פרפראות רומניה פרק 15
-
אילן שלום,
אנחנו נוסעים בעוד שבוע.
האם תוכל להמליץ לנו היכן לעשות רכיבה על סוסים והיכן מומלץ טיול ג’יפים? האם יש לתאם איתם מראש?
תודה רבה!!
-
כן ! רק לבדוק את תחזית מזג האויר !
-
זאת אחת מהסיבות שאני עדיין משתמש ב-gps הייעודי הישן והטוב. לא זקוק לתקשורת נתונים סלולרית. רק לטעון מפות עדכניות במכשיר.
-
- כדי להמליץ אני צריך לדעת מה המסלול שלכם.
-
מתחילים בסינאיה, ברשוב, סיגישוארה, טורדה, סיביו, קורטה דה אגרש ובוקרשט. תודה רבה!!!
-
שלום אילן,
נהנה מהטיפים והמידע העשיר שאתה משתף.
אני יוצא עם אשתי לקריובה נוחת בשני ב-12 לפני הצהריים, וחוזר בשישי על הבוקר.
אנחנו אוהבים טיולי טבע נופים משגעים ודרכי נוף, וללון בבקתות באמצע שום מקום (150-200 ש”ח ללילה).
יש לך מסלול הגיוני וריאלי שמתאים לנו, שישלב גם ערים וגם נוף, אין לנו כלום עם קריובה מלבד היעד הזול.
אנחנו נהייה עם רכב כמובן.
ושוב תודה לך
-
היי
אני גם יוצא בעוד כמה שבועות לקריובה משני עד שישי וגם אני מתעניין בעיקר בנופים,
וחשבתי על המסלול הזה
https://www.google.co.il/maps/dir/%D7%A7%D7%A8%D7%90%D7%99%D7%95%D7%91%D7%94+Craiova%E2%80%AD%E2%80%AD/R%C3%A2nca/Brezoi/C%C3%A2r%C5%A3i%C5%9Foara/Arefu/44.3318233,23.8088346/@44.9306039,24.5834855,8.75z/data=!4m33!4m32!1m5!1m1!1s0x4752d70e6d6dcd07:0x4650f2eadbde99f9!2m2!1d23.7948807!2d44.3301785!1m5!1m1!1s0x474da324080d6d13:0x3e000e73598a84c3!2m2!1d23.6920054!2d45.2909527!1m5!1m1!1s0x474d1b69c3d05407:0x239c17560bb1512d!2m2!1d24.2473143!2d45.3370891!1m5!1m1!1s0x474c925ff536d609:0xb2c7895fa6fa3bb5!2m2!1d24.575081!2d45.7280656!1m5!1m1!1s0x474d27111bfc2de3:0x7630bf651293b3ea!2m2!1d24.5996176!2d45.3355809!1m0!3e0
המסלול משלב גם את כביש 67c (הטראנסאלפינה) שהוא כביש נוף הכי גבוה ברומניה וגם את כביש הטרנספגרשאן שנחשב לכביש היפה ברומניה
אשמח לחוות דעת ממומחי הפורום ובראשם אילן על המסלול הזה, והאם הוא הגיוני ביחס לזמן שעומד לרשותי.
כמו כן אשמח למידע על אטרקציות/טיולים קצרים מומלצים במהלך המסלול הזה ובמיוחד באזור של כביש הטראנסאלפינה שאין עליו כל כך מידע בעברית.
בתודה מראש לכל תגובה
-
שלום לשניכם !
- הייתי עוזר לכם בשמחה, אך אני מלווה קבוצה ברומניה וממש אין לי זמן פנוי וגם לא לקחתי איתי את המחשב הנייד.
- איתכם הסליחה !
-
תלוי כמה זמן יש לכם,תלוי מי המטיילים…
הייתי משנה קצת את המסלול.
מקריובה לאורך הנהר, למפלי ביגר,מפל Cascada Beușnița יש מסלול הליכה נעים ,
טירת הונדוארה,אם יש זמן,להיסתכלות או ביקור בפנים.
משם לאלבה יולי,המבצר.הכבישים לאלבה יוליה מאוד טובים.חדישים.
לעבור את סיביו,סיור בעיר העתיקה,
מסיביו יש אפשרות לעלות להרי לפלטיניש או להמשיך לכיון מפל בלאה.לעצור בCastelul de Lut Valea Zanelor זה מתחם בתי חימר נחמד מאוד לתמונה,הפסקת שתיה.. משם אפשר לעצור לארוחת צהרים בחוות דייג אלבוטה.ומפל בלאה, לטרנספגרשן,אגם בלאה.
קורטאה,עוברים בכל מקרה,אפשר לעצור ואפשר לעבור.
אם יש זמן ורצון אפשר לעלות קצת לפארק לאומי קוזי,ע’ מנזר קוזי.לא חובה..
כמובן הכול תלוי במספר ימי טיול,בחירת והעדפת לינה..
-
אילן, תודה רבה על הרצון הטוב!
זה יהי רלוונטי לנו גם בשבוע הבא, אם תצליח להתפנות. אנחנו מגיעים לרומניה ב 18/7.
שוב- המון המון תודה!!!
-
תודה רבה על התגובה.
שים לב אני מגיע ביום שני והטיסה חזרה היא ביום שישי כך שהמסלול שהצעת קצת ארוך בשבילי
אני מעדיף את הנוף (והקור) של ההרים על פני מסלול לאזור שער הברזל ליד הנהר
לכן חשבתי על המסלול הזה שכאמור משלב יותר את אזור ההרים
יש הערות, תובנות ועוד? אשמח לקבלם! -
פתחתי את בלוג פרפראות רומניה הואיל והעתקת את ההמלצות שלי בלי להזכיר את המקור של הפרסום .
מופתע לרואת שאינך יכולה להתאפק מלהגיב גם בבלוג שלי, ממנו את שואבת את כל המידע.
-
אילן, “פרפראות רומניה” זה אשכול,לא בלוג.
להבדיל מבלוג,בו אפשר רק להגיב בתגובות ולא להיכנס לתוכן.
המטייל מתכנן טיול,שאל שאלה,אינך יכול לענות כרגע..
מה הבעיה?
אם אתה מתייחס לפרפראות רומניה כבלוג,צריך לבקש מההנהלה לחסום אותו לשאלות בתוך האשכול.
במקרה כזה יהיו בו רק ,חידושים שאתה מביא, הודעות שלך,והפניות שלך.
מי שתהייה לו שאלה יפתח אשכול שאלות,יקבל תשובות שיכלו גם לעזור לגולשים נוספים.
היום בעידן המדיה החופשית בכל השפות,חבל שגולשי למטייל יברחו ישר לשם.
ותאמין לי את רוב המקומות באזורים שהייתי בהם לאחרונה “דגתי” משם.
-
אני מציעה לך לפתוח אשכול עם שאלות ספציפיות,תוך מידע לעונים על מספר נטו של ימי טיול,שעות המראה /נחיתה,מי מטייל (ילדים/בוגרים)
וגם תחומי עניין יכולים להיות לעזר .קניות כן/לא בכלל?
כך אפשר יהיה ,אולי, לקבל תשובה עניינית ומתאימה יותר.
כמובן אפשר להוציא מהמסלול את מה שאינו מתאים.
יש מקומות שתעבור בדרך וכן כדאי להתעכב לראותם.
ויש מקומות שממש אין צורך להתעכב בהם בטיול לזמן קצר כל כך.
-
אילן שלום,
אחלה אינפורמציה אתה נותן – כל הכבוד !!!
אנחנו משפחה (2 מבוגרים + 2 ילדים בוגרים) נגיע לרומניה ב-5.8.19 למשך 9 ימים. המסלול שלנו:
נחיתה בבוקרשט (לא מתעכבים שם), סינייה, בראשוב, סיגישוארה, טורדה, אלבה יוליה, סיביו כביש הטרנספאגרשן וחזרה לשדה בבוקרשט.
אשמח שתרשום טיפים למקומות נוספים קטנים מעניינים במסלול שציינתי והאם יש שווקים / פסטיבלים מיוחדים בטרנסילבניה בתקופה זו ??
תודה מראש.
-
- הצלחת לבלבל אותי, אם את דגה אינפורמציה מהמדיה החופשית האחרת, למה את ממשיכה לעקוב אחרי הבלוג שלי פרפראות רומניה ? ממש מוזר !!!
כנראה שאת יודעת מהניסיון רב השנים, שבלוג זה הוא מקור אינפורמציה עדכני ואמין, עם מידע לגבי מקומות ואטרקציות חדשות, גם עבורך ולאחר שהתעדכנת כאן את מחפשת לדוג את הפרסומים שלי במדיות אחרות וכש את לא מוצאת, מפרסמת את הגרסה הרומנית שפרסמתי מבלי לשלוט בשפה !
- רק דוגמה קטנה :
CASTELUL DE LUT עליו המלצת בהודעתך הקודמת, פרסמתי אותו כאן, בכותרת מס’ 93 בתאריך 29.7.16 !
-
- ראשית תודה על הפרגון !
- בשבוע שעבר פגשתי בבראן שתי משפחות ישראליות עם ילדים גדולים ,שנעזרו בפרפראות רומניה שלי וסיפרו שנהנו בסובאטה ושאלו אם אני יכול להמליץ על האטרקציות שיתאימו לילדים גדולים .
- לא ידוע לי מה תכננת, אך ממליץ לבקר בקומפלקס THERME בבוקרשט, קניון 7 סולמות ליד בראשוב ופארק החבלים אבנטורה , קניון טורזי ליד טורדה.
מכרה המלח טורדה עמוס מאוד באוגוסט ולכן ממליץ להגיע כמה שיותר מוקדם לביקור .
בנוסף ממליץ על קרטינג ליד בראשוב, רכיבה על סוסים ו- טיולי רייזרים . ראי אותם במפה זו !
- חזרתי בסוף השבוע שעבר מליווי קבוצת מטיילים ברומניה ובכביש PREDEAL – COMARNIC היו עבודות ופקקים גדולים . תתכננו היטב את הנסיעות בקטע כביש זה ואם אפשר לנסוע בו בשעות הבוקר המוקדמות או בשעות הערב .
-
176 אגם SFANTA ANA – הסדרי ביקור חדשים
- אגם אנה הקדושה ( SFANTA ANA – כאן בכותרת 165 ) היינו אגם בלוע של הר געש היחידי ברומניה .
מתחילת ההעונה שינו את הסדרי הביקור במקום ולא ניתן יותר לרדת עם רכב פרטי לחנייה התחתונה ליד האגם .
- כרטיס הכניסה בסך 24 לאי כולל את הביקור בשמורת TINOVUL MOHOS ( כ- 300 מטר מהמחסום ) , חניית הרכב במגרש החנייה העליון ונסיעה חינמית עם אוטובוס צהוב לחנייה התחתונה . כמובן שאפשר גם לרדת רגלית לאגם או לעלות בחזרה .
האוטובוס העומד ממש ליד המחסום מבצע נסיעות הלוך וחזור כל חצי שעה . משך הנסיעה לכל כיוון כשתי דקות אך הירידה והעליה בחנייה התחתונה לוקחת עוד כמה דקות . הביקור בשמורה כ- 45 דקות ולביקור באגם תוסיפו עוד כשעה .
- שימו לב, האזור שורץ דובים ולפני שבועיים ראיתי בפאתי היער שליד החנייה התחתונה דובה עם זוג גורים.
-
177 פסטיבל קסם המזרח – האימפריה הרומית
- בסוף השבוע הזה - 3.8.18 , יערך בכפר CALUGARENI בין TARGU MURES ל- SOVATA פסטיבל בנושא קסם המזרח ( ממליץ לצפות בסרטון ).
הפסטיבל נערך ע”י המוזאון המחוזי מורש בין השעות 11.00 עד 22.00 .
- הפסטיבל שיכלול מצעד חיילים רומיים, מופעי לוחמת אבירים, טיול עם עגלה בכפר ועוד….

-
רכבל TELEGONDOLA בסינאיה
הרכבל בקטע עד תחנת COTA 1400, לא יפעל בתאריכים 5-7.8.19 לצורכי תחזוקה .
ניתן להגיע לתחנת הרכבל ב- COTA 1400 עם הרכב ולהמשיך משם עם הרכבל עד תחנה COTA 2000 .