נהיגה ברכב שכור מקלפטה לטורוס דל פיינה וחזרה
-
היי, האם מישהו מכיר מישהו שעשה את זה? אשמח לשמוע איך זה היה. מתכננים לצאת מוקדם בבוקר מקלפטה כדי לחצות את מעבר הגבול סמוך לפתיחתו. לטייל בטורס, ללון שם, לטייל עוד יום, לחזור אח״צ – ערב לגבול לנהוג את הדרך חזרה. קצת מטורף, אבל האופציה היא לנסוע וללון בלילה בפורטו נטלס ולא ממש בא לנו וגם זה מוסיף עוד שעתיים נסיעה הלוך חזור ל ומנטלס. אז ננוח ביום הבא בקלפטה. -
נהגנו ברכב שכור מקלפטה לטורס דל פיינה ובחזרה, ללא מעבר בפורטו נטלס (זו סטייה די גדולה מהדרך לפארק). אבל נשארנו שם, במלון סמוך לפארק, 4 לילות.
קחו בחשבון 6 שעות נסיעה לפחות מקלפטה לכניסה לפארק. חלק מהדרכים לא משהו והנהיגה מעייפת. קחו גם בחשבון שהדלק בפארק יקר מאוד (אין תחנת דלק מסודרת, אפשר לקנות במלונות), מלאו דלק באספרנסה בארגנטינה (בצומת שבין כביש 5 לכביש 7. אל תתפתו לקטע של כביש 40 שלכאורה מקצר את החלק הזה – בזמנו היה עביר בקושי רב לפרייבט).
קחו גם בחשבון אפשרות למזג אוויר גרוע בטורס דל פיינה. זה בערך חמישים-חמישים, גם בעונה הטובה. לדעתי לילה אחד בפארק זה מעט מידי, יש הרבה מה לראות ולעשות. עדיף שני לילות לפחות, שאז תהיה לכם גם גמישות לענייני מזג אוויר.
לא יודע מה התוכנית שלכם. אם אין לכם אפשרות ללילה נוסף בטורס דל פיינה, ניראה לי עדיף לנסוע לצ’אלטיין, שקרובה בהרבה (שעתיים וחצי), הפיצרוי לא פחות יפה.
-
מה שצביקה אומר.
לילה אחד זה מעט מדי עד כדי אי כדאיות.
נושא הכביש נכון מאד – מקלאפאטה יוצאים בכביש 40, עוברים ל 5 , משם, לאחר תדלוק ל 7 וחזרה ל 40.
גם נושא יוקר הדלק בטורוס נכון, אבל אל תתפתו לצאת עם מעט מדי דלק. תוספת ההוצאה של הטיול בגלל שתמלאו במלון – זניחה.
-
באיזה מלון לנתם? -
היי צביקה,
6 שעות, הפתעת אותי הגוגל מפס מתעקש על 3 שעות, אני מניחה שמבלי לקחת בחשבון את מעבר הגבול.
ישנתם במלון מחוץ לפארק ונכנסתם כל יום מחדש? איזה מלון זה?
-
ושתי שאלות נוספות: איפה החלפתם כסף למטבע צ׳לאני, על מנת לשלם עבור הכניסה לפארק?
ואיפה אכלתם בפארק?
-
לנו בגסטהאוס שנקרא Hostería Lago del Toro המלונית נמצאת ליד הכניסה הדרומית לפארק.
אנחנו יצאנו משם חזרה. נכנסו בצפון. זה מין כפר קטן שיש בו עוד מספר הוסטריות ומלון אחד (Hotel del Paine, איך לא).
צריך להזמין מספיק זמן מראש.
שם גם תדלקנו ביוקר, אבל כמו שאמרתי קודם - זה זניח לטיול.
םש אכלנו בוקר. אפשר לאכול שם גם ערב אבל העדפנו ללכת למלון הגדול.
יש עוד מקומות לאוכל לאורך הדרכים כך שאפשר לחטוף משהו גם לאורך הדרך.
כסף צ'יליאני היה לנו מקודם כי באנו דרך הקרטרה החל מברילוצ'ה.
-
תודה על כל התשובות המפורטות. מתי טיילתם באזור?
-
דצמבר 2016. שם גם פגשנו את צביקה….
-
תודה רבה על ההיענות המהירה
-
גוגל מפס לא מתמצא בטיב הדרכים שם. דווקא מעבר הגבול מהיר למדי.
ישנו ב Hotel del Payne, גם אכלנו שם, היה בסדר גמור. באוקטובר גם לא היה יקר במיוחד. ניתן להחליף שם כסף, וגם למלא דלק.
-
גם אני מתעתדת לנסוע ברכב שכור מאל קלאפאטה לטורוסים והגוגל אכן מוביל דרך כביש 40, וגם מציין מקום תחנת דלק במפגש כביש7 עם 49 במקום שנקרא estancia tapi alke . האם לא לסמוך על כך?
-
טעות בהדפסה צריך להיות מפגש 7 עם 40
-
הקטע 40/5 (צומת כביש 40 עם כביש 5) עד 40/7 אינו עביר.
עדיף לנסוע 40/5 – 5/7 – 40/7 והלאה.
ככה:

-
תודה לך