סיוע בסידור ימי רכבלים בשאמוני
-
שלום,
אחרי קריאה בשקיקה עשרות סיפורי טיול ובניית בנק אטרקציות, הגיעה זמננו להתחיל להרכיב את הפאזל…
אנו זוג הורים ו 3 דנות בנות 6.5, 10, 14
נהיה מעוניינים בקניית פס ל 3 ימים לא רצופים.
מאחר ואנו מבינים שהפלאג’יר סגור הקיץ נותר לפי ההמלצות:
- רכס ברוונט, כולל תצפית בפסגה ואז טיול הליכה מפלאפראז לכיוון פלאג’ר שסגור ולכן לא נגיע עד אליו אלא נסתובב ונחזור חזרה.
- Aiguille de midi , כולל תצפית במרפסת וטיול הליכה מתחנת הביניים לאגם הכחול
- Grands Montets – טיול לתצפיות וקרחונים (במקור חשבנו לוותר, אבל מכיוון שהפלאג’ר סגור, נראה שזו האופציה המומלצת הבאה)
במסגרת 3 ימי הפס נרצה לשלב גם את הרכבת האדומה ומערת הקרח
והשאלה כמה זמן סביר שייקח לנו כל אחד מהטיולי רכבלים שציינתי, כדי לנסות להבין אם ומה ניתן לשלב בנוסף באותו היום (מבין האטרקציות האחרות שיש לשמוני להציע, כמו נקיקים, אגמים, רפטינג, מגלשות הרים, פארק חבלים וכד’). ובפרט עם מי מהם הגיוני לשלב את הרכבת האדומה ומערת הקרח.
תודה,
-
אני מציע ביום של האיגווי דו מידי לעלות מוקדם בבוקר (כל זה בהנחה של מזג אויר טוב) להיות למעלה. לרדת לתחנת הביניים וללכת משם במסלול הליכה הגרנד באלקון (לא זוכר אם זה צפון או דרום) למונטנברס, לרדת למערת הקרח ולחזור ברכבת האדומה
-
עשינו היום את המסלול של grand balcon nord עם ילדים בני 8 ו 11. המסלול לקח 3 שעות עם עצירות לא ארוכות. לפני תחילת המסלול עשינו את המסלול לאגם הכחול, שלקח כ 45 דקות. ירידה למערת הקרח עוד כשעה סה"כ. המסלול קשה מדי להערכתי לילד בין 6.5. את העליה לאגווי דה מידי עשינו ביום אחר.
-
תודה על העדכון! אפשר לפרט קצת יותר על המסלול? אנחנו מתכננים אותו ויש לנו 4 ילדים שהגדול בן 11.5 והקטן 4.5…
מה הקושי? הזמן? עליות? עשיתם את החלק המפחיד מעל התהום? (היה על זה דיון פה לפני כמה ימים).
ממש אשמח לעוד פרטים
תודה
-
המסלול לא קל. עם ילד בין 4.5 נראה לי קשה מאוד ויקח פי 2 זמן. בפיצול של המסלול (כשעה לפני הסוף) לקחנו את השביל השמאלי. לא ברור לי אם הוא היותר קל או היותר קשה. עם ילדים שרגילים למסלולי הליכה מאתגרים לא רואה בעיה בטיחותית (מעל גיל 7-8). רוב מסלול בירידה.
-
הרכבל ל-Grands Montets סגור. אפשר לעלות עם רכבל אחר לפלאן יוראן משם ללכת עד לוגנאן ולהתחיל את המסלול תצפית על הקרחון. -
תודה. באמת התלבטות. נדמה לי שהפניה ימינה יותר קלה. ככה גם מסומן במפה. טיילתם לקרחון ביונאסאי? תכתוב סיכום כשתחזרו
-
-
עקב שריפה הגרנד מונטנס סגור. רק פלאן ג'וראן פתוח
-
זה מחודש מאי. היתה שריפה (כנראה בלון התבערה מעזה הגיע לשם) וסגרו לכל העונה. יש רכבל עד חצי הדרך לפלאן יוראן.
-
@tals200 אמר:
רכס ברוונט, כולל תצפית בפסגה ואז טיול הליכה מפלאפראז לכיוון פלאג’ר שסגור ולכן לא נגיע עד אליו אלא נסתובב ונחזור חזרה. Aiguille de midi , כולל תצפית במרפסת וטיול הליכה מתחנת הביניים לאגם הכחול Grands Montets – טיול לתצפיות וקרחונים (במקור חשבנו לוותר, אבל מכיוון שהפלאג’ר סגור, נראה שזו האופציה המומלצת הבאה)
בתוך הבנה ש Grands Montets סגור (מבאס), אפשר לשלב ביום אחד את הרכבת האדומה ביחד על הרכבל לקרחון Bossons שם גם אפשר לעלות כרבע שעה לתצפית יפה לקרחון – משמעותית פחות מזה שבתחנת לוגן שב Grands Montets ועדיין (לפי הפורומים אחרי עלייה של כשעה וחצי מגיעים לנקודות ממש מרשימות אבל נראה לי קשה לילדים).
מתבקש ביום של הרכבת שלב גם את רכבת ההרים בשאמוני (אותו מקום חנייה)
מבחינת זמנים – Aiguille de midi יקח פחות זמן (אלא אם תמשיכו לכיוון איטליה ברכבל שלא כלול בפס ושנה שעברה היה סגור, לא יודע לגבי השנה) וגם כדאי להתחיל אותוט מוקדם יחסית – אז בעיני זה יום לשלב אטרקציה משמעותית נוספת. יום ברוונט, תלוי כמה תלכו, יכול לקחת את רובו של יום והייתי משלב עם משהו רגוע כמו בריכה או אגם
פארק חבלים אנחנו עשינו באזור אנסי (והיה פארק מוצלח מאד)
-
תודה רבה!!
ממש ממש מבאס ש 2 מבין 4 טיולי הרכבלים המובילים סגורים הקייץ.
האם מכירים עוד מקום/רכבל שאיתו מגיעים למקום שאפשר לגעת בשלג בידיים וכנ”ל לגבי קרחון ?
אם עולים לפלאן יוראן שב Grands Montets , האם יש שם שלג? בכמה זה מאריך את ההליכה לקרחון, לעומת המצב שהיינו מגיעים לתחנת לוגן? (כמה זמן זה היה אמור לקחת מלוגן?)
תודה,
-
אין שם שלג רק תצפית על הקרחון. מפלאן יוראן ללוגנן אני מעריך כ-30-45 דקות. מלוגנן יש 3 נקודות תצפית. אני היתי בשני הראשונים. אבל גם שלישי לא עולים על הקרחון אלא מתצפתים. האפשרות היחידה לצאת לשלג זה בא.ד.מ. או לעבור ברכבל נוסף לפונטה הלברונר באיטליה. אבל זה מצריך זמן וגם כסף נוסף. -
פוסט זה נמחק! -
אני מצרף מפה מפלאן יוראן ללוגנן. במפה השניה את הדרך מלוגנן לנקודות התצפית שמסומנות בכוכב. לפי המפה יש ירידה לקרחון קצת לפני התצפית השלישית.

-
תודה רבה!!
-
“לגעת בשלג בידיים” – תלוי מתי אתם מגיעים וכמה שלג ירד השנה, זה משתנה וזה גבולי, אבל היינו כבר 2 קייצים (2016 ו-2018) במסלול הקצר שבין תחנת האמצע של האגי דו מידי לבין האגם הכחול, והיו שם שלוגיות נחמדות בשבוע השני והשלישי של יולי. לא מספיק גדולות לגליצ’ות, אבל כן הספיקו לבנית איש שלג וליידוי כדורי שלג של הילדים זה על זה…
מעבר לזה, באמת מצער אבל השלג היותר משמעותי באיזור נמצא באגם הלבן ובגרנד מונטטס, הסגורים השנה.
-
מתי אתם נוסעים? לפני שלושה ימים בפסגת brevent היו משטחי שלג בשפע. כך גם בדרך לאגם הכחול.
-
ב 7 לאוגוסט

-
באוגוסט בשני טיולים לא ראינו שלג באזור brevent אבל זה עדין מקום מאוד מומלץ לעלות אליו בשביל התצפית המדהימה על כל הרכס.