראה לי שכדאי לשנות תוכניות ביגלל דבר כזה.ואולי זה יקרה גם במדינות האחרות שתגיעי אליהם? לא ניתן לדעת מה ההפתעות שתימצאי במדינות האחרות.קחי את זה כחוויה תיזרמי ותיהני מהטיול. בהצלחה.
-
הייתי בסין די הרבה ושם לא נתקלתי בג’וקים, לא במלונות לתיירים ולא באכסניות.דוקא במנהטן, ברח’ 32 פינת השדרה החמישית היו לי ג’וקים בחדר.
לא ניתן היה להחליף חדר והם אפילו לא התנצלו.
מנסיוני, אכסניות HI/YHA בסין שומרות על סטנדרטים גבוהים ונקיון סביר (ועולות כפול מאכסניות מחוץ לרשת ומלונות זולים).
-
מחזק, ישנתי בסין במלונות פאר וגם בהוסטלים ומעולם לא נתקלתי בג’וקים וסה”כ היה יחסית נקי.
אין ספק שסין מאתגרת, אבל למען האמת נתקלתי לא מעט פעמים בחולדות רצות במסעדות שהייתי בהן בויאטנם/ לאוס/ בורמה/ פיליפינים ובגדול תנאי התברואה בסין יותר טובים מבמדינות אלו.
-
כלל די אוניברסאלי: ככל שרמת הלינה גבוהה יותר, סכויי הפגישה בג'וקים, נמוכה יותר. (זה כמובן לא תמיד 'עובד'). ראשית, את בתחילת הקיץ שבו הג'וקיםם פעילים יותר. שנית: כנראה הגעת למקום שהבעלים לא מקפידים על נקיון באופן כללי ולא מדבירים. סתם מזל לא מוצלח.
-
הבעיה שלך היא לא עם מדינה מסוימת, אלא ג’וקופביה
פרט טריוויה – גם בארץ יש הרבה ג’וקים
תביטי בתמונות בהזמנה – ככל שהמקום נראה חדש ומודרני יותר, סביר להניח שפחות גו’קים,יש המון הוסטלים ברמה של בית מלון מצוצחים בסין – סתם לדוגמא שניים שלנתי בהם:
Zhangjiajie 1982 Chujian International Youth Hoste
Yangshuo Sudder Street GH.
-
יכולה להתמשיך בסין בכיף
️שלושה שבועות בסין (כולל לינה בהוסטלים, אבל כן נבדקו ביקורות בקפידה ורובם היו מדהימים בדיעבד), לא נתקלנו בחוויה כזו. תהני!
-
סין מדינה לא מפותחת? נראה לי שזו הכללה קצת מוגזמת, אבל כל אחד ואיך שהוא רואה את הדברים.
כמו שאמרו פה לפניי – בחלק מהאכסניות יש פה ושם חרקים, יתושים וכו’. זה קורה בכל העולם.
לא חושב שזה צריך לגרום לך לעזוב את סין.
בטיול שלי בסין קניתי ספריי נגד יתושים וריססתי בחדר בכל אכסניה שהגעתי אליה.
ממליץ לך לקנות K-300 ולרסס בפינות החדר ובשירותים.
-
הכללות, הכללות.
בסין חצי מיליארד גסטהאוסים ובתי מלון (ספרתי...).
יש בהם נקיים מבריקים ויש בהם פחות. יש עם ג'וקים ויש עם בלי. יש אפילו עם פישפשים (חוויתי על בשרי, תרתי משמע).
בקיצור - יש הכל.
אם את רוצה ת. ביטוח, אל תצאי מהבית אבל תסגרי את התריסים כי גם בארץ יש ג'וקים והם עפים.
כנ''ל לגבי כל מפגע אחר בחיים מנקיון ועד ביטחון.
זו מהותו של כל טיול - חשיפה לאחר באשר הוא.
-
בנוסף לתרסיסים הרעילים,אפשר גם לשפוך ליזול וקצת אקונומיקה, אבל לא מומלץ למי שרוצה לחיות את שארית חייו במצב-טוב (יחסית).
מכיוון שמקקים לא בררנים במיוחד ומבקרים בבתים מצוחצחים למשעי (גם אני עשיתי סקר), נגד המעופפים, מצטיידים בכפכף/עיתון מגולגל (הם לא "חיות מוגנות"), עם הסוג השני, רצוי לכסות את הפתחים בכיור ובמקלחת (לא עם חתיכת נייר) -סבתא לימדה אותי.
והפתרון היחידי שנראה לי ללכת עם "צ׳אדור-רשת" (או להסתובב עם בד רשת בתיק ולהצמיד לחלון- יותר בריא ופחות כבד ממיכל ספריי רעיל).
* פשפשים - לעשות בדיקה כשנכנסים לחדר (מתחת לסדינים, כריות וכו') - רק שמעתי.
תהני בטיול.
-
בסין אפשר לקנות בפרוטות מחבט זבובים :), לא צריך כפכף.לגבי פשפשים סיפרו לי, לא ניסיתי, שכיסוי המיטה ביריעת פוליאתילן מונעת מהם להגיע לישן.
בפעם היחידה שנתקלתי בהם, עברתי מיד למלון אחר.
-
מחבט זבובים אינו יעיל נגד מקקים, רצוי אלמנט קשיח ואטום (נתזים יכולים לעוף, פחות אסתטי).
*המחבט הסיני(חילקו במו"פ ערבה), נשבר כשניסיתי להניס צרעה, כפכף ה-"Batta" שיוצר בתאילנד, עמד במשימה (מתנצלת בפני כולם, היא תקפה את העכביש שלי).
כפכף כבר יש, לא חייבים לרכוש עוד מוצר מפלסטיק (ניתן להסתדר עם מה שיש בסביבה).
-
הפתיל הזה משובב נפש ככל שהוא מתארך
-
משום מה התיקנים (ג’וקים) היחידים בם נפגשתי היו משופדים על מקל וצלויים בשווקי הלילה של קונמינג
רנצי
-
-
-
ג’וקים. זו המשפחה שכוללת את כולם.
שמעתם פעם מישהו או מישהי צורחים “אימלה, תיקן” או “אימלה חגב”.
ג’וקים.
-
זה ידוע, זו רק אתנחתא קומית ביום חמסין!
וכששם משפחתך-סרסוּר, זה חשוב לההבחין בין המינים.
וכשצרצר (או ג׳וּק) טס לעברי ומנסה לתקוף אותי, הכפכף נשלף, האיח׳סא, בא אחרי.
-
יקירי כחקלאי ותיק אני מכיר את כל החגבניים לצורותיהם. אלה היו תיקנים מהקרוי אצלנו ג’וקים ולא סתם אלא מגזע גדול במיוחד.
בסין הכלל אומר בעל ארבע רגלים וזה לא שולחן -אכיל, זוג כנפיים וזה לא מטוס -אכיל וכן הלאה. רק כך מליארד וחצי בני אדם מוצאים כל יום משהו לאכול.
רנצי
-
לא הייתי בסין אבל… לאור חלק מהתגובות וגם בלי קשר אליהן – אני כל כך מבינה אותך… איזה גועל נפש זה תיקן בחדר! גם לי היה קשה להתמודד עם זה, את לא היחידה!
מצד שני… מקווה שזה לא כזה שכיח ושתצליחי להתגבר על הטראומה חח בסהכ כמו שכתבו לך – גם בארץ יש אותם בעונה
בלתי אפשרי להמנע לגמרי אבל אולי להסתובב עם תרסיס ולרסס לפחות את החדר שלך זו עיצה טובה, אין לי מושג.
אז רק רציתי להגיד שאני מזדהה ו… בהצלחה! מקווה שלא תוותרי על הטיול...