פידבק על תכנון סלובניה-קרואטיה עם החבורה שלנו
-
הי,
אשמח לדעתכם לגבי התכנון. נוסעים ביולי, הורים + 4 ילדים (9, 7, 4 ו 8 חודשים).
לגבי החזרות לזאגרב בשבתות, לא להבהל...זו האופציה היחידה שלנו למקום עם בית כנסת פעיל

יום 1 – נחיתה בזאגרב 19:00 איסוף רכב ונסיעה לדירה בזאגרב ללינה
יום 2 – נסיעה מזאגרב לכיוון זאדאר (שיט, אורגן גלים, חוף...) נסיעה לכיוון בורדריקה ליד שיבניק לצימר.
יום 3 – קרקא (אופציונלי ביקור בשיבניק)
יום 4 – חוף ליד הצימר (סמוך לשיבניק), פתוחים לרעיונות לשילוב
יום 5 – פארק המים אקווה פארק דלמטיה ונסיעה לזאגרב לשבת
יום 6 – שבת מנוחה בזאגרב

יום 7 – נסיעה לכייון בלד, התמקמות בצימר. שיט באגם לאי, טיול מסביב לאגם, רכבת התיירים, רחצה באגם מגלשת הרים straza
יום 8 - ערוץ וינטגר מגלשת הרים קרנסקה גורה
יום 9 – מעבר ברים ורשיץ ורכבת המכוניות
יום 10 – אגם בוהיני (פתוחים להצעות מה כדאי לשלב)
יום 11 – פוסטוינה
יום 12 – חצי יום פנוי, פתוחים להצעות + נסיעה לזאגרב לקראת שבת
יום 13 – זאגרב שבת מנוחה J
יום 14 – ביקור בראסטוק, נסיעה לצימר ליד פליטביצה
יום 15 – פליטיביצה
יום 16 – יום אחרון, פתוחים לרעיונות מה כדאי באיזור פליטביצה.
תודה רבה!!!
-
יש לכם הגבלה לישון בזאגרב בשבת?
אם לא, בגלל שמבחינתי זאגרב היא עיר לא כל כך מעניינת בלשון המעטה ובגלל שלובליאנה לא מוזכרת בתוכנית שלכם.
הייתי מציע לנצל את יום 12 לטובת טיול בלובליאנה, לאחר מכן תוכלו להישאר שם לשבת, היא עיר יפיפיה שמאוד כיף לטייל בה ברגל (מאוד קומפקטית גם).
לאחר מכן הנסיעה לכיוון ראסטוק לא ארוכה במיוחד.
-
תודה!
כן, יש לנו הגבלה לזאגרב...בית חב”ד בלובליאנה לא פעיל ואין שם תפילות מסודרות.
מה דעתך לגבי שאר התכנון? יש לי תחושה שהימים בבלד לא מתוכננים מספיק טוב ואולי לא ממצים.
-
סה”כ 4 ימים לאיזור של בלד ולמעבר הימים זה מספיר מרווח וממצה לדעתי.
אני חושב שמבחינת הארגון, אני הייתי משלב את אגם בוהיני את ערוץ וינטגר באותו היום, בבוהיני אתם יכולים לעלות ברכבל ולעשות סיבוב למעלה יש שם נוף נהדר.
ואז ביום 8 במקום וינטגר עצת זהב ממני אליכם זה לשלב את אגם Fusine שנמצא בצד האיטלקי, מבחינתי המקום היפה ביותר באיזור, שלחתי הרבה אנשים וכולם הסכימו איתי. עוד טיול קטן שניתן לשלב באותו יום זה מפל Pericnik, מפל מדהים עם מסלול הליכה די קליל של 20 דקות לכיוון.
ככה תוכלו לנצל את הזמן טוב יותר ולראות יותר מקומות.
-
@Aviv3152857 אמר:
תודה! סדיוק סוג ההמלצות והחידודים שאני מחפשת!
לפי התמונות, ממש מזכיר את אגם קראצה בצפון איטליה! מדהים!
שיניתי בהתאם להמלצתך

שאלה לגבי רכבת המכוניות,האם יש הגבלה לסוג הרכב?
השכרנו רכב 9 מקומות.
שאלה נוספת לגבי מפל סביצ’ה – אני קוראת בהרבה מקומות שזה טיפוס מיותר...מה דעתך? לוותר?
-
היי,
אם אתם בעניין של מפלים יפים – אני ממליץ בחום להוסיף לתכנון את מפל Virje ביום שעושים את מעבר ורשיץ.. מפל פשוט יפהפה!
אפשר למצוא עוד פרטים על הטיול בבלוג שלי.
-
-
כמובן, בשמחה -
תודה! נראה מדהים!
המפל נשפף אל נהר הסוצ’ה?
פתאום שמתי לב שלא ברור לי איפה משתלב אצלנו בטיול עמק הסוצ’ה והנהר...אני קצת מבולבלת עם כל השמות.
האם בנסיעה למעבר ההרים עוברים ליד הנהר?
שאלה נוספת, האם ידוע לכם על מגבלת סוג רכב ברכבת המכוניות?
אנחנו עם רכב 9 מקומות...
-
-
אכן, כפי שציין שוקי, כל התשובות נמצאות במפה

המפל נשפך אל נחל Gljun, שהוא אחד הערוצים של נהר סוצ’ה (שנקרא באיטלקית נהר איזונצו – אולי זה המקור לבילבול) היפהפה. הנהר זורם במרכז עמק סוצ’ה המקסים, ובהחלט שווה להקדיש זמן לעמק היפהפה הזה, ושלל מסלולי הטיול שבו (ממליץ לבדוק באתר של העמק שצרפתי בהודעה הקודמת). הנהר מלווה חלק מהכביש המוביל אל מעבר ההרים ורשיץ’, אבל כמובן, נהר מעצם טיבו זורם בדרך כלל בתוך עמק, ומעבר הרים נמצא, מן הסתם, בהרים..
לגבי רכבת המכוניות – אין לי מושג אם יש או אין מגבלה. הייתי מציע לוודא מולם דרך האתר שלהם.