ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חוות דעת ועזרה מקצועית לירח דבש באוקטובר

פורום תאילנד
    תאילנד
    2
    6
    803
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Lior_3486414
      Lior_3486414 נערך לאחרונה על ידי

אנחנו מתכננים ירח דבש בתאריכים 27/9 עד 19/10 היינו כבר בכל תאילנד(צ'אנג מאי /פוקט ופיפי /סמוי/קופנגן / קארבי /בבנקוק/פטאייה היינו 2 לילות בקושי היינו שם) והפעם אנחנו חוזרים בתור זוג נשוי ורוצים להתפנק ולהתפרק והכי חשוב לשלב במהלך הטיול את סינגפור לשבוע

התכנון שלנו להגיע "ריקים" ולעשות את כל הקניות למשך הטיול על ההתחלה ואז בסוף אחרי סינגפור לעשות "השלמת קניות " ליפני הטיסה הביתה .

אני צריך את עזרת המומחים והמנוסים היכן עדיף ללון בבנקוק בשביל לעשות קניות בתחילת הטיול ולאכול אוכל מקומי טוב 

אחרי בנקוק יש לנו מטרה להגיע לקו צ'אנג למטרת בטן גב במלון טוב וההגעה לקו צ'אנג תהיה על ההאדמה ותעבור דרך פטאיה וראיונג ואז לקו צ'אנג

חזרה מקו צ'אנג לבקנקוק מתוכנן להיות בטיסת פנים ומבנקוק לסינגפור

לפי התוכנית אנחנו רוצים לרכוש מראש רק את הטיסות תל אביב -תאילנד ואת הלילה הראשון בבנקוק ולרכוש במהלך הטיול את הלינה וכו'.

ופה ההעזרה מתחילה אני בונה תקציב עכשיו (כמה מומלץ להקצות לטובת לינה /אוכל /נסיעות/ וכל השאר הקניות הקטנות על הדרך ) 

ותכנון של הימים כמה לתת לכל יעד מבחינת ימים למיצוי טוב ומלאה אבל חשוב שלא להרגיש כמו במירוץ להספיק הכל (זה עשינו פעם שעברה שהיינו) 

והיכן מומלץ לחפש לינה שתהיה יחסית במרכז העניינים ושלא נצטרך להסתבך יותר מידי עם התחבורה 

הדגש הוא על  אווירת ירח דבש ( מסאזים קניות בטן גב) ומקומות שלא היינו בהם בצד המזרחי 

כל טיפ ומידע שתוכלו לתרום לטיול מהנה נשמח לקבלו 

72amalia תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • 72amalia
        72amalia @Lior_3486414 נערך לאחרונה על ידי

@Lior_3486414

לפי מה שאתה אומר יש לכם 3 שבועות בערך לטיול…. שבהם אתם רוצים להספיק בנגקוק – פאטייה – רה יונג – קו צ’אנג – סינגפור – בנגקוק 

לדעתי האישית יותר מידיי יעדים בשביל הזמן הזה, בייחוד שאתה אומר שאתה לא מעוניין ב”מסע כומתא” – אולי כדאי לנסות להעריך מחדש את המסלול …

יש לכם הרבה דברים ש”קבועים מבחינתכם” כמו הקניות בהתחלה, סינגפור והקניות בסוף אז את האמצע הייתי מעריכה מחדש ומוותרת על משהוא. 

כמו כן לא ציינת כמה זמן אתם רוצים להיות בסינגפור, מה אתם מתכננים לעשות שם? סינגפור זה לא יעד זול וצריך לקחת את זה בחשבון

התקציב – תלוי נורא באיזה רמה של בתי מלון אתם רוצים? איזה סוג קניות אתם מתכננים? כמה זמן בסינגפור? מה לעשות בסינגפור?

Lior_3486414 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • Lior_3486414
          Lior_3486414 @72amalia נערך לאחרונה על ידי Lior_3486414

@amalia72

בבנגקוק מתכננים הוצאה מיוחדת "חד פעמית" שלא תלקח בחשבון להמשך הטיול 

רמת הקניות במהלך הטיול תהיה מצומצמת לשווקים או קניות על הדרך 

מתככנים לצאת לטיולי יום ביעדים שלא היינו (בפטאייה טיול יום להר עם הבודה הגדול, ושוק הצף בפטאייה או בבנגקוק תלוי בהמלצות, ואת ריו יונג לא מכירים בכלל נשמח לשמוע מה תמליצו לעשות שם או אולי בכלל לוותר וישר לעבור לקו צ'אנג 

בסינגפור מתכננים להיות כשבוע וללכת לכל האטרקציות המובילות (עצי הברזל, 2 הכיפות, יונברסל(מתוכנן יום שלם), טיול לאי השכן, וסיור באזור ההודי, צ'יאנה טאון) 

לאור העובדה שאנחנו רוצים לגוון ברמת המלונות אבל בעיקר (מלונות ברמת 3+ כוכבים ורצוי עם חוף) חשבנו על תקציב ממוצע ללינה יהיה 50$ אבל יש אפשרות לעלות 60$ והתקציב לסינגפור יעלה לכיוון 75$ או בהתאם למיקום ובגלל שנהיה בחוץ בעיקר אז רק נישן שם 

מה היית משנה בהתאם לתאריכים בתוך המסלול התאילנדי והאם קו צ'אנג בהתאם למזג האוויר מתכננים להתפנק ביוקרה שמה והשאלה היא בהשוואה לקוסומוי וקוטאו (שבהם היינו) קו צ'אנג מרשים ויפה בחופים וכמה לילות היית ממליצה לשהות שם בשביל להנות מהאי (בלי להרגיש במירוץ) בשביל שהדרך עד לשם תהיה שווה את הנסיעה 

תודה מראש  

• 72amalia

@Lior_3486414

השוק הצף – אטרקציה שאפשר בהחלט לוותר עליה, ממוסחרת מאוד, רחוקה מלהיות אותנטית ויקרה – אלא אם כן הולכים לשווקים הפחות תיירותים ואז זה חצי נחמה.

הייתי מוותרת על רה יונג ומתמקדת בפאטייה וקו צ’אנג.

בתאילנד קשה מאוד לוותר על קניות (-: , פאטייה למשל היא אחת הערים היותר זולות לקניות

בסינגפור יש הרבה מה לראות ולעשות – קחו בחשבון שכל אטרקציה בסינגפור – עולה! ועולה לא מעט – זה לא המחירים של תאילנד. עצי הבזל והכיפות זה אותו מקום – GARDENS BY THE BAY, האי השכן – סנטוזה זה האי שבו מתרכזות רוב האטרקציות 

מלון בסינגפור ברמה טובה + יעלה יותר מהתקציב שציינת … שוב, זה לא המחירים של תאילנד

קו צ’אנג בהחלט מרשים ויפה אבל זה לא היופי של קו-טאו – זה משהוא אחר. ושוב זה עניין של תקציב – ללכת לקו צ’אנג אומר לחסוך טיסות פנים

אני גם לא הייתי ממליצה “לזרום” בעניין בתי המלון – אני בדעה שכדאי לסגור את הדברים מראש גם כדיי לא לבזבז זמן מהטיול בחיפוש איפה לישון, גם כי שאתה סוגר מראש יש לך זמן ואפשרות לבדוק בתי מלון ולהחליט מה מתאים לך מבחינת המיקום, הרמה והמחיר – מה שאתה לא יכול לעשות במקום. במקום בדכ מתפשרים כי מה תעשה? תבזבז יום ללכת ממלון למלון ולראות אותו? ואז בדכ גם מתפשרים על המחיר, בדכ במקום המחיר גבוה יותר, ויש הרבה פעמים שאין מקום עכשיו במלון שרצית ….

בקיצור, לדעתי התכנון מראש הוא עדיף ומשתלם יותר

Lior_3486414 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • Lior_3486414
              Lior_3486414 @72amalia נערך לאחרונה על ידי

@amalia72

בקשר לשוק הצף איפה פחות מתויייר בבנגקוק או בפטאייה או אולי יש עוד מקומות שאני מכיר שיש בהם שוק צף 

בקשר לקניות האם גם בבגדים יש רמות של חיקויים כמו בשעונים שיש גם אפשרות לקנות "סופר קופי" שיחזיק מעמד

האם "הסחורה" שונה כל כך בין פטאייה לבנגקוק 

בקשר לפטאייה אני הייתי מעדיף לבצע את הרכישה הגדולה (זה אומר בעיקר בגדים(מובן לי שהכל מזוייף למעט בגדים מקומיים להמשך הטיול יותר משתלם לקנות בגדים מאשר לשלם על כבודה בטיסה הלוך או שאני טועה? 

החיסרון היחיד שאני רואה בפטאייה מול בנגקוק בנושא הקניות זה כנראה המבחר כי לפי דעתי לא שמתי לב שיש מקומות שמרכזים הכל כמו mbk בפטאייה 

לגביי הלינה אנחנו נבדוק מראש מיקומים של הלינה ופה אתם נכנסים היכן להתמקד כי רכישת לינה מראש אומר להיות תקוע במצב של מזג האוויר גשום לא נוכל לוותר על יעד ואז לחזור בעוד כמה ימים

לגביי סינגפור לפי מיטב הבנתי ההפרש במחירים בין תאילנד לסינגפור למטרה שלנו שהיא נטו אטרקציות ואוכל ולא קניות (שאותם נקנה בתאילנד) כי כ30% יקר יותר 

לגביי ההתנהלות היום יומית שלנו אנחנו מדמיינים שזה יראה 

יום 1 - טיול מהבוקר עד הצהריים אחר כך למלון ללכת לנוח בבריכה/ בחוף לשתות שיקים לעשות מסאזים ובערב ללכת לאוכל משהו בשווקים וכן להסתכל על הבאסות ולקנות "'שטויות" 

יום 2- לנוח בבריכה/חוף כי  אנחנו לא ממש אנשים שנשארים בחדר אז נצא להסתובב ליד המלון לאכול משהו ומסאז

המטרה הראשונית הייתה לעשות את הדרך לקו צאנג (דרך טראט) 

כמה זמן "צריך" בשביל קו צאנג בדגש שנרצה לעשות גם צלילה אחד לפחות (יש לנו רישיונות צלילה כוכב 1) 

ובכלל מה דעתך על לבצע את הקנייה הגדולה בטראט? האם בגלל הקרבה לקמבודיה יש סיכוי שהאיכות של המוצרים גבוהה יותר בגלל זה? 

תודה רבה ואשמח לשמוע תכנון מה את היית עושה כולל חלוקה לימים ופעילות בדגש לדברים שאנחנו רוצים 

הרעיון שלך נשמע טוב להתמקד על פטאייה+ קו צאנג וסינגפור  +בנקוק 

בגלל שאני יודע שבחלק מהמקומות המחיר למלון "טוב" משתנה פעם יקר ופעם זול אני לוקח מראש ממוצע בתקציב שבחלק היקר התקציב יתבסס על החיסכון במקומות שבהם לא נוכל באמת להנות מהמלון כי נהיה עסוקים כל היום בחוץ כמו בערים הגדולות שהם בנקוק וסינגפור וכן ידוע לי שכל הפעילות בסינגפור למעט תחבורה ואוכל הכל יקר ובגלל זה אני מחפש את התקציב היומי כמה לתת בסינגפור נגיד 200 דולר ליום ולתאילנד יהיה 150 דולר ליום 

אנחנו טסים זוג שיודעים פלוס מינוס מה מצפה לנו ואיפה להימנע ואיפה כן להוריד במחירים 

את הטיסה לסינגפור אנחנו נרכוש על הדרך כי הבנתי שזה עולה כ150 דולר להלוך חזור מבנקוק ששם אנחנו נסיים 

חשבנו גם לטוס חזרה מטראט בשביל לא לשרוף עוד 5 שעות נסיעה ויום שיתבזבז 

אני אשמח לשמוע איפה טעיתי בתכנון ואיך ניתן לשפר אותו

• 72amalia

@Lior_3486414

גם בבגדים יש רמות של חיקויים בוודאי, מעבר לכך שכמובן יש גם חנויות מקוריות – הכל שאלה של מה אתם מחפשים

בקשר שאלה אם יותר משתלם להביא בכבודה במטוס או לקנות במקום – כשאתה טס יש לכל אחד מזוודה של 23 ק”ג + תיק יד – זה בהחלט מספיק משקל בשביל להביא בגדים איתכם, אני לא רואה פה שאלה של משתלם או לא משתלם. אלא אם כן הכוונה שלכם היא בלי קשר לעשות קניות ואז לבוא עם מזוודות כדיי שאפשר יהיה למלא אותם זה הגיוני כמובן.

בקשר לפאטייה ובנגקוק – אתה טועה. יש בפאטייה קניונים, יש שווקים והמחירים זולים יותר מבנגקוק.

הטיסה לסינגפור – יכולה לעלות 150$ כמו שאתה אומר ויכולה גם לעלות 50$ – זה פי 3 במחיר!!!

כמובן שההחלטה האם לתכנן מראש או לזרום היא אישית ונתונה להחלטתכם …

לגבי שאר השאלות – שלחתי לך הודעה בפרטי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון