ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

צפון ארצות הברית

פורום צפון אמריקה
    השכרת רכב חוף מזרחי מזרח ארהב
    3
    3
    449
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • assafitiel
      assafitiel נערך לאחרונה על ידי

היי
      אני נמצא כרגע בפארקים בצד המערבי אחרי שחציתי ממזרח למערב על אופנוע.עוד חודש אגיע ללוס אנגלס. התחלתי בניו יורק ומשם דרומה ומערבה
      יש לי אופציה לחזור לחלק הצפון מזרחי שלא עשיתי. צריך קצת עזרה.
      1.שאלה כללית, רלוונטי להסתמך על אוטובוסים בין ערים? פחות לטיול אלה יותר להתנייד.זה קיים?נוח?זול?
      2.השכרת רכב-איפה מומלץ?כמה בדרך כלל עולה ליום?מאיפה כדאי אם אני רוצה להחזיר בעיר אחרת ולהימנע מקנס?
      3.בעקרון יש לי שבוע עשרה ימים שבסוף אני צריך להיות בקליבנד אוהיו. מתכנן לנחות בשיקגו.המלצה למסלול?מקומות?
      תודה רבה
      karnielr dhz 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • karnielr
        karnielr @assafitiel נערך לאחרונה על ידי

@ אוטובוסים קיימים בין ערים ואפשר להסתמך עליהם, לגבי נוחות….האוטובוסים עצמם נוחים אבל נקודות היציאה וההגעה לא תמיד נוחות. לגבי השכרת רכב, אין תשובות חד משמעיות שנכונות לכל מקרה – צריך פשוט להכנס ולבדוק, כדאי באתרים ישראלים בגלל עניין הביטוחים. לגבי מסלול – אם שיקגו וקליבלנד הן שתי הנקודות שבחרת אז לדעתי אתה יכול לרדת לכיוון טנסי או לעלות לכיוון קנדה,  מפלי הניאגרה או אזור thunder bay או שניהם.  (לא ממש קרוב). 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • dhz
          dhz @assafitiel נערך לאחרונה על ידי

@assafitiel

1. חברת Greyhound היא המקבילה לאגד בארה”ב.  הם פועלים בכל המדינות או לפחות ברובן ומספקים שירותי תחבורה בין-עירוניים.  מודה שאף פעם לא נסעתי באוטובוסים שלהם, אבל ראיתי אותם.  מובן שנסיעה ארוכה היא סיפור לא קל, ויתכן ותצטרך גם להחליף אוטובוסים בדרך.  אם זה רלבנטי, מציע לבדוק באתר שלהם.  קניית כרטיסים זמן מסוים מראש יכולה להוזיל את העלות.  הייתי גם בודק את מחירי הטיסות (אם בנקודת המוצא וביעד יש שדות תעופה).  אם הפרשי המחיר נסבלים, טיסה יכולה לחסוך זמן רב כאשר המרחק מהמוצא ליעד גדול.
          2. אינני יודע אם תוכל למצוא חברת השכרת רכב שלא תגבה ממך דמי החזר (drop off charge) כאשר תשכור רכב בנקודה אחת ותחזירו בנקודה אחרת.  לפעמים אם ההחזר הוא באותה מדינה, לא גובים את ההטל הזה.  במקרה של קליפורניה, גם לאס וגאס כלולה בענין.  במקרה הכללי, ההטל משתנה בגובהו כתלות בנקודת הלקיחה ובנקודה ההחזרה של הרכב.  הוא יכול להיות $100 במקרה הטוב ולהגיע ל- $500 וגם יותר כאשר הנקודות מרוחקות זו מזו מרחק רב.  העלות ליום משתנה בהתאם לסוג הרכב ולמקום לקיחת הרכב (יש הבדלים גדולים במיסוי על רכב שכור בין שדות תעופה שונים וגם בין העיר לשדה התעופה.  ניו יורק היא המקום היקר ביותר, ניוארק בניו ג’רזי יקר קצת פחות, מקומות אחרים לרוב זולים יותר משני מקומות אלו).  על רכב Full Size  ששכרתי מהארץ בשדה התעופה של בוסטון לפני שנה וחצי (מה שאומר שגם הביטוח כלול במחיר) שילמתי כ- $350 לשבוע.  אפשר למצוא קצת יותר זול, קצת יותר יקר, אבל אלו הן רמות המחירים.
          3. בשיקאגו טרם הייתי.  ביקרתי במישיגן זמן קצר,אבל ביקרתי רק במספר מקומות בה. לא מומחה למדינה.  אזכיר במיוחד את החיבור בין חצי האי הדרומי לצפוני, ואת האי מקינו אלי וניתן להפליג ממקינו סיטי, די קרוב לגשר בין שני חצאי האי.  באוהיו אני ממליץ בחום על דייטון, שם הנושא המרכזי הוא ראשית התעופה והמצאות תעשייתיות.  אני ירדתי גם ללואיוויל בקנטאקי, שגובלת ממש בדרום אוהיו.  באיזור ניתן לעשות סיור במזקקות של בורבון, ישנו גם מרכז מירותי הסוסים, ה- Louisville Derby.  מדרום לקליבלנד יש פארק לאומי באיזור בו עברה פעם תעלה שבה שטו אניות שאיפשרו את המסחר ושהעשירה את תושבי אוהיו.  עוד מקום, קצת רחוק יותר, אם יש לך זמן, הוא פיטסבורג בפנסילבניה.  אמנם היום אנו זוכרים אותה מהטבח הבבית הכנסת, אבל אם נשים זאת בצד, זו עיר במיקום יפה, בשפך שני נהרות מוקפת בהרים.  נהניתי מהביקור בה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • 1 / 1
          • פוסט ראשון
            פוסט אחרון