הגעה לנורווגיה דרך שטוקהולם
-
בוקר טוב, בודקים אפשרות של הגעה לנורווגיה דרך שטוקהולם בטיסת ערב. האם מישהו כאן התנסה בכך? למשל נסיעה מיד אחרי הנחיתה לכיוון הגבול על מנת לחסוך זמן למחרת. תודה -
אם המטרה לטייל בנורבגיה , למה לטוס לשבדיה? יום בהלוך יום בחזור לפחות… לינה רכב כלכלה , אין הצדקה. -
היי
יש הבדל גדול מאד מאד במחירי הרכב להרכב שלנו … לכן שבדיה.
-
מאוד לא ממליצה. עשינו משהו דומה לפני מספר שנים כדי להוזיל עלויות.
הסיבה היא שטיול בנורבגיה כרוך בהרבה מאוד נסיעות גם ככה, שלא לדבר על כך שגם חלק מהבילוי הוא בעצמו נסיעות נוף.
אם יש לכם כוונה לנסוע על מנת לראות את החלק של הפיורדים חד משמעית לדעתי כדאי אפילו לטוס עד לברגן ובדיעבד זה מה שאני הייתי משנה בטיול שלנו (אז הלואו קוסט עדיין לא שלט כמו היום).
אם אתם יוצאי דופן ותסתפקו בחלקים קרובים יותר לשוודיה זה משהו אחר. לשיקולכם.
בנוסף כמובן יש תלות במספר ימי הטיול, אני מתייחסת לטיול "אופיני" עד כמה שדבר כזה ניתן להגדרה.
-
היי,
הייתי שמחה לדעת מהו “טיול אופייני”?
בכל אופן, לדעתי אם הטיול שבועיים + והוא מתגלגל יכולה להיות הצדקה להתחיל בשבדיה. לפני שנתיים טסנו לגוטבורג בסך הכל 3 שעות נסיעה לאוסלו, עם מספר אתרים חביבים בהחלט בדרך….
-
נירית, עכשיו אני נזכרת שגם אנחנו בעצם התחלנו בגוטבורג ולא בשטוקהולם.
טיול מתגלגל, ובכל זאת המסקנה שונה…
כמובן אין כזה דבר טיול אופייני כפי שרשמתי בעצמי בהודעה ובכל זאת טיול על הצד הארוך של חודש למשל היה יכול לאפשר זאת . רוב האנשים מטיילים פחות זמן.
-
- מחיר השכרת הרכב היה גם השיקול שלי בנוסף לביקור של כיומיים וחצי בשטוקהולם היפה .
- שבדיה שטוחה וקצת משעממת מבחינה נופית ביחס לנורבגיה ההררית, אך גם כך עצרנו בדרך ליד אגם, ארמון והפסל הענק של פיקסו ליד האגם עם הכי הרבה סירות שראיתי . בדרך חזרה עצרנו בפטרייה, המסעדה שעל מגדל המים .
-
מתכננים טיול של שבועיים לפחות כך שמבחינת ימי טיול אין בעיה . רציתי לקבל התרשמות ממי שהתנסה בכך , אולי המלצות על לינה בדרך.. תודה
-
- את המסלול שלנו שלחתי לך בפורום אירופה .
- המרחק בין שטוקהולם לאוסלו קצת יותר מי 500 ק”מ ולכן חילקתי אותו לשני ימי נסיעה . בחזור נהגתי את הדרך ביום אחד .
ביום הראשון עברנו כ-300 ק”מ ולנו בעיירה KARLSTAD ובדרך עצרנו בנקודות הרשומות במפה שצירפתי בתמונה הראשונה .
בדרך ראינו ארמון ליד אגם, כנסיה עתיקה ואת הפסל של פיקסו .
למחרת ( יום שישי ) הגענו לאוסלו לשבת והספקני לטייל קצת בעיר ולבקר בגן הפסלים ויגלנד . הייתה לנו בת נהדרת בבית הנסת עם קידוש האולם של הכנסיה .
- ביום ראשון יצאנו צפונה לכיוון אנדלסנס . חברים שנסעו לפנינו במסלל זה לנו באמצע הדרך . כיוון שהיה זה יום גשום החלטתי לא לללון באמצע ומשכתי עד הכניסה לדרך הטרולים . חיפשנו לינה בבקתה בקמפינג ולא מצאנו לכן לנו במלון 3 כוכבים בקרבת מקום .
- בכל הטיול השתדלנו למצוא היטרים ( בקתות ) שהלינה בהן יותר זולה . רק לא לשכוח להביא סדין וכיסוי לכרית , עבורם מחייבים בנפרד .

המסלול ביום הראשון לאחר שטוקהולם

הפסל של פיקסו
-
אילן, מודה לך שוב.. שמחה לקרוא שזה אפשרי בסך הכל..
-
שבועים זה ממש לא הרבה לנורבגיה. תלוי בהרכב שלכם ובנסיון שלכם בנהיגות ארוכות. אני לא הייתי נוחת בשטוקהולם כי זה היה שורף לנו 4 ימי טיול.
כמו שכבר נכתב גם בנורבגיה המון נסיעות והן לא קלות בגלל הכבישים הצרים ומזג האוויר הגשום. אנחנו נחתנו באוסלו ובדיעבד הייתי נוחת במערב נורבגיה ומוותר גם על הנהיגה בין אוסלו לפיורדים.
-
היי אילן,
ראיתי במפה שסימנת את גן הפסלים Konst på Hög. האם שווה לדעתך? חשבתי לעצור שם בדרך חזרה לשטוקהולם.
סימנת גם את eskiltuna, האם טיילתם שם? כדאי?
תודה מראש...
-
את לא צריכה למדוד את המרחק לאוסלו שהיא לא יותר מנחמדה, אלה לאזור הפיורדים ששם נורווגיה האמיתית.
זה אומר שהיעד האמיתי שלך הוא עוד 500 ק'מ מערבה.
אנחנו נחתנו בסטוונג'ר וחזרנו מאוסלו.
לאחר מעשה יכולה לומר שהיינו צריכים לחזור מברגן או מאלסונד.