הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי Aviv3152857
-
RE: שווקי חג המולד בווינה ובזלצבורגאז לי יש עצה אחרת, אם לא בא לכם לשהות כל הימים בוינה תשקלו אולי טיול יום/ יומיים לבודפשט. שעתיים וחצי ברכבת ותחוו עיר יפה וזולה עם אחלה אווירת כריסמס.פורסם בפורום אירופה
-
RE: הצילו... קור מקפיא בבודפשט מה נעשה?!פורסם בפורום אירופה
לגבי הגן חיות, לנו היו 5 ימים בבודפשט, באחד הימים כבר הרגשנו שמיצינו את כל האיזורים והיעדים התיירותים והחלטנו ללכת לגן החיות.
קודם כל הפארק והטירה הקרובים ממש נעימים לטיול, כמו כן תחם החלקת הקירח המדהים שצמוד אליו.
הגן חיות ספציפית הפתיע אותנו מאוד, מושקע מאוד עם מגוון ענק של חיות,רוב החיות נמצאות בביתנים סגורים כך שגם בימים גשומים או קרים במיוחד ניתן לטייל ולהנות.
-
RE: המלצות לטיול לצפון יווןפורסם בפורום אירופה
- מחזק לגמרי את @Nogit בדיוק ההמלצות הנכונות, תנצלו גם את הזמין לטיול בכפרים Papigo ו- Mikro papigo המדהימים.
- 5 ימים זה זמן טוב בשביל לחרוש את פיליון וגם לנוח ולעשות בטן גב. עיקר הבילוי הוא הסתובבות בין הכפרים היפים, ובין החופים (בעיקר בצד המזרחי), אם אתם בקטע יש גם מסלולי טבע יפים בדרום פיליון (קצת נסיעה).
-
RE: מסלול 12 יום ביפןפורסם בפורום אסיה-המזרח הרחוק
לדעתי האקונה כיום טיול זה מספיק, פשוט לצאת מוקדם מהמלון להתכונן לחזרה יחסית מאוחרת וליסוע ברכבת אקספרס. אני הספקתי גם לעשות את המסלול המעגלי וגם לבקר במוזיאון הפתוח הנהדר.
לגבי קיוטו- טוקיו. אני ביליתי בטוקיו 8 ימים מלאים ונהנתי מכל שניה, בקיוטו הייתי 4 ימים מתוכם יום אחד הוקדש לנארה ואוסקה ולטעמי 3 ימים בקיוטו זה לגמרי מספיק בשביל למצות אותה כמו שצריך.
אני הייתי הולך על 4 ימים בטוקיו ו2.5 בקיוטו. לטוקיו יש כל כך הרבה מה להציע, זו עיר כל כך גדולה שגם בשבועיים אי אפשר להספיק לחוות את כל מה שיש לה להציע.
קיוטו מדהימה אבל בסופו של דבר אחרי שמבקרים ב2-3 מקדשים ביום מרגישים תחושת מיצוי (לפחות אני באופן אישי) ו2.5 ימים יכולים בהחלט להספיק בשביל לראות את פושימי אינרי, מקדש הזהב, מקדש הכסף, דרך הפילוסופים, השוק, לבקר באראשיאמה ולהספיק עוד מקדש או 2 בקלות.
-
RE: נהיגה ביוון ברכב 9 מושבים...פורסם בפורום אירופה
הנהיגה בפיליון לא קלה כי היא כוללת עליות תלולות וכבישים ללא מעקה, לא הכי אידיאלי אבל אפשרי.\
אם אתם נהגים מיומנים אפשר לעשות את זה.
-
RE: המלצות לטיול לצפון יווןפורסם בפורום אירופה
לא עשיתי, אבל ראיתי חבר’ה שעושים וזה היה נראה נחמד. מה שכן לא היו הרבה מים בבריכות של Rogovo וזה נראה לי קצת פוגם בהנאה.
לגבי מטאורה, לדעתי חצי יום מספיק בשביל למצות את מטאורה, המקום מדהים לגמרי אבל חצי יום הספיק לנו. אפשר גם לשלב עם לילה בשביל לראות שקיעה.
-
RE: טיול כוכב מאתונה- בקשת עזרהפורסם בפורום אירופה
- קורינתוס לא ימלא לך יום, הייתי ממליץ לשלב עם יום בפולופנס כי זה גם ככה על הדרך.
- לא הייתי ברכבת אבל הפולופנס איזור מדהים, ממליץ לבקר גם בנפקטוס ובתצפית על גשר ריו-אנטוריו. לדעתי לא תספיק להגיע גם לקסטריה.
- חצי יום באגם וחצי באתונה נשמע אחלה.
בקיצור, הייתי משלב את הביקור בפולופנס עם התעלה (אין שם מה לעשות יותר מדי) וככה חסכת יום, בכל מקרה כך בחשבון שמדובר בנסיעה לא קצרה ולא זולה (המעבר על הגשר פעמיים עולה באיזור ה-20 יורו אם אני לא טועה).
עוד הצעה ליום טיול- דלפי.
חוץ מזה שאתונה היא אחלה עיר ואפשר להעביר בה בכיף יומיים.
פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי Aviv3152857
-
RE: מה לעשות 7 שעות בעירפורסם בפורום אירופה
סה”כ ממה שזכור לי הכניסה די מהירה, כמובן תלוי במספר הטיסות הנכנסות באותה השעה.
הנסיעה למרכז העיר לא ארוכה (חצי שעה בערך), ניתן לקחת חשמלית מהשדה ישר ל-Knez Mihailova למרכז בלגדר.
תוכל לעשות סיבוב, לאכול ולשתות קפה בשדרה המרכזית והנעימה של בלגרד, משם תוכל לעלות למצודה שקרובה מאוד למדרחוב, יעביר לך אחלה קונקשן.
-
RE: נחיתה בשנזן וטיול יום בהונג קונגפורסם בפורום אסיה-המזרח הרחוק
קצת מבאס כי בכל מקרה תצטרך ויזה לסין, אבל אם יש לך 18 שעות קונקשן כנראה שאין לך ברירה, לא הייתי רוצה להישאר בשדה של שנזן 18 שעות.
לא יודע אם הייתי עושה טיול יום להונג קונג, כמובן שזה ישים לגמרי, אבל צריך לזכור שמעבר הגבול להונג קונג, ההגעה למרכז העיר ואז החזרה לגבול בשנזן ומשם לשדה התעופה יכול לקחת המון המון זמן.
לקח לי ממרכז הונג קונג לרכבת המרכזית של שנזן כמעט 3 שעות. אומנם אמור לקחת פחות אבל צריך לקחת תורים ארוכים בגבולות, החלפה של רכבות ומטרו ועוד שלל בעיות שיכולות לצוץ בסין (אני פספסתי רכבת למשל).
מציע לחשוב על טיול בשנזן במקום.
-
RE: הצילו... קור מקפיא בבודפשט מה נעשה?!פורסם בפורום אירופה
לגבי הגן חיות, לנו היו 5 ימים בבודפשט, באחד הימים כבר הרגשנו שמיצינו את כל האיזורים והיעדים התיירותים והחלטנו ללכת לגן החיות.
קודם כל הפארק והטירה הקרובים ממש נעימים לטיול, כמו כן תחם החלקת הקירח המדהים שצמוד אליו.
הגן חיות ספציפית הפתיע אותנו מאוד, מושקע מאוד עם מגוון ענק של חיות,רוב החיות נמצאות בביתנים סגורים כך שגם בימים גשומים או קרים במיוחד ניתן לטייל ולהנות.
-
RE: פיליפיניםפורסם בפורום אסיה-המזרח הרחוק
יום טיול אחד לתאאל ויום טיול נוסף למפלי פגסנחאן יסגרו לך אחלה יומיים של טיולי יום ממנילה.
אם בא לך אפשר לישון בין לבין בטגאיטאי שיש משם אחלה נוף להר געש ובכללי מקום די חביב להעביר לילה לעומת מנילה אותה אני לא אוהב בכלל.
-
RE: טיול לאירופה פברואר-מרץפורסם בפורום אירופה
עוד אופציה קרובה וזולה היא קפריסין. המזג אוויר די נוח בתקופה הזו, בלי הרבה ימי גשם.
אפשר לשלב יומיים שלושה בכפרים בהרי הטרודוס+ ביקור בלימסול, פאפוס, לרנקה וניקוסיה.
כמעט את כל האי אפשר לעשות במסגרת טיול כוכב אם מתמקמים במיקום נכון, המחירים מאוד נוחים, והטיסה קצרה שזה יתרון משמעותי כשאתה עם תינוק.
-
אהה עכשיו ראיתי שעד שבוע, אתונה יכולה למלא יומיים שלושה גג. אפשר לקחת רכב וליסוע למטאורה, דלפי, אולי גם גיחה למצובו המושלגת והיפה.
-
יש לציין שבאיזורים היפים בצפון יוון יהיה קר מאוד גם בפברואר-מרץ (מתחת ל-0 ושלג).
אתם יכולים לעשות טיול בסביבות אתונה, מטאורה, אולי ללכת לפופולופנס אבל יותר מעניין שם בקיץ.
על כמה זמן מדובר? סופ”ש או טיול מקיף עם אוטו?
-
RE: ליסבון, פורטו והסביבה - 8-9 ימים בינוארפורסם בפורום אירופה
אגב בנוגע לעמק הדוארו, החלקים המרשימים באמת בעמק הם במרחק נסיעה לא קצר מפורטו, ולדעתי לא יקרה כלום אם תפספסו את העמק ותבלו עוד יום בפורטו במקום. מכיוון שמדובר בינואר אני לא יודע עד כמה יהיה ירוק ויפה העמק ואם אתם חובבי יין תוכלו לעשות כמה סיורי טעימות באחד היקבים בפורטו.
-
RE: ליסבון, פורטו והסביבה - 8-9 ימים בינוארפורסם בפורום אירופה
סה”כ נשמע בסדר גמור לדעתי, כמובן שצריך לקחת בחשבון שמדובר בינואר ויתכנו ימים בהם לא תוכלו לטייל יותר מדי אז צריך להשאיר קצת מרווח לשינויים.
3 ימים בליסבון זה זמן טוב בשביל לספוג את האווירה של העיר המדהימה הזו, גם יומיים לפורטו יספיקו. תשאירו את סינטרה ליום עם מזג אוויר טוב כדי שתוכלו להנות מהנופים הנפלאים מסביב.