חידוש ויזה לארה"ב
-
לפני כ 10 שנים שהיתי בארה"ב לתקופה של כ 7 חודשים (לאחר קבלת אישור הארכת ויזה בזמן שהותי בארה"ב) , לאחר שנה חזרתי בשנית ל 4 חודשים ללא כל בעיה.
כעת פג תוקף הויזה ואני מעוניין לחדש אך בשאלון DS-160 מופיעה שאלה:
"have you overstayed the amount of time granted by an immigration "official
השאלה קצת מבלבלת מכוון שמצד אחד שהיתי מעבר לזמן שכתוב לי בדרכון ומנגד קיבלתי אישור על הארכה (שאיני זוכר איפה הוא מכוון שעברו 10 שנים מאז).האם התשובה במקרה זה היא "כן" או "לא" ?
תודה רבה,
-
לא יודע מה התשובה הנכונה כאן, אבל ברור לי שהם לא זקוקים לתשובה שלך כדי לדעת מה היה בפועל – העכל הרי רשום להם במחשב.
-
זה ברור לי , למרות שאני לא שהיתי שם באופן לא חוקי , אני פשוט חושש שתשובה של “לא” תחשב כשקר.
האם במבנה השאלה ” granted by an imigration official” מתכוון לכל אשרת שהייה שניתנה לי ע”י ה imigration (חוץ מהתאריך של חצי שנהשנכתב לי בדרכון כשנכסתי ) ?
-
התשובה היא לא, היית שם עם אישור לא משנה איפה זה כתוב.
אבל אני לא מאשר ויזות בשגרירות, רק לענות שכן נשמע לי הרבה יותר בעייתי, ולפי מה שרשמת זה גם לא נכון – לא חרגת מהאישורים שקיבלת.
אנחנו נלחצים משאלות ולך תדע לאן תגיע. אני רשמתי לחייל שלי שהוא “מיומן בנשק” וכמה חששתי מזה. מה אני אמור לרשום אם רשמתי שהוא כרגע חייל? שהוא לא מיומן בנשק? אז בהסבר רשמתי אימון רגיל של צה”ל להגנת מדינת ישראל בלבד. -
תודה , עזרתם לי מאוד .
אני מניח שאושרה לך הויזה לחייל
-
כן, לדעתי קיבל גם יחס ויאייפי, נשלח ישר לתור העומדים ולא נתן לי זמן רב לטייל בחוץ.
-
כל אישור שניתן לך ניתן על ידי ''קצין הגירה'' ואם לא חרגת מהאישורים אז התשובה היא לא.
וכן, הם יודעים הכל. אבל בכל זאת שואלים שוב ושוב. כי ככה עושים כל החוקרים.
-
לדעתי הכוונה היא לשהיה ללא אישור, כלומר לשהיה בלתי חוקית. ברגע שהגשת בקשה להארכת השהות והבקשה התקבלה, ועמדת בתאריך היציאה החדש, אז לדעתי התשובה לשאלה ההיא היא לא.