ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. אמה
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 8
    • נושאים 88
    • פוסטים 10139
    • הגבוה ביותר 543
    • קבוצות 0

אמה

@אמה

560
    מוניטין
    554
    צפיות בפרופיל
    10139
    פוסטים
    8
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 269294 גיל 56

אמה הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי אמה

• RE: באזור סיגישווארה - לינה בעיר או בכפרים ליד

אני שמחה שאילן מאתגר את עצמו לזכור וחוזר לעיין בטיולים שלי.

לא מצאתי לנכון לכתוב בכלל על עיירת סיביאל. הגענו כמובן אליה..ציפינו למקום כפרי תיירותי ,לעגלונים וסיבוב בעיירה,לבתים הפתוחים…

מה לומר?אולי כל תושבי העיירה יצאו ממנה לסידורים או הלכו לנוח.. היא הייתה ריקה לחלוטין,עד שראינו נער צעיר ממלא מים בנחל .שאלנו אותו היכן ניתן לאכול ומה לעשות בעיירה,את העיניים המופתעות שלו מסוגלת עדיין לזכור.

במודיעין בסיביו שאלנו כמובן על העיירה הריקה והתשובה הייתה שטיולים מאורגנים או נהגים פרטיים שמביאים קבוצת מטיילים מסכמים מראש עם עגלונים,ומבשלות הכפר, עם נערים מנגנים.  ואלה פוגשים את התייר בכניסה לכפר,עם ניגון,עגלה וריח אוכל. אנו,הגענו לבד,מבלי לסכם מראש..מי חשבתי  לי יצפה לבואנו??

כל זה היה מזמן,אולי היום אחרת..

וכן,המודיעין בעיר מאוד עוזר. כמו בכל עיר שניגשנו לקבל הסבר,מידע..

אילן,אולי כשאקבל את הדרכון הרומני יהיה פחות מעניין לחפש מעמקי הפורום את הסיכומים שלי? כן כן...זכאים לדרכון לא פחות מיליד רומניה. 

כדי להקל,כול  סיכומי הטיול ,חוץ מטימישוארה עדיין,נמצא בבלוגים.

פורסם בפורום אירופה
      אמה
      אמה
    • RE: מקלוז' ליאש בשבוע- אשמח להמלצות

המסלול נראה סבבה לגמרה.

בדרך למנזר בארסנה,מתחם יפייפה במיוחד.עוברים עיירות קטנות עם שערי עץ ענקיים וכנסיות עץ כתיקות מאוד. אנחנו ויתרנו על הרכבת.החברים עלו אבל אמרו שכביכול היה סתמי.נסיעה קלה בנוף שעוברים גם ברכב עצירה והכנת בשר על האש,לא חייבים לרכוש,וחזרה. במסגרת טיול קצר הייתי חוזרת ברכב,

אם כבר עוברים את עיירת VAMA ממליצה מאוד על פנסיון לידנה. תבדקו מחיר גם ישירות באתר שלהם.  מתחם יפייפה עם נוף מקסים.תבקשו לאכול ארוחת בוקר בחוץ במרפסתמול הנוף. אחותי לנה ב Pensiunea Casa Elvira גם מעולה.תבקרו במנזרים מצויירים,לפחות את הקרובים.אם יצא לכם ביום ראשון,בכלל חגיגה לעינים.אולי חתונה,אנשים בבגדים חגיגיים מסורתיים,עוגות,שווקים.כייף.בעלת הפנסיון שפית,האוכל מאוד טעים..

פורסם בפורום אירופה
      אמה
      אמה
    • RE: הגעה משדה תעופה של באזל לקולמר בתחבורה ציבורית

לפי התמונה אכן נראה שהתחנה אחרונה..בכל מקרה כדאי לשאול, GARE?

אני זוכרת שהנהגת הודיעה , GARE..

על התחנה יש סמל ואכן נראה קו 11.

אני עוד זוכרת איך חצי פורום הרגיע אותי בנסיעה הראשונה.

שלחו תמונה..תרגמו,אמרו שעות.באמת היה ממש סבבה.

פורסם בפורום טיולי משפחות
      אמה
      אמה
    • RE: טיסה חזרה מורשה- שאלה

עשיתי כרטיס גובל בלו,ההוצאה חינמתית.

עדיין לא ניסיתי איך הוא פועל..

בנסיעות אחרונות להונגריה לא הבנתי את החזר..לא היה כוח עליו..

פורסם בפורום אירופה
      אמה
      אמה
    • RE: אז החלטנו סלובקיה... עכשיו מה? מבקשת עזרה

אולי התמזל לכם..

אם עדיין לא נרכשו כרטיסי טיסה…

וויז אייר,פתחו יעד נוסף לעיר קוסיצ’ה סלובקיה. וזה מקרב אותכם מאוד..חוץ מזה שבכל מקרה כנראה הייתם מבקרים בעיר היפה והנעימה הזאת.

אפשרויות נוספות לטיסה..ברטיסלבה,וינה,בודפשט,קטובץ-וויז אייר

טיסות בוויז אייר-צריך להוסיף עלות מזוודות. הטיסה ללא ארוחה חינמתי. מותר לעלות לטיסה אוכל ובמטוס יש מכירת ארוחה/שתיה  במחירים סבירים מאוד.

יש כמה סיכומי טיול נהדרים לאזור.תעברי על הבלוגים,טיפים..כנסו לאתר תיירות סלובקיה. הוא מעודכן וכולל לוח אירועים בכל עיירה/עיר כמעט. כדאי לבדוק האם יש בימי טיול שלכם פסטיבלים למיניהם..

הטיול שלנו,ללא ילדים..טסנו לבודפשט. היום הייתי טסה ללא ספק לקוסיצ’ה.

אתר תיירות נהדר

פורסם בפורום אירופה
      אמה
      אמה
    • RE: מה לעשות בימי גשם (לא כולל קניות)

נכון,בנות 20 ויפות…

יום ספא ופינוקים,,לא רק ברכה וג’קוזי.

במרחצאות רודש תחת כיפת השמים,מקסים..באי מרגרט עם חלונות ענק לפארק היפה.ועוד

מקומות סגורים כמובן..

קרקס,אהבנו מאוד,פעמיים.

אוקטה..אופרה תלוי איה.אופרטה קלילה יותר. שירה,ריקודים..

יש כיתוביות באנגלית.

שייט אפשר לעשות גם עם כרטיס תחבורה ציבורית יומי או 72/שבועי..לא בסופי שבוע.כלול במחיר.

פורסם בפורום אירופה
      אמה
      אמה
    • RE: בודפשט עם ילדים

פארק מים

מה לעשות באי מרגרט

אמה
      אמה
    • RE: תרומה למשפחה מהאסון בגאורגיה

אני לא ישנתי לילה,לאחר שראיתי את הסרטון  המעבר וקראתי את השאלה בפורום,,

מאוד מסכימה עם יונית.

הפורום לא בית משפט.גם אם חלק מבאיו הם עורכי דין/שופטים על אמת..

האשכול נפתח כצורך בעזרה כלכלית למשפחה.ויש רגש אנושי רב בצעד זה.

הפרק הכלכלי סודר.

את ההרס והאבל המשפחה תסחוב איתה כל החיים.

מכיוון שהייתה שאלה בפורום,וחלק ממטיילים אף ענו עליה..וכמו רבים גם לא זכו לתשובה אפילו..יש הצדקה לדיון,מתוך כוונה בונה.אולי לא באשכול הנ"ל..

אולי כפרק של  תעשה ואל תעשה אפילו לפני תכנון הטיול.

תעשה ואל תעשה רגע לפני היציאה..זה לא תמיד מובן מעליו וברור לכל מטייל,במיוחד פחות מנוסה(לפחות באזורים מסויימים)

הרבה פעמים אנשים לוקחים חוברת/טיול של מישהו..עושים לה קופי פסט והופה..יוצאים לטייל.

גם אם הטיול הוא עם נהג מקומי,מדריך דרך פרטי,נכתב במיוחד עבור המטייל...

עדיין חייב להיות שיקול עצמי.

תאונות קורות.אפילו מול הבית.תאונות עם ילדים קורות,אפילו בתוך הבית הפרטי..

גם נפילה פשוטה אלולה להביא לתוצאה מרה..

במקרה הספציפי,מכיוון שלא הייתה  נתונה  בחירה לילדים,חייבת להיות אחריות הורית. בדיוק כפי שהיא חייבת להיות במקרים רבים בהם אנו ההורים שומרים ומשתדלים עבור ילדינו.

בטוחה ששום דבר לא נעשה בזדון חלילה.

סיום הטיול יכול היה להיות מקסים עם תמונות נוף מדהימות אם היה מסתיים אחרת.אבל הוא לא.

לא אנחנו נשפוט.

מכבדת ומעריכה את רצונו של דובי.

אמה
      אמה
    • RE: רכבת מבאזל לקולמר

יוצאים מהשדה מהצד צרפת,ממש ביציאה קן עם סימון לתחנת רכבת סנט לואי.רבים יורדים.קונים בתחנת רכבת כרטיסים לקולמר.יש תחנה אחת.הנסיעה כחצי שעה.מחריזים על התחנה.כדאי לבדוק טוב בסנט.לואי את מספר הרציף.

ביציאה מתחנת רכבת קולמר עומדות מוניות,אם לא,יש עמדה,לןחצים ועונה סדרן,מזמינים מונית.לא נוח ללכת ברגל עד לונציה הקטנה.עם מזוודות.

היום כבר מוכנות חוברות עם זמני נסיעה של שאטלים ואוטובוסים בין העיירות.אפשר להוריד חוברת,הן נמצאות בכל אוטובוס ,בתחנת מידע בקולמר.

התמונה ישנה,המחיר כבר שונה. מחיר נסיעה בסופי שבוע עבור קבוצה,ו2 זה קבוצה,50% הנחה.גם רכבת לשטראסבורג,גם כרטיס נסיעה משולב לפרייבורג.

זה סמל התחנה בשדה תעופה באזל
      אמה
      אמה
    • RE: כמה לילות להקדיש לזאקופנה?

היינו רק יום אחד.

זאקופני עיירה מתוירת,עיירת סקי בחורף.

יש מדרחוב נחמד,בתי קפה ומסעדות. מתחם דוכני שוק עם תוצרת מקומית.

וביגוד. אפשר לעלות לתצפית עם קרון שעולה על פסים. טיול רגלי, מסעדה.

חברה שלי נשארה לכמה ימים,לקחו מלון עם ספא,היו בחורף אז הפעילות הייתה חורפית,מזחלות סוסים..

ראית את האתר הזה?

פורסם בפורום אירופה
      אמה
      אמה

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי אמה

• RE: יאשי

@Dana_3784503

סיכמתי בבלוגים את החופשה שלנו ביאש ועוד שתי גיחות לעחר וממנה למקומות אחרים.

תוכלי למצוא אותן בבלוג הבלוג של אמה

מפת סימנים שלי לעיר

פורסם בפורום אירופה
      אמה
      אמה
    • RE: טיסות לאוקראינה

@Vincecarter

תודה רבה!

אני מאוד נהנינתי משבוע בעיר.

מאוד הייתי רוצה לחזור עם הילדים,

בכייף,מה שתרצו תשאחו.אני מתכתבת עם אנשים מהעיר..עוכבת אחרי אפשרויות בילוי,מופעים וכו’.

פורסם בפורום אירופה
      אמה
      אמה

האמת שאני לא כל כך מסכימה עם הגישה שסוכן יתקן הכול.

הייתי ממליצה לבדוק מחירים באתר של החברה.מי טס לקייב?האוקראינים ויש להם טיסת המשך לצ’רנובצי.

והישראליות.

כולם סיפרו שדי קל..המעבר פשוט.לי הפריע עלות הטיסה.והיו תגובות שאם הטיסה לצ’רנובצי ריקה או מזג האוויר לט טוב,מנפיקים כרטיס לרכבת.

למתי חשבתם?והאם אימא טסה לבד?

חודש יולי יש הפסקת מופעים בתאטרון. באמצע יולי כבר היה מעט פירות יער. בשוק קרסנואריימיסקי-במרכז העיר דווקא מבחר היה גדול יותר.בסופר במרכז קובילינסקיה פירות כמעט לא היו,אבל היו המון עוגות😉

הפריחה הגדולה של סירן,טוליפים כבר עברה..

היום הייתי מעדיפה את מאי יוני.

אפשר אם רוצים לנוח כמה ימים מיגובו Мигово.קרפטים,נופים אוויר צח וקרוב מאוד לעיר 57 ק”מ.

יש טhttp://chernivtsi-tours.com.ua/?lang=ruיולי יום ממש זולים ואפשר לסכם על טיול אישי.גם דרך החברה או נהג פרטי

פרטי נהג שעושה את הקו יאש-צ’רנובצי Yura Dymitriuk

ערב,לפני טיסת חזור מיאש,טיילנו במרכז היפה של יאש,מדרחוב,ארמון התרבות..

פורסם בפורום אירופה
      אמה
      אמה
    • RE: פארק מים בחורף-הונגריה

@סיון25

בודפשט,כך כך יפה ונוחה לטיול..שחבל להיות אך ורק במלון פארק המים המרוחק מהעיר,לא נוח בתחבורה ציבורית,,להסתמך על מוניות ושאטלים.מה גיל/גובה הילדה..יש הגבלה של גובה בפארקי מים..

פורסם בפורום אירופה
      אמה
      אמה

@Vincecarter

היינו לפני שנתיים.

בחרנו לטוס אחרת. מכיוון שלא תכננתי הרבה זמן מראש,כרטיסי טיסה דרך קייב היו יקרים מאוד.

מקייב טיסה לצ’רנובצי,מגיעים בשעות לילה לשדה.בדרך כלל לוקחים נהג מומלץ להסעה או מסכמים דרך מלון.

יש לזכור עוד פרט קטן,מה שקונים בדיוטי בארץ ולוקחים ביד לטיסה,אי אפשר להכניס לאוקראינה.הם לא מקבלים שזה מדיוטי,זה לא דיוטי שלהם.ואם גדול יותר מ100 מיל,הולך לפח.

אנחנו טסנו ליאש,רומניה,בחברת וויז אייר.הזמנו מראש נהג מקומי מצ’רנובצי שהמתין לנו ונסענו איתו.

מעבר הגבול אומנם לקח זמן אבל הכול עבר יחסית מהר.

אם אני עושה חשבון פשוט...טיסה ליאש יצאה ב10.00 בבוקר בערך,כבר בשעה 18.40 טיילנו על רחוב הראשי קבילינסקיה.

טיסה לקייב בצהריים,מגיעים לצ’רנובצי אחרי 21.00.

נהג מקומי שזה הקו שלו,יש-צ’רנובצי גם עולה סביר..המחיר בערך 35 יורו לכיוון לאדם.

סיכמתי את הטיול שלנו כאן בבלוג בלמטייל.

הכנתי מפה..

מאוד ממליצה לקחת סיור,יוצא מבניין העיריה..עולה ממש זול ,לקחנו סיור פרטי.כך שטיילנו במקומות עניין ומה שיותר עניין אותנו.

יש גם סיורים ליום טיול מחוץ לעיר.

אפשר לקחת נהג מונית ליער ,מתחם נחמד קרוב לעיר.

מלון,ממךיצה על מרכז העיר,ממש על קובילינסקיה.אנחנו היינו במלון Central Magnat Cinema  עלות לינה בהזמנה ישירה הייתה זולה יותר.ארוחות בוקר מאוד טעימות.ממול בית קפה הידוע “וינה” צמוד עוד בית קפה ידוע..בכלל לבני המקום זה המקום.וגם המחיר סביר מאוד.

רוב המבקרים בוחריים את מלון בוקובינה הידוע והוותיק-לטעמי פחות נוח,ללכת לא מעט למרכז,וגם רחוב סתמי יותר.

או את מלון AllureInn Hotel and Restaurant Complex-על רחוב הראש,ודי רואש,כדאי לבדוק אם החלונות כפולים.הוא גם מאוד יקר,לטעמי ללא פרופורציה לעיר הזולה.

הייתי ממליצה על יותר מ3 ימים.

אנחנו נהנינו מאוד ולא הספקנו הכול.

לא התבאסתי שלא כללתי את קייב.

פורסם בפורום אירופה
      אמה
      אמה
    • RE: מחפש המלצה לטיול משפחתי 3 דורות לסוף מאי

@tomerm115

מאי,חודש נהדר!

גם לדעתי בודפדט תהייה הכי קלה לכם.

בעיר שפע אפשרויות לינה מתאימות.אפשר להתאכסן במלון דירות אחד צמוד לשני או באותו אחד.בפסג’ רחוב קירלי.

לטייל בין הפארקים,כיכראות,קרקס,גן חיות,שייט,לצאת לעיירה או דתיים קרובות,הגדולים יכולים לטעום לאופרטה מעניינת.תחבורה ציבורית נוחה מאוד,יש סיורים רבים בעברית.יש סיכומי טיול רבים מאוד בבלוגים כאן בלמטייל,גם לי יש 3 סיכומי טיול בעיר(היינו 5 פעמים)

מאי חודש פסטיבלים,לדעתי כדאי להזמין כבר מעכשיו 

תבדקו כאן לפי חודש 

קרקס

אמה
      אמה
    • RE: היי אנחנו זוג צעיר, נשמח להמלצה לטיול נופים באירופה ביעד זול עם נופים מהממים :)

סוף אפריל תחילת מאי-כבר תקופה טובה וקלה יותר.

האם טיילתם בעולם?באירופה? מעדיפים טיול כוכב?לינה אחת וממנה לצאת?או מתגלגלת עם כמה החלפות לינה?

אם חופשת עיר יכולה לבוא בחדבון,בודפשדט יכולה לענות על הדרישדות.יש טיולי יום מודרכים אפילו בעברית,אפשר לטייל לבד בתחבורה ציבורית נוחה.שפע אפשרויות לינה.אפשר אפילו לשלב עם וינה,או לצאת לכמה לילות לינה למקום אחר.

ברלין-אומנם עיר גדולה ועמוסה אבל מצד שני נוחה מאוד בטיול בתחבורה ציבורית,סיורים בעברית כמעט כל יום ויציאה מחות לעיר לטבע או עיירות קרובות.

באפריל,יהיו שווקי אביחב קולמר האהובה שלי.כרטיסי טיסות כבר לא זולים,אפדר לטוס לבאזל,ממנה ברכבת להגיע לקולמר.בתחבורה ציבורית לטייל בין העיירות הקרובות,שטרסבואג,אפילו פרייבור ביער השחור.עשינו זאת פעמיים.היה כייף אמיתי.קל ונוח.

בכל עניין של העדפה.כסף..

פורסם בפורום אירופה
      אמה
      אמה
    • RE: צ'ק אין WIZZ AIR

@sagi1984

בשדה בסיביו היה ווי פיי.

לא הייתה בעיה לעשות ציק אין דרך אפליקציה.

אפשר להיכנס למשרדי מודיעין בכיכר הראשית ולבקש להדפיס.יש להם מחשב לצורך ציבורי.

השיטה החדשה של ציק אין אוטמטי 50 שעות לפני-כדאי לקרוא ולהתעמק..

פורסם בפורום אירופה
      אמה
      אמה
    • RE: שאמוני בחורף ללא סקי

@אמה

ראיתי עכשיו שהטירות סגורות...

פורסם בפורום אירופה
      אמה
      אמה
    • RE: שאמוני בחורף ללא סקי

@shanit123

אתם לוקחים רכב?

אז תחלקו את הימים וטיילו בין אנסי לשמוני.שמוני ל5 ימים ללא סקי כאשר קניוני טבע סגורים,נראה לי פחות מעניינת.היא קטנה מאוד.

באזור אנסי,טירות,והעיר הקטנה מקסימה.

חייבים לבדוק שעות פעילות בחורף..

תציצו לבלוג שלי,יש בו לינקים רבים למקומות

פורסם בפורום אירופה
      אמה
      אמה